Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Lesnar írta:
2023.08.26., szomb. 08:01
gomolalaci írta:
2023.08.25., pén. 20:11
Lesnar írta:
2023.08.25., pén. 14:42

Sajnos, nem tudom. Mert lemezlejátszó nélkül vettem meg.
Nekem van ilyen készülékem. Phono bemenetre lehet vele vonalszintű jelet átalakítani. Ha érdekel, privátban szívesen küldök képeket is róla.
Üdv. Megtudnád mondani az átalakító nevét? Érdekelne hogy sikerült megoldani a problémát.
A válasz privátban elküldve...
A gondolkodás nem megerőltető...

Lesnar
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Lesnar »

gomolalaci írta:
2023.08.25., pén. 20:11
Lesnar írta:
zoli73 írta:
2023.08.25., pén. 14:29

Csak lemezjátszót lehet hozzá csatlakoztatni? MM vagy MC?
Nekem van ilyen készülékem. Phono bemenetre lehet vele vonalszintű jelet átalakítani. Ha érdekel, privátban szívesen küldök képeket is róla.
Üdv. Megtudnád mondani az átalakító nevét? Érdekelne hogy sikerült megoldani a problémát.

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 100

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

white-tiger írta:
2023.08.26., szomb. 07:18
ANDS írta:
2023.08.25., pén. 13:07
Sziasztok!
Van az apróban egy Nuprime dac 10- H.
Ennek a hangjáról tudna valaki valamit mondani?
Milyen, mint dac, mint fejes erősítő?
Nézz utána a külföldi teszteknél, ha itt nincs senkinek. Egyébként biztos vagyok benne, hogy jó.
Volt Nuforce IA7 erősítőm, imádtam - illetve Nuprime Sta 9 végfokom is. Most egy Nuprime Evolution
dacom van.
Még annyit: Meg kellene hallgatni a saját rendszeredben, hogy neked tetszik-e. Az a mérvadó!

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 100

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

ANDS írta:
2023.08.25., pén. 13:07
Sziasztok!
Van az apróban egy Nuprime dac 10- H.
Ennek a hangjáról tudna valaki valamit mondani?
Milyen, mint dac, mint fejes erősítő?
Nézz utána a külföldi teszteknél, ha itt nincs senkinek. Egyébként biztos vagyok benne, hogy jó.
Volt Nuforce IA7 erősítőm, imádtam - illetve Nuprime Sta 9 végfokom is. Most egy Nuprime Evolution
dacom van.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

Lesnar írta:
zoli73 írta:
Lesnar írta:
2023.08.25., pén. 14:05
Sony retró hifim van, de csak phono bemenet van rajta. Sajnos.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3260

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Lesnar írta:
2023.08.25., pén. 15:04
sad.gif Sony LBT-A190
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... 0-172-2388
Hát ezzel sajnos nem fog menni, ez ebben a tekintetben zsákutca.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1477

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Feltételezhető, hogy azért nincsen más bemenet rajta, mert ez egybe - hifi.
Lemezjátszót lehet még rádugni és slussz.
Retro - hifi alatt inkább a külön dobozos vintage készülékeket szoktuk érteni.
Nyilván egy vintage erősítőn rengeteg bemenet van, ez nem ilyen.

Lesnar

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Lesnar írta:
zoli73 írta:
Lesnar írta:
A típusát leírhatnád, esetleg 1-2 fotó róla, a hátlapjáról nagyon sokat segíthetne.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Lesnar

zoli73 írta:
Lesnar írta:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Lesnar írta:

Lesnar

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 112

Hozzászólás Szerző: tomrider »

Lesnar írta:
2023.08.25., pén. 13:00
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék az ügyben hogy retró hifi esetében, aminek csak phono bemenete van, milyen átalakitót tudnátok esetleg ajánlani Bluetooth eszközzel való összekapcsolásához?
Ha csak phono bemenet van, akkor szerintem semmit. Ilyen eszközt még nem láttam
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

Lesnar

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék az ügyben hogy retró hifi esetében, aminek csak phono bemenete van, milyen átalakitót tudnátok esetleg ajánlani Bluetooth eszközzel való összekapcsolásához?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7823

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Az egész spdif kábeles, átalakítós mizéria átkerült a helyére, ott kéretik folytatni: https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=119104
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

juliush írta:
2023.08.14., hétf. 21:17
Csak nómenklatúra kérdése, de a több digitális, sőt egyre gyakrabban digitalizált analóg bemenettel is rendelkező, digitális tartományban hangerő szabályozásra képes, kimenetén végerősítő közvetlen meghajtására képes DAC-ok gyakorlatilag teljes előerősítő funkcionalitást nyújtanak, így gyakran hivatkoznak rájuk "digitális előerősítőként".
Most éppen egy ilyet hallgatok, digitalizált analóg bemenetére horribile dictu! LP-játszót és fonó-előerősítőt kötve. 36_1_11.gif

Az én lemezjátszó előerősítőm is ,,digitális" és tökéletesen elégedett vagyok!

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Hozzászólás Szerző: juliush »

Csak nómenklatúra kérdése, de a több digitális, sőt egyre gyakrabban digitalizált analóg bemenettel is rendelkező, digitális tartományban hangerő szabályozásra képes, kimenetén végerősítő közvetlen meghajtására képes DAC-ok gyakorlatilag teljes előerősítő funkcionalitást nyújtanak, így gyakran hivatkoznak rájuk "digitális előerősítőként".
Most éppen egy ilyet hallgatok, digitalizált analóg bemenetére horribile dictu! LP-játszót és fonó-előerősítőt kötve. 36_1_11.gif
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 905

Hozzászólás Szerző: tottyi »

supravox írta:
2023.08.14., hétf. 17:15
tottyi írta:
2023.08.14., hétf. 15:17
Hi, nemtudom jol-e ertelmezem a Chord Dave-nel, hogy vagy DAC modban vagy eloerosito modban tudom csak hasznalni? Ertem ezt ugy, hogy ha DAC modban van akkor nemmukodik a taviranyiton a hangeroszabajzas?
Nem tudom jól értelmezem e a kérdést...
Amennyire én tudom a Dave-ben van egy egész jó digitális hangerőszabályzó.
Előerősítőnek semmiképp nem nevezném.
A saját dac-jának a hangerejét tudod szabályozni.
Feltételezem van rajta olyan,hogy ezt vagy kikapcsolod vagy full kivezérlésre állítod.
Mindenesetre Tökinél klasszul működik..
A manualban ezt lehet olvasni a DAC modnal. Ebbol gondoltam, hogy nem mukodik a hangeroszabalyzo DAC modban.

"As the output level is fixed within
DAC mode, the volume dial (and
remote control volume) will no
longer respond."
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2643

Hozzászólás Szerző: supravox »

tottyi írta:
2023.08.14., hétf. 15:17
Hi, nemtudom jol-e ertelmezem a Chord Dave-nel, hogy vagy DAC modban vagy eloerosito modban tudom csak hasznalni? Ertem ezt ugy, hogy ha DAC modban van akkor nemmukodik a taviranyiton a hangeroszabajzas?
Nem tudom jól értelmezem e a kérdést...
Amennyire én tudom a Dave-ben van egy egész jó digitális hangerőszabályzó.
Előerősítőnek semmiképp nem nevezném.
A saját dac-jának a hangerejét tudod szabályozni.
Feltételezem van rajta olyan,hogy ezt vagy kikapcsolod vagy full kivezérlésre állítod.
Mindenesetre Tökinél klasszul működik..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2736

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

hukkle írta:
2023.08.13., vas. 10:08
Sajnos a 'terméktámogatás" nagyon sok mindent és nagyon minimális tartalmat is magában foglalhat.

A gyártó alapvetően jótállásra kötelezett, ami a meghibásodás esetén történő javítás/csere feladatát takarja.

A hiba pedig szintén a szűk értelemben vett működésképtelenséget jelenti.

Oda akarok kilukadni, hogy jelenleg teljesen elfogadott helyezet, hogy egy szoftveresen és vagy hardveresen kiforratlan készülék lényegileg nem cseréltethető garanciálisan alapon.

A kínai üzleti gondolkodás számára, amit mi itt európában fogyasztói jogok alatt értünk teljesen értelmezhetetlen bénázás. Persze abban a társadalmi szerkezetben az egyén emberi jogai is átléphető kategóriába tartoznak (pld: több hétre be lehet zárni őket karanténba épp ott ahol vannak, elszakítva a családtagoktól).

No most egy ilyen kulturális közegben azt mondani, hogy egy másik kontinensen lévő európai ember szempontjait figyelembe kell venni a termék megbízhatósága, hosszú távú használhatósága kapcsán... ez teljesen UFO kategória.

Komoly euro-atlanti szocializáció szükséges ahhoz hogy egy ottani kulturális közegben felnőtt egyén ezt értelmezni tudja. Nem lehetetlen persze, de nem gyakori.

És ha még meg is érti azt, hogy miért is fontos a fogyasztó jogainak védelme és tisztelete itt az euro-atlanti térségben, akkor is ott van a rövid távú profit kérlelhetetlen zsarnoksága.

jah,csak terméktámogatást x évig a gyártó köteles adni....az hogy bezárta a bazár azon részét,szive joga... ;)
[/quote]
[/quote]

köszi,az "esetet" rövidrezártam már rég,rendes volt az eladó leborulok.gif ,és visszavásárolta..lehet hogy első naptol hibás volt a készülék,ritkán használta,naponta max 1-1,5 órát,nem "észlelte" a saját rendszerében az általam jelzett hibát..amikor sikerült felvennem telóra a jelenséget,nem volt semmilyen vita...csak pislogott amikor mondtam,nekem van hogy 10-12 órát is megy a zene odahaza...a home office örömök :D

"unatkozó" jeligére, készülékeknél ritkán előforduló auditiv hibák feltárását válalom ;peace;
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 905

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Sajnos a 'terméktámogatás" nagyon sok mindent és nagyon minimális tartalmat is magában foglalhat.

A gyártó alapvetően jótállásra kötelezett, ami a meghibásodás esetén történő javítás/csere feladatát takarja.

A hiba pedig szintén a szűk értelemben vett működésképtelenséget jelenti.

Oda akarok kilukadni, hogy jelenleg teljesen elfogadott helyezet, hogy egy szoftveresen és vagy hardveresen kiforratlan készülék lényegileg nem cseréltethető garanciálisan alapon.

A kínai üzleti gondolkodás számára, amit mi itt európában fogyasztói jogok alatt értünk teljesen értelmezhetetlen bénázás. Persze abban a társadalmi szerkezetben az egyén emberi jogai is átléphető kategóriába tartoznak (pld: több hétre be lehet zárni őket karanténba épp ott ahol vannak, elszakítva a családtagoktól).

No most egy ilyen kulturális közegben azt mondani, hogy egy másik kontinensen lévő európai ember szempontjait figyelembe kell venni a termék megbízhatósága, hosszú távú használhatósága kapcsán... ez teljesen UFO kategória.

Komoly euro-atlanti szocializáció szükséges ahhoz hogy egy ottani kulturális közegben felnőtt egyén ezt értelmezni tudja. Nem lehetetlen persze, de nem gyakori.

És ha még meg is érti azt, hogy miért is fontos a fogyasztó jogainak védelme és tisztelete itt az euro-atlanti térségben, akkor is ott van a rövid távú profit kérlelhetetlen zsarnoksága.

[/quote]

jah,csak terméktámogatást x évig a gyártó köteles adni....az hogy bezárta a bazár azon részét,szive joga... ;)
[/quote]

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1477

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Szép jó napot Mindenkinek !

Hallotta esetleg valaki a Wyred 4 Sound DAC-2 - t a Topping D70 - hez képest ?

Csak coax bemenetről használom/használnám őket.

Köszi.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
2023.06.22., csüt. 13:28
dixie-chicken írta:
2023.06.22., csüt. 12:52
tamagaba írta:
2023.06.22., csüt. 12:36

Hohóóóó
Cseréld vissza az eredetit és próba
Remélem firmware-t nem kell rajta visszarakni
vagy az nem lett upgrédelve
.. na jó várjunk más hozzászólót is, hátha vakvágányon vagyok :)
ezt már más is javasolta :smile53: ...csak azért piszkálom/piszkálnám a hivatalos oldalat,hogy kiderüljön,mi a folyamat az upgrade-nél...de nagyon úgy néz ki eladunk,ha lejárt a gari,a lőtéri kutya sem foglalkozik onnét tovább vele... :smile51: :smile30:
Itt inkább arról van szó, hogy Asus tett egy kirándulást erre a területre (ugye az Asus egy IT cég elsősorban), nem is lett rossz a termék amit kihoztak, de üzletileg nem jött be, így bezárták ezt az üzletágat.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
2023.06.22., csüt. 13:42
dixie-chicken írta:
2023.06.22., csüt. 12:52
tamagaba írta:
2023.06.22., csüt. 12:36

Hohóóóó
Cseréld vissza az eredetit és próba
Remélem firmware-t nem kell rajta visszarakni
vagy az nem lett upgrédelve
.. na jó várjunk más hozzászólót is, hátha vakvágányon vagyok :)
ezt már más is javasolta :smile53: ...csak azért piszkálom/piszkálnám a hivatalos oldalat,hogy kiderüljön,mi a folyamat az upgrade-nél...de nagyon úgy néz ki eladunk,ha lejárt a gari,a lőtéri kutya sem foglalkozik onnét tovább vele... :smile51: :smile30:
Mivel járatod? Foobar JRiver
http://archimago.blogspot.com/2015/09/m ... e-mki.html

Jók a beállítások? Lehet, hogy csak az a baja, valami félre van nyomva. Buffer vagy ilyesmi
köszi a linket,ezt meg kell néznem/nézetnem hogy a laptop milyen beállitáson van... :smile53:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”