Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Univerzális (tanítható) távirányítók
Engem is elkezdett zavarni a sok távirányító, pedig végül is csak alap dolgok vannak: TV, videó, CD, erősítő, DVD, projektor. Úgy döntöttem, hogy a Sunwave SRC-3820-as típust veszem meg. Végigolvastam a topicot, épp ezért izgulok egy kicsit, de muszáj lépnem valamit.
Tibike: köszi.
Kicsit visszább olvasok. Emlékeim szerint, Te írtál róla részletesen a vásárlást követően.
Sajnálom, hogy így éled meg. Nekem teljesen jól bevált és együtt tudok élni az említett 'hátrányaival'. Na de hát ízlések és pofonok...
No igen.. de a lassúsága szerintem igazán zavaró. Ezt még soha más tanítható távirányítónál nem tapasztaltam.
Természetesen ez amolyan megszokható dolog, hogy odafigyel az ember arra, hogy lassan változtatom pl. a hangerőt, de ... szóval egy 50e körüli távirányítótól nem ezt várnám. Anno a Sony.. istentudja milyen talán 2100-as? - na mindegy, szóval bár sokkal butábban volt tanítható, de nem okozott ilyen gondot. Nem értem, hogy ezzel miért van ilyen probléma.
A másik meg, hogy nem lehet változtatni a device kiválasztást, megint csak egy buta dolog. Ahogy az activity esetén megoldották a sorrend belállítását, itt is megtehették volna, ez csak pusztán lustaság. (bár talán pont ezért, esetleg várható ebben módosítás is... )
Jaj, csak most vettem észre, hogy keresztbe beszéltünk. Én az 525- re gondoltam, hiszen azt vettem. Szóval itt is van ami lasabb, de engem spec. egyáltalán nem zavar - pláne annyira, hogy lecseréljem. A hangerőnél egyébként nálam abszolút nincs lassulás. A DVD menüben lasabb kicsit a navigálás, de nem vészes szerintem. Máshol nem tapasztaltam lassulást.
A kisebb logitech távirányítók tulajai nem tapasztaltak ilyen fajta lassúságot?
Pont most akartab berakni ide, ezt a tesztet. Ebben is tapasztalták, ne aggódj.
Most már komolyan elgondolkozok ezen. Csak ez a "lassúság".. Tényleg annyira gáz?
- ha lehet kapni PC boltba még az áfával is megküzedenék
- tök HK feelingje (színe) van
- nagyon tetszik, bár nem full LCD-s
- olcsóbb, mint a sunwave (és ennél még áfával sem tudnék jáccani)
- nagyon tetszik a webes tanítás és konfig
Nah még megrágom 1-2 napig, aztán ismerőrésnél kérek rá ajánlatot.
No meg, ha jól emléxem, akkor a nemsokára kijövő 7xx-es HK csúcshoz is ezt adják Logitech logo nélkül. Hard.
itt lehet kapni "PC bolt"
http://www.aliencomputers.hu/
Még, 'jó', hogy én még 19- ért vettem az 525- öst, itt meg 16 :box:
No meg, ha jól emléxem, akkor a nemsokára kijövő 7xx-es HK csúcshoz is ezt adják Logitech logo nélkül. Hard.
Ezt kétlem, figyelembevéve a kizárólag weben keresztüli programozás lehetőségét.
Másrészről meg a lassúsága tényleg nagyon zavaró szerintem. lehet, tényleg eladom a francba és veszek inkább egy Sony RM-AV3000 vagy 2500-at. Ezek elődjével anno semmi bajom sem volt. Igaz, nem egykezesek, meg sokkal rondábbak és még csak nem is ilyen mértékben testreszabhatóak, de legalább nem dühítően lassú a működésük.
Persze tudom, hogy én vagyok a türelmetlen, de hangerőszabályzáskor tényleg zavaróan lassú. A többi esetben még csak - csak elfogadható, hogy nem reagál azonnal - pl. dvd felvevőnél a programozásnál is észrevehetően tetű - de ezen esetekben nem annyira vészes.
Más kérdés persze, ha eleve ilyen lassan működött volna az egész, akkor ugye ezt szoktam volna meg és nem idegeskednék rajta
Szóval nem kell mérvadónak tekinteni a véleményem, de azért célszerű kipróbálni - ha van rá mód - mielőtt valaki beleugrik a vásárlásba, nehogy több bosszúságot okozzon, mint örömet.
itt lehet kapni "PC bolt" http://www.aliencomputers.hu/
Én viszont nem minden "PC boltba". :box: Pszt. De akkor öröm hír, mert ha úgy határozok, be tudják szerezni.
Pont most akartab berakni ide, ezt a tesztet. Ebben is tapasztalták, ne aggódj. :box:
Most már komolyan elgondolkozok ezen. Csak ez a "lassúság".. Tényleg annyira gáz?
itt lehet kapni "PC bolt"
http://www.aliencomputers.hu/
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."
Pont most akartab berakni ide, ezt a tesztet. Ebben is tapasztalták, ne aggódj. :box:
A kisebb logitech távirányítók tulajai nem tapasztaltak ilyen fajta lassúságot? Vagy csak én vagyok ilyen hülye türelmetlen típus, aki gyorsan szereti elérni a kívánt hangerőt?
Sajnálom, hogy így éled meg. Nekem teljesen jól bevált és együtt tudok élni az említett 'hátrányaival'. Na de hát ízlések és pofonok...
No igen.. de a lassúsága szerintem igazán zavaró. Ezt még soha más tanítható távirányítónál nem tapasztaltam.
Természetesen ez amolyan megszokható dolog, hogy odafigyel az ember arra, hogy lassan változtatom pl. a hangerőt, de ... szóval egy 50e körüli távirányítótól nem ezt várnám. Anno a Sony.. istentudja milyen talán 2100-as? - na mindegy, szóval bár sokkal butábban volt tanítható, de nem okozott ilyen gondot. Nem értem, hogy ezzel miért van ilyen probléma.
A másik meg, hogy nem lehet változtatni a device kiválasztást, megint csak egy buta dolog. Ahogy az activity esetén megoldották a sorrend belállítását, itt is megtehették volna, ez csak pusztán lustaság. (bár talán pont ezért, esetleg várható ebben módosítás is... )
Logitech Harmony 885
Előnyök:
- Tetszetős külső.
- Könnyen kezelhető és logikusan elrendezett gombok.
- Baromi bonyolultan ugyan, de végül is mindenre megtanítható.
- Viszonylag sokáig bírja az aksi.
Hátrányok:
- Iszonyat programozni.
- Nem módosítható, hogy a device kiválasztó képernyőn milyen sorrendben legyenek az egységek. Sőt, minden egyes újraprogramozáskor más sorrendben leszenk, emaitt aztán egyelőre még elég komplikált megtalálni, hogy épp mit is akarok kezelni.
- Lassú. Értem ez alatt, hogy bár elvileg már minden várakozást minimalizáltam, mégis lassan reagálnak a készülékek, emiatt aztán - különösen hangerőállításnál - sokszor előfordul, hogy bőven túllövöm az elérni kívánt erősséget és nem győzök "visszatekerni".
- Nem lehet grafikát változtatni, nem lehet normálisan szövegezni az LCD funkciókat. Persze ez utóbbi a kisméretű lcd miatt van, de ettől még lehetne kissé intelligensebb.
Én legnagyobb hátrányának - de ez a konstrukcióból adódik - hogy csak az LCD-n lehet (pontosabban persze az LCD mellett levő gombokkal) kiválasztani, hogy mit is akarok kezelni. Emiatt minimum egy felesleges gombnyomás szükségeltetik, mire a megfelelő képernyőre jutok. Ez elég nyűgös szerintem, de persze nincs rá semmi megoldás, hiszen nincsenek fix kiválasztó gombok, ami ebből a szempontból hátrány, más szempontból meg ugye mindegyik "gomb" a megfelelő nevet kaphatja.
Szóval összességében még nem tudtam beleszeretni, holott itt van már nálam néhány hete. Egyrészt ugye nagyon nehezen tudtam felprogramozni - sőt, talán még most sem tökéletes a dolog - másrészt meg rendkívül zavaró a lassúsága, valamint az, hogy nincs fix device választó képernyő. (bár ez utóbbi talán megoldódik, ha majd nem programozgatom újra)
Úgyhogy nem tudom még mi lesz vele. Egy darabig szenvedgetek még, aztán ha már nem bírom tovább, eladom, hátha valakinek nagyobb türelme lesz hozzá, mint nekem.
Logitech Harmony 885
Előnyök:
- Tetszetős külső.
- Könnyen kezelhető és logikusan elrendezett gombok.
- Baromi bonyolultan ugyan, de végül is mindenre megtanítható.
- Viszonylag sokáig bírja az aksi.
Hátrányok:
- Iszonyat programozni.
- Nem módosítható, hogy a device kiválasztó képernyőn milyen sorrendben legyenek az egységek. Sőt, minden egyes újraprogramozáskor más sorrendben leszenk, emaitt aztán egyelőre még elég komplikált megtalálni, hogy épp mit is akarok kezelni.
- Lassú. Értem ez alatt, hogy bár elvileg már minden várakozást minimalizáltam, mégis lassan reagálnak a készülékek, emiatt aztán - különösen hangerőállításnál - sokszor előfordul, hogy bőven túllövöm az elérni kívánt erősséget és nem győzök "visszatekerni".
- Nem lehet grafikát változtatni, nem lehet normálisan szövegezni az LCD funkciókat. Persze ez utóbbi a kisméretű lcd miatt van, de ettől még lehetne kissé intelligensebb.
Én legnagyobb hátrányának - de ez a konstrukcióból adódik - hogy csak az LCD-n lehet (pontosabban persze az LCD mellett levő gombokkal) kiválasztani, hogy mit is akarok kezelni. Emiatt minimum egy felesleges gombnyomás szükségeltetik, mire a megfelelő képernyőre jutok. Ez elég nyűgös szerintem, de persze nincs rá semmi megoldás, hiszen nincsenek fix kiválasztó gombok, ami ebből a szempontból hátrány, más szempontból meg ugye mindegyik "gomb" a megfelelő nevet kaphatja.
Szóval összességében még nem tudtam beleszeretni, holott itt van már nálam néhány hete. Egyrészt ugye nagyon nehezen tudtam felprogramozni - sőt, talán még most sem tökéletes a dolog - másrészt meg rendkívül zavaró a lassúsága, valamint az, hogy nincs fix device választó képernyő. (bár ez utóbbi talán megoldódik, ha majd nem programozgatom újra)
Úgyhogy nem tudom még mi lesz vele. Egy darabig szenvedgetek még, aztán ha már nem bírom tovább, eladom, hátha valakinek nagyobb türelme lesz hozzá, mint nekem.
és pl azt honnan tudhatom meg, hogy pl egy harman kardon erősítőt tud e kezelni?
(távirányítók környékén nézelődve látom, hogy sokba be lehet programozni pl a szoba világításának kezelését is, tehát pl mozizás előtt levenni a fényeket. ehhez mi kell egy ilyen távirányítón kívül? speciális világítástechnika kell hozzá, vagy hogy is néz ez ki ha az ember fia ilyenben gondolkodik?)
Utánaérdeklődsz :box: pl. itt. De szerintem igen jó eséllyel tudja, semmi extra dolgot nem művel a H/K.
A világítás kezeléséhez valami olyan kapcsoló kell, ami képes erre. Azt nem tudom, hol és mennyiért lehet ilyesmit kapni. Kérdezd esetleg Lacyt, ő szerintem jártas ebben a kérdésben is!
Bocsi, de nem szoktam ezt a topicot gyakran olvasni ...
Kérem tisztelettel, van olyan szenzoros szabályozható villanykapcsoló, amit bármilyen infrás távirányító vezérel. Lehet fel és le kapcsolni valamint folyamatosan fényerőszabályozni is vele. Az egy baj , amit cosmo is írt, hogy jelentős távir kezelés esetén folyton kapcsolni akar, de egy kis rutinnal a dolog problémája kezelhető.
Lengyel gyártmányú, tipust nem tudok, de nagyobb villszer boltokban kapható, olyan 5000 ft körüli összegért (volt anno az utolsó, mert nálunk 3 is műkszik)
Ahhoz képest, hogy a P....ax ócska szar tekerőse 10e felett van árban, ez roppant jó vétel.
az olvasás, az tudna sokat segíteni: alig pár üzenettel van korábban, kár lenne mindent újra elismételni
mindenesetre ott 525-ről volt szó, de valszeg a többi hasonlóan programozható Logitechre is igaz
Halihó!
Valaki tudna segíteni. Van egy Thomson 29dz640s tv-m és most vettem egy logitech688-ast és sajna nem nagyon megy a tv menürendszerének a kezelése. (a többi funkció müxik) A menüben mindig csak egy parancsot hajlandó fogadni a tv utána megáll . Láttam hogy valaki már küzdött hasonló problémával itt de nem tudom hogy lett -e megoldás aproblémára. Ha valakinek van valami ötlete segítsen lécci.
Köszi.
A hangerőszabályozó fixen rögzíthető, így mindig az erősítőn állítja a hangot
DVD, CD esetén ez nagyon jó, de pl TV-t nagyon gyakran erősítő nélkül nézünk
a Logitech-en ezért két "activity"-t gyártottam erre a célra: a normál "TV-nézés"-ben a hangerőszabályzó a TV-re hat, a "TV amp" profilban pedig az erősítőre
Az ára 1700 Ft volt. Szerintem ennyit simán megért
ha minden jól működik, akkor okvetlenül!
de sajnos nem tanítható univerzális táv esetén nagyon nagy az esélye, h vmi nem fog (jól vagy egyáltalán) menni vele, esetleg egy fontos funkció hiányzik
aztán ha emiatt kell az eredeti távot a környéken tartani, akkor ugye nem sokat ér a dolog
pl sokáig azért kellett a DVD játékos távját a polcon hagynom, mert bár az erősítőé tudta vezérelni, hangot/föliratot nem lehetett közvetlenül, egy gombbal választani
Logitech 525-re visszatérve: a mechanikai minősége sem éppen kiemelkedő... az LCD melletti egyik gombot már nagyon erősen kell nyomni, hiába érezhető a nyomási pont, az még nem jelenti azt, h reagált rá
valszeg vissza kell küldjem, franc az online vásárlásba
Sziasztok!
Tudom, hogy nem éppen az a kategória amiről ti írtok itt a fórumban, de azért úgy gondolom hogy említést érdemel.
Kb 2 hete vettem a LIDL-ben egy UNIVERSAL 8 in 1 nevű távirányítót.
Jellemzői:
- Mérete jó, pont kézbe illik
- 8 készülék kezelése
- Kódok alapján programozható és tanulni is tud
- Háttérvilágításos LCD kijelző (Óra és a működéssel, beállításokkal kapcsolatos információk kijelzésére)
- All off funkció
- Makró funció
- Egy nagyon hasznos dolog. A hangerőszabályozó fixen rögzíthető, így mindig az erősítőn állítja a hangot.
Hátránya:
- Jó lenne ha lenne háttérvilágítása a gomboknak.
Az ára 1700 Ft volt. Szerintem ennyit simán megért.
Üdv
Tomec
- TheRussian
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
A világítás kezeléséhez valami olyan kapcsoló kell, ami képes erre. Azt nem tudom, hol és mennyiért lehet ilyesmit kapni. Kérdezd esetleg Lacyt, ő szerintem jártas ebben a kérdésben is!
Lacy-nál olyan villanykapcsoló van, ami bármilyen táv bármyely gombjának megnyomsásra reagál. Praktikus, viszont a házimozi komponenesek mellé nem érdemes telepíteni, mert folyamatosan kapcsolgatná a villanyt.
hmm, és olyan ami iylen távirányítós, infrás és rendesen mükszik olyan is van?
- Torzonborz
- Fórumlakó
haverjaim nem hifi zsenik (legtöbbjük csak itt élvezi, nem költ rá) és sztem LCD távot még nem láttak. :box: El tudom képzelni az állukat ha meglátnának egy ilyennel hadonászni, mondjuk egy Robotk@ féle full LCD-ssel.
Fontos szempont!
Lacy-nál olyan villanykapcsoló van, ami bármilyen táv bármyely gombjának megnyomsásra reagál. Praktikus, viszont a házimozi komponenesek mellé nem érdemes telepíteni, mert folyamatosan kapcsolgatná a villanyt.
és pl azt honnan tudhatom meg, hogy pl egy harman kardon erősítőt tud e kezelni?
(távirányítók környékén nézelődve látom, hogy sokba be lehet programozni pl a szoba világításának kezelését is, tehát pl mozizás előtt levenni a fényeket. ehhez mi kell egy ilyen távirányítón kívül? speciális világítástechnika kell hozzá, vagy hogy is néz ez ki ha az ember fia ilyenben gondolkodik?)
Utánaérdeklődsz pl. itt. De szerintem igen jó eséllyel tudja, semmi extra dolgot nem művel a H/K.
- TheRussian
- Nincs visszaút
Nekem ennek egy 2-vel ezelőtti elődje volt, akkoriban nagyon elégedett voltam vele. Jól makrózható, gyors, mindent megtanult amit kellett, viszont nagy méretű, nehéz és épp ezért szokni kell a használatát, ill. ugye kétkezes megoldást igényel.
mármint az lcd-s gombok feliratait? Szted úgy összességében milyen irányító is ez?thx
Igen, az LCD-s gombok feliratait.
Nekem ennek egy 2-vel ezelőtti elődje volt, akkoriban nagyon elégedett voltam vele. Jól makrózható, gyors, mindent megtanult amit kellett, viszont nagy méretű, nehéz és épp ezért szokni kell a használatát, ill. ugye kétkezes megoldást igényel.
Egyébként így visszaemlékezve, nekem kevesebb bajom volt vele, mint most a Logitech 885-el, ami bár rendkívül tetszetős, de szerintem - az én igényeimnek, izlésemnek - elég nyűgös a használata. Erősen gondolkodtam már azon 1-2 alkalommal, hogy földhöz vágom
hajlamos kimozdulni az elem egy határozottabb asztalra helyezéskor
Ne már, ki a f@sz dobál egy ilyen távot?
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Robotk@!Olvastam, h hajlamos kimozdulni az elem egy határozottabb asztalra helyezéskor és ilyenkor nyilván nem reagál semmire. Nálad ez már jelentkezett?
Ezt én is olvastam, asszem a hwsw-s tesztben, de én ilyet nem tapasztaltam.
Én is emlékeztem, hogy írtak ilyet, de miután használom, már nem is értem miről beszéltek a cikkben. Semmi ilyen gond nincs!