Viccnek szántam, bocsika...
A Rock egy analóg lemezjátszó, és a CD hülyén nézne ki rajta.

Ha neked érdekes, én miért nevezzem hülyeségnek? Inkább az jut eszembe róla, hogy egy hanggenerátor, vagy bármilyen mérőszoftver tágabb játszóteret biztosít és több információt, tanulságot ad a rendszerünkről és a hallásunkról.
Talán erre gondolsz.Alex_Aston írta: ↑2023.08.25., pén. 14:02Nincs benne egy olyan is, amikor pár zenész sétál, mint egy karneválon a teremben, mennek körbe, körbe, aztán a végén ajtó csattanással távoznak?Aszpirin írta: ↑2023.08.25., pén. 13:49
Szia! Egy másolt CD, én úgy kaptam még a hősidőkben autóhifi-teszteléshez, hogy nem volt kép a borítóról, csak a tartalomjegyzékről egy fénymásolat. Sajnos nem tudom tehát, mi a címe/kiadója (a tartalomjegyzék nyelve alapján német lehet), de az is lehet, hogy nem hivatalos kiadvány...
Mert akkor nekem is megvan ez a CD![]()

Lehet, de sajnos nem emlékszem már (hányadik track az nálad?). Ha a tiéd is 95 trackes, 77 perc 7 másodperc össz-terjedelmű, és rajta van az 1886-os Benz-motor, 1902-es Benz Spider, 1927-es Mercedes 680, egy Porsche Turbo és egy Ferrari 512 BB motorhanjgja is mint tesztsáv, akkor tényleg ugyanazAlex_Aston írta: ↑2023.08.25., pén. 14:02Nincs benne egy olyan is, amikor pár zenész sétál, mint egy karneválon a teremben, mennek körbe, körbe, aztán a végén ajtó csattanással távoznak?Aszpirin írta: ↑2023.08.25., pén. 13:49
Szia! Egy másolt CD, én úgy kaptam még a hősidőkben autóhifi-teszteléshez, hogy nem volt kép a borítóról, csak a tartalomjegyzékről egy fénymásolat. Sajnos nem tudom tehát, mi a címe/kiadója (a tartalomjegyzék nyelve alapján német lehet), de az is lehet, hogy nem hivatalos kiadvány...
Mert akkor nekem is megvan ez a CD![]()

Tuti, bár fogalmam sincs, miről beszélsz.

Nincs benne egy olyan is, amikor pár zenész sétál, mint egy karneválon a teremben, mennek körbe, körbe, aztán a végén ajtó csattanással távoznak?Aszpirin írta: ↑2023.08.25., pén. 13:49

Szia! Egy másolt CD, én úgy kaptam még a hősidőkben autóhifi-teszteléshez, hogy nem volt kép a borítóról, csak a tartalomjegyzékről egy fénymásolat. Sajnos nem tudom tehát, mi a címe/kiadója (a tartalomjegyzék nyelve alapján német lehet), de az is lehet, hogy nem hivatalos kiadvány...greenbio írta: ↑2023.08.25., pén. 13:45szia!Aszpirin írta: ↑2023.08.25., pén. 13:04Szia!
Nem zene ugyan, de nekem van egy (eredetileg profi felhasználásra szánt) tesztlemezem, amin a 21. track pont célzott színpadmélység-teszt (Acoustic Soundstage-Depth Test). Emlékeim szerint egy figura bemondja rajta angolul, hogy épp milyen távol van (mélségben) am felvevő mikrofontól, majd tamburinnal csörög. Elég jól hallatszik, hogy medig terjed a láncoddal a "színpad", mélységirányban.
De visszatérve a lényegre, a kérdésedre: célzott színpadmélység-teszt is vn rajta, ez a 21. track.
köszi! mi ez a lemez? mi a pontos címe? egy képet tudnál feltenni? köszi szépen
szia!Aszpirin írta: ↑2023.08.25., pén. 13:04Szia!
Nem zene ugyan, de nekem van egy (eredetileg profi felhasználásra szánt) tesztlemezem, amin a 21. track pont célzott színpadmélység-teszt (Acoustic Soundstage-Depth Test). Emlékeim szerint egy figura bemondja rajta angolul, hogy épp milyen távol van (mélségben) am felvevő mikrofontól, majd tamburinnal csörög. Elég jól hallatszik, hogy medig terjed a láncoddal a "színpad", mélységirányban.
De visszatérve a lényegre, a kérdésedre: célzott színpadmélység-teszt is vn rajta, ez a 21. track.

jah,pont Miles "In a silent way" féle felvétele bizonyiték a "live in studio/jam session" alkotási folymatrajuliush írta: ↑2023.08.25., pén. 11:59
Már megbocsáss, de egy stúdióban felvett muzsika meg sem történt?![]()
Az élő felvételek különleges érzelmi töltése, varázsa vitathatatlan, de többnyire cserébe jóval kisebb játéktere van a hangmérnöknek a körülmények folytán. Quid pro quo.
Egyébként számos muzsikus stúdióban is képes igazán felvillanyozó előadásra.
Folder.jpg

Szia!
Azé' valljuk be, elég tréfás a szereposztás a spanyol nyelvű Puerto Rico-iakkal rivalizáló amcsi bandatag szerepére az angolban mondjuk kevésbé járatos, katalán Carrerast választani, miközben a spanyol anyanyelvű szerelmét az új-zélandi Kiri Te Kanavára osztották!
Bernstein és Carreras majdnem a felvétel meghiusúltságáig veszekedtek.

Ezt a témát már milliószor megrágtuk és kiköptük. Aki még mindig azt gondolja, hogy a sokmikrofonos felvétel és a stúdiómunka az ő érdekei ellen hatnak, azt én nem akarom meggyőzni, tőlem nyugodtan dédelgetheti ezt a mumust.
Nyilván nem igazán ismered a Naxos katalógusát, számtalan remek, nagyon-nagyon magas műszaki szinvonalat képviselő felvételük van.
Már megbocsáss, de egy stúdióban felvett muzsika meg sem történt?
Szerintem meg maga a "tesztelés" a tévút.chord_ írta: ↑2023.08.25., pén. 09:51Szerintem tévút ezekkel a lemezekkel tesztelni.
Merthogy rendkívül igényes felvételek, még ha olykor kissé hatásvadászok is, és akkor is jól szólnak, amikor nem szólnak jól.
Részemről, célszerűbbnek tartom egy átlag olcsó Naxos lemezt betenni, és ha elájulás van, akkor valamit tényleg jól csináltunk.
Amúgy, egy szimpla szóló lantlemeznél is kijöhet a 'tér szerelmeseinek' a vágyálma.

Parasztvakításra bármit lehet használni, csak a parasztot és a vakítást kell definiálni.
Elméletileg. Viszont, ha úgy van, ahogy Fapaci mondta, és a koncertfelvétel is többtunerman írta: ↑2023.08.25., pén. 10:20
Ez az "olcsó Naxos lemezt betenni, és ha elájulás van" tökéletes tévút, mert amit nem vettek fel "jó" hangminőségben azt nem is fog "jól" szólni![]()
Inkább arra hívnám fel a nagyérdemű figyelmét, hogy élő, vagy koncertfelvételekről győzködjék egymást, ugyanis ezek MEGTÖRTÉNT események. A helyszín aurája és a zenészek érzelmi egymásra hatása nem pótolható semmilyen stúdiómunkával, vagy remix-el.
TJ.
Én a magam részéről imádom a koncertlemezeket.tunerman írta: ↑2023.08.25., pén. 10:20Ez az "olcsó Naxos lemezt betenni, és ha elájulás van" tökéletes tévút, mert amit nem vettek fel "jó" hangminőségben azt nem is fog "jól" szólnichord_ írta: ↑2023.08.25., pén. 09:51Szerintem tévút ezekkel a lemezekkel tesztelni.
Merthogy rendkívül igényes felvételek, még ha olykor kissé hatásvadászok is, és akkor is jól szólnak, amikor nem szólnak jól.
Részemről, célszerűbbnek tartom egy átlag olcsó Naxos lemezt betenni, és ha elájulás van, akkor valamit tényleg jól csináltunk.
Amúgy, egy szimpla szóló lantlemeznél is kijöhet a 'tér szerelmeseinek' a vágyálma.![]()
Inkább arra hívnám fel a nagyérdemű figyelmét, hogy élő, vagy koncertfelvételekről győzködjék egymást, ugyanis ezek MEGTÖRTÉNT események. A helyszín aurája és a zenészek érzelmi egymásra hatása nem pótolható semmilyen stúdiómunkával, vagy remix-el.
TJ.

Ez az "olcsó Naxos lemezt betenni, és ha elájulás van" tökéletes tévút, mert amit nem vettek fel "jó" hangminőségben azt nem is fog "jól" szólnichord_ írta: ↑2023.08.25., pén. 09:51Szerintem tévút ezekkel a lemezekkel tesztelni.
Amúgy, egy szimpla szóló lantlemeznél is kijöhet a 'tér szerelmeseinek' a vágyálma.