O.K., ha te mondod, biztosan

O.K., ha te mondod, biztosan
Akkor pont semmi értelme a vpn-nek.Aszpirin írta: ↑2023.09.06., szer. 15:05Bocs, nem folyton ellenkezni akarnék, de ez sem igaz. Épp elégszer jártam már külföldön (óceánon túl is), és mindig hkargidje írta: ↑2023.09.06., szer. 12:19Amúgy tök mindegy VPN-el átcseszed a Netflixet vagy sem, tehát mindegy Brazíliát vagy Taiwant állítod be. Ugyanis a regisztrációkor megadott országot veszi alapnak, éppen ezért ha külföldre mész és ott használod, akkor is csak amit itthon elérsz azt fogod ott is elérni, mivel a beregisztrált adataid állandóak maradnak. Szóval tudja, hogy nem brazil/taiwani előfizető vagy, hanem magyar.![]()
Bocs, nem folyton ellenkezni akarnék, de ez sem igaz. Épp elégszer jártam már külföldön (óceánon túl is), és mindig használtam Netflixet, tehát tudom pontosan, hogy mindig a helyi kínálatot éred el Netflix-szel. Ez még Európán belül is változhat. Volt olyan is, hogy egy itthon elkezdett sorozatot az USA-ban már nem értem el. De olyan is volt, hogy egy itthon nem elérhető filmet ott offlineba töltöttem le a Netflix appon belül, hogy majd itthon nézem meg... és itthon csak addig működött, amíg a lejátszókliens rá nem jött, hogy itthon vagyok (iPad-en ki kell kapcsolni a lokációt és a wifit meg mogbilnetet is, és akkor indítani a Netflixet, így meg lehet nézni a kinn letöltött, itthoni kínálatban nem elérhető filmeket).kargidje írta: ↑2023.09.06., szer. 12:19Amúgy tök mindegy VPN-el átcseszed a Netflixet vagy sem, tehát mindegy Brazíliát vagy Taiwant állítod be. Ugyanis a regisztrációkor megadott országot veszi alapnak, éppen ezért ha külföldre mész és ott használod, akkor is csak amit itthon elérsz azt fogod ott is elérni, mivel a beregisztrált adataid állandóak maradnak. Szóval tudja, hogy nem brazil/taiwani előfizető vagy, hanem magyar.![]()
Amúgy tök mindegy VPN-el átcseszed a Netflixet vagy sem, tehát mindegy Brazíliát vagy Taiwant állítod be. Ugyanis a regisztrációkor megadott országot veszi alapnak, éppen ezért ha külföldre mész és ott használod, akkor is csak amit itthon elérsz azt fogod ott is elérni, mivel a beregisztrált adataid állandóak maradnak. Szóval tudja, hogy nem brazil/taiwani előfizető vagy, hanem magyar.
Ez komoly? Annyira izzadságszagú. Én (!) megőrülök ettől az egysíkú alkoholista önismétlő lénytől.Alex_Aston írta: ↑2023.09.05., kedd 22:233:30-nál.
"Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de te bántóan visszaélsz ezzel a helyzeteddel"![]()
Imádom ezt a párost.
.
youtu.be/WMFwCQ9nW94
Tévedsz, kipróbáltam.
Többi szolgáltatónál is pár darab film/sorozat van csak, már körbenéztem.Aszpirin írta: ↑2023.09.05., kedd 21:28Az angol könnyű nyelv, hajrá![]()
(egyébként ezek itt filmek, kapásból.. persze nem tudom, mit jelent a "sok"... ha csak annyit írok be, hogy "koreai", akkor rengeteg tartalom jön válaszként)
De az volt a lényeg, hogy "ilyesmi" filmek azért vannak streamingen bőven, a Netflix csak egy példa volt :) És akkor még nem is állítottam Koreára a VPN-t![]()
Az angol könnyű nyelv, hajrá
Ha magyarra van állítva, akkor a feliratos filmeket be sem dobja a találatok közé.Aszpirin írta: ↑2023.09.05., kedd 19:41Mit jelent az "ilyesmi filmek"?Alex_Aston írta: ↑2023.09.05., kedd 19:14Igen, torrent. Streaming szolgaltatóknál ilyesmi filmek ritkán vannak.
Pl. Netflixen elég sok keletázsiai (azon belül is kiemelten sok koreai) tartalom van.
Mit jelent az "ilyesmi filmek"?Alex_Aston írta: ↑2023.09.05., kedd 19:14Igen, torrent. Streaming szolgaltatóknál ilyesmi filmek ritkán vannak.
Ez lenne sz első része
Ha ez a 2022-es, akkor amit keresel, a 2023-as az első részeAlex_Aston írta: ↑2023.09.04., hétf. 23:14The roundup.
https://www.imdb.com/title/tt15838850/
Ezek a koreaiak már megint odatették magukat. Pörgős, mellette elég véres akció-krimi.
A főszereplő pedig a délkelet ázsiai Chuck Norris, és nagyon jól áll neki. Sajna az első részét nem érem el. Ha van rá jó forrása valakinek, jelezze.
Ezt a filmet pedig ajánlom mindenkinek, aki szereti a koreai keményebb filmeket, de azoknak is, akik csak a jól összerakott akció-krimi filmeket is, nemzettől függetlenül.
Érthető volt amit írt, magyarázat nélkül is. Az is elég egyértelmű melyik hsz-re ill. gondolatmenetre reflektált vele. De ettől szerintem még nem jó az analógia amit használt. Papucsállatka off
De sikerült. A korábbi diskurzusra reflektálva írtál egy fiktív analógiát. Csak hiányzott belőle a kikacsintás. Ahogy az enyémből is amit neked írtam.DeLorean írta: ↑2023.09.03., vas. 14:15Semmi gond!MGMART írta: ↑2023.09.03., vas. 13:19Amit a bélyeggyűjtésről írtál az nettó marhaság. Minden mondatodból süt, hogy nagyon-nagyon nem vagy otthon ebben a témában. Így meg végképp nem értem minek írsz egy bélyeges fórumra hülyeségeket. Szerintem te vagy ott "Den".
Fentebbi két sorom ne vedd sértésnek, amúgy is off ez a téma a topicban, de a filatélia nem egyenlő azzal amit te annak gondolsz. Sokkal komolyabb és hatalmas háttértudást igénylő hobbi, ami megfelelően művelve igen komoly értékteremtési és akár befektetési lehetőség is egyben.
Béke!
Nem kell nagy tudás megérteni, amit írtam - nem sikerült.
De úgy érzem elmagyarázni nem szeretném, mert fölösleges.
PEACE!
Erről beszéltem korábban, ez a mai világ. Ezért kell egy filmnek végtelenül egyszerű történet és azt is szájbarágóan elmagyarázni. Ez csak egy fórum, de ha nem papucsállatka egyszerűséggel fogalmazol a fele már nem érti.
Üdv!DeLorean írta: ↑2023.09.01., pén. 17:07Van talán két bélyegem - már azt sem tudom hol vannak. Talán az egyik fiókban. Három volt, de egy elveszett.
Amúgy aki bélyegeket gyűjt az nem 100-as szerintem.
Miért nem megy ki a szabadba ahelyett, hogy nézegeti a gyűjteményét? Nem értem.
Na de ennek ellenére a bélyeggyűjtő fórum lelkes olvasója vagyok és hozzá is szólok sokszor.
Általában megkérdezem, hogy minek adott ki pénzt egy ritka darabért, vagy leírom, hogy manapság mindenki vatikáni bélyegeket gyűjt - hülyeség magyar bélyegeket vásárolni. A magyar bélyegek undorítóak, a vatikáninál bár mindegyiken a pápa van, de milyen szuperek.
Sokszor tudományosan is megmagyarázom a sok "bélyegesnek", hogy a világ sisztifisztikája manapság obszerválódik. Úgysem értik szegények.
Csak ez jutott eszembe...
Jól érzed magad a szakmádban?
Ez mekkora hülyeség már. Ennyi erőből miért nem mész ki a szabadba, ahelyett hogy filmeket nézegetnél? Az pedig nem érv, hogy azt akkor is meg tudod tenni, amikor kint sötét van, mert ugyanez igaz a bélyegek nézegetésére is.
Alapvetően egyetértek.
Érdekes dolog a látszat és lehet, sok fórumos kommunikáció félre is megy, mert személyes ismeretség nélkül, metakommunikáció nélkül a bejegyzésekből eredő benyomások félrevezetőek lehetnek.Elég régóta irigyellek (jó értelemben) amiatt, hogy látszólag rengeteg időd van filmeket nézni
...
Várom azt a csodát, amit gyerekkoromban a Hófehérke, az Óz és az E.T., tinédzser koromban a Fantasztikus labirintus és A mélység titka, felnőtt koromban meg A két torony és a Batman: Kezdődik! hozott el.Azt, hogy ennyi filmézés mellett teljes időpocsékolásnak tartod, kicsit ellentmondásosnak érzem
...
Láttam, anno, moziban a Soderbergh-féle Solarist.A Tarkovszkij-féle Solaris-szal kapcsolatban: ennél jobban már nem is tudok egyetNEMérteni
...
Engem sem hat meg sok régi, mások által cult filmnek tartott alkotás. Sőt, néha elcsodálkozom, ezen mi a franc akkora durranás, amitől itt is szinte mindenki lehasalscaurus írta: ↑2023.09.01., pén. 06:34
Azért talán még nem vagyok (teljesen) gomba, nagyon ritkán bepróbálok pl. egy-egy orosz vagy keleti (indiai, japán, koreai) opuszt is, jellemzően rettenetesek, de pl. a Netflix-en a Stranger (vagy Secret Forest, magyarul Másképp gondolkozók) meglepően szórakoztató volt, most kezdem a 2. évadot.
Egyébként meg, VÉLEMÉNYEM szerint, a filmnézés időpocsékolás, még ha jól is esik, de valójában oly mindegy, hogy ún. művészfilmet vagy ún. trash-t néz az ember, nem igazán van jelentősége.![]()
A kultúra olyan szerintem, mint a számok: végtelen. Többé-kevésbé mindenki tud számolni, de a végtelen megismerésére csak kevesek vágynak.