Akinek van kedve fotelszakérteni tárcsafékes kerekeket, ne fogja vissza magát.
Számomra végleg eljött az idő a tárcsafékes bicajra, kerekeken kivül minden más el van már döntve.
Mindenképpen közepes méretű felnit szeretnék, amivel hegyre is fel lehet menni, meg gyorsabb gorup ridon sikon sem szenved nagy hátrányt, azaz 40-50mm körül gondolkozom. Tubless gumi alap követelmény, belső-szingo kizárva...
Igazából első körben maradnék a Campanal, van 3 kategória, az "alap" wto 45 1520g, a wto 45 Ultra 1425g, vagy az új Hyperon Ultra 1240g, ami messze a legkönnyebb de csupán 37mm-es... :)
Az alap WTO-t lehet kerámia csapágyra upgadelni, ezt megtettem a mostani kerekemmel és jó döntés volt.
Az új Hyepron nem a szokásos Campa G3-as küllőkiosztást használja, nem tudom ez pozitiv, vagy negativ-e...
Amúgy még amin még gondolkozom, a Roval Rapid CLX és vagy Alpinist. de az egyik túl hegyi, a másik meg túl magas peremes... Aztán mivel a belseje amúgy is DT-Swiss, akár az is szóba jöhet, ARC 1100 DICUT® DB 50 vagy
ERC 1100 DICUT DB 45... elvileg ezek iis könnyen/jól szervizelhetőek, ami fontos, mivel télen/rossz időben is lesznek használva.
A hookless nem igazán győzött még meg elméletben, bár hosszú távú saját tapasztalatom nincs vele. Tartok a túl alacsony nyomás-lefordul könnyen a gumi kanyarban nagyobb sebességnél. (80-90+km/h rendszeresen előfordul)
Gondolatban eljátszottam extrém kerekekkel is, mint a Lightweight vagy a SYNCROS CAPITAL SL de azért tartok ezektől a karbon küllőktől, bár kiváncsi lennék azért a reakciójukra, tényleg annyira jók-e, mint ahogy állitják...
Szóval ki-mit venne és miért?
youtu.be/trjW11UPh4Q