Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1329

Re: Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

fapaci írta:
2023.06.13., kedd 16:35

De mondanóm lényege sokkal inkább az alapszintű zeneértés és zenei ismeret, amihez egyáltalán nem kell egy fél élet. Micsoda negatív gondolat az, hogy aki nem képes Grimaud szintjén muzsikálni, az bele se kezdjen? Akkor mi a fene pl. a népzene? Vagy miért létezik többszázezer amatőr zenekar? A versenysportot sem érdemes keverni a tömegsporttal, utóbbit bármilyen korban el lehet kezdeni és lehet végezni, sőt gyakorlatilag kötelező lenne, miként a zeneoktatásnak is annak kellene lennie. Mindkettő a szórakozásról szól, míg a versenysport és a sztárzenészek élete a teljesítményről.

Hogy kinek mi okoz élvezetet, az magánügy és semennyire sem vitatéma.
viri írta:
2023.06.13., kedd 13:31
Ez a beszélgetés kezd teljesen vakvágányon futni.
Nagyon visszafogottan fogalmaztál.
Hogy kinek mi okoz élvezetet, az valóban magánügy, viszont had szólja már le az ember a tehetségtelen és a gyenge zenéket, zenészeket. Mert a minőség szintje viszont nem kellene hohy a magánürügyre hivatkozva egyre lejjebb szakadjon akár ahogy említetted a sokszázezer amatőr zenekarra sincs igazából szüksége a világnak. Meg ennyi "profira" sem. Hogy a piacon tudnak maradni, az jórészt igénytelenségi szintje is az embereknek.
Persze hogy a témánál maradjak, ennyi hifi cuccra sem lenne szükség amit gyártanak.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11510
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Sosztakovics írta:
2023.06.13., kedd 11:36
Nem beszélek a zenetanulás ellen. Sőt! Csak ha valaki későn kezdi el, felnőtt fejjel, rengeteg dolgot kénytelen lesz kihagyni. A zenetanulás nem gyorstalpaló tanfolyam. Nem ajánlgatjuk csak úgy fűnek-fának. Zenélni és zenét tanulni életstílus és elhivatottság. Belső kényszer szüli és tartja életben. Ezt meg kellene érteni. Faló beírásából nekem az jött le, hogy ne a hifizésre költsünk, helyette inkább kezdjünk el tanulni valamilyen hangszert. Ez így elsőre szépnek tűnik, a gondolatot nem a butaság szülte, csak hát a zenélés nem a hifizés olcsósított alternatívája. Annál egy kicsivel magasabbrendű dolog, és éppen ettől olyan borzasztóan nehéz. Sokkal egyszerűbb és élvezetesebb készülékeket cserélgetni, mint rendesen megtanulni játszani egy fuvolán van egy csellón. Elmélyülten akar valaki zenét hallgatni? Üljön le egy fotelba és úgy hallgassa! Ne cseréljen közben hengerfej tömítést a kocsijában! És ha ezután kedve támad zenét tanulni, ám tegye! De ne legyenek olyan illúziói, hogy majd úgy fog 10 év múlva zongorázni mint pl Hélène Grimaud.
Elképedve olvasom soraidat, meg ezt az egész beszélgetést. Nagyjából ugyanannyi időt, 4 évtizedet töltöttem zenéléssel és HiFi-vel, ezek mellett kicsit kevesebb ideig, kb 3 évtizedig voltam hangmérnök, így van némi - elfogultság és előítélet nélküli - véleményem mindhárom tevékenységről.

Egyáltalán nem kötelező gyerekkorban elkezdeni a zenetanulást, bár nyilván nem árt. A zene a kultúránk része, ezért van intenzív zenei és művészeti oktatás minden jóléti társadalomban, de ennek nem az a célja, hogy mindenkiből világsztár zenész legyen. Több ismerősömnek telt kemény hangszeres és zeneelméleti oktatással a gyerekkora és biztosan nem mondanák, hogy ennek nem volt nagy ára, hiszen rengeteg dolog kimaradt az életükből a rendkívül magas elvárások miatt, miként az élsportolóknál is. Amit mondasz, hogy aki "későn kezdi el, felnőtt fejjel, rengeteg dolgot kénytelen lesz kihagyni", annak az ellenkezője is igaz.

De mondanóm lényege sokkal inkább az alapszintű zeneértés és zenei ismeret, amihez egyáltalán nem kell egy fél élet. Micsoda negatív gondolat az, hogy aki nem képes Grimaud szintjén muzsikálni, az bele se kezdjen? Akkor mi a fene pl. a népzene? Vagy miért létezik többszázezer amatőr zenekar? A versenysportot sem érdemes keverni a tömegsporttal, utóbbit bármilyen korban el lehet kezdeni és lehet végezni, sőt gyakorlatilag kötelező lenne, miként a zeneoktatásnak is annak kellene lennie. Mindkettő a szórakozásról szól, míg a versenysport és a sztárzenészek élete a teljesítményről.

Hogy kinek mi okoz élvezetet, az magánügy és semennyire sem vitatéma. Én imádtam zenélni és hifizni is. Ezek bár néha furcsán méregették egymást, de nálam soha nem voltak haragban, nem konkurálnak, nagyon is jó barátok és támogatják egymást, ám egyikük sem képes helyettesíteni a másikat, ezért butaság őket alternatívaként beállítani. Aki figyelmesen olvasta korábbi soraimat, vélhetően értelmezni is tudta azokat. Nem állítottam és nem is tanácsoltam, hogy hifizés helyett tessék zenélni.

Hogy kapcsolódjak a topik címéhez is... Bármilyen témát, kérdést ki lehet sarkítani, eltúlozni, bizarr módon elszakadni a valóságtól, de ez általában a tudatos kontroll hiányát és erős elfogultságot, elvakultságot jelez, amiket nevezhetünk mániának is.
viri írta:
2023.06.13., kedd 13:31
Ez a beszélgetés kezd teljesen vakvágányon futni.
Nagyon visszafogottan fogalmaztál.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Nem értettem félre, bár kissé sarkítottam a dolgot. Mindenesetre ismerek mérnökembert, akinek a paraméterek az elsődlegesek, a hang meg ... sokadlagos. Ezt hallani a rendszerének a hangján is. De ahogy érzékelem , akik zenészek, ők is máshogy hallgatják a zenét. Sajnos ez legtöbbjük játékán meg is hallatszik. Lehet , hogy nem érdemes mindenkinek keverni magában ezeket a dolgokat, mert utána mást is csak megkever vele, aki nem veszi észre a fennáló változásokat az illetőn.....

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1674

Hozzászólás Szerző: viri »

Ez a beszélgetés kezd teljesen vakvágányon futni. Én biztos nem mondtam ilyet, de szerintem más sem, hogy hifizés helyett kéne zenélni... Valami nagyon félre ment.
Nekem csak annyi lett volna a mondandóm, hogy ha valaki hangszeren is játszik (nyilván nem fájdalmasan rosszul, mert ha van füle, akkor az neki sem jó) akkor talán a hallgatott zenét is jobban tudja értékelni, de még ez sem biztos. Ami biztos, hogy zenélni jó!
Én egyet értek azokkal a zene tanárokkal, és zenészekkel, akik azt mondják, hogy a zene mindenkiben benne van, "csak" meg kell tanulni kihozni belőle. Más kérdés, amiről Te beszélsz, az egy másik szint. Soundmánia meg úgy ahogy van mindent félreértett.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8336

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

SoundMania írta:
2023.06.13., kedd 12:11
Az az érzésem ilyenkor, hogy abbahagy valamit az illető, mert rájön, hogy nem ért eléggé hozzá/ilyen szinten nem érdemes csinálnia és nekifog egy másik tevékenységnek , ami új neki és kezdődik előről az egész. De legalább Ő élvezi, viszont lehet, hogy a környezete megszenvedi.....
Akkor ne foglalkozz másokkal, csak örülj neki, hogy te nagyon értesz hozzá, baromi jól csinálod és a környezeted is élvezi. :napsut:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Az az érzésem ilyenkor, hogy abbahagy valamit az illető, mert rájön, hogy nem ért eléggé hozzá/ilyen szinten nem érdemes csinálnia és nekifog egy másik tevékenységnek , ami új neki és kezdődik előről az egész. De legalább Ő élvezi, viszont lehet, hogy a környezete megszenvedi.....

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 239

Hozzászólás Szerző: Sosztakovics »

viri írta:
2023.06.13., kedd 06:59
Sosztakovics írta:
2023.06.12., hétf. 22:51
viri írta:
2023.06.12., hétf. 06:58

Ebben biztos vagyok. Viszont ahhoz, hogy kicsit közelebb kerüljön az ember a zenéhez, ahhoz már az is elég, hogy elkezdjen az ember egy számára szimpatikus hangszeren játszani. Én pl. a gitárt választottam, és én is állítom, hogy sokkal izgalmasabb, szórakoztatóbb, mint a hifizés. Pedig azt is imádom továbbra is, de mindenképpen második helyre csúszott a rangsorban. A zeneelmélet, és a hangszeren való gyakorlás egy életen át tartó tanulási folyamat, és ez nekem nem kedvem szegi, hanem inspirál. És tényleg a zenehallgatást is kicsit megváltoztatja ez az ismeret, ahogy kezdi megismerni az ember, hogy miből, hogyan is épül fel a zene. Annál jobban tudom értékelni a zseniális zenészeket, zeneszerzőket.
Zenét és hangszert tanulni nem felnőtt fejjel kezd el az ember. Persze lehet ilyenkor is. Miért ne? De ez már soha nem lesz olyan, mintha zeneiskolában, fülig érő szájjal, a saját kortársainkkal csinálnánk.
Ez egy teljesen más hozzáállás, ez a csúcs versenyzői szemlélet. Persze ezt is megértem, biztos profi zenész vagy, onnan nézve oké. De nehogy már lebeszéljünk felnőtt embereket egy olyan örömszerzésről mint a zenélés. Hidd el nekem is sokszor fülig ér a szám, és örülök a folyamatos fejlődésnek, vagy amikor elkap az ihlet, vagy éppen egy teljesen kikapcsoló meditáció is tud lenni belőle... Nem ugyan az a cél, mint neked. Azért a verseny sport mellett van létjogosultsága az amatőr sportolóknak, és a hobbistáknak is. Legalábbis engem senki nem tudna lebeszélni :D

Én inkább rábeszélnék másokat is, ezért is írtam be, hogy igenis felnőtt fejjel is ellehet kezdeni. Egyébként minden tanár is ezt mondja, és nem csak a megélhetésük miatt,hanem 1000 oka van, ha kell kifejtem hosszabban is :)
Nem beszélek a zenetanulás ellen. Sőt! Csak ha valaki későn kezdi el, felnőtt fejjel, rengeteg dolgot kénytelen lesz kihagyni. A zenetanulás nem gyorstalpaló tanfolyam. Nem ajánlgatjuk csak úgy fűnek-fának. Zenélni és zenét tanulni életstílus és elhivatottság. Belső kényszer szüli és tartja életben. Ezt meg kellene érteni. Faló beírásából nekem az jött le, hogy ne a hifizésre költsünk, helyette inkább kezdjünk el tanulni valamilyen hangszert. Ez így elsőre szépnek tűnik, a gondolatot nem a butaság szülte, csak hát a zenélés nem a hifizés olcsósított alternatívája. Annál egy kicsivel magasabbrendű dolog, és éppen ettől olyan borzasztóan nehéz. Sokkal egyszerűbb és élvezetesebb készülékeket cserélgetni, mint rendesen megtanulni játszani egy fuvolán van egy csellón. Elmélyülten akar valaki zenét hallgatni? Üljön le egy fotelba és úgy hallgassa! Ne cseréljen közben hengerfej tömítést a kocsijában! És ha ezután kedve támad zenét tanulni, ám tegye! De ne legyenek olyan illúziói, hogy majd úgy fog 10 év múlva zongorázni mint pl Hélène Grimaud.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1584

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Kettőjüknek nagyon hasonló a cuccuk - csaknem azonos - így a hangzás is nagyon hasonló lehet.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

cables írta:
2023.06.13., kedd 07:24
arzachel írta:
2023.06.10., szomb. 12:50
fapaci írta:
2023.06.10., szomb. 11:27

A HiFi célja nálam eredetileg az volt valamikor a 80-as években, hogy közelebb kerüljek a zenéhez, jobban élvezzem és értsem azt. Úgy tűnik, nehezen nő be a fejem lágya, mert 4 évtized kellett a belátáshoz, hogy kudarcot vallottam. !
Szerencsésnek érzem magam mert nekem összejött.Évek óta nem változtatom a rendszerem.Veszek egy-két lemezt max. :D
És mi van akkor, ha elmész mondjuk TJ-hez és meghallod egy kedves zenédet természetesebben, több részlettel szólni?
Vagy inkább úgy előadva, hogy megfordul a fejébe, hogy inkább most abba kellene hagynia a hangszer gyalázását, mert ezt csinálta már más sokkal jobban és úgy is lehetne.....

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Szerintem indulhatna 2 új topik. Egyik lehetne a miért jobb eladni a hifi cuccot és inkább megtanulni hangszert kezelni, a másik lehetne inkább élvezném a hifi cuccomon(amit időnként lecserélek másikra)(időnént fejlesztek) mint olyan koncertekre járni ahova épp el tudok jutni és amit épp tartanak(lemondva a már elhunyt klasszisok utókorra maradt játékáról)stb, stb....

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

arzachel írta:
2023.06.10., szomb. 12:50
fapaci írta:
2023.06.10., szomb. 11:27

A HiFi célja nálam eredetileg az volt valamikor a 80-as években, hogy közelebb kerüljek a zenéhez, jobban élvezzem és értsem azt. Úgy tűnik, nehezen nő be a fejem lágya, mert 4 évtized kellett a belátáshoz, hogy kudarcot vallottam. !
Szerencsésnek érzem magam mert nekem összejött.Évek óta nem változtatom a rendszerem.Veszek egy-két lemezt max. :D
És mi van akkor, ha elmész mondjuk TJ-hez és meghallod egy kedves zenédet természetesebben, több részlettel szólni?

viri
V.I.P.
V.I.P.

Sosztakovics írta:
2023.06.12., hétf. 22:51
viri írta:
Sosztakovics írta:
2023.06.11., vas. 21:16

Én csak a klasszikus hangszerparkkal vagyok baráti viszonyban. Azokat még kicsit sem lehet megtanulni pár hónap alatt.
Ebben biztos vagyok. Viszont ahhoz, hogy kicsit közelebb kerüljön az ember a zenéhez, ahhoz már az is elég, hogy elkezdjen az ember egy számára szimpatikus hangszeren játszani. Én pl. a gitárt választottam, és én is állítom, hogy sokkal izgalmasabb, szórakoztatóbb, mint a hifizés. Pedig azt is imádom továbbra is, de mindenképpen második helyre csúszott a rangsorban. A zeneelmélet, és a hangszeren való gyakorlás egy életen át tartó tanulási folyamat, és ez nekem nem kedvem szegi, hanem inspirál. És tényleg a zenehallgatást is kicsit megváltoztatja ez az ismeret, ahogy kezdi megismerni az ember, hogy miből, hogyan is épül fel a zene. Annál jobban tudom értékelni a zseniális zenészeket, zeneszerzőket.
Zenét és hangszert tanulni nem felnőtt fejjel kezd el az ember. Persze lehet ilyenkor is. Miért ne? De ez már soha nem lesz olyan, mintha zeneiskolában, fülig érő szájjal, a saját kortársainkkal csinálnánk.
Ez egy teljesen más hozzáállás, ez a csúcs versenyzői szemlélet. Persze ezt is megértem, biztos profi zenész vagy, onnan nézve oké. De nehogy már lebeszéljünk felnőtt embereket egy olyan örömszerzésről mint a zenélés. Hidd el nekem is sokszor fülig ér a szám, és örülök a folyamatos fejlődésnek, vagy amikor elkap az ihlet, vagy éppen egy teljesen kikapcsoló meditáció is tud lenni belőle... Nem ugyan az a cél, mint neked. Azért a verseny sport mellett van létjogosultsága az amatőr sportolóknak, és a hobbistáknak is. Legalábbis engem senki nem tudna lebeszélni :D

Én inkább rábeszélnék másokat is, ezért is írtam be, hogy igenis felnőtt fejjel is ellehet kezdeni. Egyébként minden tanár is ezt mondja, és nem csak a megélhetésük miatt,hanem 1000 oka van, ha kell kifejtem hosszabban is :)
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

viri írta:
Sosztakovics írta:
fapaci írta:
2023.06.11., vas. 17:32

Nem kell magas szinten zenélni, pont elég, ha le tud játszani néhány dallamot, ettől is alapvetően megváltozik a viszonya a zenéhez. Ide szinte bármelyik hangszerrel el lehet jutni pár hónap alatt.
Én csak a klasszikus hangszerparkkal vagyok baráti viszonyban. Azokat még kicsit sem lehet megtanulni pár hónap alatt.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 758
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Én pl. énekelni szoktam a konyhában népdalokat. Asszony kérdezte milyen népcsoport, nem tudtam megmondani, ezért inkább abbahagytam :rolleyes:
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

viri
V.I.P.
V.I.P.

Sosztakovics írta:
fapaci írta:
Sosztakovics írta:
2023.06.10., szomb. 14:31
Mielőtt felnőtt fejjel bárki belevágna a hangszertanulásba, kösse fel jól a gatyáját, mert klasszikus hangszeren magas szinten megtanulni játszani se nem olcsó, se nem szórakoztató dolog.
Nem kell magas szinten zenélni, pont elég, ha le tud játszani néhány dallamot, ettől is alapvetően megváltozik a viszonya a zenéhez. Ide szinte bármelyik hangszerrel el lehet jutni pár hónap alatt.

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fapaci írta:
Sosztakovics írta:
Mielőtt felnőtt fejjel bárki belevágna a hangszertanulásba, kösse fel jól a gatyáját, mert klasszikus hangszeren magas szinten megtanulni játszani se nem olcsó, se nem szórakoztató dolog.

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5642

Hozzászólás Szerző: pärt »

SoundMania írta:
2023.06.11., vas. 17:44
...Sosztakovics jobban értett a zenéhez, mint te fogsz valaha.
"És ezt miből számolta ki? Matematikus ön, vagy miből számolta ki?"
M. L.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Ööö... És aki nem akarja a szerencsétlenkedő kezdőket hallgatni vegyen fejhallgatót a hangdobozai helyett? Vagy ha nem pont arra a zenére vágyik amit "előadnak" neki? :)
Innentől kb irreleváns a történeted .... Bár a downgraded biztosan népszerűségnek fog örvendeni a többség számára.
Sosztakovics jobban értett a zenéhez, mint te fogsz valaha.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11510
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Sosztakovics írta:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ahogy mondod : Pinarello DOGMA :D

pärt
Őslakos
Őslakos

No, azért ez kissé összetettebb kérdés, mint ahogy vázoltad, elképesztő különbségek vannak az akkori és a mai csúcstechnikában. Amúgy semmivel sem kevésbé sűrű, sötét erdő, mint a hifi, hasonló mániákkal, dogmákkal, agyatlan árakkal. Aki nem tudja, miért ment be és hová tart, azt ott is megeszik a farkasok.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

pärt írta:
2023.06.10., szomb. 23:31
Ha a haver a hifizésből átvitte a megszállottságát, akkor az biza csak rövid ideig volt a világ legjobb kerékpárja. A kerékpároknál is folyamatos a változás, megfejelve azzal, hogy egy harminc évvel ezelőtti csúcshifit valószínűleg sokan bevállalnának, az akkori bringákkal már csak a megszállottak meg retro rajongók boldogok, akkora volt a fejlődés. Ha hifinél déliábot kergetett, akkor szerintem a kerékpárnál is ugyanott folytatta.
Semmivel sem rosszabb mai szemmel nézve egy 30 éves bringa a maiakhoz hasonlítva, mint egy retro csúcs - hifi a maiakhoz képest.
A hifi összetettségénél fogva ezt macerásabb lenne szétszálazni.
A bringa, amiről beszéltem abszolút versenytechnika volt.
A fő különbség, hogy kb. 8.5 kg volt a maiak 6.8 kg.-jához képest, patkófékek a tárcsa helyett, bowdenes váltó az elektromos helyett.
Egy amatőrnek ezek gyakorlatilag lényegtelen különbségek.
2 éve pl. a Tour de France - on is a csapatok fele még patkófékkel ment - rohadtul át lehet esni az első keréken avval is, a tárcsafékes kerekek cseréjének maceráját, meg hagyjuk is. Az elektromos váltókkal még mostanság is sok probléma van.
Néha lemerülnek, meghülyülnek, korábban egy szezon alatt nem esett le annyi lánc, mint manapság két verseny alatt...
De, persze, ha a havernak ingerenciája van a napi technikát megvásárolni - nem mondta, hogy harminc év múlva is meglesz még a Colnagója - akkor megteheti, lehet, hogy meg is tette.
Kb. 2.5 - 3 Mihályból össze lehet rakni egy top bringát tokkal - vonóval, a hifit meg tudjátok...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1321

Hozzászólás Szerző: pali923 »

kupecke írta:
2023.06.10., szomb. 11:36
"Mert a szerzés vágya teszi szegénnyé az embert
Ez a szerzés vágy alighanem fontos szerepet játszik ebben a hobbiban IS. Végül is a hifi is egy hobbi, mint a horgászat, a szalvéta-, sörösdoboz-, sörösüveg-címke, vagy a bélyeggyűjtés.
Szokták 2 táborra osztani a hifistákat: akik a minél jobb/drágább rendszert akarják összerakni, és akik minél jobb minőségben szeretnének zenéz hallgatni. Persze sok a kettő közti átmenet is.

Véletlenül az általunk gyűjtögetett erősítőkön, hangfalakon lehet zenét is hallgatni, a megszerzésen kívül van még más élvezeti faktor is. A bélyeggyűjtők akár befektetésnek is tekinthetik a gyűjteményt, a horgászbottal lehet halat is fogni. De mit gondolnak a gyűjteményükről azok, aki "csak" szalvétákat vagy söröscímkéket gyűjtenek?
A hifiben van akinek a szerzés maga a fontos, másnak meg ott van a zene is. Akinél a zene a fontosabb, valószínűleg előbb tud megállni az úton.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pärt
Őslakos
Őslakos

Ha a haver a hifizésből átvitte a megszállottságát, akkor az biza csak rövid ideig volt a világ legjobb kerékpárja. A kerékpároknál is folyamatos a változás, megfejelve azzal, hogy egy harminc évvel ezelőtti csúcshifit valószínűleg sokan bevállalnának, az akkori bringákkal már csak a megszállottak meg retro rajongók boldogok, akkora volt a fejlődés. Ha hifinél déliábot kergetett, akkor szerintem a kerékpárnál is ugyanott folytatta.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

denesdr írta:
2023.06.10., szomb. 21:25
Rock60 írta:
2023.06.10., szomb. 21:07
Milyen igaza volt, mármint, hogy rájött, hogy nem tudja megvenni a világ legjobb hifijét. Még szép, mivel az nem létezik, mint ahogy nem létezik a világ legjobb biciklije vagy épp autója sem. :rolleyes:
Természetesen átvitt értelemben a világ legjobbját. A hifit illetően.
A kerékpárnál nem olyan bonyolult ez.
Akkor mondjuk úgy, hogy az egyik legdrágábbat és legjobbat.
A Colnago az egyik legikonikusabb Olasz vázgyártó cég.
A Campagnolo csúcsán nincs mit magyarázni. / Fék, váltók, agyak, felnik./
A Modolo és a Chinelli gyártotta többek között az időtájt a legjobb részegységeket. / Kormány, stucni, stb./
Szóval a világ egyik legjobb bringáját rakta össze.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”