Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Hátha van valakinek ötlete.
Elhelyezés kérdés.
Átmenetileg új helyre kénytelen költözni az álló front hangszórópáram és mélynyomóm.
Egy kb. 6m hosszú fal közepére, tévé két oldalára, egy kb. 4-4,5 m hosszú falszakaszra, azaz a mélynyomó nem mehet a sarokba.
(Ez nem változtatható opció.)
Nyilván, próbálgatni kell, de elvben mivel jár(hat)ok jobban, melyik a kevésbé rossz:
- a hangszórók a lehető legtávolabb legyenek egymástól és a mélynyomó valamelyik oldalon a tévé és a hangszóró között legyen,
vagy
- inkább a hangszórók közelebb legyenek egymáshoz és a mélynyomó ne közöttük, hanem valamelyik oldalon kívűl legyen?
Takarítás kérdés.
Évekkel ezelőtt vettem a Jamo S626 hangszóró párt.
A tetején, illetve a front oldal alsó részén fura, gumiszerű díszítés van.
Egy tiszta, száraz, télen fűtött lakószobában használom ezeket.
A gumiszerű díszítés, egyrészt fakult, másrészt ragad, gyűjti magára a port és tényleg makacsul ragadós, körömmel is nehezen kaparható dzsuva réteg keletkezett rajta.
Száraz törlő, értelemszerűen, semmit nem használ, enyhén nedves törlő, illetve enyhe mosószeres törlő csak rontott a helyzeten, ezektől még ragadósabb, ragacsosabb lett.
Kaptam tippet, hogy ammónia tartalmú tisztítószerrel próbálkozzam.
Kár, hogy a konkrétan ajánlott Windex itthon nem kapható.
Valakinek valami javaslata?
Elhelyezés kérdés.
Átmenetileg új helyre kénytelen költözni az álló front hangszórópáram és mélynyomóm.
Egy kb. 6m hosszú fal közepére, tévé két oldalára, egy kb. 4-4,5 m hosszú falszakaszra, azaz a mélynyomó nem mehet a sarokba.
(Ez nem változtatható opció.)
Nyilván, próbálgatni kell, de elvben mivel jár(hat)ok jobban, melyik a kevésbé rossz:
- a hangszórók a lehető legtávolabb legyenek egymástól és a mélynyomó valamelyik oldalon a tévé és a hangszóró között legyen,
vagy
- inkább a hangszórók közelebb legyenek egymáshoz és a mélynyomó ne közöttük, hanem valamelyik oldalon kívűl legyen?
Takarítás kérdés.
Évekkel ezelőtt vettem a Jamo S626 hangszóró párt.
A tetején, illetve a front oldal alsó részén fura, gumiszerű díszítés van.
Egy tiszta, száraz, télen fűtött lakószobában használom ezeket.
A gumiszerű díszítés, egyrészt fakult, másrészt ragad, gyűjti magára a port és tényleg makacsul ragadós, körömmel is nehezen kaparható dzsuva réteg keletkezett rajta.
Száraz törlő, értelemszerűen, semmit nem használ, enyhén nedves törlő, illetve enyhe mosószeres törlő csak rontott a helyzeten, ezektől még ragadósabb, ragacsosabb lett.
Kaptam tippet, hogy ammónia tartalmú tisztítószerrel próbálkozzam.
Kár, hogy a konkrétan ajánlott Windex itthon nem kapható.
Valakinek valami javaslata?
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Andy76
- Nincs visszaút

- Értékelés: 44
Re: Svs 12 Pb NSD (2 db)
Oh ha elengednéd ezt az SVS vonalat....ezek a 2000es és 3000es modellek rettenetesen túlárazott és túlhájpolt modellek.Csak példaként itt a forumon árult xtz cinema szub jóval olcsóbban és igényesebb hanggal bír.De ha egy 500ezres árat nézek,szintén az itt árult elac szub mérföldeket ver az áhított svs szubra...
CambridgeAudio azur 651r
PolkAudio LSi9,LSiC,F/XiA6
REL HT1205 mk2
PolkAudio LSi9,LSiC,F/XiA6
REL HT1205 mk2
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6375
Re: Házimozi
A kérdés átkerült a helyére, ennek nem az adás-vételen van a helye, ha még nem tudod, hogy konkrétan mit szeretnél.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Házimozi
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem a hangszórók kiválasztásában.
Beismerem nem vagyok képben a sok marka és típusok közt.
Kb 2 éve megvettem a denon avc-x8500h-t mert szerettem volna egy igazi házimozit amit az auro 3d nyujt.
Sajnos nem tudok dedikált moziszobát kialakítani, ezért kompromiszumot kellet kötnöm.
Nem tudok nagy álló frontokat sem berakni csak kicsiket. Most is a bose dupla kockák vannak alul mindenhól és felül pedig a simpla bose kockák. 7.2.6 os elrendezésben. És 2db yamaha sub.
Ezeket szeretném mindet lecserélni, hogy egy igazán jó és dinamikus hangzás legyen.
Mert így szegény erősítő nem tudja megmutatni mit tud.
Kicsit nagyobb hangszórók érdekelnek és egy komoly sub ebben kérem a segítségeteket.
Köszönöm.
Segítségre lenne szükségem a hangszórók kiválasztásában.
Beismerem nem vagyok képben a sok marka és típusok közt.
Kb 2 éve megvettem a denon avc-x8500h-t mert szerettem volna egy igazi házimozit amit az auro 3d nyujt.
Sajnos nem tudok dedikált moziszobát kialakítani, ezért kompromiszumot kellet kötnöm.
Nem tudok nagy álló frontokat sem berakni csak kicsiket. Most is a bose dupla kockák vannak alul mindenhól és felül pedig a simpla bose kockák. 7.2.6 os elrendezésben. És 2db yamaha sub.
Ezeket szeretném mindet lecserélni, hogy egy igazán jó és dinamikus hangzás legyen.
Mert így szegény erősítő nem tudja megmutatni mit tud.
Kicsit nagyobb hangszórók érdekelnek és egy komoly sub ebben kérem a segítségeteket.
Köszönöm.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 115
Az ajánlatom: Polk Audio Signature Elite ES20, a legjobb polc hangfal, amit megvehetsz. Én bármilyen hangfalat megvehettem volna atmosnak és backnek, de ilyet vettem, mert hasonló adottságú, tudású hangfalat nem hallottam, ezért ajánlom!
Először hifire használtam, aztán házimozira. Köszönő emaileket kaptam, mert az ajánlatomat elolvasva más is ilyet vett. Hifire és házimozira is hibátlan: egyedülálló dinamika, minden téren és árában is páratlan: "Híres" tanúsítvánnyal.
400 ezres márkás polc hangfalat meghallgattam és életemben nem hallottam ennél nagyobb különbséget a Polk javára, ami 65 ezer/db.
Nálam a 6 atmos és back pár ilyen hangfal.
Ez is egy ajánlat, te döntesz.
Először hifire használtam, aztán házimozira. Köszönő emaileket kaptam, mert az ajánlatomat elolvasva más is ilyet vett. Hifire és házimozira is hibátlan: egyedülálló dinamika, minden téren és árában is páratlan: "Híres" tanúsítvánnyal.
400 ezres márkás polc hangfalat meghallgattam és életemben nem hallottam ennél nagyobb különbséget a Polk javára, ami 65 ezer/db.
Nálam a 6 atmos és back pár ilyen hangfal.
Ez is egy ajánlat, te döntesz.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Bose-nak is vannak kis sateltjei, használtan azok sincsenek vészes áron.DeLorean írta: ↑2023.04.19., szer. 22:36Nyugodtan leírhatsz bármit!kistilli1980 írta: ↑2023.04.19., szer. 21:17Le sem merem írni a típusokat, nem egy nagy márkák.
Amit néztem a visaton 5.9 kis ovál hangszóró lett volna (ő lett volna a 84db-es hangszóró)
Helyhiány miatt akarok ovált amúgy. Helyette lesz Videoton szélessávú ovál 90db/8 ohm.
A hátsók pedig emagon vettem mennyezeti hangsugárzót, sbox cs-6 os, 90db/8 ohm. Yamaha szub és egy Yamaha rxv-681.![]()
Hááát, ez egy ici-pici szélessávú hangszóró. Ebből hogy lesz hangfal?![]()
Itt nem az a baj, hogy milyen az érzékenysége.
Ehhez nem értek, de ezeket nem egy nagy böszme dobozba szokták rakni?
Szerintem nézz szét még! Akár KEF tojás hangfalak, vagy sok minden más, amit kis mozira gyártottak szerintem jobb lehet.
- kistilli1980
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 18
Le sem merem írni a típusokat, nem egy nagy márkák.
Amit néztem a visaton 5.9 kis ovál hangszóró lett volna (ő lett volna a 84db-es hangszóró)
Helyhiány miatt akarok ovált amúgy. Helyette lesz Videoton szélessávú ovál 90db/8 ohm.
A hátsók pedig emagon vettem mennyezeti hangsugárzót, sbox cs-6 os, 90db/8 ohm. Yamaha szub és egy Yamaha rxv-681.
A hátsók pedig emagon vettem mennyezeti hangsugárzót, sbox cs-6 os, 90db/8 ohm. Yamaha szub és egy Yamaha rxv-681.
DeLorean írta: ↑2023.04.19., szer. 20:18Ha leírod a pontos típusokat azért egyszerűbb véleményt írni.kistilli1980 írta: ↑2023.04.19., szer. 11:36Köszönöm szépen, szuperül megfogalmaztad![]()
Úgy tervezem, hogy a surround is ugyanaz lesz mint a felső hangszóró és az lcr is három egyforma hangszóró lesz, csak az lcr lenne lenne kicsit “érzéketlenebb”.
Szerinted így kivitelezhető?
Melyik lesz az az LCR és a többi?
Mivel hajtod őket?
Elvileg OK lesz, csak a beállításokra oda kell figyelni.
![]()
Üdv. Zoli
- kistilli1980
- Kezdő Fórumlakó

Köszönöm neked is a segítséget!
Akkor ajánlatosabb lenne ha mindegyik hangszórónak nagyjából egyforma érzékenysége legyen?
Akkor ajánlatosabb lenne ha mindegyik hangszórónak nagyjából egyforma érzékenysége legyen?
Hiccusz írta: ↑2023.04.19., szer. 19:55Ez már picit összetettebb kérdés. A kettő ugyanis nem független egymástól. A helyzet ugyanis az, hogy sok speifikációban van az érzékenység úgy feltüntetve, hogy vagy nincs specifikálva, hogy a mérés 1W vagy 2.83V/1 m mellett lett-e elvégezve. 8 Ohm impedancia mellett ennek pont nincs jelentősége, mert mindkét esetben ugyanannyi lesz a hangnyomás szint (1 méteren mérve). A példa kedvéért 84dB. Ha viszont a sugárzó ellenállása kisebb, mint 8 Ohm, pld. 4, úgy 1W teljesítménnyel történő "meghajtás" esetén lesz ez továbbra is 84dB! Feszültséggel kifejezve (ami egyébként szakmailag a helyes megközelítés!), tehát 2.83V ráadása esetén ez már 2W akusztikus teljesítményt fog eredményezni, s ehhez tartozik a 84dB. Magyarán, ha 1W-ra vezetjük ezt vissza (hiszen ezt lehet a másikkal "almát az almával" alapon összehasonlítani), akkor bizony le kell, hogy vonjunk ebből az értékből 3dB-t (mivel a feszültség felezése -3dB-t jelent az audió világábankistilli1980 írta: ↑2023.04.19., szer. 08:55...A kérdésem pedig az lenne, hogy melyiket fontosabb figyelembe venni, az ohmot vagy a hangszóró érzékenységét.). Tehát 81dB. Ez pedig nyilván kevesebb, mint a 84dB, így nem mutat előnyösen egy prospektusban.
Alapjában véve amúgy a 84dB nem túl acélos. Iszonyat teljesítményt igényel ugyanakkora hangnyomás szint (hangerő) elérése érdekében. Ha van szufla a végfokban, akkor null problémó. De az esetek többségében nincs, s csak melegedni fog szerencsétlen, amig - jobb esetben - termikusan le nem tilt![]()
Üdv. Zoli
Ez már picit összetettebb kérdés. A kettő ugyanis nem független egymástól. A helyzet ugyanis az, hogy sok speifikációban van az érzékenység úgy feltüntetve, hogy vagy nincs specifikálva, hogy a mérés 1W vagy 2.83V/1 m mellett lett-e elvégezve. 8 Ohm impedancia mellett ennek pont nincs jelentősége, mert mindkét esetben ugyanannyi lesz a hangnyomás szint (1 méteren mérve). A példa kedvéért 84dB. Ha viszont a sugárzó ellenállása kisebb, mint 8 Ohm, pld. 4, úgy 1W teljesítménnyel történő "meghajtás" esetén lesz ez továbbra is 84dB! Feszültséggel kifejezve (ami egyébként szakmailag a helyes megközelítés!), tehát 2.83V ráadása esetén ez már 2W akusztikus teljesítményt fog eredményezni, s ehhez tartozik a 84dB. Magyarán, ha 1W-ra vezetjük ezt vissza (hiszen ezt lehet a másikkal "almát az almával" alapon összehasonlítani), akkor bizony le kell, hogy vonjunk ebből az értékből 3dB-t (mivel a feszültség felezése -3dB-t jelent az audió világábankistilli1980 írta: ↑2023.04.19., szer. 08:55...A kérdésem pedig az lenne, hogy melyiket fontosabb figyelembe venni, az ohmot vagy a hangszóró érzékenységét.
Alapjában véve amúgy a 84dB nem túl acélos. Iszonyat teljesítményt igényel ugyanakkora hangnyomás szint (hangerő) elérése érdekében. Ha van szufla a végfokban, akkor null problémó. De az esetek többségében nincs, s csak melegedni fog szerencsétlen, amig - jobb esetben - termikusan le nem tilt
[/quote]kistilli1980 írta: ↑2023.04.19., szer. 11:36Köszönöm szépen, szuperül megfogalmaztad![]()
Úgy tervezem, hogy a surround is ugyanaz lesz mint a felső hangszóró és az lcr is három egyforma hangszóró lesz, csak az lcr lenne lenne kicsit “érzéketlenebb”.
A legfontosabb az egységesség - egyformán szóljanak - legalább csoportonként.
Az ohm, vagy érzékenyég csak azért fontos, hogy ott se legyen nagy eltérés és az erősítő megfelelően meg tudja őket "hajtani".
3db különbségnél 2X erősítő teljesítmény szükséges.
De a felső hangfalak legyenek ugyanolyanok lehetőség szerint és a surround is.
Szerintem legyen egységes a front oldal, az LCR hangfalakkal.
Legyen egységes a surround és a back surround.
Legyen egységes a felső 2-4-6 hangfal.
Ha az atmos hangfalak sokkal érzékenyebbek, az nem is annyira baj, mert úgyis távolabb lesznek, mint a többi.
A rendszer akkor szól jól, ha a beállítás után nincsenek nagy különbségek - mondjuk az LCR nem -10db és az atmos +6db.
A tapasztalatom szerint ez +-3db és akkor nincs gond.
De ezek a gyári adatok sok esetben nem valósak, vagy nem ugyanolyan szempontok szerint mérték őket.
A legtöbbször a használat és beállítás után derül ki, hogy mennyire lett egységes a rendszer.
Az, hogy a rendszer közel azonos mértékű beállításokkal "idézze elő" a sugárzók egységes hangnyomás szintjét a fő hallgatói pozícióban csak abban az esetben lehetséges, amennyiben a rendszerben, a különböző pontokon elhelyezett sugárzók érzékenysége (és egyéb olyan paramétere, ami erre kihatással van) ilyen szempontból "optimális", vagyis a távolságukhoz képest pont ideálisak. Tehát, ha pld. a front LCR-ek vagy pld. a hátsó surround-ok érzéketlenek, miközben tudjuk, ezek vannak az MLP-től a legtöbb házimoziban a legmesszebb, az nem túl üdvös, hiszen a processzornak ezt keményen kell kompenzálnia (már amennyiben tudja). Pláne, ha ezek pld. 4 Ohm-osok! Viszont, ha egy oldalsó vagy netán egy felső surround az érzéketlen, az még "elmehet", mivel ezek (általánosságban) közelebb vannak a fő hallgatói ponthoz, így kisebb erőt igényelnek.
- kistilli1980
- Kezdő Fórumlakó

Köszönöm szépen, szuperül megfogalmaztad
Az ohm, vagy érzékenyég csak azért fontos, hogy ott se legyen nagy eltérés és az erősítő megfelelően meg tudja őket "hajtani".
Ha az atmos hangfalak sokkal érzékenyebbek, az nem is annyira baj, mert úgyis távolabb lesznek, mint a többi.
A rendszer akkor szól jól, ha a beállítás után nincsenek nagy különbségek - mondjuk az LCR nem -10db és az atmos +6db.
De ezek a gyári adatok sok esetben nem valósak, vagy nem ugyanolyan szempontok szerint mérték őket.
A legtöbbször a használat és beállítás után derül ki, hogy mennyire lett egységes a rendszer.
[/quote]
[/quote]
Üdv. Zoli
- kistilli1980
- Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!
Segítséget kérnék hangsugárzó ügyben. Atmos rendszerben a felső és a hátsó sugárzók 90db/8 ohmosak. Viszont előre helyhiány miatt (szekrény lesz építve, kandalló, hifi, tv, center lesz beépítve) csak kicsi hangszórókat tudok rakni. A kérdésem pedig az lenne, hogy melyiket fontosabb figyelembe venni, az ohmot vagy a hangszóró érzékenységét. Amit kinéztem az 8 ohmos ugyan, de csak 84db az érzékenysége.
Köszönöm
Segítséget kérnék hangsugárzó ügyben. Atmos rendszerben a felső és a hátsó sugárzók 90db/8 ohmosak. Viszont előre helyhiány miatt (szekrény lesz építve, kandalló, hifi, tv, center lesz beépítve) csak kicsi hangszórókat tudok rakni. A kérdésem pedig az lenne, hogy melyiket fontosabb figyelembe venni, az ohmot vagy a hangszóró érzékenységét. Amit kinéztem az 8 ohmos ugyan, de csak 84db az érzékenysége.
Köszönöm
Üdv. Zoli
Sziasztok!
1-2 éve volt itt a fórumon egy link ahonnan demó jeleneteket lehetett letölteni.
Sajnos nem találom, vagy amit találok nem működik.
Tudja esetleg valaki a működő linket?
Megosztaná velem?!
Köszönöm szépen!
1-2 éve volt itt a fórumon egy link ahonnan demó jeleneteket lehetett letölteni.
Sajnos nem találom, vagy amit találok nem működik.
Tudja esetleg valaki a működő linket?
Megosztaná velem?!
Köszönöm szépen!
Marantz Sr-5008, MA Mr6, MA RX Centre, MA RSFX, MA RXW-12, MEDE8ER.
Van itt még más is: Diy DoZ (ClassA 2x15W), Diy NVCSN Hibrid (2x200W).
Megbirkózni én is meg tudok...., de most, hogy így leírtad, nem törlök ki semmit.
NAD T778
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6178
Ez o.k., de a quote és /quote bbcode-okat ne töröld ki, csak a köztük lévő szöveget. Vagy ha törlög a qoute taget, akkor töröld a hozzátartozó /quote-ot is.
Tudom, hogy nem felhasználóbarát, de mások általában megbírkóznak ezzel a feladattal.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
A lényeget hagyom az idézetbe, amire válaszolok vagy amire reflektálok.
Semmi értelme nincs az egész szöveget benne hagyni.
Semmi értelme nincs az egész szöveget benne hagyni.
NAD T778
Igen, ez lehet a magyarázat.
Azért, mert azt lehet berakni vízszintesen a tv-k alá, arra bólintanak rá a nők, ott magasabb a WAF. Hogy hangilag jó vagy sem, az sokadlagos szempont
[/quote]
Azért, mert azt lehet berakni vízszintesen a tv-k alá, arra bólintanak rá a nők, ott magasabb a WAF. Hogy hangilag jó vagy sem, az sokadlagos szempont
[/quote]
NAD T778
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1699
Azért, mert azt lehet berakni vízszintesen a tv-k alá, arra bólintanak rá a nők, ott magasabb a WAF. Hogy hangilag jó vagy sem, az sokadlagos szempontWilliam írta: ↑2023.03.04., szomb. 06:56Ezért a szettért az ár több mint korrekt.
A centerbe viszont tehették volna ugyanazokat a 165 mm-es hangszórókat mint a többi dobozba. Soha nem értettem ezt a koncepciót, hogy miért kell kisebb/más méretű hangszórókat alkalmazni egy szetten belül FŐLEG a center-nél![]()
Ezért a szettért az ár több mint korrekt.
A centerbe viszont tehették volna ugyanazokat a 165 mm-es hangszórókat mint a többi dobozba. Soha nem értettem ezt a koncepciót, hogy miért kell kisebb/más méretű hangszórókat alkalmazni egy szetten belül FŐLEG a center-nél
Egy tipp pl.amit ma linkeltem, fehér, 840 Eur házhozszállítással:
https://hu.teufelaudio.com/ultima-40-su ... =105950002
[/quote]
A centerbe viszont tehették volna ugyanazokat a 165 mm-es hangszórókat mint a többi dobozba. Soha nem értettem ezt a koncepciót, hogy miért kell kisebb/más méretű hangszórókat alkalmazni egy szetten belül FŐLEG a center-nél
https://hu.teufelaudio.com/ultima-40-su ... =105950002
[/quote]
NAD T778
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1200
Dehogy veszem annak.bigwinnie írta: ↑2023.02.21., kedd 13:51
Ja, ne vedd sértésnek, bocs, nem úgy gondoltam, hogy fikázod, csak hogy mindenkinek az 1. véleménye negatív ahogy maghallja a Taga nevet. Általánsoságban gondoltam!
Közben láttam az eredeti HSZ-odat, hogy az akciósból is lejön kedvezmény, így már világos. Köszi!
8 hét próbaidőszak is van a Teufelre, ha nem tetszik visszaküldöd és csak a posta költségét buktad, de legalább a Taga szetted mellett saját környezetben meg tudod hallgatni. Ha van rá lehetőséged anyagilag, talán ez a legjobb megoldás és el tudod dönteni, hogy mennyivel jobb a Taga szettedtől, lesz viszonyítási alapod, ér-e annyival többet, ha nem eladod a mostanit és veszel fehér Taga szettet.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Ja, ne vedd sértésnek, bocs, nem úgy gondoltam, hogy fikázod, csak hogy mindenkinek az 1. véleménye negatív ahogy maghallja a Taga nevet. Általánsoságban gondoltam!thxfan írta: ↑2023.02.21., kedd 13:48Direkt írtam, hogy nem fikázás, sőt, ár-érték arányban jó a Taga, de mindennél van jobb, Tagán belül is a platinum teljesen más hangminőség, mint a Te szetted, de árban is.bigwinnie írta: ↑2023.02.21., kedd 13:38Mindenki fikázza a Taga-tthxfan írta: ↑2023.02.21., kedd 12:51
A Taga minőségét nem nehéz megugrani, de ez nem fikázás, ár-érték arányban nagyon jók. Ekkora szobába azért nagyobb hangfalak kellenének, az sem biztos, hogy egy kisebb hátsó refis állódoboz falra tolása hátrány lesz pont emiatt.
https://hu.teufelaudio.com/ultima-40-su ... =105950002OK, nekem nincs összehasonlítási alapom, mert ezen kívül nem volt még más szettem. Nem mondom, hogy egy jobb szettet hallva nem mondanám, hogy ez igen, ég és föld, de én totálisan elégedett vagyok ezzel a Taga szettel!
Kérdés: hogy jön ki a 840 Eur? Mert én 950-et látok. Ill. a nagyobb hangfal hogy értendő? Mélységre? Mert pl. ahogy látom ez a Teufel úgy 10cm-el nagyobb mélységgel rendelkezik, mint az én Taga-m.
Pont ezért linkeltem a lentit, az akciós árra van ma -20 % kuponkedvezmény:
Közben láttam az eredeti HSZ-odat, hogy az akciósból is lejön kedvezmény, így már világos. Köszi!