Az elektroncsövek páros számú harmonikusokat tartalmazó torzításra igaz lehet amit írsz, de a tápban megjelenő harmonikus torzítás szerintem nem így hat.denesdr írta: ↑2023.06.08., csüt. 13:38Vagy akár szubjektíven "javíthat" (pontosabban jobban tetszővé alakíthat) is. Mivel a zene tele van harmónikusokkal, így a harmónikus torzítás (ami hozzáadott harmónikusokat jelent) felfogható egyfajta fűszerezésként, ami bár a hanganyag összetételében nem szerepel, de mindig van, aki egy kicsit sósabban szereti a húslevest vagy édesebben a palacsintát, mint ahogy az a receptben le van írva.alto írta: ↑2023.06.08., csüt. 13:19Annyiban befolyásolhatja, hogy napelemekhez használt inverterek közül a legjobb minőségűek THD-ja is 2-3 % körül van, míg a normál MVM áramé általában bőven 1% alatt marad, tehát amikor a szomszéd éppen visszatáplál, akkor várhatóan "zajosabb" lesz nálad is a bejövő táp, ami készülékfüggően ronthat a hangon.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Ahol már max 1% a közműhálózat torzítása, ott már alig érdemes aktív, passzív szűrőt beiktatni, ami hoz is visz is.
Nálam a konnektorban hálózat torzítása soha nem volt még 3,0% alatt, ez is csak nyári kora hajnalban, amikor már nincs közvilágítás, nem mennek a környező házakban háztartási gépek, számítógépek, klímák sem mert még alig 18C fok van kint. Jellemző nálam nappal-este 4.0-4,5% torzítása 230V (jellemzően 235-240V) hálózaté.
Ezt az 1% alatt? Ezt miből tetszett kiolvasni?alto írta: ↑2023.06.08., csüt. 13:19
Annyiban befolyásolhatja, hogy napelemekhez használt inverterek közül a legjobb minőségűek THD-ja is 2-3 % körül van, míg a normál MVM áramé általában bőven 1% alatt marad, tehát amikor a szomszéd éppen visszatáplál, akkor várhatóan "zajosabb" lesz nálad is a bejövő táp, ami készülékfüggően ronthat a hangon.
Ahol már max 1% a közműhálózat torzítása, ott már alig érdemes aktív, passzív szűrőt beiktatni, ami hoz is visz is.
Nálam a konnektorban hálózat torzítása soha nem volt még 3,0% alatt, ez is csak nyári kora hajnalban, amikor már nincs közvilágítás, nem mennek a környező házakban háztartási gépek, számítógépek, klímák sem mert még alig 18C fok van kint. Jellemző nálam nappal-este 4.0-4,5% torzítása 230V (jellemzően 235-240V) hálózaté.
Vagy akár szubjektíven "javíthat" (pontosabban jobban tetszővé alakíthat) is. Mivel a zene tele van harmónikusokkal, így a harmónikus torzítás (ami hozzáadott harmónikusokat jelent) felfogható egyfajta fűszerezésként, ami bár a hanganyag összetételében nem szerepel, de mindig van, aki egy kicsit sósabban szereti a húslevest vagy édesebben a palacsintát, mint ahogy az a receptben le van írva.alto írta: ↑2023.06.08., csüt. 13:19Annyiban befolyásolhatja, hogy napelemekhez használt inverterek közül a legjobb minőségűek THD-ja is 2-3 % körül van, míg a normál MVM áramé általában bőven 1% alatt marad, tehát amikor a szomszéd éppen visszatáplál, akkor várhatóan "zajosabb" lesz nálad is a bejövő táp, ami készülékfüggően ronthat a hangon.
Ezek a szomszédok hülyék lehetnek, hogy az ingyen áramot választják az egyre drágább, és egyébként is bizonytalan ármozgású (olcsóbb biztosan sosem lesz) vásárolt helyett.

Valamint alto kapcsán: amúgy is jobb a hang esténként az eddigi tapasztalatok szerint, napelem nélkül is. Vagy esőben kell hifit hallgatni.

Nekünk van napelem, én még sosem vettem észre, mikor táplál vissza. Persze ez a fülem hibája is lehet. No meg inverterből is van ezerféle, sokféle minőséggel - és ez nem csak a hálózat zavarására vonatkozik.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Annyiban befolyásolhatja, hogy napelemekhez használt inverterek közül a legjobb minőségűek THD-ja is 2-3 % körül van, míg a normál MVM áramé általában bőven 1% alatt marad, tehát amikor a szomszéd éppen visszatáplál, akkor várhatóan "zajosabb" lesz nálad is a bejövő táp, ami készülékfüggően ronthat a hangon.Shimano írta: ↑2023.06.08., csüt. 12:43Napelem telepítés befolyásolhatja a hifi hangzását,van erről tapasztalat?A szomszédomnál épp most teszik fel ezeket az undormányokat,és pont arra az oszlopra kötik ahonnét hozzám is jön az áram.Kicsit tartok tőle,nyugtassatok meg.![]()
Hogy mi a tököm értelme van most ezeket a f@szságokat felrakatni mikor se elektromos autó,meg se semmi nagyobb fogyasztó,az is jó kérdés lenne,de engem most nem ez érdekel,ha nem az amit kérdeztem.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Biztos lesz aki azt mondja, hogy befolyásolja és lesz olyan is aki azt, hogy nem. Ez elég megnyugtató?Shimano írta: ↑2023.06.08., csüt. 12:43Napelem telepítés befolyásolhatja a hifi hangzását,van erről tapasztalat?A szomszédomnál épp most teszik fel ezeket az undormányokat...
...Hogy mi a tököm értelme van most ezeket a f@szságokat felrakatni mikor se elektromos autó,meg se semmi nagyobb fogyasztó,az is jó kérdés lenne

Hűtőszekrényük, mosógépük (netán villanybojlerük) csak van!?

Szerk.: ja, hogy te csak a telepítésre gondoltál? Mert ha igen és ha az hangos, akkor bizony zavarhatja a hifi hangját.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára denesdr 2023.06.08., csüt. 13:22-kor.
Napelem telepítés befolyásolhatja a hifi hangzását,van erről tapasztalat?A szomszédomnál épp most teszik fel ezeket az undormányokat,és pont arra az oszlopra kötik ahonnét hozzám is jön az áram.Kicsit tartok tőle,nyugtassatok meg.
Hogy mi a tököm értelme van most ezeket a f@szságokat felrakatni mikor se elektromos autó,meg se semmi nagyobb fogyasztó,az is jó kérdés lenne,de engem most nem ez érdekel,ha nem az amit kérdeztem.

-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10970
- Kapcsolat:
Elsősorban türelmet terem(t), de ha elég sokáig hallgatod, utána minden tetszeni fog, szóval tuningra is kiváló eszköz.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
a rózsazaj mértéktelen fogyasztásának egy rendszerre gyakorolt hatását
kérdezte fererencz.
Most nem a méréssel kapcsolatban került elő ez a kiváló jel, hanem inkább
a rózsazaj mértéktelen fogyasztásának egy rendszerre gyakorolt hatását
kérdezte fererencz.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
FM zajnak is szokták hívni. A sistergés a rádióban ott, ahol nincs adás (én használtam szalagkalibrálásra anno)
De a mérőprogik le tudják generálni full range-ben is, merugye a rádió cirka 16kHz-nél véget ér, mert ott van 19-nél a Pilot jel
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Micsoda kőkorszaki gondolat! Hol marad a tudományos megközelítés?

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- KopaszKutya
- Törzsvendég
- Értékelés: 195
Sziasztok!
Eléggé off téma: ukrán OLX-ről rendelt már valaki?
A jelenlegi háborús helyzetet illetve a vámot és egyebeket figyelembe véve, mennyire problémás HiFi-s cuccot onnan behozatni? Milyen költséggel lehet számolni a termék árán felül? Már persze ha a tulaj hajlandóságot mutat a küldésre.
Köszönöm!
Eléggé off téma: ukrán OLX-ről rendelt már valaki?
A jelenlegi háborús helyzetet illetve a vámot és egyebeket figyelembe véve, mennyire problémás HiFi-s cuccot onnan behozatni? Milyen költséggel lehet számolni a termék árán felül? Már persze ha a tulaj hajlandóságot mutat a küldésre.
Köszönöm!
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés
Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Járatja a membránt, a tranyót és igazából hallgatnunk is kéne, mert a fülünket is ..

... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Uraim, azt mesélje már valaki, mit csinál a rózsazaj?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
-----
Pár éve megkérdeztem a Cardas publikus mail címén, hogy hogy juthatok hozzá ehhez az LPhez legegyszerűbben Európában. Nem sokat bajlódtak a válasszal küldtek egyet postán. Első használat után ledöbbentem az eredményen, annyira sokat javított a hangon. Ez a lemez különben nemcsak bejárat, hanem lemágnesezi és letisztítja ultrahanggal a hangszedőt. Másodszorra már nem éreztem ekkora javulást, aztán leszoktam róla. De hogy hatásos az tuti.
Pár éve megkérdeztem a Cardas publikus mail címén, hogy hogy juthatok hozzá ehhez az LPhez legegyszerűbben Európában. Nem sokat bajlódtak a válasszal küldtek egyet postán. Első használat után ledöbbentem az eredményen, annyira sokat javított a hangon. Ez a lemez különben nemcsak bejárat, hanem lemágnesezi és letisztítja ultrahanggal a hangszedőt. Másodszorra már nem éreztem ekkora javulást, aztán leszoktam róla. De hogy hatásos az tuti.
Mi működik?arzachel írta: ↑2023.06.01., csüt. 11:23Ez bizony működik https://www.cardas.com/frequencysweepfererencz írta: ↑2023.06.01., csüt. 09:09A másik kérdés arra vonatkozott, hogy ajánlott-e rendszeresen, hetente rózsaszín zajjal járatni a rendszert?
Ezzel sincs baj, de... Nekem azért szomorú, hogy milyen könnyen jutnak el oda emberek, hogy már ilyen praktikákkal/varázslatokkal foglalkozzanak (ugyanis mindenhol ezt látják), de egy kis műszaki alap megszerzése már kemény dió. Szinte már az az okkult.
A link csak a Cardas weblapjára vezet, erre a 'beégető' cuccra.
Hol lehet megnézni a méréseket? Lehet, béna vagyok, nem találom.
Köszi előre.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 873
Túlgondoltad amit írtam, de legalább nem értelmezted.wittao írta: ↑2023.06.01., csüt. 12:08
Leirtad a felsorolasodban, hogy szegeny megtevedt hifistak miert Isotek bejaratolemezekkel bibelodnek, mikor az… mondjuk megkerdojelezheto (szerinted, van aki szerint nem). Arzachel kollega belinkelte, hogy azert talan megsem annyira az. Erre irtam, hogy talan neked kellene atgondolnod a velemenyedet bizonyos dolgokrol, nem feltetlenul egy termekrol/szolgaltatasrol erdeklodo valakinek egy FB csoportban (hozzateszem egy kerdest tett fel az illeto, hogy jo/nem jo/ertelmetlen).
Alapvető információk nem jutnak el az átlag hifistához (mi micsoda, mit nem kellene bizgerálni,... ), de a magasabb szintű hifis praktikák már igen.
Kedves az ellenszenved!

Nem szotkam hibázni.
Leirtad a felsorolasodban, hogy szegeny megtevedt hifistak miert Isotek bejaratolemezekkel bibelodnek, mikor az… mondjuk megkerdojelezheto (szerinted, van aki szerint nem). Arzachel kollega belinkelte, hogy azert talan megsem annyira az. Erre irtam, hogy talan neked kellene atgondolnod a velemenyedet bizonyos dolgokrol, nem feltetlenul egy termekrol/szolgaltatasrol erdeklodo valakinek egy FB csoportban (hozzateszem egy kerdest tett fel az illeto, hogy jo/nem jo/ertelmetlen).
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 873
Hogy mi? Nehezen érthető, amit írsz...
De ezek szerint mégsem jött át...
Nem szotkam hibázni.
Atjott, leirtad felesleges, aztan megsem.