Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1292

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

viri írta:
2023.05.16., kedd 15:10
Draka egyik kábele (1eft/m)
Lehet, hogy ez az?
https://www.newnetwork.hu/draka-uc2000- ... fali-kabel
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.

viri írta:
2023.05.16., kedd 15:10
Draka egyik kábele (1eft/m) megszabadítva a műanyag köpenytől, teflonszalaggal betekerve.
A sárga műanyag alatt a 8 drót van, vagy van alatta még valamilyen burkolat, ami összefogja az egészet?
A teflon szalag helyett nem tud valaki valamilyen elegánsabb megoldást? Mondjuk egy pamut kábelharisnya?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2864

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Nálam Hydra Silver Ethernet cable muzsikál. Volt Silver II. is, de ez valahogy jobban tetszik annak ellenére hogy kvázi olcsóbb.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1663

Hozzászólás Szerző: viri »

Na jó, bedobok én is egy titkos tippet :napsut: Ez annyira titkos, hogy még senkinek sem árultam el eddig. :rolleyes:

Végig próbálva jó pár lan kábelt, (nekem pl. a vention, meg a supra sem volt meggyőző), ami tetszett, baromi drága volt (100 felett) Így elég sok próbálkozás után 2 kábel mégis bejött. Az egyik az itt is említett méterre is kapható Viablue, jó dugókkal, barátságos, melegebb, testesebb karakter, nem túl feszes baszusokkal, de ami a titkos tipp az a Draka egyik kábele (1eft/m) megszabadítva a műanyag köpenytől, teflonszalaggal betekerve. Nem én találtam ki, ismeretségi körből jött egy, és telibe talált, az én rendszeremen kívül még 4 helyen. Bevallom nem próbáltam ki gyári köpenyben, mert ha fel van dugózva , akkor utólag már nem lehet normálisan megcsinálni, nem kockáztattam, jött a teflon. Már csak azért is, mert előtte volt már 2 féle draka próbán, bár nem pont ez, de azok nem jöttek be (precíz, de kemény, hidegebb hangú volt az egyik, a régebbi meg úgy ahogy van pocsék). Szóval ez maradt, kb. 10eft-ban van 1 méteres, és számomra simán pótolja a két 100eft feletti lant. A Viablue meg a konyhai streameren teszi a dolgát.
Beteszem a fotót, ha valakinek van türelme, vadásszon rá, nincsrá garancia, hogy ugyan így beválik, de hátha. :smile32:

ui.: nem egy friss történet, nálam már fél éve zenél.
Csatolmányok
309404229_1228593461321414_6619322610116832413_n.jpg
309404229_1228593461321414_6619322610116832413_n.jpg (135.29 KiB) Megtekintve 2218 alkalommal
315522413_1568030443650884_6039658648600068786_n.jpg
315522413_1568030443650884_6039658648600068786_n.jpg (68.99 KiB) Megtekintve 2218 alkalommal
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

pali923
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2023.05.16., kedd 10:59
Az Inakustik kábeleket én is nézegettem, jelenleg idehaza inkább a Premium elérhető (vagy csak nem jól kerestem), a tesztek azt írják, nem sokkal marad el az Exzellenztől, bár hallható a különbség. V
És máris megint találtál egy drótot, ami minőségben talán felveszi a versenyt a Suprával, árban meg biztosan. :D

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Indy írta:
2023.05.16., kedd 10:09
Maga a márka pedig méltánytalanul alul értékelt idehaza.
Az én elméletem az, hogy ebben a Media Markt és hasonló helyek a ludasak, ahol könnyen elérhetők ennek a márkának az olcsó kábelei, de más nem nagyon. Márpedig az a megfigyelésem, hogy legyen bármennyire is neves egy kábelgyártó, az olcsó szériákból nagyon kevés igazán jó hifis célokra.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2669

Hozzászólás Szerző: mishow »

Indy írta:
2023.05.16., kedd 10:09
Én végül egy 3 méteres Inakustik Exzellenz Cat6-os kábelnél maradtam, mert ez egy melegebb hangú kábel mondjuk egy AQ Carbonhoz viszonyítva. Maga a márka pedig méltánytalanul alulértékelt idehaza.
Az Inakustik kábeleket én is nézegettem, jelenleg idehaza inkább a Premium elérhető (vagy csak nem jól kerestem), a tesztek azt írják, nem sokkal marad el az Exzellenztől, bár hallható a különbség. Valóban nem sokat lehet róluk tudni, nem egy hype-olt márka gondolkodik.gif

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 856

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Nem.
Szerintem!

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1648

Hozzászólás Szerző: Indy »

mishow írta:
2023.05.16., kedd 08:47
Vagyis sok információval lettem gazdagabb, mégsem lettem oksabb, pláne még mindig fogalmam nincs, milyen kábelt vegyek és mennyiért? Úgyhogy ismét marad a kísérletezés és a saját rendszerben szerzett saját tapasztalat. Mondjuk egy Vention árkategóriában ez még bele is fér, de amikor több, vagy akár sok tízezer forintról beszélünk, akkor azért lehet parázni, kidobott pénz lesz, vagy egy jól sikerült fejlesztés? gondolkodik.gif
Én már sokfajta LAN kábelt kipróbáltam (olcsót, drágát is), nagyon jól hallani a hangon történt változásokat, így erre a kábelfajtára is ráhúzható az, ami a többire: illik a rendszerbe, vagy nem, tetszik amit csinál, vagy nem. Én végül egy 3 méteres Inakustik Exzellenz Cat6-os kábelnél maradtam, mert ez egy melegebb hangú kábel mondjuk egy AQ Carbonhoz viszonyítva. Maga a márka pedig méltánytalanul alul értékelt idehaza.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Zsoly
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 31

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Zsoly »

Sziasztok, szerintetek médialejátszó és külső hdd között lévő usb a-b kábel befolyásolja a hang minőségét?

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2669

Hozzászólás Szerző: mishow »

Mivel ahogy írtam is, a hálózati kábeleket nézegetem, így megpróbáltam egy kicsit megfejteni a különböző betűjeleket, és "kisakkozni", hogy melyik mit hoz(hat) hangban.
Azt is írtam, hogy nem vagyok műszaki képzettségű ember, de talán elég jó a műszaki érzékem, ezért felhasználói szinten úgy érzem, nem veszek el teljesen.

A hozzám hasonlók számára segítség lehet ez a két leírás, ami az UTP/STP/FTP és egyéb betűkombinációk kibontását magyarázza el - szerintem egész jól követhetően:
https://www.alphasonic.hu/it/ontsunk-ti ... -and-sftp/
https://www.soselectronic.com/hu/articl ... m-art-2033
A különféle betűjelzések tehát a különféle árnyékolási módokat jelentik, ahol az "S" (Shield) jellemzően a "harisnyás", míg az "F" (Foil) a fóliás árnyékolásra utal.
Az alacsonyabb kategóriáktól a magasabb felé haladva növekszik és kombinálódik ezek alkalmazása, melyek elvben mind ellenállóbbá teszik az adott kábelt a külső elektronikus zavarokkal szemben, ezért lehet az egyre nagyobb CAT számú kábeleket egyre hosszabban vezetni és egyre nagyobb távolságokra egyre kisebb jelveszteséggel alkalmazni. Ehhez nyilván további pluszként hozzájárul maguknak a kábeleknek az egyre jobb minősége is.

Amire mindezek nem adnak támpontot az az, hogy a különféle árnyékolási módok magára a hangra milyen hatással vannak, hifi alkalmazás esetén? Itt ugye többnyire igen rövid kábelekről van szó (jellemzően 1/2/3m) ahol a hosszúságból fakadó különbségek elektronikus és adatátviteli szempontból elenyészőek.

Az mindenesetre érdekes, hogy a hangsúlyozottan hifis fórumokon gyakran találkoztam azzal a véleménnyel, hogy a CAT6 elegendő, sőt ezek talán még jobb hangot is nyújtanak, mint a - hálózatépítési szempontból ennyire rövid alkalmazásnál teljesen felesleges - CAT7/8 kábelek.
Ezzel összecsengeni látszik, hogy sok nagy gyártó "speckó" hifis ethernet kábele megmarad a CAT6 (max CAT7) szinten, viszont igyekszik magát a vezető/jelkábeleket minél jobb minőségű anyagokból megcsinálni ("sok-kilences" OFC réz, ezüst alkalmazása, stb).
Viszont a különféle "audiofil" kábelek meg gyakran CAT8-asok. Ezek vélhetően annak köszönhetik a jó szereplést, hogy jó anyagból vannak, tisztességesen szerelve (a jobbakat általában méterben nem is árulják), nem pedig a CAT8 szigetelés/árnyékolás adja a többletet.

A sok olvasgatás végén megint ugyanúgy jártam, amit Hofi az egyik poénjában így fogalmazott:
"Elindultunk, odaértünk ... nem ott voltunk" :D
Vagyis sok információval lettem gazdagabb, mégsem lettem oksabb, pláne még mindig fogalmam nincs, milyen kábelt vegyek és mennyiért? Úgyhogy ismét marad a kísérletezés és a saját rendszerben szerzett saját tapasztalat. Mondjuk egy Vention árkategóriában ez még bele is fér, de amikor több, vagy akár sok tízezer forintról beszélünk, akkor azért lehet parázni, kidobott pénz lesz, vagy egy jól sikerült fejlesztés? gondolkodik.gif

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Elmo írta:
2023.05.15., hétf. 11:22
Na, itt most elvesztem. https://www.alza.hu/search.htm?exps=vention+cat8 PC és router ill. TV box és router közé vennék kábelt. Valaki felvilágosítana, hogy ezek között mi a különbség?
STP és FTP végződés. Ennyi különbséget látok...
A gondolkodás nem megerőltető...

geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 50

Hozzászólás Szerző: geller »

Hátha valaki tud segíteni...

Szükségem lenne egy koax kábelre aminek egy csatlakozója 3.5 jack a másik RCA pl. ilyen:
https://www.amazon.com/Micca-Premium-SP ... B00V436UQU

Több boltnál is érdeklődtem, hiába.
Valaki esetleg tud itthon olyan boltot ahol beszerezhető ilyen kábel?
COPLAND|DENON|ELAC|EVERSOLO|HYDRASOUND|MARANTZ|MONITOR AUDIO|OPPO|S.M.S.L|VALHALLA|ZIDOO

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2864

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Elmo írta:
Na, itt most elvesztem. https://www.alza.hu/search.htm?exps=vention+cat8 PC és router ill. TV box és router közé vennék kábelt. Valaki felvilágosítana, hogy ezek között mi a különbség?
Nekem is van, használtam is egy ideig. Árához mérten nem rossz, de ma már mást használok. Érdemes vele próbát tenni.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 319

Hozzászólás Szerző: Elmo »

pali923 írta:
2023.05.15., hétf. 12:00
Elmo írta:
Valaki felvilágosítana, hogy ezek között mi a különbség?
Annyira nem ijesztő szerintem: nyilván más a hosszuk, ezen kívül van sima gumi (vagy mi) borítású, van kábelharisnyás és van a lapos. A cat 6-7-8 meg csak a hab a tortán.
És melyik a jobb? CAT 6,7 vagy 8? És SSTP vagy SFTP?
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1069

Hozzászólás Szerző: BLX »

Elmo írta:
Szerintem teljesen jok ezek a Vention Cat8 kabelek. Nekem a textilboritasu tetszett meg. Olcso es jo minosegu. Nagyon jo a hangja, nelkule meg sem szolalna a stream. :rolleyes:

(Off: Most vettem eszre, hogy a Te chili cuccaidbol kaptam nem reg ajandekba random :smile32: )

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 983

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Rock60 írta:
2023.05.14., vas. 18:37
200 - ért már lehet jó... :rolleyes:
Anno még nem volt ennyi...
"Az igazi barát szemből támad."

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Elmo írta:
Valaki felvilágosítana, hogy ezek között mi a különbség?
Annyira nem ijesztő szerintem: nyilván más a hosszuk, ezen kívül van sima gumi (vagy mi) borítású, van kábelharisnyás és van a lapos. A cat 6-7-8 meg csak a hab a tortán.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 319

Hozzászólás Szerző: Elmo »

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1520

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

200 - ért már lehet jó... :rolleyes:

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 983

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Rock60 írta:
2023.05.13., szomb. 23:12
Egy kis off.
Érdekes dolog amit mondasz a szolgáltatás korlátolt képességéről.
Boztosan így van, éppen ezért, mielőtt a tv-t kicseréltem tavaly, álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyivel jobb képet kapok a régi, nagyon szeretett 50" - os Samsung plazmához képest.
Egészen szürreális, hogy pl. a Columbo, vagy a Tenkes kapitánya is milyen zseniális.
Szóval, egy nyilvánvaló szűk keresztmetszet ellenére is lehet jobb a kép, és még a Carbon is rá tudott dobni egy pici lapáttal.
Nagyon ritkán bekapcsolom a blu-ray játszót, jellemzően akkor, amikor a szolgáltató haldoklik. Ott tuti, hogy jobban kijönne a kábelek közötti különbség, csak a sors fintora, hogy nem tudtam kipróbálni, mert pont a HDMI kimenete kukult meg.
Most éppen a ruhásszekrény aljában kuksol... :smile29:
Nem tudtok valakit, aki ért hozzá ?
Onon
Anno volt egy Nordost wyrewizard Hdmi kábelom a box és az erősítő között és úgy adódott, hogy ki tudtam próbálni egy vodka-t és egy caffe-t … mind a kettő jobb volt , mint a Nordost ….amint volt rá lehetőségem kicseréltem egy coffe-ra és azóta az van a rendszerben….próbáltam azóta több Hdmi kábelt de még nem akadt tőle jobb ami megfelelt volna a rendszeremnek…. :D
"Az igazi barát szemből támad."

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Köszönöm előre is, először a lejátszó kérdést kell kipipálnom. :smile53:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Rock60 írta:
2023.05.13., szomb. 23:22
Mishow, persze, igazad van, nincsen tervben másik HDMI, csak gondoltam rákérdezek, hátha az AQ - szkeptikusoknak van valami kihagyhatatlan tippje. :D
Amúgy sem kicserélném, hanem vennék még egy drótot, mert csak beüzemelnék egy működőképes DVD lejátszót.
Ha majd ott tartok, lehet, hogy én is benevezek egy DeLock - ra. :smile53:
Én szívesen adok neked kölcsön, ha jársz Székesfehérvár felé. Küldözgetésnek nem sok értelme lenne.
:smile32:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Mishow, persze, igazad van, nincsen tervben másik HDMI, csak gondoltam rákérdezek, hátha az AQ - szkeptikusoknak van valami kihagyhatatlan tippje. :D
Amúgy sem kicserélném, hanem vennék még egy drótot, mert csak beüzemelnék egy működőképes DVD lejátszót.
Ha majd ott tartok, lehet, hogy én is benevezek egy DeLock - ra. :smile53:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Egy kis off.
Érdekes dolog amit mondasz a szolgáltatás korlátolt képességéről.
Boztosan így van, éppen ezért, mielőtt a tv-t kicseréltem tavaly, álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyivel jobb képet kapok a régi, nagyon szeretett 50" - os Samsung plazmához képest.
Egészen szürreális, hogy pl. a Columbo, vagy a Tenkes kapitánya is milyen zseniális.
Szóval, egy nyilvánvaló szűk keresztmetszet ellenére is lehet jobb a kép, és még a Carbon is rá tudott dobni egy pici lapáttal.
Nagyon ritkán bekapcsolom a blu-ray játszót, jellemzően akkor, amikor a szolgáltató haldoklik. Ott tuti, hogy jobban kijönne a kábelek közötti különbség, csak a sors fintora, hogy nem tudtam kipróbálni, mert pont a HDMI kimenete kukult meg.
Most éppen a ruhásszekrény aljában kuksol... :smile29:
Nem tudtok valakit, aki ért hozzá ?
Onon

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”