kargidje írta: ↑2023.09.06., szer. 12:19
Aszpirin írta: ↑2023.09.05., kedd 21:41
kargidje írta: ↑2023.09.05., kedd 21:38
VPN-t hiába állítod át, kb. csak az eredeti koreai nyelv lesz hozzájuk, úgy meg valószínű cseszheted.
Tévedsz, kipróbáltam.
Koreában is van angol felirat.
(ha érdekes: NordVPN-em van, a koreai Netflix - úgy tűnik - nem szűri:)
Amúgy tök mindegy VPN-el átcseszed a Netflixet vagy sem, tehát mindegy Brazíliát vagy Taiwant állítod be. Ugyanis a regisztrációkor megadott országot veszi alapnak, éppen ezért ha külföldre mész és ott használod, akkor is csak amit itthon elérsz azt fogod ott is elérni, mivel a beregisztrált adataid állandóak maradnak. Szóval tudja, hogy nem brazil/taiwani előfizető vagy, hanem magyar.
Bocs, nem folyton ellenkezni akarnék, de ez sem igaz. Épp elégszer jártam már külföldön (óceánon túl is), és mindig használtam Netflixet, tehát tudom pontosan, hogy mindig a helyi kínálatot éred el Netflix-szel. Ez még Európán belül is változhat. Volt olyan is, hogy egy itthon elkezdett sorozatot az USA-ban már nem értem el. De olyan is volt, hogy egy itthon nem elérhető filmet ott offlineba töltöttem le a Netflix appon belül, hogy majd itthon nézem meg... és itthon csak addig működött, amíg a lejátszókliens rá nem jött, hogy itthon vagyok (iPad-en ki kell kapcsolni a lokációt és a wifit meg mogbilnetet is, és akkor indítani a Netflixet, így meg lehet nézni a kinn letöltött, itthoni kínálatban nem elérhető filmeket).
Egyébént technikailag és jogilag sem lenne értelme annak, amit írsz. A nem saját gyártású filmek vetítési jogát ugyanis területre szerzi meg a Netflix, és ez független attól hogy ki nézi. Ha valamit Németországban nem adhat, de Magyarországon igen, akkor ha Németországban vagy (VPN nélkül), nem fogod látni, hiába vagy Magyarországon regisztrált felhasználó. És ez fordítva is igaz.
Egyébként többek között pl pont a magyar Netflixet nem lehet (magyar végződésű VPN kapcsolattal) átcseszni, és legutóbbi kísérletem alapján (a varsói reptéren az idén próbáltam ki, hogy magyar végződésű VPN-kapcsolattal nézzem, kiszúrja, és közli, hogy nono....). Szóval nem mindenhol megy a VPN (egyre kevesebb helyen, de az amerikai Netflix - és a Koereai is - még nem törődik a VPN-nel - vagy a NordVPN amerikai és koreai infrastruktúrája fejlettebb, mint a Netflix VPN-detektálási módszere - egyelőre).
P.S. Kanadában a tavasszal nagyon szerettük volna a magyar Netflixet nézni, mert leginkább csak azon van magyar szinkron és/vagy magyar felirat döfivel - de sajnos nuku, csak az ottani kínálatot lehetett nézni. Ami angolul vagy franciául tudóknak jó, de pl. édesanyámnak - aki velünk volt, és nem tud semmilyen idegennyelvet - nagyon nem.