dixie-chicken írta: ↑2023.07.07., pén. 18:21
A "dirty" mint fogalom a hifiben,nekem ma már nem okvetlenül negativ dolog,szemben a mai "semleges/transzparens/részletgazdag" hanghoz amit ma tolnak a gyártók mint süket a telefont,és minden van,csak a zene valahol elveszett elementáris formában
Sajnos, én ezt kicsit másképp látom.
Jó lenne hinni, hogy az olcsóbb tisztátlanabb hangú drótok tudják csak a zenét hitelesen tolmácsolni.
De szép is lenne !
Ásotthalmon jártam egyszer Paksi Csabánál. Lemezjátszó, hangfal - építő ember, és van egy kedvenc drót márkája is, amit forgalmaz is.
Mind ezekről nem tudtam, más okból kerestem fel, hírdetett a fia egy olcsó Dynot.
Mivel csak az öregnél voltak holmik, nála tudtam meghallgatni a kis álló dobozt.
Olyan BRILLIÁNS hang volt, hogy csak hápogtam.
Levegő, tér, dinamika, sávszélek, na és zene... A legjobb ötben benne volt, amit valaha hallottam. Túl jól szól ez a Dyno - gondoltam.
Elkezdtem nézelődni, honnan futnak a kábelek, mi tolja a rendszert és jé, milyen furcsa drótok...
Csaba mosolyogva konstatálta, hogy nem most látok először hifit közelről és bevallotta, hogy csak meg akarta mutatni, mit lehet kihozni a dobozkából.
Köszi...
Komoly dolgok voltak ott, de ami most a lényeg, a derótok.
A Gekko "legolcsóbb" ezüst drótjain futott a jel, a Cloud - on.
Vajon ettől szól ilyen fantasztikusan ?
Azért meg tudom mutatni, hogy egy jóval olcsóbb hangszóró kábellel is milyen jól szó a Dyno - mondta nem túl nagy meggyőződéssel Csaba.
Ok, lássuk. / Halljuk./
Bekötöttük a másik madzagot, és láss csodát, eltűnt minden csoda, ami előbb úgy megfogott.
Nem volt rossz hang, egy kis akklimatizálódás után már kifejezetten jónak is tűnt, csak az előzőt tudnám feledni !
Klasszis különbség volt a drótok között.
Olyan volt, mintha az egymillió forintos erősítőt kicseréltük volna egy százhatvan ezresre.
Ja, igen...
A csúcs drót egymillióba került, az olcsóbbik százhatvanba...
A Dynot végül nem hoztam el...