Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5978

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kargidje írta:
2023.09.06., szer. 15:50
Akkor pont semmi értelme a vpn-nek. :smile29:
O.K., ha te mondod, biztosan :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Aszpirin írta:
2023.09.06., szer. 15:05
kargidje írta:
2023.09.06., szer. 12:19
Aszpirin írta:
2023.09.05., kedd 21:41

Tévedsz, kipróbáltam.
Koreában is van angol felirat.
(ha érdekes: NordVPN-em van, a koreai Netflix - úgy tűnik - nem szűri:)

Amúgy tök mindegy VPN-el átcseszed a Netflixet vagy sem, tehát mindegy Brazíliát vagy Taiwant állítod be. Ugyanis a regisztrációkor megadott országot veszi alapnak, éppen ezért ha külföldre mész és ott használod, akkor is csak amit itthon elérsz azt fogod ott is elérni, mivel a beregisztrált adataid állandóak maradnak. Szóval tudja, hogy nem brazil/taiwani előfizető vagy, hanem magyar. ;)
Bocs, nem folyton ellenkezni akarnék, de ez sem igaz. Épp elégszer jártam már külföldön (óceánon túl is), és mindig h
Akkor pont semmi értelme a vpn-nek. :smile29:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

kargidje írta:
2023.09.06., szer. 12:19
Aszpirin írta:
kargidje írta:
2023.09.05., kedd 21:38
VPN-t hiába állítod át, kb. csak az eredeti koreai nyelv lesz hozzájuk, úgy meg valószínű cseszheted. :D
Tévedsz, kipróbáltam.

Amúgy tök mindegy VPN-el átcseszed a Netflixet vagy sem, tehát mindegy Brazíliát vagy Taiwant állítod be. Ugyanis a regisztrációkor megadott országot veszi alapnak, éppen ezért ha külföldre mész és ott használod, akkor is csak amit itthon elérsz azt fogod ott is elérni, mivel a beregisztrált adataid állandóak maradnak. Szóval tudja, hogy nem brazil/taiwani előfizető vagy, hanem magyar. ;)
Bocs, nem folyton ellenkezni akarnék, de ez sem igaz. Épp elégszer jártam már külföldön (óceánon túl is), és mindig használtam Netflixet, tehát tudom pontosan, hogy mindig a helyi kínálatot éred el Netflix-szel. Ez még Európán belül is változhat. Volt olyan is, hogy egy itthon elkezdett sorozatot az USA-ban már nem értem el. De olyan is volt, hogy egy itthon nem elérhető filmet ott offlineba töltöttem le a Netflix appon belül, hogy majd itthon nézem meg... és itthon csak addig működött, amíg a lejátszókliens rá nem jött, hogy itthon vagyok (iPad-en ki kell kapcsolni a lokációt és a wifit meg mogbilnetet is, és akkor indítani a Netflixet, így meg lehet nézni a kinn letöltött, itthoni kínálatban nem elérhető filmeket).
Egyébént technikailag és jogilag sem lenne értelme annak, amit írsz. A nem saját gyártású filmek vetítési jogát ugyanis területre szerzi meg a Netflix, és ez független attól hogy ki nézi. Ha valamit Németországban nem adhat, de Magyarországon igen, akkor ha Németországban vagy (VPN nélkül), nem fogod látni, hiába vagy Magyarországon regisztrált felhasználó. És ez fordítva is igaz.
Egyébként többek között pl pont a magyar Netflixet nem lehet (magyar végződésű VPN kapcsolattal) átcseszni, és legutóbbi kísérletem alapján (a varsói reptéren az idén próbáltam ki, hogy magyar végződésű VPN-kapcsolattal nézzem, kiszúrja, és közli, hogy nono....). Szóval nem mindenhol megy a VPN (egyre kevesebb helyen, de az amerikai Netflix - és a Koereai is - még nem törődik a VPN-nel - vagy a NordVPN amerikai és koreai infrastruktúrája fejlettebb, mint a Netflix VPN-detektálási módszere - egyelőre).
P.S. Kanadában a tavasszal nagyon szerettük volna a magyar Netflixet nézni, mert leginkább csak azon van magyar szinkron és/vagy magyar felirat döfivel - de sajnos nuku, csak az ottani kínálatot lehetett nézni. Ami angolul vagy franciául tudóknak jó, de pl. édesanyámnak - aki velünk volt, és nem tud semmilyen idegennyelvet - nagyon nem.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
kargidje írta:
VPN-t hiába állítod át, kb. csak az eredeti koreai nyelv lesz hozzájuk, úgy meg valószínű cseszheted. :D
Tévedsz, kipróbáltam.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Alex_Aston írta:
2023.09.05., kedd 22:23
3:30-nál.
"Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de te bántóan visszaélsz ezzel a helyzeteddel" :fekverohog:

Imádom ezt a párost.

.

youtu.be/WMFwCQ9nW94
Ez komoly? Annyira izzadságszagú. Én (!) megőrülök ettől az egysíkú alkoholista önismétlő lénytől.
De persze biztos sokan csapkodják a térdüket a röhögéstől.
Szerintem!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
kargidje írta:
Tévedsz, kipróbáltam.
Ehhez még magyar felirat is van. :smile29:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3263

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

3:30-nál.
"Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de te bántóan visszaélsz ezzel a helyzeteddel" :fekverohog:

Imádom ezt a párost.

.

youtu.be/WMFwCQ9nW94
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

kargidje írta:
Tévedsz, kipróbáltam.
Screenshot 2023-09-05 at 21.55.31.png

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
2023.09.05., kedd 21:28
kargidje írta:
2023.09.05., kedd 21:11
Sajnos film nem sok van, 99%-ban sorozatok, abból is a jobbakhoz magyar felirat nincs, csak angol. sad.gif
Az angol könnyű nyelv, hajrá :D
(egyébként ezek itt filmek, kapásból.. persze nem tudom, mit jelent a "sok"... ha csak annyit írok be, hogy "koreai", akkor rengeteg tartalom jön válaszként)

De az volt a lényeg, hogy "ilyesmi" filmek azért vannak streamingen bőven, a Netflix csak egy példa volt :) És akkor még nem is állítottam Koreára a VPN-t :D
Többi szolgáltatónál is pár darab film/sorozat van csak, már körbenéztem.
A filmek még elmennek angol felirattal, de egy 20-30-50 részes sorozat már nem igazán kellemes.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

kargidje írta:
2023.09.05., kedd 21:11
Sajnos film nem sok van, 99%-ban sorozatok, abból is a jobbakhoz magyar felirat nincs, csak angol. sad.gif
Az angol könnyű nyelv, hajrá :D
(egyébként ezek itt filmek, kapásból.. persze nem tudom, mit jelent a "sok"... ha csak annyit írok be, hogy "koreai", akkor rengeteg tartalom jön válaszként)

De az volt a lényeg, hogy "ilyesmi" filmek azért vannak streamingen bőven, a Netflix csak egy példa volt :) És akkor még nem is állítottam Koreára a VPN-t :D

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
2023.09.05., kedd 19:41
Alex_Aston írta:
2023.09.05., kedd 19:14
Igen, torrent. Streaming szolgaltatóknál ilyesmi filmek ritkán vannak.
Mit jelent az "ilyesmi filmek"?
Pl. Netflixen elég sok keletázsiai (azon belül is kiemelten sok koreai) tartalom van.
Ha magyarra van állítva, akkor a feliratos filmeket be sem dobja a találatok közé. gondolkodik.gif

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
2023.09.05., kedd 19:14
Mit jelent az "ilyesmi filmek"?
Pl. Netflixen elég sok keletázsiai (azon belül is kiemelten sok koreai) tartalom van.
Screenshot 2023-09-05 at 19.44.32.png

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
2023.09.05., kedd 17:51
Alex_Aston írta:
2023.09.04., hétf. 23:14
The roundup.

https://www.imdb.com/title/tt15838850/
Ha ez a 2022-es, akkor amit keresel, a 2023-as az első része gondolkodik.gif

Ezt honnan szedted? Mert ez sincs fent streamingen, torin igen, a 2. része is.
Ez lenne sz első része

https://m.imdb.com/title/tt7468056/?ref ... g_t_19_act

De nem találom a "saját oldalamon" az első részt, pedig ezek után nagyon kíváncsi lennék rá.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
2023.09.04., hétf. 23:14
The roundup.

Ezek a koreaiak már megint odatették magukat. Pörgős, mellette elég véres akció-krimi.
A főszereplő pedig a délkelet ázsiai Chuck Norris, és nagyon jól áll neki. Sajna az első részét nem érem el. Ha van rá jó forrása valakinek, jelezze.

Ezt a filmet pedig ajánlom mindenkinek, aki szereti a koreai keményebb filmeket, de azoknak is, akik csak a jól összerakott akció-krimi filmeket is, nemzettől függetlenül.
Ha ez a 2022-es, akkor amit keresel, a 2023-as az első része gondolkodik.gif

Ezt honnan szedted? Mert ez sincs fent streamingen, torin igen, a 2. része is.

Múltkor még folyamatban volt, nemrég befejeztem:
The Lies Within 2019 / Hazugságok mindenütt - NF
Szokásos 16 részes, szóval eléggé gyorsan darálható. Kicsit vontatottnak tűnt nekem, bár mindig történt valami, gyilkosságok, nyomozás, kéz/láb/szem csomagolva, politika, korrupció...stb.
Az utolsó rész viszont rendesen arcon vág a végkifejlettel. :nonononono: Így már azt mondom érdemes volt végignézni.
Néha bevillan a poénosnak szánt dél-koreai esetlenkedés, szóval a már hozzászokott szemeknek ajánlott inkább.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

The roundup.

Ezek a koreaiak már megint odatették magukat. Pörgős, mellette elég véres akció-krimi.
A főszereplő pedig a délkelet ázsiai Chuck Norris, és nagyon jól áll neki. Sajna az első részét nem érem el. Ha van rá jó forrása valakinek, jelezze.

Ezt a filmet pedig ajánlom mindenkinek, aki szereti a koreai keményebb filmeket, de azoknak is, akik csak a jól összerakott akció-krimi filmeket is, nemzettől függetlenül.

.
the-roundup.jpg
the-roundup-26052022-thumbnail.jpg

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1681

Hozzászólás Szerző: -KP- »

BoRRoNeo írta:
2023.09.03., vas. 14:53
DeLorean írta:
2023.09.03., vas. 14:15
Semmi gond!
Nem kell nagy tudás megérteni, amit írtam - nem sikerült.
De úgy érzem elmagyarázni nem szeretném, mert fölösleges.

PEACE!
Erről beszéltem korábban, ez a mai világ. Ezért kell egy filmnek végtelenül egyszerű történet és azt is szájbarágóan elmagyarázni. Ez csak egy fórum, de ha nem papucsállatka egyszerűséggel fogalmazol a fele már nem érti.
Érthető volt amit írt, magyarázat nélkül is. Az is elég egyértelmű melyik hsz-re ill. gondolatmenetre reflektált vele. De ettől szerintem még nem jó az analógia amit használt. Papucsállatka off :goodmorning:

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 501

Hozzászólás Szerző: MGMART »

DeLorean írta:
MGMART írta:
2023.09.03., vas. 13:19
Amit a bélyeggyűjtésről írtál az nettó marhaság. Minden mondatodból süt, hogy nagyon-nagyon nem vagy otthon ebben a témában. Így meg végképp nem értem minek írsz egy bélyeges fórumra hülyeségeket. Szerintem te vagy ott "Den".

Fentebbi két sorom ne vedd sértésnek, amúgy is off ez a téma a topicban, de a filatélia nem egyenlő azzal amit te annak gondolsz. Sokkal komolyabb és hatalmas háttértudást igénylő hobbi, ami megfelelően művelve igen komoly értékteremtési és akár befektetési lehetőség is egyben.

Béke!
Semmi gond!

PEACE!
De sikerült. A korábbi diskurzusra reflektálva írtál egy fiktív analógiát. Csak hiányzott belőle a kikacsintás. Ahogy az enyémből is amit neked írtam. ;) És erre te is komolyan vetted. :smile29:

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

DeLorean írta:
Semmi gond!

PEACE!
Erről beszéltem korábban, ez a mai világ. Ezért kell egy filmnek végtelenül egyszerű történet és azt is szájbarágóan elmagyarázni. Ez csak egy fórum, de ha nem papucsállatka egyszerűséggel fogalmazol a fele már nem érti.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 501

Hozzászólás Szerző: MGMART »

DeLorean írta:
2023.09.01., pén. 17:07
Van talán két bélyegem - már azt sem tudom hol vannak. Talán az egyik fiókban. Három volt, de egy elveszett.
Amúgy aki bélyegeket gyűjt az nem 100-as szerintem.
Miért nem megy ki a szabadba ahelyett, hogy nézegeti a gyűjteményét? Nem értem.

Na de ennek ellenére a bélyeggyűjtő fórum lelkes olvasója vagyok és hozzá is szólok sokszor.
Általában megkérdezem, hogy minek adott ki pénzt egy ritka darabért, vagy leírom, hogy manapság mindenki vatikáni bélyegeket gyűjt - hülyeség magyar bélyegeket vásárolni. A magyar bélyegek undorítóak, a vatikáninál bár mindegyiken a pápa van, de milyen szuperek.
Sokszor tudományosan is megmagyarázom a sok "bélyegesnek", hogy a világ sisztifisztikája manapság obszerválódik. Úgysem értik szegények.

Csak ez jutott eszembe...
Üdv!

Amit a bélyeggyűjtésről írtál az nettó marhaság. Minden mondatodból süt, hogy nagyon-nagyon nem vagy otthon ebben a témában. Így meg végképp nem értem minek írsz egy bélyeges fórumra hülyeségeket. Szerintem te vagy ott "Den".

Fentebbi két sorom ne vedd sértésnek, amúgy is off ez a téma a topicban, de a filatélia nem egyenlő azzal amit te annak gondolsz. Sokkal komolyabb és hatalmas háttértudást igénylő hobbi, ami megfelelően művelve igen komoly értékteremtési és akár befektetési lehetőség is egyben.

Béke!

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

fapaci írta:
2023.09.01., pén. 00:46
hiszen nekem ez a szakmám, de hogy a házimozis filmes beszámolókban ezek a visszatérő szempontok, az elég durva egy hangmérnök számára is.
Jól érzed magad a szakmádban?
A másik: az addig rendben van, hogy tanító tanárod rongyos volt, de egy kivételes úton indított el, ami nem jut mindenkinek.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

mezzo írta:
2023.08.31., csüt. 23:06

Ezt szerintem még te sem gondolod komolyan. Elhamarokodottan írtál. Nincsenek emlékezetes filmek komoly mondanivaló nélkül? Persze, hogy vannak!
Nem azt írtam hogy csak a “magvas” filmek a jó filmek!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1681

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2023.09.01., pén. 17:07
Miért nem megy ki a szabadba ahelyett, hogy nézegeti a gyűjteményét? Nem értem.
Ez mekkora hülyeség már. Ennyi erőből miért nem mész ki a szabadba, ahelyett hogy filmeket nézegetnél? Az pedig nem érv, hogy azt akkor is meg tudod tenni, amikor kint sötét van, mert ugyanez igaz a bélyegek nézegetésére is.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Aszpirin, mivel ezen a fórumon a Te véleményedet tisztelem leginkább, részletesen válaszolok.
Aszpirin írta:
2023.09.01., pén. 07:51

A filmnézés pont annyira időpocsékolás, mint a többi nem-kreatív tevékenység: könyvolvasás, zenehallgatás, színházbajárás, stb.
...
Alapvetően egyetértek.
Valószínűleg öregszem, némi életközépi válsággal fűszerezett értékválság is felütötte nálam a fejét, mélázom, hogy nem biztos hogy hasznomra vált, hogy sokat olvastam könyvet, illetve néztem filmet.
Elég régóta irigyellek (jó értelemben) amiatt, hogy látszólag rengeteg időd van filmeket nézni
...
Érdekes dolog a látszat és lehet, sok fórumos kommunikáció félre is megy, mert személyes ismeretség nélkül, metakommunikáció nélkül a bejegyzésekből eredő benyomások félrevezetőek lehetnek.

Ebben az ÉVBEN eddig összesen 3 filmet láttam:
- Halvány kék szemek,
- Enola Holmes 2
- Pszichoszingli).

Sorozatból, amit végig néztem ez rémlik ebből az ÉVBŐL eddig:
- Wednesday
- Sex Life of College Girls 2. évad
- The Witcher: Blood Origin
- Stranger 1. évad

Jó, vacsora közbeni agyzsibbasztásra, esős/fejfájós szombat délutánra ott van A mentalista, meg Murdoch nyomozó.

Nem tudom, hogy ez mennyire sok vagy kevés.
Az, hogy esetleg többnek tűnik a "fogyasztásom", abból eredhet, hogy ennél több sorozatba belekezdtem ugyan, de a többség az 1. rész után kasza (sőt, nem ritka, hogy már az 1. rész végét sem várom meg).
Azt, hogy ennyi filmézés mellett teljes időpocsékolásnak tartod, kicsit ellentmondásosnak érzem
...
Várom azt a csodát, amit gyerekkoromban a Hófehérke, az Óz és az E.T., tinédzser koromban a Fantasztikus labirintus és A mélység titka, felnőtt koromban meg A két torony és a Batman: Kezdődik! hozott el.
A Tarkovszkij-féle Solaris-szal kapcsolatban: ennél jobban már nem is tudok egyetNEMérteni
...
Láttam, anno, moziban a Soderbergh-féle Solarist.
Semmi nyomot nem hagyott bennem, csak az rémlik, hogy "az alkotóknak ezt miért kellett elkészíteni és nekünk meg minek kellett megnézni?" kérdéssel jöttünk ki a moziból.

Hangsúlyozom, hogy a könyvvel továbbra sincs bajom, de, SZERINTEM, Tarkovszkij alkotása rosszul öregedett.

Asszem' félreérthető voltam, amit láttam Tornatore-tól és Jarmusch-tól, az tetszett.

Greenaway, nálam a Párnakönyvvel vetette el a sulykot, az addigi munkássága tetszett.

Lynch (a Dűne kivételével) és Angelopoulos viszont sok volt nekem.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

scaurus írta:
2023.09.01., pén. 06:34

Azért talán még nem vagyok (teljesen) gomba, nagyon ritkán bepróbálok pl. egy-egy orosz vagy keleti (indiai, japán, koreai) opuszt is, jellemzően rettenetesek, de pl. a Netflix-en a Stranger (vagy Secret Forest, magyarul Másképp gondolkozók) meglepően szórakoztató volt, most kezdem a 2. évadot.

Egyébként meg, VÉLEMÉNYEM szerint, a filmnézés időpocsékolás, még ha jól is esik, de valójában oly mindegy, hogy ún. művészfilmet vagy ún. trash-t néz az ember, nem igazán van jelentősége. :D
Engem sem hat meg sok régi, mások által cult filmnek tartott alkotás. Sőt, néha elcsodálkozom, ezen mi a franc akkora durranás, amitől itt is szinte mindenki lehasal gondolkodik.gif

Az újabb amerikai filmek meg még inkább gyatra minőségűek, sajnos 99%-uk = kaka. 36_1_10.gif
Ezért is fordultam olyan 12 éve szép lassan kelet felé.

Esetleg próbáld meg a következő a legkisebb mértékben sem rettenetes távol-keleti opuszokat:
Mask Girl 2023 - NF
Big Mouth 2022/ A nagyszájú - D+
May It Please the Court 2022/ A jog nevében - D+
The Last 10 Years 2022/ Az utolsó 10 év - HBOMax
Juvenile Justice 2022 / Fiatalkorúak bírósága - NF
Copycat Killer 2023 / A legelső sorozatgyilkos - NF
The Glory 2022 / Dicsőség - NF

Igaz nem teljesen olyanok, amikre mostanában mint írtad, gerjedsz.

Szerencsére van sok minőségi távol-keleti sorozat, film, amik bőven kiváltják az amerikai mainstream alkotásokat, sőt!

Amúgy meg vigyázzatok :D :
Irtózatos pénzeket készül elverni a Netflix Dél-Koreában
https://24.hu/kultura/2023/04/25/netfli ... quid-game/

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

fapaci írta:
2023.09.01., pén. 00:46
A kultúra nem csak a tehetősebb réteg eledele. Mindenkinek jár és mindenki számára elérhető, csak kevesen vágynak rá.
A kultúra olyan szerintem, mint a számok: végtelen. Többé-kevésbé mindenki tud számolni, de a végtelen megismerésére csak kevesek vágynak.

Tegnap este egy egyszerű francia filmet láttam HBO Max-on (Champange!). Volt benne mindenből egy kicsi, amiért szerethető és utálható egy francia film. Története nem volt, főhős sem, amolyan se eleje, se vége film. A barátságról/emberi kapcsolatokról akart szólni, vagy mások nyomoráról - nem nagyon van különbség. Bár a franciák valahogy mégis élvezhettőbben "nyomorognak", mint mi.

Van benne néhány jó mondat, nem párbeszéd, mert a szereplők nem nagyon figyelnek egymásra, mindenki elvan a maga világában. Mint itt, a fórumon, ahol nem beszélgetünk, csak beszélünk :smile53:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”