Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
Re: DAC-olás
Én megkérdezném a helyedben az Audiophil Szalon- ban.
Ők a forgalmazói, rendes figurák.
0614087042
06202814649
06204232041
Ha ők nem javítják, csak van valami tippjük.
Ők a forgalmazói, rendes figurák.
0614087042
06202814649
06204232041
Ha ők nem javítják, csak van valami tippjük.
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Borból csak a veres...
Cambridge audio dac magic egyébként....
Valami jó Száki kéne nem a lehuúzos szervizek!!!!
Cambridge audio dac magic egyébként....
Valami jó Száki kéne nem a lehuúzos szervizek!!!!
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2875
- Kapcsolat:
Re: 87654Re: DAC-olás
Milyen az asztali dac, mint az asztali bor?
Konkrét típust ha megadod, akkor könnyebb ajánlani szervízlehetőséget.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
87654Re: DAC-olás
Sziasztok
Szeretnék érdeklődni hogy,hol tudnék asztali dac javítás intézni?
Szeretnék érdeklődni hogy,hol tudnék asztali dac javítás intézni?
Javítottam az idézést. /vinkler/wittao írta: ↑2023.09.06., szer. 13:19Köszi Töki,
hogy így részletesen leírtad!
Az M-Scaler résszel kapcsolatosan: hogy értetted azt, hogy kiváltható szoftveres résszel?
Úgy próbáltad, hogy mostani feltápozott DAVE + M-Scaler? Jó minőségű dualBNC-vel nekem nincs rossz tapasztalatom az M-Scalerrel... (a táp ott is kérdés természetesen)
Amikor nálam járt az M-Scaler, még nem volt külső tápom a Dave-hez. Mindenesetre egyértelműen jobb volt az M-Scalerrel a hang. Minden tömörebb, tapinthatóbb volt vele. Végül a HQPlayer-el felkonvertálva a pcm-et 32/768-ra, plusz pár bevált szűrőt használatával, számomra hasonló mértékű hangi javulást sikerült elérni. Ezért engedtem el akkor az MScalert.
Igaz, némelyik szűrőhöz kell a durva proci teljesítmény. Pl a mostani Xeon-os gépemet egyik-másik szűrő megfektette.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
MZX PRE-NR1
Nemrég olvastam Miska (Jussi Laako) véleményét az egyik fórumon az R2R (PCM), SDM DAC-ok összevetésével
kapcsolatban.
Szerinte a digitális jelfeldolgozási képességek növekedésével mindent, ami lehetséges, helyezzünk át a
digitális számítási tartományba, és a lehető legkevesebbet hagyjunk a fizikai hardver világára, ahol olyan
problémákkal kell foglalkoznunk, mint az alkatrészek gyártási tűrései, külső tényezők és hasonlók.
kapcsolatban.
Szerinte a digitális jelfeldolgozási képességek növekedésével mindent, ami lehetséges, helyezzünk át a
digitális számítási tartományba, és a lehető legkevesebbet hagyjunk a fizikai hardver világára, ahol olyan
problémákkal kell foglalkoznunk, mint az alkatrészek gyártási tűrései, külső tényezők és hasonlók.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Köszi Töki,Töki írta: ↑2023.09.05., kedd 13:41Nálam volt M Scaler és nekem az előbb kiváltható egyéb szoftveres megoldásokkal, mint a Dave-nél a tápegységcsere. HQPlayer vagy Audirvana lejátszókon belüli felskálázással, szűrőhasználattal pl, mivel a Dave szereti, ha a maximális felbontással etetik. Magam is így teszem az Audirvana-val. Továbbá egy egyszerűbb, letisztultabb megoldás, mint még 1 kütyü, ahhoz még egy táp/tápkábel/2 db bnc kábel... Ezek mindegyike beleszól a hangba, ezért ameddig lehetséges, addig a minimálisabb megoldás felé megyek kevesebb, de jobb alkatrésszel.
A Dave a gyári 40 Dolláros kapcsi tápjával is kiváló, viszont egy komolyabb tápegység másik ligába repíti. Itt is egy példa: https://audiophilestyle.com/ca/reviews/ ... of-2-r973/
S. J. elismert táptervező, - pl. ő tervezte a nagyobb Innuos streamerek tápegységét és a Naim-nek is bedolgozott, ha jól tudom. Valamiért 1 dobozban 1 db, már-már feleslegesen túlméretezett (600VA) toroid trafós tápot épített a Dave-hez.
Én két külső táppal is rendelkezem hozzá. Mostanában az a perverzióm, hogy ezeket váltogatom. Mindkettő magyar konstruktőr keze munkáját dicséri. Mellékesen árban mindkettő a Farad alatt készült el.
Ha Te a Faraddal szimpatizálsz, vedd meg és majd egyszer jól összehasonlítjuk az enyéimekkel![]()
hogy így részletesen leírtad!
Az M-Scaler résszel kapcsolatosan: hogy értetted azt, hogy kiváltható szoftveres résszel?
Úgy próbáltad, hogy mostani feltápozott DAVE + M-Scaler? Jó minőségű dualBNC-vel nekem nincs rossz tapasztalatom az M-Scalerrel... (a táp ott is kérdés természetesen)
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Egyenlore meg nem szimpatizalok semilyen tappal mert meg jotallasban van, aztan lehet, hogy olyasmit szerzek be ami neked is van.Töki írta: ↑2023.09.05., kedd 13:41Nálam volt M Scaler és nekem az előbb kiváltható egyéb szoftveres megoldásokkal, mint a Dave-nél a tápegységcsere. HQPlayer vagy Audirvana lejátszókon belüli felskálázással, szűrőhasználattal pl, mivel a Dave szereti, ha a maximális felbontással etetik. Magam is így teszem az Audirvana-val. Továbbá egy egyszerűbb, letisztultabb megoldás, mint még 1 kütyü, ahhoz még egy táp/tápkábel/2 db bnc kábel... Ezek mindegyike beleszól a hangba, ezért ameddig lehetséges, addig a minimálisabb megoldás felé megyek kevesebb, de jobb alkatrésszel.
A Dave a gyári 40 Dolláros kapcsi tápjával is kiváló, viszont egy komolyabb tápegység másik ligába repíti. Itt is egy példa: https://audiophilestyle.com/ca/reviews/ ... of-2-r973/
S. J. elismert táptervező, - pl. ő tervezte a nagyobb Innuos streamerek tápegységét és a Naim-nek is bedolgozott, ha jól tudom. Valamiért 1 dobozban 1 db, már-már feleslegesen túlméretezett (600VA) toroid trafós tápot épített a Dave-hez.
Én két külső táppal is rendelkezem hozzá. Mostanában az a perverzióm, hogy ezeket váltogatom. Mindkettő magyar konstruktőr keze munkáját dicséri. Mellékesen árban mindkettő a Farad alatt készült el.
Ha Te a Faraddal szimpatizálsz, vedd meg és majd egyszer jól összehasonlítjuk az enyéimekkel![]()

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Nálam volt M Scaler és nekem az előbb kiváltható egyéb szoftveres megoldásokkal, mint a Dave-nél a tápegységcsere. HQPlayer vagy Audirvana lejátszókon belüli felskálázással, szűrőhasználattal pl, mivel a Dave szereti, ha a maximális felbontással etetik. Magam is így teszem az Audirvana-val. Továbbá egy egyszerűbb, letisztultabb megoldás, mint még 1 kütyü, ahhoz még egy táp/tápkábel/2 db bnc kábel... Ezek mindegyike beleszól a hangba, ezért ameddig lehetséges, addig a minimálisabb megoldás felé megyek kevesebb, de jobb alkatrésszel.tottyi írta: ↑2023.09.05., kedd 07:05A rengeteg komment alapjan a tapegyseg tobbet hoz mint az M Scaler dupla bnc bekotessel. Nem muszaj, hogy ennyire speci legyen. A Farad tapegyseg is megteszi.Töki írta: ↑2023.09.04., hétf. 16:143 db külön dobozos táp, ha jól látom mindbe külön tápkábeltottyi írta: ↑2023.09.04., hétf. 14:36Aki esetleg szeretne felturbozni a Chord Dave-t kulso tapegyseggel. :)
https://www.faradpowersupplies.com/prod ... connector/
01.JPG
02.JPG- én kihagynám.
Aki ilyen dac-t használ ott sanszos, hogy kiszolgálja normális tápkábellel, ami így nem túl rentábilis.
Ha Te a Faraddal szimpatizálsz, vedd meg és majd egyszer jól összehasonlítjuk az enyéimekkel

MZX PRE-NR1
MZX PRE-NR1
- tottyi
- Hazajáró lélek
A rengeteg komment alapjan a tapegyseg tobbet hoz mint az M Scaler dupla bnc bekotessel. Nem muszaj, hogy ennyire speci legyen. A Farad tapegyseg is megteszi.Töki írta: ↑2023.09.04., hétf. 16:143 db külön dobozos táp, ha jól látom mindbe külön tápkábeltottyi írta: ↑2023.09.04., hétf. 14:36Aki esetleg szeretne felturbozni a Chord Dave-t kulso tapegyseggel. :)
01.JPG
02.JPG- én kihagynám.
Aki ilyen dac-t használ ott sanszos, hogy kiszolgálja normális tápkábellel, ami így nem túl rentábilis.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
3 db külön dobozos táp, ha jól látom mindbe külön tápkábeltottyi írta: ↑2023.09.04., hétf. 14:36Aki esetleg szeretne felturbozni a Chord Dave-t kulso tapegyseggel. :)
01.JPG
02.JPG

MZX PRE-NR1
MZX PRE-NR1
- tottyi
- Hazajáró lélek
Aki esetleg szeretne felturbozni a Chord Dave-t kulso tapegyseggel. :)
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
A válasz privátban elküldve...Lesnar írta: ↑2023.08.26., szomb. 08:01Üdv. Megtudnád mondani az átalakító nevét? Érdekelne hogy sikerült megoldani a problémát.gomolalaci írta: ↑2023.08.25., pén. 20:11Nekem van ilyen készülékem. Phono bemenetre lehet vele vonalszintű jelet átalakítani. Ha érdekel, privátban szívesen küldök képeket is róla.
A gondolkodás nem megerőltető...
Üdv. Megtudnád mondani az átalakító nevét? Érdekelne hogy sikerült megoldani a problémát.gomolalaci írta: ↑2023.08.25., pén. 20:11Nekem van ilyen készülékem. Phono bemenetre lehet vele vonalszintű jelet átalakítani. Ha érdekel, privátban szívesen küldök képeket is róla.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
Még annyit: Meg kellene hallgatni a saját rendszeredben, hogy neked tetszik-e. Az a mérvadó!white-tiger írta: ↑2023.08.26., szomb. 07:18Nézz utána a külföldi teszteknél, ha itt nincs senkinek. Egyébként biztos vagyok benne, hogy jó.
Volt Nuforce IA7 erősítőm, imádtam - illetve Nuprime Sta 9 végfokom is. Most egy Nuprime Evolution
dacom van.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
Nézz utána a külföldi teszteknél, ha itt nincs senkinek. Egyébként biztos vagyok benne, hogy jó.
Volt Nuforce IA7 erősítőm, imádtam - illetve Nuprime Sta 9 végfokom is. Most egy Nuprime Evolution
dacom van.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Nekem van ilyen készülékem. Phono bemenetre lehet vele vonalszintű jelet átalakítani. Ha érdekel, privátban szívesen küldök képeket is róla.
A gondolkodás nem megerőltető...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Hát ezzel sajnos nem fog menni, ez ebben a tekintetben zsákutca.Lesnar írta: ↑2023.08.25., pén. 15:04Sony LBT-A190
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... 0-172-2388
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Feltételezhető, hogy azért nincsen más bemenet rajta, mert ez egybe - hifi.
Lemezjátszót lehet még rádugni és slussz.
Retro - hifi alatt inkább a külön dobozos vintage készülékeket szoktuk érteni.
Nyilván egy vintage erősítőn rengeteg bemenet van, ez nem ilyen.
Lemezjátszót lehet még rádugni és slussz.
Retro - hifi alatt inkább a külön dobozos vintage készülékeket szoktuk érteni.
Nyilván egy vintage erősítőn rengeteg bemenet van, ez nem ilyen.
- zoli73
- V.I.P.
A típusát leírhatnád, esetleg 1-2 fotó róla, a hátlapjáról nagyon sokat segíthetne.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.
Csak lemezjátszót lehet hozzá csatlakoztatni? MM vagy MC?
Sony retró hifim van, de csak phono bemenet van rajta. Sajnos.
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Ha csak phono bemenet van, akkor szerintem semmit. Ilyen eszközt még nem láttam
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12