Shimano írta: ↑2023.06.24., szomb. 15:18
Tényleg,hallgat valaki itt si3-x2-t grand enigmával?Ha igen,mi a tapasztalat,és érzésre meg tudja hajtani rendesen?
Az si3 + Enigma5 igazán szerethető hang, amit csinál, azt jól csinálja.
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... 6#p2755966 Képes élvezetet nyújtani, nincs hiányérzet. Olyan kedves, aranyos, játékos, ha ezt kell egy életen át hallgatni, akkor sincs baj, sőt. Ideális esetben ezt a láncot nem kéne eladnia soha senkinek, mert ez egy olyan kerek egész, egy "kezdő pont" a Heed Audio világában, aminek bármikor helye van, helye kéne hogy legyen a hifi világában.
Az Enigma5 után a Grand Enigmával azért feltűnik, hogy ho-ho, van itt még lefelé mélytartomány és hát jóval sallangmentesebben szól. Jóval felnőttebb, jóval letisztultabb, jobban eltűnik maga a doboz, tehát szigorúan nézve inkább a zene szól. Szerintem a Grand Enigma egy nagy lépés az Enigma5-höz képest. De az si3 szerintem még kiszolgálja. Évekig ezt hallgattam. Volt kölcsön X2 és tesz hozzá, megfogottabb lesz a mély, talán jön egy kis stabilitás, egy kis tartás a hangnak. Elméletileg kéne az X2 a Grand Enigmához, de én elvoltam nélküle.
Volt kölcsönben Lagrange itthon és az én szubjektív megítélésem szerint így önmagában a sima Grand Enigmával azért nem hoz annyit a konyhára. Jobb, jobb, de szerintem nem nélkülözhetetlen. Az Enigma5 -> Grand Enigma váltás jóval nagyobb, mint az si3 -> Lagrange (sima Grand Enigmát rákötve). Nekem legalábbis. Az obelisk da és az 5.0 kártya között csak nüanszokat éreztem ebben a felállásban (si3/Lagrange + Grand Enigma).
Ezután lett upgrade-elve a Grand Enigma. Így gyakorlatilag si3 + Grand Enigma SE volt egy darabig. És hát egyből érezni, hogy még mélyebre megy. Megtartva mindent, amiért a sima Grand Enigmát szeretni lehet, csak minden picit még jobb.
És nincs egy hete, hogy megjött a Lagrange, "bejáratós" még. Szóval ez még egy első benyomás. De ez így együtt az SE-vel valahogy nagyon összeállt. Külön az SE, külön a Lagrange, nem nyújt annyit, nem akkora lépések, mint ez így együtt. (ha csak az SE a simához 1 egység javulás és a Lagrange az si3 után szintén 1 egység, akkor a kettő együtt 5 egység javulás) Így azért kinyílik a világ a magastartományban. Nem csak mélység van, tömeg is mellé. Ritmustartás is kiváló. Szerintem sima Grand Enigma + Lagrqange-nál a Grand Enigma magasa a szűk keresztmetszet. A Grand Enigma SE + si3-nál meg az si3 kerekít le. De ez csak egy elmélet a részemről.
Szerintem a következő rendszerek a nyugvópontok, figyelembe véve az árat és az élményt.
si3 + enigma5
(si3(x2) + Grand Enigma)*
Lagrange + Grand Enigma SE
Ezek kerek egészek, mind "egy életre elég" rendszerek.
*Félúton van az si3(x2) + Grand Enigma. Szerintem. És ez szintén egy sweet spot lehet sokaknak. El tudom képzelni hogy van akinek ez közelebb áll a klasszikus Heed érzéshez, szóval ez is lehet végállomás. Innen szerintem mindkét komponens cseréje kell, hogy nagy előrelépést lehessen érezni.