Nagyon fura ez az egész.sutemenyx írta: ↑2023.09.14., csüt. 18:40Értem!fapaci írta: ↑2023.09.14., csüt. 18:21Bizonyára van, aki így jár el, e fórumon is tapasztalható néha. Én inkább a leírt szavakat veszem figyelembe.
Az általam végzett méréseknél nem szerepeltek rosszul a Danley hangdobozok és én ebből tudok kiindulni, de ismétlem, hogy nehéz őket mérni a szokásos módszerekkel, szokásos körülmények között. A szubjektív véleményem róluk jellemzően pozitív, a korábban említett megszólalási paraméterekben kiemelkedően jól teljesítenek, de hibátlannak, "legjobbnak" biztosan nem mondanám őket. A nagy érzékenységnek, hangnyomásnak és terhelhetőségnek nyilván ára van.Többen írták, hogy a Danley az egyik legjobb, amit hallottak, amihez helyeslő attitűddel írtál te is, így hát azt feltételezem, te is nagyon jónak tartod annak ellenére, hogy a belinkelt mérési diagrammok szerint nem olyan fényes. Korábban pedig számos alkalommal írtál mind az akusztika, mind a hangsugárzó mérhető és mért paramétereinek fontosságáról. Eközött a két történés között pedig ebben az esetben úgy tűnik, hogy ellentmondás van, ezért említettem meg. Akkor ez azt jelenti, hogy korrektül mérve jobb eredményeket produkálnak?
Közben találtam egy kalkulátort a sengpielaudio-n. 112dB/W/m az az érzékenység, ahol a hangsugárzó hatásfoka 100%.
A 98dB érzékenységű hangfalam már csak mindössze 4% hatékonyságú. 1W-tal már üvölt, érdekes belegondolni, hogy igazából csak 40mW-nak megfelelő hangnyomást hallok.
Mikor a tölcséres bolondériában voltam annak a felszerelésnek is az eredő érzékenysége 98dB körül lehetett.
Supravox 215 ex elektromágneses szelessávú a kb. 1m-es tölcsérben
Onken nyomókamrás magas
Supravox 30 centis egy kvázi bassreflex 300 literes ládában.
Minimal keresztváltó.
30W-os Audio Consulting IC-s klón "végfok" muhaha.
Nagyon finom áttetsző de végtelen direkt hang volt
De egyszer hazavittem egy ős Parasound cirka 100W vegfokot.
Kipróbáltam,hogy mégis működik e.
Nagyon nagyon meglepődtem mikor sose hallott dinamika tempó és miegymás jelent meg.
A finomság persze eltünt.
De akkor radöbbentem milyen is az amikor igazán "meghajtódik" a motyó.