Turbo írta: ↑2023.06.19., hétf. 15:36
-KP- írta: ↑2023.06.19., hétf. 15:01
Ha csak változtatás nélkül kell kiküldeni a HDR jelet, ahhoz meg aztán végképp nem kell nagy drága gép. De ilyen célra valóban nem is szükséges pc-t üzemeltetni.
Igen, ez volt a cél, de Te asszem fordítva ülsz a lovon. Mióta házimozizok azt PC-ről teszem. Most adódott egy upgrade és ezzel egy új probléma és azt szerettem volna megoldani. Ehhez érdemben senki nem tudott hozzátenni, mert a hozzáállás az, ha valami nem megy, akkor hagyjuk a p****ba. És így jutottunk el a madVR HDR-SDR tone mapping-jához, amihez rettenetes gépigény párosul. De én nem szeretnék a tök hangtalan, keveset fogyasztó HTPC-m helyére egy Gaming PC-t, annak minden nyűgével. Így ha megengeded továbbra is PC-t fogok üzemeltetni, ha meg natív HDR-t szeretnék, akkor médiajátszót.
Ha már így meg lettem szólítva... Nem értem miért kell bedobni a hisztit, ha valamiben kijavítanak. Nincs gond azzal ha nem vagy naprakész az aktuális hardverekkel, és az árakkal, de ne várd el azt, hogy nem javítanak ki, ha nyilvánvaló tárgyi tévedéseket közölsz. Egy nyilvános fórumra írsz, amit rengetegen olvasnak névtelenül is.
**** ***** ül fordítva a lovon.

Te keverted bele az egészbe a tonemappinget, nem én. "madVR-ből eltűnt a HDR to SDR konverzió menü" Görgess vissza, ezt te írtad, nem én. Nekünk ebből ki kellene találnunk, hogy te igazából nem is akarsz konvertálni semmit, miközben egy olyan menüt hiányolsz, ami meg pont arra van

kb. 2 éve nem jött ki full hivatalos verzió. Ezekben az új bétákban brutálisat fejlődött a HDR kezelése a madvr-nek, és a tone mapping is. Amit írtál a legelső hozzászólásodban/kérdésedben fakó színek stb. pont a régi verzióra volt jellemző, és az újabb bétékban már nincsenek meg.
"Ehhez érdemben senki nem tudott hozzátenni" Ja, mert ki hívta fel a figyelmed, hogy új madvr béták vannak amiket nem listáznak a főoldalon? Még a letöltő linkeket is külön kikerestem neked, pedig google a barátod és te is megtehetted volna. Egyébként nagyon szívesen.
"De én nem szeretnék a tök hangtalan, keveset fogyasztó HTPC-m helyére egy Gaming PC-t, annak minden nyűgével."
A gamer pc-m annyira halk, hogy rendszeresen előfordul, hogy reggel veszem észre, hogy éjjelre elfelejtettem kikapcsolni. Pedig légvonalban fél méterre van a fejemtől. TSanyi volt nálam, megkérdezheted tőle is.
"Így ha megengeded" szintű beszólásaidra meg inkább nem is mondok semmit.