wittao írta: ↑2023.06.06., kedd 00:28
Az Apple szepen a nyakunkba zuditott megint egy csomo uj hardvert.
Durva, hogy a MacPro-ba M2 Ultra chip van most mar es szetgyalazza az Inteles vetelytarsakat. Max. 192Gbyte RAM, dobbenet.
PCIe bovitokartyaknak hely, egyszer kiprobalnek egy ilyen gepet, milyen lenne audio lejatszasra hardveres bovitokartyakkal kiegesziteni (kerdes mukodnenek-e).
A VR sisakjuk elegge kemeny ellenfel lesz a piacon, bar a 3000$ indulo arral megszurik a felhasznalokat, nem a mindenki VR szemcsije lesz ez.
Mac Pro: a korábbi Proból a legerősebb konfiguráció maximális extrázással durván 26 millió (!) forintot kóstált.
Most, mindent belerakva, amit csak lehet (kivétel a plusz Magic trackpad), csak 5,7 millió forintot kóstál. 192 GB RAM-mal és 8TB SSD-vel.
Bár messze nincs annyi konfigurációs lehetőség, mint korábban.
Azért kiváncsi lennék egy korábbi 26 milliós gép és a mostni 5,7 milliós teljesítményviszonyára. De azt hiszem, az árazással most nem lőttek annyira mellé, legalábbis a Mac Pro esetében. Nem kizárt, hogy vinni fogják, mint a cukrot, bár azért én megvárnám az M3 Ultre alapú Mac Prót ennyi pénzért (erre minimum 2 évet kell még várni)
Én csak ar AR/VR kütyü bemutatóját néztem végig, ami egyrészt képességeivel lenyűgöz (azért várjuk meg a független teszteket), másrészt a hordozhatóság területén teljesen kiábrándító, a várakozásaimhoz képest. Ez ugyanúgy egy nagy batár "búvárszemüveg", ráadásul zsebben hordandó külső akkumulátorral, hááát... ez még fényévekre van a valódi szemüvegtől.