Ez hasznos információ a kéredzőnek.
(Miért nem veszel hozzá millás derótot? Jobb, mindenki hallja. Egy doboz cigeretta többe kerül, mint a hivatkozott Belden drót métere...
Ez hasznos információ a kéredzőnek.

Sajnos, én ezt kicsit másképp látom.dixie-chicken írta: ↑2023.07.07., pén. 18:21
A "dirty" mint fogalom a hifiben,nekem ma már nem okvetlenül negativ dolog,szemben a mai "semleges/transzparens/részletgazdag" hanghoz amit ma tolnak a gyártók mint süket a telefont,és minden van,csak a zene valahol elveszett elementáris formában![]()
Valóban, semmi sem biztos, de csak a szépet leht tovább szépíteni, a kellemetlenebb emléket még nagyobb dunyha burkolja idővel. Sokszor úgy érzem "rátótuk, tútótuk Béláim". Az idő nagy varázsló, fiatalon hajtjuk, aztán amikor megszalad, már dobnánk rá a gyeplőt, nehéz, nagyon nehéz (számomraRock60 írta: ↑2023.07.07., pén. 18:35Egyáltalán nem biztos, hogy most feleannyira is tetszene, mint gondolod.kupecke írta: ↑2023.07.07., pén. 18:18Sajna mondhatni számomra túl korán, bogaras korszakomban találkoztam vele, bármikor visszatenném a jelenlegi rendszerembe is. Öreg fórumos, iszapszemű ráják jobban megbecsülték, van aki komolyabb rendszerben mai napig is megelégedéssel hallgatja, nálam sem a kábel volt a gyenge láncszem, hanem én...
A távolság megszépíti az emlékeket.
Egyáltalán nem biztos, hogy most feleannyira is tetszene, mint gondolod.kupecke írta: ↑2023.07.07., pén. 18:18Sajna mondhatni számomra túl korán, bogaras korszakomban találkoztam vele, bármikor visszatenném a jelenlegi rendszerembe is. Öreg fórumos, iszapszemű ráják jobban megbecsülték, van aki komolyabb rendszerben mai napig is megelégedéssel hallgatja, nálam sem a kábel volt a gyenge láncszem, hanem én...

kösziPgSpa írta: ↑2023.07.07., pén. 17:49Én a Belden-t kb tíz éve használom, volt alkalmam összehasonlítani nála sokkal drágább darabokkal, de valahogy mindig maradt, én inkább úgy érzem, hogy meglehetősen semleges. vDH Clearwater volt előtte, az rácáfolt a hírére, én inkább Dirtywaternak csúfolnám.
Összefoglalva: ha valaki komolyan kezd kábelekkel foglalkozni, kihagyható általa a kb. 10.000 Ft/fm kategória, amit az olyan átlátszó szigetelésű lapos áruházi típusok uralnak. Onnan felfelé már lehet, hogy lesz jobb- most, hogy feldobtad, lehet, hogy kipróbálok valamit vel szemben....![]()

Amit lehet forrasszál be.Ezek az ilyen-olyan kínai aljzatok és dugók annyit rontanak a hangon, hogy kár az egésznek nekifogni.Rock60 írta: ↑2023.06.22., csüt. 11:31Azon vacillálok, hogy a dobozba menő gyári kábel helyére érdemes lenne-e tenni egy IEC aljzatot és egy jobb tápkábelt használni.
Gondolom, csak a műtét után derűl ki, hogy volt-e értelme.
Viszont akkor a kisfeszültségű kábelt is cserélni kellene, ami ráadásul egy old scool din dugóval van csatlakoztatva az elektronokához.
Lehet olyan dugót keríteni valami jobbat, vagy a gyárit kellene szétszedni ?

Az egész rendszerkábelezését ki kellene cserélni a Power kábelekre
cables írta: ↑2023.06.13., kedd 19:47Nagyon veszélyes szituáció!!!!
Ilyen esetben azonnal meg kell semmisíteni a kábelt,mert a fertőzés átterjedhet az egész rendszerre. Esetleg még azt a megoldást lehet alkalmazni, hogy a teljes rendszert befordítod a fal felé, így kompenzálódik a rossz irányú bejáratás!
Nagyon veszélyes szituáció!!!!

Mindig van egy jól meghatározható energiaáramlási irány. Persze az USB/LAN kábel esetén az egyik szál erre, a másik arra.vkz írta: ↑2023.06.13., kedd 18:56Csak egy laikus kérdés, gondolat.sutemenyx írta: ↑2023.06.13., kedd 17:09Nemtudom, hogy komolyan kérdezed-e. Ha nem, akkor hagyd figyelmen kívül nyugodtan a következőket. Ha igen, akkor át lehet járatni másik irányú energiaáramlásra. Ugyanannyi idő alatt beáll másik irányba, mint alapból a bejáratás. Hogy miért és mi történik, azt nemtudom, de a tapasztalat ez.
Váltakozó irányú áram (hálózati feszültség, hangsugárzó kimeneten folyó áram, stb) esetében milyen irány van? Mihez képest?
(IC kábelek esetében az árnyékolás bekötése szerint lehet irány hogy melyik oldalon van/nincs bekötve)

Csak egy laikus kérdés, gondolat.sutemenyx írta: ↑2023.06.13., kedd 17:09Nemtudom, hogy komolyan kérdezed-e. Ha nem, akkor hagyd figyelmen kívül nyugodtan a következőket. Ha igen, akkor át lehet járatni másik irányú energiaáramlásra. Ugyanannyi idő alatt beáll másik irányba, mint alapból a bejáratás. Hogy miért és mi történik, azt nemtudom, de a tapasztalat ez.

Nemtudom, hogy komolyan kérdezed-e. Ha nem, akkor hagyd figyelmen kívül nyugodtan a következőket. Ha igen, akkor át lehet járatni másik irányú energiaáramlásra. Ugyanannyi idő alatt beáll másik irányba, mint alapból a bejáratás. Hogy miért és mi történik, azt nemtudom, de a tapasztalat ez.