Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fórummal kapcsolatos észrevételek
- csandaz
- Adminisztrátor
- Értékelés: 183
- Kapcsolat:
Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek
Nincsen sajnos, minden üzenet önálló.
De az üzenet alatt van egy "kapcsolódó üzenetek" rész, ahol látszanak a kapcsolódó üzenetek.
De az üzenet alatt van egy "kapcsolódó üzenetek" rész, ahol látszanak a kapcsolódó üzenetek.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 871
Hello, olyan beallitas van a forumon, hogy a privat uzeneteket egybevonja ha egy valakivel leveleztem es ne mindegyik hozzaszolast kulon levelnek irja?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3245
" utan ha irsz.tottyi írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:00" -val bezarva, ha az egyiket kiszeded es az egyik user-t akkor csak annak fogsz valaszolni a "zoli73 írta: ↑2023.09.06., szer. 21:28Csak egy példa, az üzenőfal.
Sokszor látom, hogy ha valaki egy terjedelmes kommentre válaszol/idézi, az a szöveget visszatörli, és csak a fórumtárs nevét hagyja meg, így válaszol. Na most én ezt már sokszor megpróbáltam, de még sohasem sikerült, mindig összeolvadt a saját kommentemmel, és egy "buborékba" került az egész. A visszatörlésnél nem látom, hogy mit kell látni, meddig kell visszatörölni.
[/quote
Szia, az uzenofal egy kicsit bonyolultabb de konnyen meg lehet erteni.
Itt egy pelda, most ez van az uzenofalon es ha erre valaszolnal akkor ketto kommentelo is lenne a Te kommentedben.De ha ezt szetszeded. -->
(quote="tamagaba" post_id=36302 time=1694081312 user_id=50795)
(quote="Voyager" post_id=36301 time=1694076001 user_id=18190)
Ez itt a kérdés?
(/quote)
jaja bajuszbá
(/quote)
A zarojelek helyett szogletes zarojelet hasznalj vagy hogyan hivjak. :) "[ ]"
Akkor lathatod, hogy ki irta az elsot es ki a masodikat es a "
Nemtudom jol-e magyaraztam. :(
[/quote]
Biztos jól magyaráztad, de én többszöri elolvasásra sem tudom értelmezni, de ne zavarjon, az én "készülékemben" van a hiba.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- tottyi
- Hazajáró lélek
En is ott gondoltam es irtam.tamagaba írta: ↑2023.09.07., csüt. 14:05.. az üzenőfalon azt akartam kérdeznitottyi írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:52Ha jol tudom akkor ott van az a kez felfele ujjal, hogy "Kedveled ezt az uzenetet" de azt hiszem ir egy sort is az uzenofallra.
Es ha megfigyeled mikor irtad akkor lathatod, hogy pont a szulinapomkor hajnal egykor. :)
Es ha a kis nyilra kattintasz akkor az en hirdetesemre ugrasz. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
.. az üzenőfalon azt akartam kérdeznitottyi írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:52Ha jol tudom akkor ott van az a kez felfele ujjal, hogy "Kedveled ezt az uzenetet" de azt hiszem ir egy sort is az uzenofallra.
Es ha megfigyeled mikor irtad akkor lathatod, hogy pont a szulinapomkor hajnal egykor. :)
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- tottyi
- Hazajáró lélek
Ha jol tudom akkor ott van az a kez felfele ujjal, hogy "Kedveled ezt az uzenetet" de azt hiszem ir egy sort is az uzenofallra.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
" -val bezarva, ha az egyiket kiszeded es az egyik user-t akkor csak annak fogsz valaszolni a "[/quote]" utan ha irsz.tottyi írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:00Szia, az uzenofal egy kicsit bonyolultabb de konnyen meg lehet erteni.zoli73 írta: ↑2023.09.06., szer. 21:28Csak egy példa, az üzenőfal.
Sokszor látom, hogy ha valaki egy terjedelmes kommentre válaszol/idézi, az a szöveget visszatörli, és csak a fórumtárs nevét hagyja meg, így válaszol. Na most én ezt már sokszor megpróbáltam, de még sohasem sikerült, mindig összeolvadt a saját kommentemmel, és egy "buborékba" került az egész. A visszatörlésnél nem látom, hogy mit kell látni, meddig kell visszatörölni.
Itt egy pelda, most ez van az uzenofalon es ha erre valaszolnal akkor ketto kommentelo is lenne a Te kommentedben.De ha ezt szetszeded. -->
Ez itt a kérdés?
(/quote)
jaja bajuszbá
(/quote)
Akkor lathatod, hogy ki irta az elsot es ki a masodikat es a "
[/quote]
Hogy kell lájkolni egy üzit, mert azt pl. nem tudom

... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- tottyi
- Hazajáró lélek
Szia, az uzenofal egy kicsit bonyolultabb de konnyen meg lehet erteni.zoli73 írta: ↑2023.09.06., szer. 21:28Csak egy példa, az üzenőfal.
Itt egy pelda, most ez van az uzenofalon es ha erre valaszolnal akkor ketto kommentelo is lenne a Te kommentedben.
De ha ezt szetszeded. -->
Ez itt a kérdés?
(/quote)
jaja bajuszbá
(/quote)
Akkor lathatod, hogy ki irta az elsot es ki a masodikat es a "[/quote]" -val bezarva, ha az egyiket kiszeded es az egyik user-t akkor csak annak fogsz valaszolni a "[/quote]" utan ha irsz.
- zoli73
- V.I.P.
Na most ezt inkább iróniának tudom be, mint sem gúnynak.
Csak egy példa, az üzenőfal.
De ha már az üzenöfalnál tartunk, ha írok egy hozzászólást, ezt 500 karakter ereéig tehetem meg, ha ez elfogy, akkor pirosra vált a keret és nem is lehet tovább írni. Ehhez képest sok olyan hosszászólást látok, ami ezt jóval meghaladó terjedelmű. Volt már több ilyen, amit pozitívan szerettem volna értékelni, rákattintok, de mivel a hozzászólás 500 karaktert meghaladó(de hogy?), így a pozitív értékelés nem küldhető el.
Szóvel nem értem, másnak hogy sikerül 500 karaktert meghaladó kommenteket írni.
De hogy maradjunk szorosan a témánál, a "normál", topicokban írt hozzászólások idézésénél.
Ha egy hosszabb terjedelmű hozzászólásból csak egy mondatra, vagy megjegyzésre szeretnék reagálni, akkor én sokszor azt az egy mondatot inkább leírom mégegyszer, mint hogy a körülötte lévő szöveget visszatöröljem, nekem az nehézkes, és nem egyszer a törlés túlszalad, léphetek ki, kezdhetem újra, stb, stb. Ezért inkább csak egyszerűen idézem az egész szöveget, az idéz "gombbal", abból nem lehet baj.
Ezért elnézést kérek mindenkitől akit ez zavar.
Nem tagadom, sokszor le is írtam, hogy informatikai analfabéta vagyok, és feltehetőleg már az is maradok, de mentsegemre legyen mondva, hogy ide a zene, a zenehallgatás, a hifi szeretete hozott ide. Persze ettől még a szabályokat nekem is be kell tartanom, be is tartom, és úgy érzem, ezekkel a bénázásokkal sem a fórum működésének, sem a fórumtársaknak nem ártok.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
Igen, ezt én is észrevettem. Neház dolog ám kitörölni a fölösleget, és csak azt hagyni benne az idézetben, amire válaszolsz

Asszem fogunk erről is egy GYIK-bejegyzést írni. Amit senki nem olvas majd el

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- zoli73
- V.I.P.
Ugye azért azzal tisztában vagy, hogy sokan nem is tudják, hogy kell elvégezni ezeket a műveleteket, amiket számonkérsz?kasumi írta: ↑2023.09.06., szer. 16:40A fórumtagok egy része még mindig nem tanult meg idézni. De lehet, hogy csak engem zavar, hogy a hosszú hozzászólásokat teljes hosszban, akár 4-5 viszontválaszban is idézik, miközben az esetek többségében csupán egy-egy kulcsmondatra reagálnak.
FYI:
"Amikor egy levélre válaszolsz, csak annyit idézz az eredeti anyagból, hogy érthető legyen a válaszod és ne többet!" Netikett
"2.8. A Fórumon kötelező az internet általános kommunikációs és viselkedési szabályainak, a Netikettnek a betartása." Fórum szabályzat
Például én is nagyon sok mindennel nem vagyok tisztában, és csak alap dolgokat tudok végrehajtani, ezért elnézésedet kérem, ha a fent említett hibákat véteném.
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 438
A fórumtagok egy része még mindig nem tanult meg idézni. De lehet, hogy csak engem zavar, hogy a hosszú hozzászólásokat teljes hosszban, akár 4-5 viszontválaszban is idézik, miközben az esetek többségében csupán egy-egy kulcsmondatra reagálnak.
FYI:
"Amikor egy levélre válaszolsz, csak annyit idézz az eredeti anyagból, hogy érthető legyen a válaszod és ne többet!" Netikett
"2.8. A Fórumon kötelező az internet általános kommunikációs és viselkedési szabályainak, a Netikettnek a betartása." Fórum szabályzat
FYI:
Újratervezés
- csandaz
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Igen, ezt tudjuk, ha az üzenőfalról próbálsz elnavigálni akkor hibára futsz. Beadtam a ticket-et az illetékesnek a javításra.
Bazirga írta: ↑2023.09.05., kedd 14:00Sziasztok!
Nekem olyan anomália áll fenn, hogy amikor belépek az üzenőfal rendben van, de ha valamelyik topikra klikkelek, akkor az az üzenet jön, hogy: Információ - A kért oldal nem található.
Ezután viszont a Gyors linkek valamelyikébe be tudok lépni, majd már a topikok almenüket is beadja és be is enged.
Win11 pro.
Kösz a segítséget előre is.
Ja és sajnos Androidos mobilon is így megy.
Sziasztok!
Nekem olyan anomália áll fenn, hogy amikor belépek az üzenőfal rendben van, de ha valamelyik topikra klikkelek, akkor az az üzenet jön, hogy: Információ - A kért oldal nem található.
Ezután viszont a Gyors linkek valamelyikébe be tudok lépni, majd már a topikok almenüket is beadja és be is enged.
Win11 pro.
Win11 pro.
Most volt időm vele foglalkozni,újra bepötyögtem a jelszót,és harmadjára sikerült.R.G. írta: ↑2023.08.29., kedd 14:38De,vagy vakami hasonlo igen...Shimano írta: ↑2023.08.29., kedd 12:41Hali.A következő a probléma.A telómon nem tudok bejelentkezni,mert azt irja hogy helytelen a jelszó.Mentett jelszó van,és eddig nem volt ilyen gond,csak mától.A tableten még nem kellett újra bejelentkeznem,de ha az is elszál,nem tudom hogyan fogok itt létezni.Másoknál nem volt még ilyen probléma?
Amikor kivalasztod, semmire se nyomjal, kos ido es magatol belep
Nalam ez lett a megoldas. Ugyan ugy egymas utan is elutasitott, ha a belep gombra nyomtam. Most nem nyomok es belep
Nem értem,mert ugyanez volt a mentett jelszó is,de a lényeg hogy jó lett.
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
De,vagy vakami hasonlo igen...Shimano írta: ↑2023.08.29., kedd 12:41Hali.A következő a probléma.A telómon nem tudok bejelentkezni,mert azt irja hogy helytelen a jelszó.Mentett jelszó van,és eddig nem volt ilyen gond,csak mától.A tableten még nem kellett újra bejelentkeznem,de ha az is elszál,nem tudom hogyan fogok itt létezni.Másoknál nem volt még ilyen probléma?
Amikor kivalasztod, semmire se nyomjal, kos ido es magatol belep
Nalam ez lett a megoldas. Ugyan ugy egymas utan is elutasitott, ha a belep gombra nyomtam. Most nem nyomok es belep
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Hali.A következő a probléma.A telómon nem tudok bejelentkezni,mert azt irja hogy helytelen a jelszó.Mentett jelszó van,és eddig nem volt ilyen gond,csak mától.A tableten még nem kellett újra bejelentkeznem,de ha az is elszál,nem tudom hogyan fogok itt létezni.Másoknál nem volt még ilyen probléma?
Köszi a tippet. Így sajnos a találatok száma sokszorosa annak, amit témák megjelenítése módban hozna a kereső. Ezzel sosem volt korábban probléma... Mindegy, elfogadom, hogy ez van. Majd keresek google segítségével, hátha az rendeltetésének megfelelően működik.csandaz írta: ↑2023.08.28., hétf. 07:14Úgy tűnik a kulcsszavas keresés nem működik Téma megjelenítés módban.
Váltsd át hozzászólás megjelenítás módba és meg fogja találni a témádat.
search.php?keywords=soekris&terms=any&a ... res%C3%A9s
Ha a keresőben a megjelenített karakterek számát leveszed 0-ra akkor még a képeket is mutatja
---
Sajnálom, nincs most időm kielemezni, hogy a kereső miért viselkedik így
szerk: ha csak a témák címében keresek, és azt listáztatom posztonként, az már használható. Pl:
- téma címében keresek: 5 találat
search.php?keywords=naim+uniti+atom&ter ... res%C3%A9s
- téma címben és üzenetekben: 17 találat
search.php?keywords=naim+uniti+atom&ter ... res%C3%A9s
Első opció megfelelő workaround. Köszi még egyszer.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6306
Szerintem ez mind a lassú net eredménye (+azé, hogy mennyien nézik a fórumot egy időben).
Szerintem, de ezt inkább csandaz tudja megmondani.
Szerintem, de ezt inkább csandaz tudja megmondani.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- zoli73
- V.I.P.
Ugyan az a topic, pl. sztereó erősítők, vagy álltalaban a hifiről, stb. van, hogy azonnal nyílik, és van, hogy 10-20 mp-et kell rá várni. A képekben nem látom a diferenciat, nálam mind lassan töltődik be, az újak talán egy gondolatnyival előbb, de eléggé türelemjáték. Van olyan pár napja felkerült hírdetés, aminek a fotóit sokszori próbalkozásra sem sikerült megnéznem, még egyszer sem töltötte be, bármennyit is vártam. Aztán lehet, hogy itt valami probléma történt a képek feltöltésével, bár még senki sem jelezte.tonee73 írta: ↑2023.08.28., hétf. 12:27Ez még mindig a lassú céges net hozadéka. Ha megfigyeled a nagyobb, több hsz-el teli topikokat nyitja meg lassabban - a régebben feltöltött (nagyobb méretű) képeket szintén emiatt nyitja meg lassabban.zoli73 írta: ↑2023.08.28., hétf. 12:20Amit még tapasztalok, hogy időközönként az egyes topicokat nagyon lassan nyitja meg, tölti be, sokszor több 10 másodpercig is eltart, máskor meg azonnal betölti. A képekkel viszont még mindig van valami. Mindegy, hogy régi, vagy az újraindulás után lett feltöltve, nemegyszer perceket vesz igénybe, amíg 1-1 kép megjelenik, de olyannal is találkoztam, ami egyáltalán nem töltődőtt be.
Ezen talán még lehetne "reszelni" valamit.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3497
De nekem ilyen esetekben be sem lép a topikba. Azaz nem arról van szó, hogy ha van kép, az lassan tölt be, hanem egész egyszerűen nem nyílik meg az adott topik, a szöveges részt sem látni.tonee73 írta: ↑2023.08.28., hétf. 12:27Ez még mindig a lassú céges net hozadéka. Ha megfigyeled a nagyobb, több hsz-el teli topikokat nyitja meg lassabban - a régebben feltöltött (nagyobb méretű) képeket szintén emiatt nyitja meg lassabban.zoli73 írta: ↑2023.08.28., hétf. 12:20Amit még tapasztalok, hogy időközönként az egyes topicokat nagyon lassan nyitja meg, tölti be, sokszor több 10 másodpercig is eltart, máskor meg azonnal betölti. A képekkel viszont még mindig van valami. Mindegy, hogy régi, vagy az újraindulás után lett feltöltve, nemegyszer perceket vesz igénybe, amíg 1-1 kép megjelenik, de olyannal is találkoztam, ami egyáltalán nem töltődőtt be.
Olyat látok, hogy kép lassan töltődik be, de legalább bent vagyok a topikba, és az érdemi hozzászólást már látom.
Vagy ezek összefüggenek?
Csak a Marantz! :-D
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6306
Ez még mindig a lassú céges net hozadéka. Ha megfigyeled a nagyobb, több hsz-el teli topikokat nyitja meg lassabban - a régebben feltöltött (nagyobb méretű) képeket szintén emiatt nyitja meg lassabban.zoli73 írta: ↑2023.08.28., hétf. 12:20Amit még tapasztalok, hogy időközönként az egyes topicokat nagyon lassan nyitja meg, tölti be, sokszor több 10 másodpercig is eltart, máskor meg azonnal betölti. A képekkel viszont még mindig van valami. Mindegy, hogy régi, vagy az újraindulás után lett feltöltve, nemegyszer perceket vesz igénybe, amíg 1-1 kép megjelenik, de olyannal is találkoztam, ami egyáltalán nem töltődőtt be.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- csandaz
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Kollegák tárgyalnak a netszolgáltatóval.
Most 16mbit az összes feltöltés, azért lassúak a képek.
A jó dolog, hogy a szerver maga gyorsabb és jól bírja a terhelést, olyan 200-300 felhasználóig délelőtt még nincs baj.
Napközben csúcsidőban 700+ felhasználónál a feltöltési sebesség elég karcsú és várnak egymásra a szálak.
Nem nagyon tudunk mit csinálni amíg a feltöltési sebesség nem lesz több. Én csak technikai adminisztrátor vagyok, se rálátásom, se beleszólásom nincs a háttérfolyamatokra és szerződésekre
Most 16mbit az összes feltöltés, azért lassúak a képek.
A jó dolog, hogy a szerver maga gyorsabb és jól bírja a terhelést, olyan 200-300 felhasználóig délelőtt még nincs baj.
Napközben csúcsidőban 700+ felhasználónál a feltöltési sebesség elég karcsú és várnak egymásra a szálak.
Nem nagyon tudunk mit csinálni amíg a feltöltési sebesség nem lesz több. Én csak technikai adminisztrátor vagyok, se rálátásom, se beleszólásom nincs a háttérfolyamatokra és szerződésekre
- zoli73
- V.I.P.
A fórum működése már nagyjából rendben van. Amit még tapasztalok, hogy időközönként az egyes topicokat nagyon lassan nyitja meg, tölti be, sokszor több 10 másodpercig is eltart, máskor meg azonnal betölti. A képekkel viszont még mindig van valami. Mindegy, hogy régi, vagy az újraindulás után lett feltöltve, nemegyszer perceket vesz igénybe, amíg 1-1 kép megjelenik, de olyannal is találkoztam, ami egyáltalán nem töltődőtt be.