Ajánlom az értő olvasást mindenkinek, Neked is. Olvasd végig még egyszer. NEM húztam le, annyit írtam, hogy SEMMI nem emeli ki a többi hasonló kaptafára írt amerikaiálom-filmek közül. Márpedig ez nálam ennyi pontot ér. Ezt a véleményemet tartom, és ha nem így érzed, akkor mondd, mi az, ami miatt szerinted valóban ott a helye a 7-esek között (IMDB-pontszámban), azon kívül, hogy egy Amerikában rendkívül népszerű figura (Michael Jordan) érintett a filmben (miközben nem is az általa megvalósított amerikai álomról van szó, hanem arról, miként szerezte meg a többmilliárdos bizniszt a Nike-nek egy egyébként ismeretlen, és a történelem által is elfelejtésre ítélt Nike-alkalmazott. Abban talán egyetérthetünk, hogy Michael Jordan akkor is (megérdemelten) sztár lett volna, ha történetesen az Adidas-t vagy Converse-t reklámozta volna (max. nem lett volna annyi pénze).Alex_Aston írta: ↑2023.05.15., hétf. 10:25Én nem húznám le ennyire. Szerintem teljesen rendben volt ez a film. Ami miatt készült, azt szerintem hozzá, és közben kapunk nagy adag nosztalgia faktort is a 80-as évekről. És úgy gondolom az is tök rendben volt, hogy inkább a hátteret mutatták be.
Ben Affleck valóban nem egy színész óriás, viszont rendezőként azért tett az asztalra több igen jó filmet. Szerintem jobb rendező, mint színész, ez nem is kérdés.
Néhány szerep azért jól állt neki, pl. a Könyvelő. Az tök jó kis film, többször is meg lehet nézni.
Szóval én ajánlom bárkinek ezt a filmet.
Ismétlem: ebben a filmben nem annak a történetét látjuk, hogyan lesz Michael Jordan-ból Michael Jordan. Még csak azét sem, hogy hogyan fedezik fel - a történet idején már nem volt senki, a világ legnagyobb sporcégei versenyeztek érte. Hanem azét, hogy hogyan szerezi meg egy Falk nevű figura a nagy bizniszt a Nike-nak. Ennyi. Ezért kell rajongani. Hogy a Nike-nak valaki milliárdos bizniszt hozott össze. Jó példája annak, hogy az úgynevezett amerikai álomban mi a siker mértékegysége.
De mindettől eltekintve, szerintem sincs baj a filmmel. Az én pontjaimat viszont fenntartom. Ez a film SEHOL nincs egy King Richard vagy akár a Tetris mellett a műfajban. Azokért tényleg lehet filmként rajongani. Az Air viszont nem tud menekülni a Ben Affleck-.es középszerűségből. Jó iparosmunka, oszt' ennyi.