Az ambiciózus vállalkozás lenne...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
Na azt én is.sutemenyx írta: ↑2023.06.27., kedd 21:03Azt megnézem, amikor a 60-150grammos súlyt lereszeled 700grammra :)gomolalaci írta: ↑2023.06.27., kedd 20:31Az öntés helyett vettem volna horgászboltban egy fenekező súlyt és azt reszeltem volna a kívánt súlyra....
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Vettem múltkor pár darab kis ovális lapos ólmot különböző méretben, ha jól rémlik 10 és 20 grammosak.
Na, az pláne nincs 700 gramm, ami Sütinek a futóműhoz kellett, de a kar elülső végére pont jó alapanyag.
Csak rá kellene már magam szánni a reszelgetésre...
Na, az pláne nincs 700 gramm, ami Sütinek a futóműhoz kellett, de a kar elülső végére pont jó alapanyag.
Csak rá kellene már magam szánni a reszelgetésre...
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2912
- Kapcsolat:
Azt megnézem, amikor a 60-150grammos súlyt lereszeled 700grammra :)gomolalaci írta: ↑2023.06.27., kedd 20:31Az öntés helyett vettem volna horgászboltban egy fenekező súlyt és azt reszeltem volna a kívánt súlyra....
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
Az öntés helyett vettem volna horgászboltban egy fenekező súlyt és azt reszeltem volna a kívánt súlyra....
A gondolkodás nem megerőltető...
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 786
Végre..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.06.27., kedd 13:44-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
Ok: Idézési hiba javítása
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Ez tényleg nagyon pöpec lett ! Ki reszelte ?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Lett is súly, nagyon szép is lett, mert nem én csináltam:
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
A kar elülső végére kell Sütinek a plusz súly, hogy a kar ösztömegét növelje - ahogy nekem is.
Kár, hogy az arany olyan drága, én is abból reszelgetnék inkább, és tényleg jobban is néz ki.
Nálam is vannak DIY - ólom megoldások a masinában. Én annak idején egy 10 cm átmérőjű konzervdobozban olvasztottam a vízcsövet, és mikor kihűlt, elvittem az esztergályoshoz a megfelelő méretekkel.
Úgy nézett rám, mintha a Holdról jöttem volna, mert hogy ő még soha nem esztergált ólmot. Bátorítottam, hogy minden kezdet nehéz, és jó lesz az...
Szép lett, jó lett. Mikor elkészültek a darabok, lefújtam őket több rétegben matt feketére, úgyhogy bátran tapizhatók...
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2651
Nem "tud", hanem veszélyes!sutemenyx írta: ↑2023.06.24., szomb. 14:58Azért öntöttem vékonyabb, lemezszerű formákat is, mert majd a karvég tetején lévő 7.5grammos gyurma+pénzérme szörnyűséget is ki fogom váltani egy darab ólommal. Bár oda lehetne csináltatni ezüst vagy aranytömböt is, semmi sincs kizárva.
!!!!!
Mindenesetre közérdekű közlemény, hogy az ólomöntögetés valóban tud veszélyes lenni ....
OK, régen az ólom - főleg a könnyű megmunkálhatósága miatt - általánosan elterjedt anyag volt, de amióta ismerik azokat a súlyosan mérgező élettani hatásait, amit te magad is magyon pontosan leírtál, azóta ahol lehet, nem alkalmazzák.
Az öntést (talán) megúsztad, de azért a helyedben nem fogdosnám azt a nagy darab ólmot. A karvégre pedig inkább esztergáltatnék csinos fémsúlyokat, jobban is néz ki. Esetleg ismerős gumistól kérj minőségi, jól kinéző és bevonatos ellensúlyokat (hivatalos nevük kalibráló súly), használd inkább azokat!
Tisztelem az elszántságodat, de ez nem játék
Ps: Bocs, nem belewau akartam, csak tudom, hogy ahol ólommal dolgoznak, milyen BRUTÁLIS munkavédelmi előírásoknak kell megfelelni, szóval óvatosan PLS!
És, mivel ez a Lemezjátszó topic, említsük meg, hogy a lemezjátszót se ! 
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
A kutyát se!
A gondolkodás nem megerőltető...
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 695
- Kapcsolat:
Objects in mirror are closer than they appear
A másik, ami tetszik az a Caution fan a hűtő ventinél
Meghogy ne rakd a macskát szárítani a mikróba :)
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
A szomszéd napelemével.Rock60 írta: ↑2023.06.24., szomb. 20:12Tábortűzön, vagy palackos gáztűzhelyen rotyogtattad az ólmot ?sutemenyx írta: ↑2023.06.24., szomb. 14:58
Éppen ezért én is a kertben, szabadlevegőn csináltam. És igyekeztem nem venni levegőt a műveletek közben a folyadék közvetlen közelében.
Ezt csak azért írtam le, mert manapság semmi sem biztos, egy szendvics csomagolására is rá kell néha írni, hogy ne edd meg.
Az Amerikai autók külső tükrébe is bele kell írni, hogy a tükörben lévő tükörkép kisebb, mint a tükrözött tárgy...![]()
Tábortűzön, vagy palackos gáztűzhelyen rotyogtattad az ólmot ?sutemenyx írta: ↑2023.06.24., szomb. 14:58
Éppen ezért én is a kertben, szabadlevegőn csináltam. És igyekeztem nem venni levegőt a műveletek közben a folyadék közvetlen közelében.
Ezt csak azért írtam le, mert manapság semmi sem biztos, egy szendvics csomagolására is rá kell néha írni, hogy ne edd meg.
Az Amerikai autók külső tükrébe is bele kell írni, hogy a tükörben lévő tükörkép kisebb, mint a tükrözött tárgy...
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Na lássuk
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Kész a súly, be is szereltem a gépbe. Alig kellett állítani az eddigihez képest.
Azért öntöttem vékonyabb, lemezszerű formákat is, mert majd a karvég tetején lévő 7.5grammos gyurma+pénzérme szörnyűséget is ki fogom váltani egy darab ólommal. Bár oda lehetne csináltatni ezüst vagy aranytömböt is, semmi sincs kizárva.
!!!!!
Mindenesetre közérdekű közlemény, hogy az ólomöntögetés valóban tud veszélyes lenni. Addig nincs nagy baj, amig szilárd az ólom, de amikor már folyékony, akkor -mint minden folyadék- párolog is. Az ólom pedig önmagában is mérgező, de a vegyületei is. Így belélegezve is mérgező. Az idegrendszert roncsolja, ezenkívül ki sem ürül a szervezetből. Így az akut ólommérgezés tünetei mellett hosszútávú hatása is tud lenni.
!!!!!
Mindenesetre közérdekű közlemény, hogy az ólomöntögetés valóban tud veszélyes lenni. Addig nincs nagy baj, amig szilárd az ólom, de amikor már folyékony, akkor -mint minden folyadék- párolog is. Az ólom pedig önmagában is mérgező, de a vegyületei is. Így belélegezve is mérgező. Az idegrendszert roncsolja, ezenkívül ki sem ürül a szervezetből. Így az akut ólommérgezés tünetei mellett hosszútávú hatása is tud lenni.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 695
- Kapcsolat:
Nem vagy egy könnyen feladó tipus
Gondold meg kivel osztod meg a tapasztalataidat, mert akik korábban fújtak rád és cikiztek, azok ott fognak állni baráti mosolyal melletted, hogy "te és ez meg az milyen eredményt mutatott"
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Hát nem túl kényelmes mindig egylevegővel fölözgetni/öntögetni, aztán csak 5méterrel odébb venni levegőt, az igaz. Dehát kellenek a súlyok. Meg is lettek:
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 451
Ha a netnek hihetünk, a szilikon 275 fokig hőálló, az ólom olvadáspontja meg 327,5. Két kattintással megóvhattad volna magad attól, hogy a magad kárán tanulj. Amúgy elég veszélyes, amit művelsz, légy óvatos!
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Az már biztos, hogy szilikonformába nem lehet ólmot önteni, mert valami gázok törnek fel belőle és buborékos lesz az öntvény:
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 786
Írtam a kábeles topikba...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8045
Mielőtt nagyon belemerülnétek a drótozásba, nyargaljatok át a Kábelezzünkbe, légyszi! Eleve kár úgy kezdeni egy posztot, hogy OFF, mert ha Off, akkor megy az OFF-ba..., ha meg nem OFF, akkor menjen már a helyére, ne kelljen állandóan pakolásznunk feleslegesen. Köszi!
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1307
Ezek egymásra épülő doldok. De érdemes bepróbálni jó kábelt és a tápot is érdemes lenne tuningolni. Nekem a tápból a lemezjátszóba most Ksl spc megy, de hallva máshol az ezüstöt, nagyon fontolgatom a cseréjét. A réz tónusa kiváló, de az ezüsttel minden elszabadul, nincsenek korlátok. Táppal is az a helyzet, hogy a tuning után ahogy süti is írta vagy egy szintet feljebb lép a hang, mintha 1-2 kategóriával jobb hangszedő kerülne a rendszerbe. A dugó minőségén kár aggódni. Nem lesz a korlátja a hangnak.Rock60 írta: ↑2023.06.22., csüt. 11:31Bocsika, egy kis OFFSoundMania írta: ↑2023.06.22., csüt. 07:48
Xps2 szerintem a legrosszabb hangú táp. Állítólag aki kedveli a torz hangot, azoknak való! :) Mindenesetre az xps1-nél nagyon szépen meghallani a javulást minőségi alkatrészekkel és kábelcseréket is.
Nálam úgy van kialakítva, hogy a fixen bekötött tápkábel belemegy egy dobozba, amiben csak a trafó van. Onnan megy a kisfeszű kábel a futómű hátuljára felszerelt elektronikába.
/ Nem tudom, hogy ezt hívják-e tápegységnek, vagy a trafóval együtt az./
Azon vacillálok, hogy a dobozba menő gyári kábel helyére érdemes lenne-e tenni egy IEC aljzatot és egy jobb tápkábelt használni.![]()
Gondolom, csak a műtét után derűl ki, hogy volt-e értelme.
Viszont akkor a kisfeszültségű kábelt is cserélni kellene, ami ráadásul egy old scool din dugóval van csatlakoztatva az elektronokához.
Lehet olyan dugót keríteni valami jobbat, vagy a gyárit kellene szétszedni ?
ON![]()
/ Nézem a Kábelezzünk topicot is.../
Bocsika, egy kis OFFSoundMania írta: ↑2023.06.22., csüt. 07:48
Xps2 szerintem a legrosszabb hangú táp. Állítólag aki kedveli a torz hangot, azoknak való! :) Mindenesetre az xps1-nél nagyon szépen meghallani a javulást minőségi alkatrészekkel és kábelcseréket is.
Nálam úgy van kialakítva, hogy a fixen bekötött tápkábel belemegy egy dobozba, amiben csak a trafó van. Onnan megy a kisfeszű kábel a futómű hátuljára felszerelt elektronikába.
/ Nem tudom, hogy ezt hívják-e tápegységnek, vagy a trafóval együtt az./
Azon vacillálok, hogy a dobozba menő gyári kábel helyére érdemes lenne-e tenni egy IEC aljzatot és egy jobb tápkábelt használni.
Gondolom, csak a műtét után derűl ki, hogy volt-e értelme.
Viszont akkor a kisfeszültségű kábelt is cserélni kellene, ami ráadásul egy old scool din dugóval van csatlakoztatva az elektronokához.
Lehet olyan dugót keríteni valami jobbat, vagy a gyárit kellene szétszedni ?
ON
/ Nézem a Kábelezzünk topicot is.../