Nem, de engem nehéz lenyűgözni.
Az erősítőket a hangjuk alapján árazzák? Mióta?

Nem, de engem nehéz lenyűgözni.

Nem tudom, nem hallottam. Te már igen?

Naim Nait 50:fererencz írta: ↑2023.09.05., kedd 13:26Pedig ez MF A1, csak már nem az az A1. Nem lehet, hogy ilyenkor már csak az különbözteti meg egy igényes klóntól, hogy ennek hivatalosan is az MF a gyártója? Azóta változtak az alkatrészek, a gyártás pontosabb, nincs meg a régi medzsik, stb.
Viszont még mindig ott tartunk, hogy nosztalgiára és a névre építettek, nem tartalomra.![]()

Nekem van egy MF E10-esem. Beteg. (Füst és büdös.) De télleg nem egy jó hangú cucc. Az Arcam Alpha (szám nélkül) lemosta mint Hypo a bakter(iálisa)t ...Indy írta: ↑2023.09.05., kedd 12:56Kezdetben Epos, majd Royd dobozra kötöttem rá, amit tudott, azt nagyon jól csinálta, én seggre estem tőle.dixie-chicken írta: ↑2023.09.05., kedd 11:30több példányom is volt az A1-böl,újonan vásárolt UK-bol.,olyan 170 font volt az export ára,volt olyan ahol a feliratozás "British Fidelity" volt és nem MF...alapjáraton ha jól van(volt) rendszerbe illesztve,és ha a nemamplifikált zenei irányvonalon voltál,szépen el lehetett zenélgetni vele...Nem biztos hogy ma is tetszene...
Sokkal jobb erősítő szerintem mint a későbbi Electra E10, mert az A1 hangjának van teste, az E10 nekem vékonyka volt. Súlytalan.
Eredeti Hiraga? 1986-ban?dixie-chicken írta: ↑2023.09.05., kedd 12:46Snipi írta: ↑2023.09.05., kedd 10:09Télleg nem azé ... Nekem MF1-esem nem volt A osztályúból, de egy Hiraga igen. (Valamelyik Hifi magazinban talán 1986, mert azt írta "20 éves fiam és akkor voltam annyi" apám írt is róla ... ) Aztán lett egy csöves utána. És volt csodálkozás ...fererencz írta: ↑2023.09.05., kedd 09:58
Azt nem írtam, hogy ezt túl is kellene lépni, csak azt, hogy a név + fíling dolgon kívül szvsz nem sokat adtak hozzá, a relatíve 3x-os árért cserébe.
Egyébként, állítólag a 70-100 éves technikai színvonalon is bőven elvagyunk. Lásd csöves erősítők.
https://audiosciencereview.com/forum/in ... nts.44020/![]()
eredeti Hiraga volt,vagy vlmilyen klonedó ?...az A1-est is klónozzák,akkárcsak a Pass féle F,M vagy SIT-eket,a végeredmények lehetnek akkár jobbak is mint az eredetik,csak az ritka mint a fehér holló...![]()

Pedig ez MF A1, csak már nem az az A1. Nem lehet, hogy ilyenkor már csak az különbözteti meg egy igényes klóntól, hogy ennek hivatalosan is az MF a gyártója? Azóta változtak az alkatrészek, a gyártás pontosabb, nincs meg a régi medzsik, stb.

Ha az összeszerelési minőségre gondoltál, az valóban fájó egy ilyen drága vasnál. A műszaki tartalomnak szerintem nem kellett változnia, mert az akkor már nem MF A1 lenne. Vagy ha igen, akkor autós hasonlattal élve lenne egy újabb fogatlan Mustang-unk.

Kezdetben Epos, majd Royd dobozra kötöttem rá, amit tudott, azt nagyon jól csinálta, én seggre estem tőle.dixie-chicken írta: ↑2023.09.05., kedd 11:30több példányom is volt az A1-böl,újonan vásárolt UK-bol.,olyan 170 font volt az export ára,volt olyan ahol a feliratozás "British Fidelity" volt és nem MF...alapjáraton ha jól van(volt) rendszerbe illesztve,és ha a nemamplifikált zenei irányvonalon voltál,szépen el lehetett zenélgetni vele...

Snipi írta: ↑2023.09.05., kedd 10:09Télleg nem azé ... Nekem MF1-esem nem volt A osztályúból, de egy Hiraga igen. (Valamelyik Hifi magazinban talán 1986, mert azt írta "20 éves fiam és akkor voltam annyi" apám írt is róla ... ) Aztán lett egy csöves utána. És volt csodálkozás ...fererencz írta: ↑2023.09.05., kedd 09:58Azt nem írtam, hogy ezt túl is kellene lépni, csak azt, hogy a név + fíling dolgon kívül szvsz nem sokat adtak hozzá, a relatíve 3x-os árért cserébe.tunerman írta: ↑2023.09.05., kedd 09:22
Egy kis elvi segítség a végfok kapcsolástechnikájához![]()
Egy sima 2 tranzisztoros alapkapcsolás push pull üzemmódban kivitelezve, átlagos alkatrészbázissal "A" osztályba állítva.
Semmi oka nincs arra, hogy "jól szóljon", dehát a minimál technikát + "A" osztályt nem lehetett még most sem leírni![]()
TJ.
Egyébként, állítólag a 70-100 éves technikai színvonalon is bőven elvagyunk. Lásd csöves erősítők.
https://audiosciencereview.com/forum/in ... nts.44020/![]()

több példányom is volt az A1-böl,újonan vásárolt UK-bol.,olyan 170 font volt az export ára,volt olyan ahol a feliratozás "British Fidelity" volt és nem MF...alapjáraton ha jól van(volt) rendszerbe illesztve,és ha a nemamplifikált zenei irányvonalon voltál,szépen el lehetett zenélgetni vele...emlékszem az első példányomat,egy nyúzótesztre vittem el akkori hifistákhoz,egy ESL63 lett rákötve...túlélteIndy írta: ↑2023.09.05., kedd 08:341985-ben, az MF egy második termékes cég volt, vagyis kezdő a piacon, szerintem ezért volt az ár annyi, amennyi. Most már komoly szereplő, a név pedig kötelez. :)fererencz írta: ↑2023.09.05., kedd 08:17A nosztalgia ára: 189 GBP 1985-ben (mai árfolyamon 557 GBP), 1499 GBP 2023-ban.
https://www.av-online.hu/hifi/musical-f ... teszt_4094
Nekem ez volt anno az első audiophile erősítőm, ami szerintem már a highend alját is karcolgatta, e nélkül lehet hogy nem merültem volna el mélyebben ebben a szép hobbiban.![]()
Télleg nem azé ... Nekem MF1-esem nem volt A osztályúból, de egy Hiraga igen. (Valamelyik Hifi magazinban talán 1986, mert azt írta "20 éves fiam és akkor voltam annyi" apám írt is róla ... ) Aztán lett egy csöves utána. És volt csodálkozás ...fererencz írta: ↑2023.09.05., kedd 09:58Azt nem írtam, hogy ezt túl is kellene lépni, csak azt, hogy a név + fíling dolgon kívül szvsz nem sokat adtak hozzá, a relatíve 3x-os árért cserébe.tunerman írta: ↑2023.09.05., kedd 09:22
Egy sima 2 tranzisztoros alapkapcsolás push pull üzemmódban kivitelezve, átlagos alkatrészbázissal "A" osztályba állítva.
Semmi oka nincs arra, hogy "jól szóljon", dehát a minimál technikát + "A" osztályt nem lehetett még most sem leírni![]()
TJ.
https://audiosciencereview.com/forum/in ... nts.44020/

Azt nem írtam, hogy ezt túl is kellene lépni, csak azt, hogy a név + fíling dolgon kívül szvsz nem sokat adtak hozzá, a relatíve 3x-os árért cserébe.tunerman írta: ↑2023.09.05., kedd 09:22
TJ.

Egy kis elvi segítség a végfok kapcsolástechnikájáhozfererencz írta: ↑2023.09.05., kedd 08:50Ezzel végül is azt erősítetted meg, hogy az érzést kell megfizetni (nosztalgia, név).Indy írta: ↑2023.09.05., kedd 08:34
1985-ben, az MF egy második termékes cég volt, vagyis kezdő a piacon, szerintem ezért volt az ár annyi, amennyi. Most már komoly szereplő, a név pedig kötelez. :)
Nekem ez volt anno az első audiophile erősítőm, ami szerintem már a highend alját is karcolgatta, e nélkül lehet hogy nem merültem volna el mélyebben ebben a szép hobbiban.![]()
Azért ránézésre nem nagyon lépték túl a majd' 40 éves technikai színvonalat.![]()

Ezzel végül is azt erősítetted meg, hogy az érzést kell megfizetni (nosztalgia, név).Indy írta: ↑2023.09.05., kedd 08:34
1985-ben, az MF egy második termékes cég volt, vagyis kezdő a piacon, szerintem ezért volt az ár annyi, amennyi. Most már komoly szereplő, a név pedig kötelez. :)

1985-ben, az MF egy második termékes cég volt, vagyis kezdő a piacon, szerintem ezért volt az ár annyi, amennyi. Most már komoly szereplő, a név pedig kötelez. :)fererencz írta: ↑2023.09.05., kedd 08:17A nosztalgia ára: 189 GBP 1985-ben (mai árfolyamon 557 GBP), 1499 GBP 2023-ban.
https://www.av-online.hu/hifi/musical-f ... teszt_4094

Nem túlzottan beszélünk el egymás mellett, vagy egyáltalán nem. Én azt mondom, hogy ez egy példa arra, ha valaki azt akarja, hogy élvezhetően megszólaljon neki valami a Pl a TV mellett, és nem szán rá hifi mértékkel sokat, de annyira hétköznapi értékrendben mégsem filléres. Van minden szükséges bemenete, távirányítója és hifi érzete van. Jó ránézni. Szerintem ez egy jó irány, persze nem a hithű ódiofüleknek, de egy olyan piaci rész ami elégedettséggel tölthet el sokakat, másokat elindíthat egy úton.Rock60 írta: ↑2023.08.21., hétf. 10:19Nem peoratív értelemben mondtam a hifi-tornyot, csak hogy kb. ilyennek tűnt a laptopon. / Ami persze nem jelent semmit, élőben már lehet, hogy mást mondanék./pjm írta: ↑2023.08.21., hétf. 10:02
"80 - as évek közepes hifi-torony szintnek tűnik"
Köszömöm, hogy alátámasztottad a mondandóm.
Számold ki, mindezt egy kisebb fizetés feléből. Vagy egy olcsóbb telefon árából. Egy közepes hifi akkor hány havi fizetés lett volna? És hidd el, van feljebb.
De a legtöbb embernek nem is kell feljebb.... Érted....
Ez nyílván sokkal kevesebb pénz, mint régen a torony.
Egy 80 - as évekbeli Pioneer, Sony, vagy Technics torony egy évi fizu volt kb.
Nem peoratív értelemben mondtam a hifi-tornyot, csak hogy kb. ilyennek tűnt a laptopon. / Ami persze nem jelent semmit, élőben már lehet, hogy mást mondanék./pjm írta: ↑2023.08.21., hétf. 10:02
"80 - as évek közepes hifi-torony szintnek tűnik"
Köszömöm, hogy alátámasztottad a mondandóm.
Számold ki, mindezt egy kisebb fizetés feléből. Vagy egy olcsóbb telefon árából. Egy közepes hifi akkor hány havi fizetés lett volna? És hidd el, van feljebb.
De a legtöbb embernek nem is kell feljebb.... Érted....
Ez is csak egy út a sok közül.tottyi írta: ↑2023.08.21., hétf. 10:00Nekem egesz jol bejottek az aktiv dobozok.pjm írta: ↑2023.08.21., hétf. 09:07Én ha most kezdeném valami egybekütyü lenne aktív dobozokkal és kész. De lehet, hogy még így is meg fogom lépni.
S ezt csak úgy itt hagyom a viszolygóknak. ATC SCM 50 aktív vs passzív... ráadásul a passzív is a saját ATC erősítővel hajtva. Előtte egy Chord DAC és jó.
https://www.youtube.com/watch?v=Ms0WLy7 ... fectSystem![]()
Rock60 írta: ↑2023.08.21., hétf. 09:52Megnéztem, meghallgattam. Biztos jó valamennyire.
Nyilván laptopról nem jön le, de ez nekem olyan 80 - as évek közepes hifi-torony szintnek tűnik.
Ami számomra piros pont, hogy figyeltek a szimmetriára. / Jobbos-balos./
Sok prémium gyártó régebben és még ma is az asszimetrikus felépítésű dobozaiból két egyformát adott, ahelyett, hogy tükörszimmetrikus lett volna a pár.