Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 916

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Indy írta:
2023.09.05., kedd 14:46

Nem tudom, nem hallottam. Te már igen?
Nem, de engem nehéz lenyűgözni. :rolleyes:
Az erősítőket a hangjuk alapján árazzák? Mióta?
Nem szotkam hibázni.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1642

Hozzászólás Szerző: Indy »

fererencz írta:
2023.09.05., kedd 13:26
Viszont még mindig ott tartunk, hogy nosztalgiára és a névre építettek, nem tartalomra. :rolleyes:
Nem tudom, nem hallottam. Te már igen?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2787

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

fererencz írta:
2023.09.05., kedd 13:26
Indy írta:
2023.09.05., kedd 13:02
A műszaki tartalomnak szerintem nem kellett változnia, mert az akkor már nem MF A1 lenne. Vagy ha igen, akkor autós hasonlattal élve lenne egy újabb fogatlan Mustang-unk. ;peace;
Pedig ez MF A1, csak már nem az az A1. Nem lehet, hogy ilyenkor már csak az különbözteti meg egy igényes klóntól, hogy ennek hivatalosan is az MF a gyártója? Azóta változtak az alkatrészek, a gyártás pontosabb, nincs meg a régi medzsik, stb.

Viszont még mindig ott tartunk, hogy nosztalgiára és a névre építettek, nem tartalomra. :rolleyes:
Naim Nait 50:

https://pinkfishmedia.net/forum/threads ... 20/page-42

"I listened to the Naim Nait 50 today at a dealer and it is very good. Faster and lighter than a Supernait 3 with a good musical flow and focus. I did detect a slightly bright treble for my tastes. I asked for a home demo.

Then I got home and my new Marantz HD AMP 1 had arrived, bought for a second system in my study. I slotted it into my main system where the Supernait 3 was, driving some Proac Tablette 10’s (easy to drive), and -

Wow ! It was very good too. A less wide soundstage than the SN3, but again it has a lighter more musical sound. It was punchy and focused. A superb match for the Tablette’s, and its not even run in yet. Possibly slightly rolled off at the extremes and a splashy but not bright treble, but I’m being super critical here. I wasn’t expecting it to be this good.

The sound was similar to the NN50, and they share a similar size and power output. Marantz of course are famous for their ‘musical sound’ with a focus on the midrange and the musical flow.

I think Naim have ‘done a Marantz’ with the sound of the NN50 ! "

hogy is van ez most akkor ? :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 652

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Mentségemül szolgáljon, hogy az MF E10-et nem úgy vettem, hanem beszámított darabként került hozzám. :D

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2633

Hozzászólás Szerző: mishow »

Nincs itt semmi csoda, sőt tulajdonképpen logikus.

Most megy nyugdíjba az a korosztály, amelyiknek annak idején valamilyen korabeli "Menő Manó" volt az első erősítője, plusz az ő gyerekeiknél - akik anno csodálták apa hifijét - most repülnek ki a saját gyerekeik.
Előszedik a régi hifit a padlásról, jobb esetben a szekrény aljából, és szomorúan tapasztalják, hogy azok állásukban tönkrementek. Na de sebaj, mert pont nekik itt vannak ezek a nosztalgia kütyük.
Mission 778x, és Cyrus One ami csak külsejében hasonlít, vagy ez az A1, amiről lehet reklámozni, hogy belül is ugyanaz.

Nemrég az egyik brit lakberendezős műsorban régi japán hifitorony lemezjátszókból csináltak led lámpás falidíszt (!), és a tulaj bácsi mondta is, hogy vesz helyettük egy újat, mert több évtized után most szedte elő a régi LP-ket, és nincs min hallgatni.
Tegyük hozzá, amiről az általános hifis topicban rég beszélgetünk, hogy kb velünk ki fog halni ez a szeparált hifi, szóval most van egy utsó kör, hogy a mi zsebünkből pénzt lehet kiénekelni hasonló trükkökkel.

Ehhez képest az, hogy a régi kapcsolást építik meg újra - még ha új alkatrészekből és más gyártási technológiával, akkor is - mindenképp tisztességes dolog, korrektebb, mint retro forma alá valami modern tömeggagyit besúvasztani, blútrottyal meg valami olcsó chippel megépített dackal.

Egyébként anno az én baráti körömben is volt több belőle, általában Heybrook HB1-el meg NAD Kacsával, Ortofon hangszedővel, és nagyon szerettük. Ahogy Indy írta, sokunknak ez volt az első rendes hangélménye az Orion-Videoton-Unitra-RFT világ után (de elmíthetném az olcsó japán toronyhifiket is az árlista legaljáról, azok se voltak különbek).

Csak azok a kék ledek ... na azért tudnék ütni :smile51: :smile30: :ohnoohnoohno:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
2023.09.05., kedd 12:56
dixie-chicken írta:
2023.09.05., kedd 11:30
több példányom is volt az A1-böl,újonan vásárolt UK-bol.,olyan 170 font volt az export ára,volt olyan ahol a feliratozás "British Fidelity" volt és nem MF...alapjáraton ha jól van(volt) rendszerbe illesztve,és ha a nemamplifikált zenei irányvonalon voltál,szépen el lehetett zenélgetni vele...
Kezdetben Epos, majd Royd dobozra kötöttem rá, amit tudott, azt nagyon jól csinálta, én seggre estem tőle. :smile53: Nem biztos hogy ma is tetszene...

Sokkal jobb erősítő szerintem mint a későbbi Electra E10, mert az A1 hangjának van teste, az E10 nekem vékonyka volt. Súlytalan.
Nekem van egy MF E10-esem. Beteg. (Füst és büdös.) De télleg nem egy jó hangú cucc. Az Arcam Alpha (szám nélkül) lemosta mint Hypo a bakter(iálisa)t ... :D

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

dixie-chicken írta:
2023.09.05., kedd 12:46
Snipi írta:
2023.09.05., kedd 10:09
fererencz írta:
2023.09.05., kedd 09:58

Azt nem írtam, hogy ezt túl is kellene lépni, csak azt, hogy a név + fíling dolgon kívül szvsz nem sokat adtak hozzá, a relatíve 3x-os árért cserébe.

Egyébként, állítólag a 70-100 éves technikai színvonalon is bőven elvagyunk. Lásd csöves erősítők.
https://audiosciencereview.com/forum/in ... nts.44020/
Télleg nem azé ... Nekem MF1-esem nem volt A osztályúból, de egy Hiraga igen. (Valamelyik Hifi magazinban talán 1986, mert azt írta "20 éves fiam és akkor voltam annyi" apám írt is róla ... ) Aztán lett egy csöves utána. És volt csodálkozás ... :D

eredeti Hiraga volt,vagy vlmilyen klonedó ?...az A1-est is klónozzák,akkárcsak a Pass féle F,M vagy SIT-eket,a végeredmények lehetnek akkár jobbak is mint az eredetik,csak az ritka mint a fehér holló... ;)
Eredeti Hiraga? 1986-ban? :D
Neeem ... Apám építette . Mint ahogy az utána volt csövest is ... (ami miatt volt a csodálkozás )

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
2023.09.05., kedd 13:02
A műszaki tartalomnak szerintem nem kellett változnia, mert az akkor már nem MF A1 lenne. Vagy ha igen, akkor autós hasonlattal élve lenne egy újabb fogatlan Mustang-unk. ;peace;
Pedig ez MF A1, csak már nem az az A1. Nem lehet, hogy ilyenkor már csak az különbözteti meg egy igényes klóntól, hogy ennek hivatalosan is az MF a gyártója? Azóta változtak az alkatrészek, a gyártás pontosabb, nincs meg a régi medzsik, stb.

Nem szotkam hibázni.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
Azt nem írtam, hogy ezt túl is kellene lépni, csak azt, hogy a név + fíling dolgon kívül szvsz nem sokat adtak hozzá, a relatíve 3x-os árért cserébe.
Ha az összeszerelési minőségre gondoltál, az valóban fájó egy ilyen drága vasnál. A műszaki tartalomnak szerintem nem kellett változnia, mert az akkor már nem MF A1 lenne. Vagy ha igen, akkor autós hasonlattal élve lenne egy újabb fogatlan Mustang-unk. ;peace;

Indy
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2023.09.05., kedd 11:30
több példányom is volt az A1-böl,újonan vásárolt UK-bol.,olyan 170 font volt az export ára,volt olyan ahol a feliratozás "British Fidelity" volt és nem MF...alapjáraton ha jól van(volt) rendszerbe illesztve,és ha a nemamplifikált zenei irányvonalon voltál,szépen el lehetett zenélgetni vele...
Kezdetben Epos, majd Royd dobozra kötöttem rá, amit tudott, azt nagyon jól csinálta, én seggre estem tőle. :smile53: Nem biztos hogy ma is tetszene...

Sokkal jobb erősítő szerintem mint a későbbi Electra E10, mert az A1 hangjának van teste, az E10 nekem vékonyka volt. Súlytalan.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
2023.09.05., kedd 10:09
fererencz írta:
tunerman írta:
2023.09.05., kedd 09:22

Egy kis elvi segítség a végfok kapcsolástechnikájához :smile29:
Egy sima 2 tranzisztoros alapkapcsolás push pull üzemmódban kivitelezve, átlagos alkatrészbázissal "A" osztályba állítva.
Semmi oka nincs arra, hogy "jól szóljon", dehát a minimál technikát + "A" osztályt nem lehetett még most sem leírni :smile53:
TJ.

Egyébként, állítólag a 70-100 éves technikai színvonalon is bőven elvagyunk. Lásd csöves erősítők.
Télleg nem azé ... Nekem MF1-esem nem volt A osztályúból, de egy Hiraga igen. (Valamelyik Hifi magazinban talán 1986, mert azt írta "20 éves fiam és akkor voltam annyi" apám írt is róla ... ) Aztán lett egy csöves utána. És volt csodálkozás ... :D

eredeti Hiraga volt,vagy vlmilyen klonedó ?...az A1-est is klónozzák,akkárcsak a Pass féle F,M vagy SIT-eket,a végeredmények lehetnek akkár jobbak is mint az eredetik,csak az ritka mint a fehér holló... ;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Indy írta:
2023.09.05., kedd 08:34
fererencz írta:
2023.09.05., kedd 08:17
A nosztalgia ára: 189 GBP 1985-ben (mai árfolyamon 557 GBP), 1499 GBP 2023-ban.

https://www.av-online.hu/hifi/musical-f ... teszt_4094
1985-ben, az MF egy második termékes cég volt, vagyis kezdő a piacon, szerintem ezért volt az ár annyi, amennyi. Most már komoly szereplő, a név pedig kötelez. :)

Nekem ez volt anno az első audiophile erősítőm, ami szerintem már a highend alját is karcolgatta, e nélkül lehet hogy nem merültem volna el mélyebben ebben a szép hobbiban. :smile29:
több példányom is volt az A1-böl,újonan vásárolt UK-bol.,olyan 170 font volt az export ára,volt olyan ahol a feliratozás "British Fidelity" volt és nem MF...alapjáraton ha jól van(volt) rendszerbe illesztve,és ha a nemamplifikált zenei irányvonalon voltál,szépen el lehetett zenélgetni vele...emlékszem az első példányomat,egy nyúzótesztre vittem el akkori hifistákhoz,egy ESL63 lett rákötve...túlélte :D ,ahogyan mondjuk egy KEF 105/2-est is.....amikor az A1 megjelent,az MF már "térképen volt"..'82 "The Preamp",és a hozzátartozó elsőgenerációs "Dr.Thomas" végfok...aztán volt nekik egy "Synthesis" névre hallgató integráltjuk:

https://en.wikipedia.org/wiki/Musical_Fidelity

Az A1 végul is Tim De Paravicini tervezés...

https://zstereo.co.uk/2013/03/17/musical-fidelity-a1/

:smile49:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

fererencz írta:
tunerman írta:

Egy sima 2 tranzisztoros alapkapcsolás push pull üzemmódban kivitelezve, átlagos alkatrészbázissal "A" osztályba állítva.
Semmi oka nincs arra, hogy "jól szóljon", dehát a minimál technikát + "A" osztályt nem lehetett még most sem leírni :smile53:
TJ.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

tunerman írta:

TJ.

Nem szotkam hibázni.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3126

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Az eredeti MF A1 elvi kapcsolása.
Csatolmányok
musical-fidelity A1 amplifier schematic.pdf
(19.43 KiB) Letöltve 187 alkalommal.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3126

Hozzászólás Szerző: tunerman »

fererencz írta:
2023.09.05., kedd 08:50
Indy írta:

1985-ben, az MF egy második termékes cég volt, vagyis kezdő a piacon, szerintem ezért volt az ár annyi, amennyi. Most már komoly szereplő, a név pedig kötelez. :)

Nekem ez volt anno az első audiophile erősítőm, ami szerintem már a highend alját is karcolgatta, e nélkül lehet hogy nem merültem volna el mélyebben ebben a szép hobbiban. :smile29:
Ezzel végül is azt erősítetted meg, hogy az érzést kell megfizetni (nosztalgia, név). :rolleyes:

Azért ránézésre nem nagyon lépték túl a majd' 40 éves technikai színvonalat. :D
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:

Ezzel végül is azt erősítetted meg, hogy az érzést kell megfizetni (nosztalgia, név). :rolleyes:

Azért ránézésre nem nagyon lépték túl a majd' 40 éves technikai színvonalat. :D
Nem szotkam hibázni.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
2023.09.05., kedd 08:17

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem szotkam hibázni.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: pjm »

Az aktív dobozokban is van erősítő.. :rolleyes:

De igen, részemről is befejeztem.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1512

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Ez már tényleg nem tartozik ide - mindjárt kikapunk - a részemről be is fejezem evvel a kérdést.
Nem csak kevesebben hifiznek, hanem / majdnem / mindent kevesebben csinálnak.
Kevesebben olvasnak, kevesebben tévéznek, kevesebben hifiznek, igen.
Megy helyette éjjel - nappal a telefon nyomkodása és a telefonon zenehallgatás.
Meg is bolondulnék... :smile51:
Általában a hifiről folytassuk, ha van mit.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2023.08.21., hétf. 10:19
pjm írta:
2023.08.21., hétf. 10:02

"80 - as évek közepes hifi-torony szintnek tűnik"
Köszömöm, hogy alátámasztottad a mondandóm.
Számold ki, mindezt egy kisebb fizetés feléből. Vagy egy olcsóbb telefon árából. Egy közepes hifi akkor hány havi fizetés lett volna? És hidd el, van feljebb.
De a legtöbb embernek nem is kell feljebb.... Érted....
Nem peoratív értelemben mondtam a hifi-tornyot, csak hogy kb. ilyennek tűnt a laptopon. / Ami persze nem jelent semmit, élőben már lehet, hogy mást mondanék./
Ez nyílván sokkal kevesebb pénz, mint régen a torony.
Egy 80 - as évekbeli Pioneer, Sony, vagy Technics torony egy évi fizu volt kb.
Nem túlzottan beszélünk el egymás mellett, vagy egyáltalán nem. Én azt mondom, hogy ez egy példa arra, ha valaki azt akarja, hogy élvezhetően megszólaljon neki valami a Pl a TV mellett, és nem szán rá hifi mértékkel sokat, de annyira hétköznapi értékrendben mégsem filléres. Van minden szükséges bemenete, távirányítója és hifi érzete van. Jó ránézni. Szerintem ez egy jó irány, persze nem a hithű ódiofüleknek, de egy olyan piaci rész ami elégedettséggel tölthet el sokakat, másokat elindíthat egy úton. ;)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1512

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

pjm írta:
2023.08.21., hétf. 10:02

Számold ki, mindezt egy kisebb fizetés feléből. Vagy egy olcsóbb telefon árából. Egy közepes hifi akkor hány havi fizetés lett volna? És hidd el, van feljebb.
Nem peoratív értelemben mondtam a hifi-tornyot, csak hogy kb. ilyennek tűnt a laptopon. / Ami persze nem jelent semmit, élőben már lehet, hogy mást mondanék./
Ez nyílván sokkal kevesebb pénz, mint régen a torony.
Egy 80 - as évekbeli Pioneer, Sony, vagy Technics torony egy évi fizu volt kb.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

tottyi írta:
2023.08.21., hétf. 10:00
pjm írta:
2023.08.21., hétf. 09:07
Én ha most kezdeném valami egybekütyü lenne aktív dobozokkal és kész. De lehet, hogy még így is meg fogom lépni.

S ezt csak úgy itt hagyom a viszolygóknak. ATC SCM 50 aktív vs passzív... ráadásul a passzív is a saját ATC erősítővel hajtva. Előtte egy Chord DAC és jó.

https://www.youtube.com/watch?v=Ms0WLy7 ... fectSystem
Nekem egesz jol bejottek az aktiv dobozok. :rolleyes:
Ez is csak egy út a sok közül. :smile32:

S ha tetszik, akkor még jó is, örülünk! :smile32:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2023.08.21., hétf. 09:52
Megnéztem, meghallgattam. Biztos jó valamennyire.
Nyilván laptopról nem jön le, de ez nekem olyan 80 - as évek közepes hifi-torony szintnek tűnik.
Ami számomra piros pont, hogy figyeltek a szimmetriára. / Jobbos-balos./
Sok prémium gyártó régebben és még ma is az asszimetrikus felépítésű dobozaiból két egyformát adott, ahelyett, hogy tükörszimmetrikus lett volna a pár.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”