A helyzet az, hogy ahogyan a lézerfej, úgy a hálózati lejátszó is el tud romlani, tehát ez önmagában még nem elég indok, hogy váltsáljoseph66 írta: ↑2023.08.15., kedd 17:21Hali!
4db elromlott lézerfej után feladtam, hogy működjön a Cambridge Audio CD-m. Új cd lejátszót sem akarok venni, mert nagyon drága és egy újnak is el fog romlani a lézere.
Keresnék helyette valami lejátszót, ami memóriakártyáról tudná lejátszani a rippelt cd-ket flac formátumban. A DAC-on a koax bemenet szabad, ezért legyen rajta koax kimenet.
Tulajdonképpen a cd lejátszó helyett keresnék egy lejátszót, ami memóriakártyáról játszaná le a cd-imet és adná tovább a DAC-nak megfelelő minőségben.
Mit javasolnátok?

Persze megértem, hogy ebben az irányban gondolkozol, hiszen én is szinte kizárólag hálózatról hallgatok zenét.
Azt tudnod kell, hogy a hálózati zenelejátszás - sajnos - nem olcsóbb műfaj mint a cd (sőt). A technológia kiforrottsága miatt 100k ért sokkal jobb cd lejátszót tudsz venni (használtan) mint hálózatit.
Ha Pendrive-ról, vagy ssd-ről zenélsz, akkor persze más a helyzet, mert ott - mint egy cd esetében - a lejátszó a kezdő elem a láncban, ezért csak annak a minősége határozza meg a végeredményt.
A "megfelelő minőségben" mindenkinek mást jelent, ezért nehéz belőni, viszont a megadott ár, adhat némi támpontot.
Sajnos 100k alatti kategóriában nem vagyok igazán otthon, de azt gondolom, hogy ebben az ársávban leginkább egy Rapsberry-pi lehet ami ár érték arányban a legjobb, de az igényel némi informatikai képzettséget.
Vannak újabb "olcsó" lejátszók amikről jókat hallani-olvasni, de én annyira nem követem ezeket a híreket.
Biztos vannak itt olyanok akik jobban képben vannak ezekkel az új lejátszókkal és mondanak egy-két tippet.