A válasz privátban elküldve...Lesnar írta: ↑2023.08.26., szomb. 08:01Üdv. Megtudnád mondani az átalakító nevét? Érdekelne hogy sikerült megoldani a problémát.gomolalaci írta: ↑2023.08.25., pén. 20:11Nekem van ilyen készülékem. Phono bemenetre lehet vele vonalszintű jelet átalakítani. Ha érdekel, privátban szívesen küldök képeket is róla.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
-
gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 370
Re: DAC-olás
A gondolkodás nem megerőltető...
Üdv. Megtudnád mondani az átalakító nevét? Érdekelne hogy sikerült megoldani a problémát.gomolalaci írta: ↑2023.08.25., pén. 20:11Nekem van ilyen készülékem. Phono bemenetre lehet vele vonalszintű jelet átalakítani. Ha érdekel, privátban szívesen küldök képeket is róla.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 100
Még annyit: Meg kellene hallgatni a saját rendszeredben, hogy neked tetszik-e. Az a mérvadó!white-tiger írta: ↑2023.08.26., szomb. 07:18Nézz utána a külföldi teszteknél, ha itt nincs senkinek. Egyébként biztos vagyok benne, hogy jó.
Volt Nuforce IA7 erősítőm, imádtam - illetve Nuprime Sta 9 végfokom is. Most egy Nuprime Evolution
dacom van.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 100
Nézz utána a külföldi teszteknél, ha itt nincs senkinek. Egyébként biztos vagyok benne, hogy jó.
Volt Nuforce IA7 erősítőm, imádtam - illetve Nuprime Sta 9 végfokom is. Most egy Nuprime Evolution
dacom van.
-
gomolalaci
- Fórumlakó

Nekem van ilyen készülékem. Phono bemenetre lehet vele vonalszintű jelet átalakítani. Ha érdekel, privátban szívesen küldök képeket is róla.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3260
Hát ezzel sajnos nem fog menni, ez ebben a tekintetben zsákutca.Lesnar írta: ↑2023.08.25., pén. 15:04Sony LBT-A190
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... 0-172-2388
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Feltételezhető, hogy azért nincsen más bemenet rajta, mert ez egybe - hifi.
Lemezjátszót lehet még rádugni és slussz.
Retro - hifi alatt inkább a külön dobozos vintage készülékeket szoktuk érteni.
Nyilván egy vintage erősítőn rengeteg bemenet van, ez nem ilyen.
Lemezjátszót lehet még rádugni és slussz.
Retro - hifi alatt inkább a külön dobozos vintage készülékeket szoktuk érteni.
Nyilván egy vintage erősítőn rengeteg bemenet van, ez nem ilyen.
- zoli73
- V.I.P.

A típusát leírhatnád, esetleg 1-2 fotó róla, a hátlapjáról nagyon sokat segíthetne.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.

Csak lemezjátszót lehet hozzá csatlakoztatni? MM vagy MC?
Sony retró hifim van, de csak phono bemenet van rajta. Sajnos.
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 112
Ha csak phono bemenet van, akkor szerintem semmit. Ilyen eszközt még nem láttam
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék az ügyben hogy retró hifi esetében, aminek csak phono bemenete van, milyen átalakitót tudnátok esetleg ajánlani Bluetooth eszközzel való összekapcsolásához?
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7823
Az egész spdif kábeles, átalakítós mizéria átkerült a helyére, ott kéretik folytatni: https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=119104
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
-
gomolalaci
- Fórumlakó

juliush írta: ↑2023.08.14., hétf. 21:17Csak nómenklatúra kérdése, de a több digitális, sőt egyre gyakrabban digitalizált analóg bemenettel is rendelkező, digitális tartományban hangerő szabályozásra képes, kimenetén végerősítő közvetlen meghajtására képes DAC-ok gyakorlatilag teljes előerősítő funkcionalitást nyújtanak, így gyakran hivatkoznak rájuk "digitális előerősítőként".
Most éppen egy ilyet hallgatok, digitalizált analóg bemenetére horribile dictu! LP-játszót és fonó-előerősítőt kötve.![]()
Az én lemezjátszó előerősítőm is ,,digitális" és tökéletesen elégedett vagyok!
Csak nómenklatúra kérdése, de a több digitális, sőt egyre gyakrabban digitalizált analóg bemenettel is rendelkező, digitális tartományban hangerő szabályozásra képes, kimenetén végerősítő közvetlen meghajtására képes DAC-ok gyakorlatilag teljes előerősítő funkcionalitást nyújtanak, így gyakran hivatkoznak rájuk "digitális előerősítőként".
Most éppen egy ilyet hallgatok, digitalizált analóg bemenetére horribile dictu! LP-játszót és fonó-előerősítőt kötve.
Most éppen egy ilyet hallgatok, digitalizált analóg bemenetére horribile dictu! LP-játszót és fonó-előerősítőt kötve.

Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 905
A manualban ezt lehet olvasni a DAC modnal. Ebbol gondoltam, hogy nem mukodik a hangeroszabalyzo DAC modban.supravox írta: ↑2023.08.14., hétf. 17:15Nem tudom jól értelmezem e a kérdést...
Amennyire én tudom a Dave-ben van egy egész jó digitális hangerőszabályzó.
Előerősítőnek semmiképp nem nevezném.
A saját dac-jának a hangerejét tudod szabályozni.
Feltételezem van rajta olyan,hogy ezt vagy kikapcsolod vagy full kivezérlésre állítod.
Mindenesetre Tökinél klasszul működik..
"As the output level is fixed within
DAC mode, the volume dial (and
remote control volume) will no
longer respond."
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Nem tudom jól értelmezem e a kérdést...
Amennyire én tudom a Dave-ben van egy egész jó digitális hangerőszabályzó.
Előerősítőnek semmiképp nem nevezném.
A saját dac-jának a hangerejét tudod szabályozni.
Feltételezem van rajta olyan,hogy ezt vagy kikapcsolod vagy full kivezérlésre állítod.
Mindenesetre Tökinél klasszul működik..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2736
jah,csak terméktámogatást x évig a gyártó köteles adni....az hogy bezárta a bazár azon részét,szive joga...hukkle írta: ↑2023.08.13., vas. 10:08Sajnos a 'terméktámogatás" nagyon sok mindent és nagyon minimális tartalmat is magában foglalhat.
A gyártó alapvetően jótállásra kötelezett, ami a meghibásodás esetén történő javítás/csere feladatát takarja.
A hiba pedig szintén a szűk értelemben vett működésképtelenséget jelenti.
Oda akarok kilukadni, hogy jelenleg teljesen elfogadott helyezet, hogy egy szoftveresen és vagy hardveresen kiforratlan készülék lényegileg nem cseréltethető garanciálisan alapon.
A kínai üzleti gondolkodás számára, amit mi itt európában fogyasztói jogok alatt értünk teljesen értelmezhetetlen bénázás. Persze abban a társadalmi szerkezetben az egyén emberi jogai is átléphető kategóriába tartoznak (pld: több hétre be lehet zárni őket karanténba épp ott ahol vannak, elszakítva a családtagoktól).
No most egy ilyen kulturális közegben azt mondani, hogy egy másik kontinensen lévő európai ember szempontjait figyelembe kell venni a termék megbízhatósága, hosszú távú használhatósága kapcsán... ez teljesen UFO kategória.
Komoly euro-atlanti szocializáció szükséges ahhoz hogy egy ottani kulturális közegben felnőtt egyén ezt értelmezni tudja. Nem lehetetlen persze, de nem gyakori.
És ha még meg is érti azt, hogy miért is fontos a fogyasztó jogainak védelme és tisztelete itt az euro-atlanti térségben, akkor is ott van a rövid távú profit kérlelhetetlen zsarnoksága.
[/quote]
[/quote]
köszi,az "esetet" rövidrezártam már rég,rendes volt az eladó
"unatkozó" jeligére, készülékeknél ritkán előforduló auditiv hibák feltárását válalom
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 905
Hi, nemtudom jol-e ertelmezem a Chord Dave-nel, hogy vagy DAC modban vagy eloerosito modban tudom csak hasznalni? Ertem ezt ugy, hogy ha DAC modban van akkor nemmukodik a taviranyiton a hangeroszabajzas?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Sajnos a 'terméktámogatás" nagyon sok mindent és nagyon minimális tartalmat is magában foglalhat.
A gyártó alapvetően jótállásra kötelezett, ami a meghibásodás esetén történő javítás/csere feladatát takarja.
Oda akarok kilukadni, hogy jelenleg teljesen elfogadott helyezet, hogy egy szoftveresen és vagy hardveresen kiforratlan készülék lényegileg nem cseréltethető garanciálisan alapon.
A kínai üzleti gondolkodás számára, amit mi itt európában fogyasztói jogok alatt értünk teljesen értelmezhetetlen bénázás. Persze abban a társadalmi szerkezetben az egyén emberi jogai is átléphető kategóriába tartoznak (pld: több hétre be lehet zárni őket karanténba épp ott ahol vannak, elszakítva a családtagoktól).
No most egy ilyen kulturális közegben azt mondani, hogy egy másik kontinensen lévő európai ember szempontjait figyelembe kell venni a termék megbízhatósága, hosszú távú használhatósága kapcsán... ez teljesen UFO kategória.
Komoly euro-atlanti szocializáció szükséges ahhoz hogy egy ottani kulturális közegben felnőtt egyén ezt értelmezni tudja. Nem lehetetlen persze, de nem gyakori.
És ha még meg is érti azt, hogy miért is fontos a fogyasztó jogainak védelme és tisztelete itt az euro-atlanti térségben, akkor is ott van a rövid távú profit kérlelhetetlen zsarnoksága.
[/quote]
jah,csak terméktámogatást x évig a gyártó köteles adni....az hogy bezárta a bazár azon részét,szive joga...
[/quote]
[/quote]
jah,csak terméktámogatást x évig a gyártó köteles adni....az hogy bezárta a bazár azon részét,szive joga...
[/quote]
Szép jó napot Mindenkinek !
Hallotta esetleg valaki a Wyred 4 Sound DAC-2 - t a Topping D70 - hez képest ?
Csak coax bemenetről használom/használnám őket.
Köszi.
Hallotta esetleg valaki a Wyred 4 Sound DAC-2 - t a Topping D70 - hez képest ?
Csak coax bemenetről használom/használnám őket.
Köszi.
- dixie-chicken
- V.I.P.

jah,csak terméktámogatást x évig a gyártó köteles adni....az hogy bezárta a bazár azon részét,szive joga...alto írta: ↑2023.06.22., csüt. 13:28Itt inkább arról van szó, hogy Asus tett egy kirándulást erre a területre (ugye az Asus egy IT cég elsősorban), nem is lett rossz a termék amit kihoztak, de üzletileg nem jött be, így bezárták ezt az üzletágat.dixie-chicken írta: ↑2023.06.22., csüt. 12:52ezt már más is javasolta...csak azért piszkálom/piszkálnám a hivatalos oldalat,hogy kiderüljön,mi a folyamat az upgrade-nél...de nagyon úgy néz ki eladunk,ha lejárt a gari,a lőtéri kutya sem foglalkozik onnét tovább vele...
![]()
![]()
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- dixie-chicken
- V.I.P.

köszi a linket,ezt meg kell néznem/nézetnem hogy a laptop milyen beállitáson van...tamagaba írta: ↑2023.06.22., csüt. 13:42Mivel járatod? Foobar JRiverdixie-chicken írta: ↑2023.06.22., csüt. 12:52ezt már más is javasolta...csak azért piszkálom/piszkálnám a hivatalos oldalat,hogy kiderüljön,mi a folyamat az upgrade-nél...de nagyon úgy néz ki eladunk,ha lejárt a gari,a lőtéri kutya sem foglalkozik onnét tovább vele...
![]()
![]()
http://archimago.blogspot.com/2015/09/m ... e-mki.html
Jók a beállítások? Lehet, hogy csak az a baja, valami félre van nyomva. Buffer vagy ilyesmi