asebestyen írta: ↑2023.06.02., pén. 10:16
revox írta: ↑2023.06.02., pén. 08:57
ezen semmi nem segít, olyan lyukak vannak. talán egy fatbike jó közepesen puhán

a 22-es conti szingó tökéltesen megeszi a rossz utat, de a 4-5 centi beszakadásokkal semmi nem tud mit kezdeni,max jól felütöd a kátyú élén és törik a kerék, ha xarul kapod el
amúgy a széles gumi mítosz annyi,hogy tegnap a 25-ös gumiból engedtem lentebb, nem a megszokott nyomással mentem, vánszrogott is, pedig csak fél barral vettem vissza. amíg a 25-ös conti competitonba e10 h11 kell,addig a 22-esbe e9 h10 és kb ekkor vannak egában. ha engedek a 25-ösből, lomhább az egész és fájdalmasabb (combban).
tubeless... amatőrök gumija

de ha a viccet félreteszem, a szingó teljesen más. az alapból nem üt úgy fel és lehet gurítani a véknyat is, ami jobban is gurul
Ha nem erre szánt rendszeren engeded ki a levegőt, akkor úgy lesz , ahogy írod. A 25-ös az nem széles gumi.
A modern felnik és a modern abroncsok erre van optimalizálva. Az üvegkeményre fújástól nem gyorsabbak, lassabbak lesznek. A magyar utakra sokkal inkább ezek valók és a 4-5cm-es kátyú nem egy nagy kaland ezeknek.
Bicaj és főleg kerék setup attól függ, milyen útra. Nyilván ha újonnan épített velodromban fogod használni, akkor merev, üvegkemény, vékony, ez oké. De szar utakra van jobb. Szerintem. Meg mások szerint is.

Az újabb felnik hookless-ek, max 5-bar-t lehet belefújni az abroncsba.
a linkelt cikket most újraolvastam valamikor ezeréve láttam és csak az maradt meg, hogy nyomják benne a fizikai
axiómákat,aztán az egész bedől. Arra emlékeztem, hogy egy teljesen keszekusza okfejtéssorozat az egész, amit újfent átéltem, de meglepően elég jól summázzák a témát a végén. szeritnem ott van a végén az értelmes gondolat. persze, nem a bikemag a referenciapont, de ezt a zárszót alá tudom írni, ha a cikk első fele nem is sikertült túl jól. Abból a szempontból jó, jól példázza, mennyire nincs ezzel képben senki és a gyártók csak jól felkavarták az állóvizet.
hookless és 5 bar az szöges ellentéte a felnire felfeszített és felragasztott szingónak. ennyit nem változott az évszázados(ezredes,mióta világa világ

) fizika pár év alatt, még a bringások kedvéért sem
még annyi lehet a sztoriban, hogy ez testtömegfüggő is. ami az én, immáron 58kilómnak a 25-ös, 80kg körül már ehhez lehet 28-as kell. ami nekem 22, az másnak lehet kb 25. autók alá is a tömeg alapján határozzák meg a gumit. nekem a kis suzuki 1000kg körül van és 195-ös peres gumi megy alá. ha aláteszek egy 225-öst,ami tyűdejólnézki, megöltem a dinamikáját, fékhatást és kanyarstabilitást. lehet komfortosabb lesz, bár a bazi kemény gátlókat a 185/60 R15 téliszettel se tudom megkerülni (gyári kerék 195/45/R17, ahol a 45 megtévesztő lehet,de ez 195 szélesség esetén 8 cm profilmagasság,ami elég peres kategória már). Nem újkeletű dolog ez a gumi téma, max a bringások nem mindenki autózik.
Mi az optimális gumiméret?
Ez egy nehéz kérdés, amit egyértelműen nem mernék megválaszolni, inkább csak irányt mutatnék. Azt látni kell, hogy a gyártók jellemzően 26-28-as gumikkal szerelik a versenyzésre szánt országútijaikat és profi szinten is normál helyzetben ezeket használják a versenyzők. Bár éppen a Giro kapcsán hallottam olyan pletykát, hogy egy adott csapat csak 32-es gumikat használ, aztán a kiállított kerékpáron 25-ös gumik (éppen GP5000) voltak
. Tehát ha számít a gyorsaság, a sebesség, a hatékonyság akkor érdemes ezeknél a méreteknél maradni, feltéve ha az útviszonyok nem igényelnek ballonosabb gumit. Az endurance, azaz túra kategóriás országútiknál a 32-es méret az elterjedt, de alapjában véve ezeknél a kerékpároknál a kényelem felé tolódott el a tervezés és kissé lomhábbak is, ezért bőven elfér rajtuk a 32-es gumi, és nem csak a komfort nagyobb, hanem a nagyobb tapadás miatt a biztonság is növekszik.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu