Tisztelt Tagság!
Azért regisztráltam, mert úgy tűnik, itt komoly szakemberek laknak.
Lenne néhány kérdésem, remélem, jó helyre írom...
Adott egy Nakamichi IA-3 integrált erősítő, a leírások alapján 1993-1994 körüli, egyszerű szerkezet.
A hangerőszabályzó potija cserés, és valószínű, hogy a bemenetkiválasztó kapcsoló is. Még nem bontottam ki, előtte kérdezek. Viszont sok képet, rajzot, videót néztem róla
Eredetileg ALPS sztereo csúszópoti van benne, ezt elvileg tudnék is rendelni a közeli boltban. Viszont ebay-en találtam ugyanennyiért 24 lépéses kapcsolóst, ráírt Dale ellenállásokkal. A lépésest jobbnak gondolom a hagyományosnál, de a kínai is jobb lehet? A házban elférne, semmi látható átalakítással nem járna.
A másik pedig a 30 év... Van benne oldalanként 2 elkó, 4 kondi a védelemre és 2 a tápot szűri/simítja.
Egy német oldalon találtam Elna Silmic II-t az erősítőbe, Nichicon KG grade II-t a tápba, a védelemre kb mindegy, mit teszek be. A net szerint ilyenek vannak bent.
Ezek mennyire öregednek, érdemes őket cserélni, ha már úgyis megbontom a gépet? Vagy inkább hagyjam, amíg jól megy minden?
Jók lesznek ezek bele, vagy mást típust javasolnátok?
Ugyan némethonból nem gond a posta ( banzaimusic.com), de hol tudok itthon beszerezni nemkínai kondenzátort? Nekem a gugli nem ad találatot, vagy csak nem jól keresem...
Ezt a későbbiek miatt is kérdezem, na meg lehet, hogy már a kondenzátort is hamisítják...
Köszönöm a segítségeket
Zsolt