Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2861
Re: Kábelezzünk
Egyszer hirdettem egy használt RCA kábelt eladásra, egy kedves érdeklődő azt kérdezte, hogy tudom-e garantálni hogy csak egy (adott) irányba volt használva és nem volt SOHA fordítva bekötve.
Mondtam hogy nálam igen de második tulaj vagyok/voltam, előző gazdi nem tudom hogyan járt el. Elvitte a kábelt de ahogy mondta nem teljesen örül, hogy nem tudja biztosan. Kicsit felszaladt a szemöldököm.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Nehéz eldönteni. Sírjak vagy nevessek? 
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Gondolom ez megnyugtató lenne Rudinak
Az egész rendszerkábelezését ki kellene cserélni a Power kábelekre
Gondolom ez megnyugtató lenne Rudinak
"Az igazi barát szemből támad."
Semmi gond nincs vele…simán bekötöttem fordítva elnéztem a hsz kábelnél és annyi a dolog lényege, hogy hosszabb egy kicsit a bejáratási idő … Déva hang ugyanolyan jó lesz….nem kell riogatni senkit sem

cables írta: ↑2023.06.13., kedd 19:47Nagyon veszélyes szituáció!!!!
Ilyen esetben azonnal meg kell semmisíteni a kábelt,mert a fertőzés átterjedhet az egész rendszerre. Esetleg még azt a megoldást lehet alkalmazni, hogy a teljes rendszert befordítod a fal felé, így kompenzálódik a rossz irányú bejáratás!
Semmi gond nincs vele…simán bekötöttem fordítva elnéztem a hsz kábelnél és annyi a dolog lényege, hogy hosszabb egy kicsit a bejáratási idő … Déva hang ugyanolyan jó lesz….nem kell riogatni senkit sem
Nagyon veszélyes szituáció!!!!
Ilyen esetben azonnal meg kell semmisíteni a kábelt,mert a fertőzés átterjedhet az egész rendszerre. Esetleg még azt a megoldást lehet alkalmazni, hogy a teljes rendszert befordítod a fal felé, így kompenzálódik a rossz irányú bejáratás!
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2912
- Kapcsolat:
Mindig van egy jól meghatározható energiaáramlási irány. Persze az USB/LAN kábel esetén az egyik szál erre, a másik arra.vkz írta: ↑2023.06.13., kedd 18:56Csak egy laikus kérdés, gondolat.sutemenyx írta: ↑2023.06.13., kedd 17:09Nemtudom, hogy komolyan kérdezed-e. Ha nem, akkor hagyd figyelmen kívül nyugodtan a következőket. Ha igen, akkor át lehet járatni másik irányú energiaáramlásra. Ugyanannyi idő alatt beáll másik irányba, mint alapból a bejáratás. Hogy miért és mi történik, azt nemtudom, de a tapasztalat ez.
Váltakozó irányú áram (hálózati feszültség, hangsugárzó kimeneten folyó áram, stb) esetében milyen irány van? Mihez képest?
(IC kábelek esetében az árnyékolás bekötése szerint lehet irány hogy melyik oldalon van/nincs bekötve)
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Váltakozó irányú áram (hálózati feszültség, hangsugárzó kimeneten folyó áram, stb) esetében milyen irány van? Mihez képest?
(IC kábelek esetében az árnyékolás bekötése szerint lehet irány hogy melyik oldalon van/nincs bekötve)
- vkz
- Fórumlakó

- Értékelés: 260
Csak egy laikus kérdés, gondolat.sutemenyx írta: ↑2023.06.13., kedd 17:09Nemtudom, hogy komolyan kérdezed-e. Ha nem, akkor hagyd figyelmen kívül nyugodtan a következőket. Ha igen, akkor át lehet járatni másik irányú energiaáramlásra. Ugyanannyi idő alatt beáll másik irányba, mint alapból a bejáratás. Hogy miért és mi történik, azt nemtudom, de a tapasztalat ez.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nemtudom, hogy komolyan kérdezed-e. Ha nem, akkor hagyd figyelmen kívül nyugodtan a következőket. Ha igen, akkor át lehet járatni másik irányú energiaáramlásra. Ugyanannyi idő alatt beáll másik irányba, mint alapból a bejáratás. Hogy miért és mi történik, azt nemtudom, de a tapasztalat ez.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Engem nem zavar, de szerintem ezek alapján egyáltalán nem mondható biztosra, hogy kizártad (főleg teljesen) a szubjektivitást, ahogy utóbb te magad is írod.Rock60 írta: ↑2023.06.13., kedd 13:25Lehet, hogy rosszul fogalmaztam és ezért nem volt egyértelmű.![]()
A szubjektivítást a történet azon részéből lehet kizárni, hogy nem csap be a fülem annak tekintetében, hogy most valóban a kábel járódását hallom, vagy csak megszokom az új kábel hangját. Mivel az egy hosszadalmas folyamat, meg van mind a kettőnek az esélye.
Azért lehet kizárni, mert ott volt / van a kontroll kábel és ahoz bármikor hasonlítani tudom a járatás alatti új drótot.
Persze, mondhatni, hogy ez az összehasonlítás is szubjektív, mert nincsen vakteszt, de ez már legyen annak a baja, akit ez zavar...![]()
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam és ezért nem volt egyértelmű.
A szubjektivítást a történet azon részéből lehet kizárni, hogy nem csap be a fülem annak tekintetében, hogy most valóban a kábel járódását hallom, vagy csak megszokom az új kábel hangját. Mivel az egy hosszadalmas folyamat, meg van mind a kettőnek az esélye.
Azért lehet kizárni, mert ott volt / van a kontroll kábel és ahoz bármikor hasonlítani tudom a járatás alatti új drótot.
Persze, mondhatni, hogy ez az összehasonlítás is szubjektív, mert nincsen vakteszt, de ez már legyen annak a baja, akit ez zavar...
Én kérek elnézést!Rock60 írta: ↑2023.06.13., kedd 12:23Természetesen az emberi fül alkalmazkodik sok mindenhez és az észlelés "kisimíthatja" az anomáliákat.
Az én esetem annyiban más - nem megcáfolva a Te véleményedet és tapasztalatodat - hogy én konkrétan ki tudtam zárni minden szubjektivítást, észlelés kisímítást és társait.
Egyébként honnan tudod, hogy sikerült kizárni minden szubjektivitást?
Azt szeretném kérdezni, hogyha véletlenül rossz irányba járattam be a kábeleimet, akkor a folyamat még visszafordítható?
Vagy beégetés-függő, hogy irreverzibilis-e a kár, vagy lehet menteni a menthetőt?

Vagy beégetés-függő, hogy irreverzibilis-e a kár, vagy lehet menteni a menthetőt?
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Ja, igen. Ahogy írtam is, a Neotech drótból készült DIY tápkábel közel sem szólt annyivel rosszabbul a bejáratás előtt, mint után.
/ Ott is két ütemben készült a 4 kábel. /
Ennél a kábelnél az általad tippelt 15 % - ha ez számszeresíthető egyáltalán - az teljesen reális.
/ Ott is két ütemben készült a 4 kábel. /
Ennél a kábelnél az általad tippelt 15 % - ha ez számszeresíthető egyáltalán - az teljesen reális.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2023.06.13., kedd 13:08-kor.
Természetesen az emberi fül alkalmazkodik sok mindenhez és az észlelés "kisimíthatja" az anomáliákat.chord_ írta: ↑2023.06.13., kedd 09:18
Én azt mondanám, hogy a psziché átszokott, áttanult az új hangra. A karcosság, és annak pár nap alatti elmúlása, az nem a drót hangi változása, hanem az észlelés kisimítása, ki-korrigálása.
Én sem tagadom azt a bejáratódást, amit ti annak tartotok, kb. 15%-ra saccolnám max.
Az én esetem annyiban más - nem megcáfolva a Te véleményedet és tapasztalatodat - hogy én konkrétan ki tudtam zárni minden szubjektivítást, észlelés kisímítást és társait.
Adott három egyforma ezüstözött Vdh.kábel, kettő bejáratott, egy nem.
Az új kábelnek szörnyű a hangja a másik kettőhöz képest.
/ Hogy mi szörnyű, meg mi nem, persze lehet szubjektív megítélés tárgya, de fél órát azzal töltöttem el, hogy rájöjjek, mit csináltam rosszul, hogy így szól. /
Visszadugtam a régit is 10 percre kontroll képen, úgy szólt, ahogy eddig, aztán megint az újat...
Beletörődtem, hogy ez most ilyen, és arra vártam, mikor jön el az a pillanat - ha eljön egyáltalán
Tegnap este éreztem, hogy jó úton járunk, így kb. 80 óra után összevetettem a régivel. Még mindig nem szólnak tök egyformán, de a magasba húzó karcosságnak kb. a 70 - 80 %-a eltűnt.
A hét végére szerintem megkülönböztethetetlenek lesznek. /Nehéz szó
Helyesebb lenne a 'bejáratódás' helyett 'átjáratódás' kifejezést használni; vagyis, hogy a hang-érzet valóban változott, valóban egy másik irányba ment, és ha pár nap után összességében azt tudjuk mondani, hogy 'jobb', akkor sikerült a manőver.
Ti, meg a kereskedők 100%-a, azt mondjátok, hogy igen, bejáratódott, na ugye.
Én azt mondanám, hogy a psziché átszokott, áttanult az új hangra. A karcosság, és annak pár nap alatti elmúlása, az nem a drót hangi változása, hanem az észlelés kisimítása, ki-korrigálása. Amelyik kábelnél a korrigált, áttanult érzékelés végül jobbnak hallja az 'új' hangot, az sok esetben valóban jobb kábel.
Nálam a döntő és tényleg jó irányú változások az első 3 másodpercben érzékelhetőek voltak, mindenféle bejáratódás / áttanulás nélkül.
Én sem tagadom azt a bejáratódást, amit ti annak tartotok, kb. 15%-ra saccolnám max.
Ti, meg a kereskedők 100%-a, azt mondjátok, hogy igen, bejáratódott, na ugye.
Én azt mondanám, hogy a psziché átszokott, áttanult az új hangra. A karcosság, és annak pár nap alatti elmúlása, az nem a drót hangi változása, hanem az észlelés kisimítása, ki-korrigálása. Amelyik kábelnél a korrigált, áttanult érzékelés végül jobbnak hallja az 'új' hangot, az sok esetben valóban jobb kábel.
Nálam a döntő és tényleg jó irányú változások az első 3 másodpercben érzékelhetőek voltak, mindenféle bejáratódás / áttanulás nélkül.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Bocsika, hogy érted, hogy nem úgy van ?gomolalaci írta: ↑2023.06.12., hétf. 20:47
Na ez szerintem nem így van! Amelyik kábel nem hoz azonnali javulást, azt el kell felejteni! Már többször leírtam!
Most írtam le, hogy hogy van.
Ismertem már, milyen bejáratva a kábel, ezt hallgatom fél éve. Engem is kicsit meglepett, milyen karcosan szól a frissen összerakott ezüstözött tesó.
Most is az szól, de már rá sem lehet ismerni a négy nappal ezelőtti önmagához képest.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Azért, mert haszontalan lenne. Nemtudni mikor fog használatba kerülni, és a kábelek némelyike is tud olyan “leülést” produkálni, mint amit egy hangfal vagy elektronika, ha nem használják.denesdr írta: ↑2023.06.12., hétf. 22:14Tök rendesek, hogy hagynak a felhasználóknak is valamit. De továbbbra sem értem, hogy miért nem élnek a lehetőséggel, ha mondjuk egy 100.000 Ft-os kábelből párszáz Forintnyi villanyáram elhasználásával csinálhatnak mondjuk egy 150.000 Ft-os hangú kábelt? Már ha lehet ilyet mondani, hogy 100e meg 150e Ft-os hangú kábel.
Ez most persze nyilván egy újabb vita alapja lehetne, de ettől most tekintsünk el. Aki nem hiszi el a bejáratás létjogosultságát, pláne ha a kábelek megválasztásának fontosságában sem hisz, az úgyis megint csak verné itt az asztalt. Aki meg tudja, az meg tudta eddig is.
Szóval ez csak egy válasz a feltett kérdésre, kifejezetten neked.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutemenyx 2023.06.12., hétf. 22:48-kor.
Tök rendesek, hogy hagynak a felhasználóknak is valamit. De továbbbra sem értem, hogy miért nem élnek a lehetőséggel, ha mondjuk egy 100.000 Ft-os kábelből párszáz Forintnyi villanyáram elhasználásával csinálhatnak mondjuk egy 150.000 Ft-os hangú kábelt? Már ha lehet ilyet mondani, hogy 100e meg 150e Ft-os hangú kábel.
Miért csinálná meg, nem az a dolga….egy csatlakozó, egy ősvény, egy elosztó sokat változtat a hangon és még sorolhatnám az okokat….ezt meghagyja a felhasználónak …denesdr írta: ↑2023.06.12., hétf. 21:21Akkó' mé' nem égeti be kapásból a gyártó, ha kategóriákat tud ugrani ilyesmitől egy kábel hangja?nemtomm írta: ↑2023.06.12., hétf. 21:14Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szerennagyon sokat kell várni a jó hangjára de ha elviszed beégetni sokkal hamarabb megkapod a kánaánt de mé beégetés után is finomodni fog a hangja …
Ez igaz bármilyen kábelra….Tudom, kérdezzem a gyártót.
![]()
Akkó' mé' nem égeti be kapásból a gyártó, ha kategóriákat tud ugrani ilyesmitől egy kábel hangja?nemtomm írta: ↑2023.06.12., hétf. 21:14Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szerennagyon sokat kell várni a jó hangjára de ha elviszed beégetni sokkal hamarabb megkapod a kánaánt de mé beégetés után is finomodni fog a hangja …
Ez igaz bármilyen kábelra….
nagyon sokat kell várni a jó hangjára de ha elviszed beégetni sokkal hamarabb megkapod a kánaánt de mé beégetés után is finomodni fog a hangja …
Jó de mikor írtad le? Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szerengomolalaci írta: ↑2023.06.12., hétf. 20:47,,Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra."Rock60 írta: ↑2023.06.12., hétf. 12:45Na, ezt azért nem Tőled vártam, mert hogy laikus sem vagy...![]()
Egyébként felkészültem szkeptikusokból is, és nyilván engem is érdekel, milyen különbség hallható a bejáratott és a bejáratlan drótok között.
Három egyforma drótom van egyforma dugókkal. Két garnitúrát összeraktam már fél éve - írtam is róla, Vdh scs12 hármas fonásban, Legrand - a harmadikra most került csak sor.
Tehát össze tudtam hasonlítani a két állapotban lévő kábel hangját.
Ha egyszóval kellene leírnom a különbséget, azt mondanám, DRASZTIKUS.
Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra.
Ja, vakteszt nem volt, srry...![]()
![]()
![]()
Na ez szerintem nem így van! Amelyik kábel nem hoz azonnali javulást, azt el kell felejteni! Már többször leírtam!