gomolalaci írta: ↑2023.08.23., szer. 20:54
A színpadkép érdekes dolog. Én nagyon ritkán hallom, egy barátom pedig azt irigyli, hogy nálam mennyire van...
Ha nem lenne, biztosan feltűnne.
Túl sok féle hangfalam - bocsánat, hangdobozom - nem volt, talán 8 - 10 pár. Ebben a majdnem gagyitól a high - end is benne van.
A tologatással persze én is bíbelődtem sokat, de álltalában az a tapasztalatom, hogy a dobozok méretétől függően az előlapig mérve kb. 80 - 150 centinél állt össze korrektül a térleképezés.
Ennél nagyobb távolság érdemi változást nem hozott, csak nem maradt hely a szobában.
És, ha a korrekt térinformációk nem is mindig jöttek elő - majdnem gagyi - a hang levegősségének mindig jót tett a fenti távolság.
Nekem ez a paraméter / jellegzetesség / legalább olyan fontos, mint a mély menyisége.
Érdekes dolog a reflexnyílások elhelyezésének a hatása.
Többször olvastam Tőletek, hogy nem attól függ a fal közelségére való érzékenység, hogy hol van a port a dobozon.
Ehhez képest szinte minden hangfal tesztben kitérnek rá, hogy kevéssé érzékeny, vagy jobban érzékeny az X doboz az elhelyezésre, mert itt, vagy ott, vagy amott van a kipufogója.
Ezek mind hülyék, vagy mégis van benne valamennyi igazság ?