vagy bowden. alul, hogy van elvezetve a középrész alatt,mellet,benne,stb... nem az koszolódott el? sokszor ott a bowden szabadon van. be szoktam húzni szilikoncsőbe,vagy miafeneaz... teflon? passz...
parasztba egy kis wd40 is segíthet átmenetileg
vagy bowden. alul, hogy van elvezetve a középrész alatt,mellet,benne,stb... nem az koszolódott el? sokszor ott a bowden szabadon van. be szoktam húzni szilikoncsőbe,vagy miafeneaz... teflon? passz...
6 éves a járgány (kevés kilométerrel) és idén tavasszal kezdődött ez a "betegsége", addig kifogástalanul megtartotta a pozíciót. Szerelő váltás?asebestyen írta: ↑2023.09.19., kedd 14:49Az első váltó felső határoló csavarjának állása és a bowden feszessége együtt azt adja, hogy a kart nem tudod rendesen bekattintani a felső pozícióba, illetve nagyon feszül benne. Valószínűleg.st81 írta: ↑2023.09.19., kedd 14:32Üdvözletem!
Váltó beállítási segítséget szeretnék kérni.
Shimano 105-ös (R7000) első váltóm nem tartja a felső (+1 kattintásos) pozícióját a nagyobb lánckeréken, hanem egy kis idő után "visszaeereszkedik" a kisebb lánckerék irányába, a kattintás nélküli állapotába és így már hozzáér/dörzsöli a lánc külső felét. Ennek okán hátul az alsó 2-3 fokozat nem használható.
Helyi szerelőm már feszített a bovdenen, állított rajta, de 2-300 km után ismét "elhagyja" magát.
Vajh' miért?![]()
ez nyilván benne van,de szerintem egy próbaszerelés lehet lazít annyit magán a gumi szerkezetén, hogy utána könnyebben felhuppan.

Az új kerekekre először a régi Conti 5000-ek mentek, amik már sokat tapasztaltak az életben, de azoknál is sírtam. A perembe vulkanizált aramidszálak nem nyúlnak, ha nyúlnának, alkalmatlanok lennének a feladatra. Ez a gyötredelmes szerelés a TL velejárója. Ha nem szorulnának ennyire, akkor fel sem lehetne pumpálni őket, mert a kezdő levegőlöket nem tudná a premig nyomni a külsőt, a levegő rögtön elszökne.revox írta: ↑2023.09.19., kedd 15:38
én nem játszok tublessel,de valsz azt csinálnám,ha ennyire macerás, hogy egy alufelnire felgyikolnám sima belsővel és felküldeném 10 bar környékére és ugyanígy hagynám állni, ill jópárszor felraknám, hogy az éles bevetésen már kicsit menjen könnyebben.
...a másik,mint bekopás... a friss gumi szerkezete nincs betörve. a futófelülete se. A gördülése még ilyenkor lehet problémásabb, de szerintem kb 100 kili megtétele után az is beáll és jobban fog teljesíteni. bár ez igaz,bármilyen gumira, de első úton nagy csodát semmi nem fog produkálni. a nem irányos gumit érdemes is jelölni,merre van bekopva (nyilván nem a kopás miatt,hanem a szerkezete milyen irányba igazodott a gördüléshez). ha nem is jelent túl sokat, a drótok is átkopnak -állítólag- másik irányba idővel, a gumi is át fog, de a lelki békém miatt én rajzolgatom a nyilakat,amikor leveszem és visszateszem.
Szalon fijjú nem beszél ám hülyeséget...

LED lámpa 1 ilyen helyiségbe....

Főnököm a fia bicaját hozta volna el a szervizből, ahogy vitte a kocsihoz, át akarta elmelni egy kisebb árkon, amikor is az első kerék kipottyant az első villából.

Elvileg látta, állította szerelő, abból indultam ki, hogy ért hozzá. A határoló csavar és bowdenfeszesség rossz beállítása azért elég szűzlányos hiba.
Az nem jó,mert az ilyen "szerelő típusú" embereknek,nem ad annyi élvezetet,ha csak tekerni kellVinkler írta: ↑2023.09.19., kedd 14:41Add el mindkettőt és vegyél egy jót…asebestyen írta: ↑2023.09.19., kedd 13:43Én szinte mindent tudok mérni, ami egyszerű földi halandóként lehetséges a bicaj körül, de nem tudnám megmondani, hogy a Cannondale gyorsabb-e a Cubenál. Néha igen, néha nem, ugyanannyi W-ból ugyanazon az útvonalon.
Igazából hobbistaként az érzések számítanak jobban, hogy milyen tekerni az adott gépet. Igazából egyik nap ezt, másik nap azt tekerem szívesebben. A Cannondale könnyedebb sokkal, pedig tömegre alig van köztük különbség, még a kerekek tömege is kb ugyanaz. Én azt gondolom, átlagsebességre kb ugyanaz, síkon a Cube talán kicsit jobb, könnyebben tartja a tempót, felfele meg kigyorsításon inkább Cannondale. Mindkettő tetszik kívülről is, mindkettő másért. Döntenem kéne, de nem tudok, sem objektív, sem szubjektív szempontok alapján.Szerintem öregszek.
![]()
![]()

Az még egy újszerű bicaj.pärt írta: ↑2023.09.19., kedd 14:45Mivel a pozícionálás a fékváltókarban történik, nemigen a váltó a felelős. Elképzelhető, hogy a kar mechanikája elkoszolódott, esetleg az elhasználódot, besűrűsödött kenőanyagtól nem teljes a reteszelés, és csak egy kis perem tartja kilincset, ami a vibrációtól leugrik alsóbb pozícióba. Legrosszabb forgatókönyv a mechanika kopása, esetleg egy rugótörés.st81 írta: ↑2023.09.19., kedd 14:32Üdvözletem!
Shimano 105-ös (R7000) első váltóm nem tartja a felső (+1 kattintásos) pozícióját a nagyobb lánckeréken, hanem egy kis idő után "visszaeereszkedik" a kisebb lánckerék irányába, a kattintás nélküli állapotába és így már hozzáér/dörzsöli a lánc külső felét. Ennek okán hátul az alsó 2-3 fokozat nem használható.
Helyi szerelőm már feszített a bovdenen, állított rajta, de 2-300 km után ismét "elhagyja" magát.
Vajh' miért?
Lassan egy kiskosarat is felszerelhetsz,hogy ott legyen nálad mindenpärt írta: ↑2023.09.19., kedd 14:06De, azzal raktam fel, de igazán fejben kellett váltani. Ilyen felnibasztatást korábban nem kellett művelnem, úgyhogy vettem egy nagy levegőt és meggyőztem magamat, hogy az a karbon nagyon erős. Meg közben a gumiszerelő műanyag szerszámokra vigyázni, mert azok meg rohadtul nem.
Most akkor egy darab szappant is bekészíthetek a szerszámok közé, mintha gőzfürdőbe indulnék.Lehet, hogy akkor már inkább egy tubus síkosítót.
![]()

Az első váltó felső határoló csavarjának állása és a bowden feszessége együtt azt adja, hogy a kart nem tudod rendesen bekattintani a felső pozícióba, illetve nagyon feszül benne. Valószínűleg.st81 írta: ↑2023.09.19., kedd 14:32Üdvözletem!
Vajh' miért?

Mivel a pozícionálás a fékváltókarban történik, nemigen a váltó a felelős. Elképzelhető, hogy a kar mechanikája elkoszolódott, esetleg az elhasználódot, besűrűsödött kenőanyagtól nem teljes a reteszelés, és csak egy kis perem tartja kilincset, ami a vibrációtól leugrik alsóbb pozícióba. Legrosszabb forgatókönyv a mechanika kopása, esetleg egy rugótörés.st81 írta: ↑2023.09.19., kedd 14:32Üdvözletem!
Vajh' miért?

Add el mindkettőt és vegyél egy jót…asebestyen írta: ↑2023.09.19., kedd 13:43Én szinte mindent tudok mérni, ami egyszerű földi halandóként lehetséges a bicaj körül, de nem tudnám megmondani, hogy a Cannondale gyorsabb-e a Cubenál. Néha igen, néha nem, ugyanannyi W-ból ugyanazon az útvonalon.
Igazából hobbistaként az érzések számítanak jobban, hogy milyen tekerni az adott gépet. Igazából egyik nap ezt, másik nap azt tekerem szívesebben. A Cannondale könnyedebb sokkal, pedig tömegre alig van köztük különbség, még a kerekek tömege is kb ugyanaz. Én azt gondolom, átlagsebességre kb ugyanaz, síkon a Cube talán kicsit jobb, könnyebben tartja a tempót, felfele meg kigyorsításon inkább Cannondale. Mindkettő tetszik kívülről is, mindkettő másért. Döntenem kéne, de nem tudok, sem objektív, sem szubjektív szempontok alapján.Szerintem öregszek.
![]()

De, azzal raktam fel, de igazán fejben kellett váltani. Ilyen felnibasztatást korábban nem kellett művelnem, úgyhogy vettem egy nagy levegőt és meggyőztem magamat, hogy az a karbon nagyon erős. Meg közben a gumiszerelő műanyag szerszámokra vigyázni, mert azok meg rohadtul nem.

Szapannozás sem segitett a felrakásnál?pärt írta: ↑2023.09.18., hétf. 21:23Tényleg elbizonytalanodtam, hogy maradjon-e a cucc. Nyilván gurulgatok majd vele még, de aztán visszarakom ellenpróbaként a múzeális régi cuccot, hogy van-e hiányérzetem.
Egyelőre az van, hogy az égvilágon semmi komolyabb változást nem érzekNem gyorsabb (konkrétan ma mentem az utóbbi időben leggyengébbet, bár ezt okozhatja a félig emésztett ebéd, kedvezőtlen széljárás, bármi...), ugyanúgy kanyarodik (nem emlékszem, hogy korábban egyszer is úgy érkeztem volna haza, hogy: "na, ma nem sikerült bekanyarodnom!"), kicsit kevésbé rázott, pont azzal a kb. 1 bar-nyival kevésbé, amennyivel kevesebbre fújtam, merthogy TL, de azt a hagyományos setuppal is megtehetem.
Nem tudom, hogy csak én vagyok ilyen elbaxott, érzéketlen neandervölgyi vagy tényleg teljesen jó (de legalábbis nekem bőven elég) a régi alu parasztkerék, latex, clincher felállás. Tényleg nem tudom, mi az az ezerszeres szórzó, amennyivel ennek jobbnak kéne lennie. Azért adok ennek az új motyónak még esélyt, de csak két szép szeméért nem fog maradni.
Ja, a SwissStop sokkal jobb, mint a kerékhez adott radírok.

Így csak bugyog a tudomány, úgy gejzírként törne fel - ami nyilván régi vágyad.asebestyen írta: ↑2023.09.19., kedd 13:13Úgy van, műszaki vénájának, ami az elhasznált tudományt viszi vissza frissítésre, jobb lenne a műszaki artéria.![]()
ez az bazzmegAAttila írta: ↑2023.09.19., kedd 13:16Na ez a nap kommentje,de lehet a hónapéasebestyen írta: ↑2023.09.19., kedd 13:13Úgy van, műszaki vénájának, ami az elhasznált tudományt viszi vissza frissítésre, jobb lenne a műszaki artéria.![]()
![]()

Pärt mással szeret játszani.revox írta: ↑2023.09.19., kedd 13:15enyit azért nem ér... csak rá akartam venni Partot egy kis játékraasebestyen írta: ↑2023.09.19., kedd 13:07
Ilyesmi kő Neked: https://r2-bike.com/QUARQ-Air-Pressure-Gauge-TyreWiz![]()
tudod, más nyomásával vered a csalánt
![]()
Na ez a nap kommentje,de lehet a hónapéasebestyen írta: ↑2023.09.19., kedd 13:13Úgy van, műszaki vénájának, ami az elhasznált tudományt viszi vissza frissítésre, jobb lenne a műszaki artéria.![]()