Aszpirin, mivel ezen a fórumon a Te véleményedet tisztelem leginkább, részletesen válaszolok.
Aszpirin írta: ↑2023.09.01., pén. 07:51
A filmnézés pont annyira időpocsékolás, mint a többi nem-kreatív tevékenység: könyvolvasás, zenehallgatás, színházbajárás, stb.
...
Alapvetően egyetértek.
Valószínűleg öregszem, némi életközépi válsággal fűszerezett értékválság is felütötte nálam a fejét, mélázom, hogy nem biztos hogy hasznomra vált, hogy sokat olvastam könyvet, illetve néztem filmet.
Elég régóta irigyellek (jó értelemben) amiatt, hogy látszólag rengeteg időd van filmeket nézni
...
Érdekes dolog a látszat és lehet, sok fórumos kommunikáció félre is megy, mert személyes ismeretség nélkül, metakommunikáció nélkül a bejegyzésekből eredő benyomások félrevezetőek lehetnek.
Ebben az ÉVBEN eddig összesen 3 filmet láttam:
- Halvány kék szemek,
- Enola Holmes 2
- Pszichoszingli).
Sorozatból, amit végig néztem ez rémlik ebből az ÉVBŐL eddig:
- Wednesday
- Sex Life of College Girls 2. évad
- The Witcher: Blood Origin
- Stranger 1. évad
Jó, vacsora közbeni agyzsibbasztásra, esős/fejfájós szombat délutánra ott van A mentalista, meg Murdoch nyomozó.
Nem tudom, hogy ez mennyire sok vagy kevés.
Az, hogy esetleg többnek tűnik a "fogyasztásom", abból eredhet, hogy ennél több sorozatba belekezdtem ugyan, de a többség az 1. rész után kasza (sőt, nem ritka, hogy már az 1. rész végét sem várom meg).
Azt, hogy ennyi filmézés mellett teljes időpocsékolásnak tartod, kicsit ellentmondásosnak érzem
...
Várom azt a csodát, amit gyerekkoromban a
Hófehérke, az
Óz és az
E.T., tinédzser koromban a
Fantasztikus labirintus és
A mélység titka, felnőtt koromban meg
A két torony és a
Batman: Kezdődik! hozott el.
A Tarkovszkij-féle Solaris-szal kapcsolatban: ennél jobban már nem is tudok egyetNEMérteni
...
Láttam, anno, moziban a Soderbergh-féle Solarist.
Semmi nyomot nem hagyott bennem, csak az rémlik, hogy "az alkotóknak ezt miért kellett elkészíteni és nekünk meg minek kellett megnézni?" kérdéssel jöttünk ki a moziból.
Hangsúlyozom, hogy a könyvvel továbbra sincs bajom, de, SZERINTEM, Tarkovszkij alkotása rosszul öregedett.
Asszem' félreérthető voltam, amit láttam Tornatore-tól és Jarmusch-tól, az tetszett.
Greenaway, nálam a Párnakönyvvel vetette el a sulykot, az addigi munkássága tetszett.
Lynch (a Dűne kivételével) és Angelopoulos viszont sok volt nekem.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek