Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2023.05.15., hétf. 10:25
Aszpirin írta:
2023.05.13., szomb. 15:46
Air (2023) - 6/10
Én nem húznám le ennyire. Szerintem teljesen rendben volt ez a film. Ami miatt készült, azt szerintem hozzá, és közben kapunk nagy adag nosztalgia faktort is a 80-as évekről. És úgy gondolom az is tök rendben volt, hogy inkább a hátteret mutatták be.

Ben Affleck valóban nem egy színész óriás, viszont rendezőként azért tett az asztalra több igen jó filmet. Szerintem jobb rendező, mint színész, ez nem is kérdés.
Néhány szerep azért jól állt neki, pl. a Könyvelő. Az tök jó kis film, többször is meg lehet nézni.

Szóval én ajánlom bárkinek ezt a filmet.
Ajánlom az értő olvasást mindenkinek, Neked is. Olvasd végig még egyszer. NEM húztam le, annyit írtam, hogy SEMMI nem emeli ki a többi hasonló kaptafára írt amerikaiálom-filmek közül. Márpedig ez nálam ennyi pontot ér. Ezt a véleményemet tartom, és ha nem így érzed, akkor mondd, mi az, ami miatt szerinted valóban ott a helye a 7-esek között (IMDB-pontszámban), azon kívül, hogy egy Amerikában rendkívül népszerű figura (Michael Jordan) érintett a filmben (miközben nem is az általa megvalósított amerikai álomról van szó, hanem arról, miként szerezte meg a többmilliárdos bizniszt a Nike-nek egy egyébként ismeretlen, és a történelem által is elfelejtésre ítélt Nike-alkalmazott. Abban talán egyetérthetünk, hogy Michael Jordan akkor is (megérdemelten) sztár lett volna, ha történetesen az Adidas-t vagy Converse-t reklámozta volna (max. nem lett volna annyi pénze).
Ismétlem: ebben a filmben nem annak a történetét látjuk, hogyan lesz Michael Jordan-ból Michael Jordan. Még csak azét sem, hogy hogyan fedezik fel - a történet idején már nem volt senki, a világ legnagyobb sporcégei versenyeztek érte. Hanem azét, hogy hogyan szerezi meg egy Falk nevű figura a nagy bizniszt a Nike-nak. Ennyi. Ezért kell rajongani. Hogy a Nike-nak valaki milliárdos bizniszt hozott össze. Jó példája annak, hogy az úgynevezett amerikai álomban mi a siker mértékegysége.
De mindettől eltekintve, szerintem sincs baj a filmmel. Az én pontjaimat viszont fenntartom. Ez a film SEHOL nincs egy King Richard vagy akár a Tetris mellett a műfajban. Azokért tényleg lehet filmként rajongani. Az Air viszont nem tud menekülni a Ben Affleck-.es középszerűségből. Jó iparosmunka, oszt' ennyi.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3279

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2023.05.13., szomb. 15:46
Air (2023) - 6/10
Én nem húznám le ennyire. Szerintem teljesen rendben volt ez a film. Ami miatt készült, azt szerintem hozzá, és közben kapunk nagy adag nosztalgia faktort is a 80-as évekről. És úgy gondolom az is tök rendben volt, hogy inkább a hátteret mutatták be.

Ben Affleck valóban nem egy színész óriás, viszont rendezőként azért tett az asztalra több igen jó filmet. Szerintem jobb rendező, mint színész, ez nem is kérdés.
Néhány szerep azért jól állt neki, pl. a Könyvelő. Az tök jó kis film, többször is meg lehet nézni.

Szóval én ajánlom bárkinek ezt a filmet.
Csak a Marantz! :-D

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2719

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

A következő három nap (2010)
Kicsit le vagyok maradva film ügyileg, csak most láttam de tetszett. Russell Crow főszereplésével egy izgalmas szabadulós, menekülős film, de azért nem teljesen sablonosan. Mi történik ha egy tisztességes embert ok nélkül elítélnek, hogyan lesz a Toyota Prius-os tanárból a felesége kiszabadítója és a család egyben tartója. Mint minden film, így ez is túloz de közben teljesen hihetőnek, olykor realisztikusnak tűnik a történet. Már-már családi film(?)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 601

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Én úgy tudom, hogy Jordan nem járult hozzá és nem kívánt szerepelni sem a filmben. (nem indokolta miért)
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Air (2023) - 6/10

Minden évben megjelenik pár amerikai film, aminek az az értelme és küldetése, hogy sikertörténeteken keresztül bizonyítgassa az amerikai álom létezését, az amerikai nemzet nagysagát, és azt a klisét, hogy ha valamiben eléggé hiszel, akkor meg tudod valósítani. Ezekből születnek kiemelkedő alkotások is, pl ami eszembe jut, az tavalyelőtti King Richard, amiben Will Smith hozza élete egyik legnagyobb formáját, vagy pl a szintén viszonylag friss Az aszfalt királyai, amelyben a Christian Bale - Matt Damon páros alakít a neveikhez méltót.

Kellenek ezek a filmek, az amerikaiaknak megerősítésként és önigazolásként, hogy övék az Emvéel (minden világok lebjobbika), az egész világnak pedig az általuk hordozott pozitív üzenetek miatt.

Ebben az évben eddig két A-kategóriás amerikaiálom-filmmel találkoztam. Előbb (nemrég) a Tetris-szel és most az Air-rel.
Mindkettő azt újszerű trendet követi, hogy valójában az amerikaiálom-törtenet valóvilágbeli főszereplője a filmben csak nagyon mellékszereplő, míg a film főszereplője az őt segítők közül valaki. Ez alól a már említett King Richard sem kivétel.

Ezekben a filmekben a történetnek nincs nagy tere, a film egyéb összetevői (színészi teljesítmény, zene, fényképezés, stb) kell elvigyék a hátukon a filmet. De főleg a színészi teljesítmény. És ebben sajnos az Air nem remekel. Hiába a nagy nevek, Matt Damon alakítása csak árnyéka Az aszfalt királyaiban nyújtott teljesítményének, Ben Affleck pedig ugyanaz a középszerű, tehetségtelen színész, aki mindig is volt - és ezen a középszerűségen a rendezői minőségében sem tud atlépni.

A zenére viszont nem lehet panaszunk. Ebben a fórumban ennek talán sokan fognak örülni. Nem eredeti ugyan a filmzene, de nagyon jó a válogatás. Csak hogy egyet mondjak: a filmet a Dire Straits Money for Nothing c. száma üti fel, olyan hatásosan rászőve a korjellemző eredeti felvételek halmazára, hogy elsőre igen-igen pozitív benyomást szerez a magamfajta. A film felütése tehát nagyon jó, ráadásul aztán megjelenik Matt Damon, kissé elhízva, lógó pocakkal - egyáltalán nem a megszokott Matt Damon-figura - és az emberben máris ott az érzés, hogy hú, ez egy jó film lesz.

Bárcsak igaz is lenne. Nem rossz, de inkább az a “tizenkettő egy tucat” fajta. SEMMIT nem találtam benne, ami kiemelné a hasonló klisés amerikaiálom-filmek közül.

Egyestés szórakozásnak ajánlom, de kár sokat várni tőle, a nagy nevek ellenére. A Tetris jobb, pedig ott nincsenek a nagy nevek. Közben jótékonyan feledkezzünk meg arról is, hogy az egész Air egy nagy Nike-reklám. Mármint maga a film is.

A Michael Jordan név mint brand, garancia arra, hogy ez a film blockbuster lesz, és a sok ameikai szavazat magasra emeli az IMDB-pontszámát. Ez ne tévesszen meg senkit. Szvsz.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

DeLorean írta:
2023.05.13., szomb. 10:03
Egyelőre nem ajánló, de szerintem érdemes megnézni!
A mai ebéd mellé ezt készítettem be:

air.jpg

Air – Harc a legendáért
Szinte csak pozitív értékeléseket olvasok a filmről.
Remélem jóóó lesz!
:tutiok:
Épp tegnap "kölcsönöztem ki" :D
Még nem néztem meg, meglátjuk :napsut:

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

SSDWOB írta:
2023.05.11., csüt. 20:25
Könnyed, francia vígjáték, csak ajánlani tudom.

A hónap dolgozója
Hát végignéztük pár hónapja, de nekem katyvasszá vált aránylag hamar, illetve úgy éreztem, hogy az íróknak voltak ötleteik, s azokat kb. véletlenszerűen berakták a filmbe, valahogy nem tartott sehova, illetve hol erre, hol arra. Szerintem A beszédnek közelébe se ér, a sztori nagyjából el is felejtettem már, de remélem jól emlékszem melyik film volt ez :).

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

venomer írta:
2023.05.11., csüt. 20:38

A baj a használatával volt, látványosan nem szerelt még semmit a nő és ez bizony lerí, a koszos szerelőtrikó így kevés. Nem tudom a rendezés ezt ilyennek szánta-e vagy így sikeredett csak.
Sokszor fájnak a klisék, nekem legalábbis az amikor a száguldó, egymással versenyző autókból átkiabálnak egymásnak...

Pl. Ford vs Ferrari. Ma voltam egy Shell programon, és lehetet menni Suzuki Swift-el, amivel a Junior kategóriában mennek, gumikon, lengéscsillapítokon kívűl minden gyári. Így a kipufogó rendszer is, azaz csöndes autó volt (nem úgy mint Turán Frici VW Polo R5-je),. Belül alig hallottuk egymás hangját, pedig autón beül voltunk fél méterre egymástól....

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

venomer írta:
2023.05.11., csüt. 20:38

DeLorean írta:
2023.05.11., csüt. 20:07
A trailer-rel mi a gond? :D
Ellövi a puskaport.
Anno a TV-ben volt előzetese a Texas ördöge filmnek Anthony Edwards főszereplésével ( Vészhelyzet- Green doktor), ott volt úgy összevágva az előzetes hogy egy jó poén jött ki, vártam a filmben azt a részt, majd kiderült hogy csak két külön jelenet volt jól összeollózva... Kétbalkezes cowboy lévén (hiszen ő csak egy tanár a faluban), aki veszi a bátorságot, hogy haramiák által elrabolt tanítványát visszaszerezze, és visszahozza az édesanyjának. Adódik a szituáció hogy használni kell a pisztolyát szemtől szemben valakivel, lő a pisztollyal, majd a pasi holtan előredől. Az ember eufóriát érez hogy sikerült neki, megcsinálta! Majd ahogy teljesen földre esik egy nyílvessző áll ki a martalóc hátából. Mivel ez western vígjáték illik is hozzá, sajnos ez volt két részből összevágva, és ez a poén nem jutott eszébe a rendezőnek.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

venomer írta:
2023.05.11., csüt. 18:54
Az underground, mint föld alatti, társadalmon kívüli indíttatás itt szó szerint, fizikailag is értelmet kap.
Jól beszélsz venomer, nagyon jól. Erről jut eszembe a Severance (Különválás) az Apple+ kínálatából. Kicsit még várok, hogy újranézhessem. Kedvenc volt. Stílszerűen elkülönül a többi, agyonra rágott témától, biztonsági játékokkal elért pénzcsinálásoktól.

A Servantot nem szeretné méltatni valaki?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2023.05.11., csüt. 19:58
Inkább megnéztem a Shazam 2. részét.
Szuperpókemberes!
Hát ha valami, akkor az über gagyi. Felénél shift+delete. De már hamarabb kellett volna.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 738

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

DeLorean írta:
2023.05.11., csüt. 19:58
Lemmy9.1 írta:
2023.05.11., csüt. 18:49
Nem láttad annó? :)
Tiniként kellemes (másod)perceket okozott mint Bíró Ica. Főleg ha sikerült magányban elkapni a forró jeleneteket. :D
Hát ez kimaradt - már nem pótolom be. :D

A Silo első részét megnéztem.
Dögunalom volt.

Inkább megnéztem a Shazam 2. részét.
Szuperpókemberes!
Persze, ilyeneket nem szabad már megnézni, mert mai szemmel dupla ZS kategória.
Szerintem!

venomer
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
Tuti jegyzetelni is szoktál közben - utána a jegyezeteket átnézed és kielemzed!
Dehogy, bár szoktam gondolni rá, de azzal nem járnátok jól. :D Meg meg is szakajtaná a nézés folyamatát. Ennek ellenére van triggerpoint vizuális, színész teljesítményes, mondanivalós, amit érdemes nem felülírni az utána következő percekkel, nem biztos, hogy a végére megmarad. Ha ketten nézitek az jobb lehet, mert eltérő motívumok, csúcsok maradnak meg a fejekben. Mi végre tapasztalunk valamit, ha aztán nem cseréljük ki az élményeket, a megkeltett gondolatokat?
DeLorean írta:
Az "abuzált" meg kellett néznem, hogy mit jelent, de így sem értem.
Hát ténykedett ott a fogaskerekekkel, de nagyon teátrális volt, hiteltelen. Olyan méretű csőkulcs megemelése még férfiember számára is kihívás és akkor még csak passzív tartásról beszélünk. A baj a használatával volt, látványosan nem szerelt még semmit a nő és ez bizony lerí, a koszos szerelőtrikó így kevés. Nem tudom a rendezés ezt ilyennek szánta-e vagy így sikeredett csak. El tudtam fogadni ilyennek, nem gáz, mert egyébként hozza a szintet a széria.
DeLorean írta:
A "penetrációt" azt hittem értem, de a szövegkörnyezetedben nem egészen.
Sok az ember. Tízezreket sejtet, ha nem többeket, közben csak maroknyi karakter játszik. 1 jelenetet kivéve, mikor mindenki össze van gyűlve, de ők csak statiszták, ballaszt, az uniformisok mindenesetre rendben voltak. Ha eleve kisebb merítésből látnánk ugyanennyi karaktert az arány jobb volna és ilyen formán hitelesebb. De lehet, hogy ez csak az én dilim, ettől még ezt érzem. Vajon mi lehet egy ilyen silós forgatáson a legnagyobb költség?
DeLorean írta:
A trailer-rel mi a gond? :D
Ellövi a puskaport. Ha biztosan tudnám, hogy nem árul el túl sokat, lehet, hogy én is néznék, de egyik ilyen, másik olyan, így inkább nem, nem nekem vannak kitalálva. Azok a legtisztább nézések, mikor a szöveges ajánlót már elfelejted vagy nem is olvasol olyat és úgy fogadod be aztán a filmet. Amikor egy számodra jól sikerült film összepárosul egy jól sikerült megnézéssel, na az a tuti. Sötét szoba, zavaró tényezők nélkül, természetesen beletekerés nélkül. Tisztább a trélernél az ajánlás ilyen értelemben. Direkt saját szavakkal szoktam ajánlani valamit, a hivatalos leírás és máshonnan fórumhozzászólások csak elviszik. Rendező, téma, színész támpont lehet. Hype-ra ajánlott és megnézett film is máshogyan hat már.

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: SSDWOB »

Könnyed, francia vígjáték, csak ajánlani tudom.

A hónap dolgozója
AHD.png
AHD.png (3.66 MiB) Megtekintve 1980 alkalommal
https://www.mafab.hu/movies/irreductible-515508.html

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

venomer írta:
2023.05.11., csüt. 18:54
SPOILER
Én is pont erre gondoltam. Más nemigen lehet, ha tényleg olyan kint a világ, mint aminek látszik.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Összegubancolódott már ez a sok párhuzam, mindegyik jó, mindegyiket nézni meg. A trailereket hagyjuk meg az autók szállítására. Rossz lehet a silóban örökké azokat a kis képernyőket nézni, ráadásul másik sincs belőlük ha elromlanának. Honnan van áram és levegő? Azt értem, hogy egy belül maszkulin szoftvert futtató néni jelképes fogaskerekeket abuzál a siló talpában, de ez aligha válasz. A csúszdát kipróbálnám, így viszont, hogy van csúszda, nem értem miért tart több napig lentebb érni, ha arra van dolgunk. Kisebb penetrációval értelmezhetőbb lenne. A repülő mécsesek eregetése nagyon klisé volt, előnyük, hogy száraz tarló hiányában is véletlenszerűen okozhatnak tüzet aztán térben és időben. Az underground, mint föld alatti, társadalmon kívüli indíttatás itt szó szerint, fizikailag is értelmet kap.

SPOILER Szerintem a szkafanderben mérgeződnek meg a delikvensek. /SPOILER

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 738

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Nem láttad annó? :)
Tiniként kellemes (másod)perceket okozott mint Bíró Ica. Főleg ha sikerült magányban elkapni a forró jeleneteket. :D
Szerintem!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

-KP- írta:
2023.05.11., csüt. 13:38

Port.hu

"Két férfi kísérleti alanyként hibernáltatja magát. A kísérlet elhúzódik, mikor felébrednek, egy "férfiatlanított" női falanszterbe kerülnek, ahol nagy riadalmat okoznak megjelenésükkel. Az ismeretlen "lények" ellen hajtóvadászat indul, hogy minél előbb eltüntessék őket ebből a világból. Bár a nők mindent elkövetnek, hogy a fejlett génmanipulációs technológia révén csak lányok szülessenek, mégis hiba csúszik a gépezetbe..."

Ezzel szemben a Silo szint egy az egyben a The Island c. filmre emlékeztet, csak kevésbé modern a Silo belseje.
A felszín alatt élő nőknek beadták hogy kint a levegő, a környezet élhetetlen sivár, kihalt. Ezt tudták is “ellenőrizni” a saját szemükkel egy periszkóppal. Az igazság az volt hogy semmi gond nem volt kint, csak egy dioráma volt építve amit láthattak a periszkópon, így azt hitték az a valóság.

1000 éve láttam, nem erotikus film. Nem akarom jobban spoilerezni.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2023.05.11., csüt. 12:39
-KP- írta:
2023.05.11., csüt. 12:18
Alex_Aston írta:
2023.05.11., csüt. 06:50

Bár kicsit a Szexmisszió című lengyel műremek jut eszembe a film alap koncepciójáról... :D
Még véletlen sem a The Island??? Elolvastam az említett "remekmű" koncepcióját de még véletlen sem látom mi a közös benne, meg a Silo-ban..
Nem tudom, hol olvastad el a koncepcióját. De inkább nézd meg, nagyon jó kis film :napsut:

A közös az a két filmben egyébként, hogy azért élnek az emberek a föld alatt, mert kint a levegő mérgező. És mindkét filmben kétely merül fel ez irányában, hogy nem így van.
Csak ugye a műremek egy zseniális Lengyel vígjáték a 80-as évekből, a Silo pedig egy komoly hangvételű mai sorozat.
Port.hu

"Két férfi kísérleti alanyként hibernáltatja magát. A kísérlet elhúzódik, mikor felébrednek, egy "férfiatlanított" női falanszterbe kerülnek, ahol nagy riadalmat okoznak megjelenésükkel. Az ismeretlen "lények" ellen hajtóvadászat indul, hogy minél előbb eltüntessék őket ebből a világból. Bár a nők mindent elkövetnek, hogy a fejlett génmanipulációs technológia révén csak lányok szülessenek, mégis hiba csúszik a gépezetbe..."

Ezzel szemben a Silo szint egy az egyben a The Island c. filmre emlékeztet, csak kevésbé modern a Silo belseje.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
2023.05.11., csüt. 12:18
Alex_Aston írta:

Bár kicsit a Szexmisszió című lengyel műremek jut eszembe a film alap koncepciójáról... :D
Még véletlen sem a The Island??? Elolvastam az említett "remekmű" koncepcióját de még véletlen sem látom mi a közös benne, meg a Silo-ban..
Nem tudom, hol olvastad el a koncepcióját. De inkább nézd meg, nagyon jó kis film :napsut:

A közös az a két filmben egyébként, hogy azért élnek az emberek a föld alatt, mert kint a levegő mérgező. És mindkét filmben kétely merül fel ez irányában, hogy nem így van.
Csak ugye a műremek egy zseniális Lengyel vígjáték a 80-as évekből, a Silo pedig egy komoly hangvételű mai sorozat.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Silo

https://m.imdb.com/title/tt14688458/

Egy ki tudja, mikori jövőben, egy föld alatti silóban élnek az emberek, mert kint (állítólag) mérgező a levegő.
Sok a szabály, hogy rend legyen, és senki se akarja kinyitni az ajtót.
De mégis van, akikben kétely támad az igazsággal kapcsolatban.

Első két rész alapján ígéretesnek tűnik, várom a harmadik részt.

.
silo-s1-poszter.jpg
silo-s1-poszter.jpg (289.57 KiB) Megtekintve 1450 alkalommal

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

Alex_Aston írta:
2023.05.07., vas. 08:17
Mindenki utálja Johant

https://m.imdb.com/title/tt15466426/

Nagyon szép, és emberi történetet elmesélő film, néha abszurd, és fekete humorral.
Szerintem nagyon szerethető.
Engem idegesített hogy több helyen nagyon valószerűtlen, vagyis az egész film is az persze, de van több jelenet, ahol ebbe nem illően az, és a sztori futása is egyenetlen volt. Tehát nem csak a környezet, de a szereplők döntései is időnként minimum furcsák, végig tudtam nézni, tehát nem iszonyatos módon, de engem azért zavart. Én nem sokkal lőném átlagos fölé, de semmiképp nem alá.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Vagy meg is lehet nézni és akkor talán jobban szinkronba kerül a vélemény és forrás.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2023.05.07., vas. 10:56
venomer írta:
2023.05.07., vas. 08:45
Persona - Soha nem árt látni és látni akarni a végtermék mögött az újságírót. Hajlamos átvágni....
Huhh, csak kíváncsi vagyok, ez tényleg csak úgy kijött belőled, vagy kopiztad, vagy megkérted a ChatGPT-t, hogy írjon egy esszét, vagy...?
Eléggé "magasröptű" és nehéz olvasmány lett :D
A kedvencem:
venomer írta:Szükséges tér a tudatosításhoz, ez lehet akár konkrét ismétlés vagy több szemszögből körbejárva a témát, a szereplők saját szavaival elmondatva ugyanazt a jelenséget, ez átcsúszhat terjengősségbe, ugyanaz a hírérték töredék nyersanyagra is le lenne forgatható, át lenne adható, de legyen némi átcsúszás bele, segond.
Nem gond az, ha 1 fokkal nehezebb felfogóképességűekre kalibrálták a művet, de amikor hatodszorra hallom ugyanazt a kijelentést, mint műsoridő-kitöltést, arra már nem fogok bólogatni. Ezt tette belém, így ez jött ki. Dokutainment lett a dokuból és ez még a bocsánatosabb fajta.
Az újságíró az egyszerűen levonható, sok mindenkit érintő konklúzióra fog bazírozni, hiszen közérthetőségen keresztül vezető sikert akar magának, ami rendben, de ne ígérjen mást. A clickbait címek már átlátszóak, a dokukban még néha bízok, vagyis inkább csak akarok bízni.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”