Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Az a helyzet a Carbonnal, hogy új áron nem vettem volna meg, tekintettel az AQ folyamatos ekézésére, gondolom, nem zörög a haraszt...
Előtte a legjobb drótom a Hama volt, meg kell mondjam azzal sem volt bajom a képminőséggel, a Carbon ahhoz képest mindenképpen nagy előrelépés.
A többet akar mutatniból én semmit nem látok, egyszerűen csodás a kép. / Sony 65" O-Led./
Nyilvn vannak jobb drótok.
Süti vett valamit tavaly horror összegért, az biztosan jobb, az persze kérdés, hogy Telekomos tévézéshez mennyit érdemes költeni a madzagra.
Ha van valakinek tippje, hogy mondjuk ötvenért mit érdemes venni, ami hétszentség, hogy jobb, mint a Carbon, ne tartsa magába !
Előtte a legjobb drótom a Hama volt, meg kell mondjam azzal sem volt bajom a képminőséggel, a Carbon ahhoz képest mindenképpen nagy előrelépés.
A többet akar mutatniból én semmit nem látok, egyszerűen csodás a kép. / Sony 65" O-Led./
Nyilvn vannak jobb drótok.
Süti vett valamit tavaly horror összegért, az biztosan jobb, az persze kérdés, hogy Telekomos tévézéshez mennyit érdemes költeni a madzagra.
Ha van valakinek tippje, hogy mondjuk ötvenért mit érdemes venni, ami hétszentség, hogy jobb, mint a Carbon, ne tartsa magába !
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Sorry! Sajnos benéztem, az alábbi van nálam... (tudok szerezni Neked)
https://www.schrack.com/shop/s-ftp-cabl ... 4233a.html
De ott meg már komoly ellenfelek akadnak
Amik jók is...
Egyetértek.asebestyen írta: ↑2023.05.12., pén. 15:11Nekem csak USB és Coax kábelem volt AQ Carbon, pusztítóan szar volt mind a kettő. Tipikusan az a fajta kábel, ami többet akar mutatni, mint amilyen kategóriában játszik, de nagyon nem sikerül neki. Szerintem AQ-ból csak a felső polcról érdemes bármit is venni, de onnan se mindent. Persze előfordulhat, hogy pont HDMI-ben fantasztikus a Carbon.Rock60 írta: ↑2023.05.12., pén. 13:26Ok, kösz, nem voltam képben a HDMI - k árával kapcsolatban.
Na, a Carbont kéz alatt vettem 18 - ért, dobozos mint az új, minden forintját megérte.
Egy fórumtárs adta el, mert átrendezte a cuccait, és pont rövid lett így.
Két hét múlva hívott, hogy szívesen visszavenné, mert megint átrendezte, és most már pont jó lenne neki.![]()
Mondtam neki, hogy bocsi, nálam is pont jó, és már meg is szerettük a képét...![]()
De ott meg már komoly ellenfelek akadnak
Amik jók is...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8024
Nekem csak USB és Coax kábelem volt AQ Carbon, pusztítóan szar volt mind a kettő. Tipikusan az a fajta kábel, ami többet akar mutatni, mint amilyen kategóriában játszik, de nagyon nem sikerül neki. Szerintem AQ-ból csak a felső polcról érdemes bármit is venni, de onnan se mindent. Persze előfordulhat, hogy pont HDMI-ben fantasztikus a Carbon.Rock60 írta: ↑2023.05.12., pén. 13:26Ok, kösz, nem voltam képben a HDMI - k árával kapcsolatban.
Na, a Carbont kéz alatt vettem 18 - ért, dobozos mint az új, minden forintját megérte.
Két hét múlva hívott, hogy szívesen visszavenné, mert megint átrendezte, és most már pont jó lenne neki.![]()
Mondtam neki, hogy bocsi, nálam is pont jó, és már meg is szerettük a képét...
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Ok, kösz, nem voltam képben a HDMI - k árával kapcsolatban.
Két hét múlva hívott, hogy szívesen visszavenné, mert megint átrendezte, és most már pont jó lenne neki.
Két hét múlva hívott, hogy szívesen visszavenné, mert megint átrendezte, és most már pont jó lenne neki.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2647
Köszönöm, de ennyire már nem vagyok műszaki szaki!istvan01 írta: ↑2023.05.12., pén. 10:56CAT kábel jelölések, amik utalnak az árnyékolásra is:
https://www.kabelring.hu/lan-halozatok/ ... se-FTP-UTP
Remélem, másnak hasznos info lesz
- mishow
- V.I.P.

Most is 20e körül van, csak én még 12-ért vettem, és 10-ért adtam oda bő fél éve, úgyhogy ezért "fáj" a gondolat, hogy most drága pénzért vegyek újra. Nameg az ár-arány miatt is: a 70eFt-os apple tv mellé 20-ért kábelt venni ...
Aztán persze ki tudja, lehet csak az marad végül ...
Az AQ Carbon kb 10x annyiba kerül, mint az a DeLock kábel amit Voyager javaslatára megvettem.
Tényleg nagyon jó kábel, de nem gondolnám, hogy egy Carbon lemaradna mellette
A mostani AQ kábeleket már egyébként se ismerem, mert amióta elszálltak az új áraik, a használtpiac meg teli van hamisítvánnyal, ezért - bár régen szerettem - ma már inkáább kerülöm ezt a márkát
CAT kábel jelölések, amik utalnak az árnyékolásra is:
https://www.youtube.com/watch?v=FYl9SAeGdyQ
CAT kábelek elvi sebességei, és sodrás, árnyékolásuk a videoban. CAT6a-tól van definiálva az árnyékolás, de CAT6-t is néha árnyékolják. Kábel árnyékolástól függetlenül a csatlakozó még lehet fémházas, ami a készülék irányból ad egy kevés fedést a kábel végződésnek, amik ott már párhuzamosan futnak, nincsenek sodorva.
https://www.youtube.com/watch?v=FYl9SAeGdyQ
Mishow, mennyi most a Supra Cat8, hogy már nem éri meg az árát ?
Anno Te ajánlottad nekem, tényleg nagyon jó, ha jól emlékszem 20 körül volt a 80 centis gyári dugókkal.
A friss szerzeményű HDMI kábeled, amit Voyager javasolt, az jobb lehet, mint az AQ Carbon ?
Anno Te ajánlottad nekem, tényleg nagyon jó, ha jól emlékszem 20 körül volt a 80 centis gyári dugókkal.
A friss szerzeményű HDMI kábeled, amit Voyager javasolt, az jobb lehet, mint az AQ Carbon ?
- Voyager
- V.I.P.

CAT5 és CAT5e nem árnyékolt, ezért azzal fémházas csati nem szokás. De árnyékolás nélkül garantáltan földfüggetlen, ezért földhurkot sem képezhet.mishow írta: ↑2023.05.11., csüt. 10:23Köszi, akkor erre odafigyelek.
Valahol van a fiókban egy régi fémcsatis cat5e, azt majd előtúrom és kipróbálom vele.
Habár ... igazán a tv-hez nem is kell nekem spéci kábel, mert az "okos" funkciókat már az almatévé csinálja.
Nah, ma megint tanultam valami hasznosat![]()
![]()
- mishow
- V.I.P.

- Voyager
- V.I.P.

Sajnos ebben nem tudok most segíteni annak ellenére, hogy a lakás frissen húzva kábellel. Még nem tudom, hogy mit kell halljak.
- mishow
- V.I.P.

Köszi, akkor erre odafigyelek.
Valahol van a fiókban egy régi fémcsatis cat5e, azt majd előtúrom és kipróbálom vele.
Habár ... igazán a tv-hez nem is kell nekem spéci kábel, mert az "okos" funkciókat már az almatévé csinálja.
Nah, ma megint tanultam valami hasznosat
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1642
Igen.
Ennek is fémháza van, és nincs földhurok, igaz, nekem a Ventionnal sem volt.
A Viablue meg a saját dugójával még drágább, mint a Telegartnerrel.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- mishow
- V.I.P.

Ez már két szavazat a Viablue mellett.
Kár, hogy a Telegärtner dugó borítja a költségvetést, páronkénti cca 20eFt árával
A kácsás AQ dugó ez lenne?
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aq-cat7-dugo
Én is csodálkoztam, de nem volt kérdés. Összedugtam: brummos, szétszedtem: nem brummos, gagyi kábel bedug: nem brummos, Viablue visszadug: brummos ...... azon a földhurkon csodálkozom
Kieg: Lehet, hogy Indy gondolatmenete lesz a helyes?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2023.05.11., csüt. 10:06-kor.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1642
Szia Mishow,mishow írta: ↑2023.05.11., csüt. 08:59Kipróbáltam a Vention-vonalat, eleinte tetszett, de szép lassan kiszerettem belőle. Ahogy az gyakran lenni szokott, az elsőre attraktív hang hosszú távon fárasztani kezdett, ráadásul a TV-be kötve olyan földhurkot csinált, hogy nem lehetett LP-t hallgatni, annyira brummos lett az erősítő belső MM kártyája.
(Megjegyzem, ez is tanulságos: router -> cat8 ethernet kábel -> tv -> optikai kábel -> külső DA -> rca kábel -> erősítő bemenet körben keletkezett a földhurok; ami egyértelműen megszűnt, amikor a Vention cat8-at kivettem a rendszerből, és egy noname cat6 ment a helyérede ez egy mások sztori).
lehetséges hogy a földhurok a Vention fémvázas csatlakozója miatt alakult ki. A noname Cat6-os kábelnek véletlenül nem műanyagházas csatlakozója volt?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Az a Viablue kábel szerintem is megér egy misét. Szerelve eredeti dugókkal viszont elég húzós az ára. Szintén elég drágának tartom azt a Telegartnert is. A minőség persze lehet ennek megfelelő.
Én méterben vettem Viablue-t, és a Kácsánál AQ csatlakozókat, ez így sokkal olcsóbb. A dugókat én raktam rá, ami nem volt könnyű, mert a kábel vastag. Hangminőség változásról inkább nem nyilatkozom, mert hülye fejjel több dolgot cseréltem egyszerre, nem tudom, minek mekkora hatása van. Én azt gondolom, hogy ezen az áron jobbat nehéz összerakni. Aztán lehet, hogy egyszer megpróbálom más dugókkal is.
Én is Ventiont cseréltem le, de azon a földhurkon csodálkozom.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- mishow
- V.I.P.

@Voyager: Köszönöm, és ha már, akkor már ... lenne még egy kérdésem
Ethernet kábelre lenne esetleg valami hasonlóan jó "titkos" ajánlatod neked vagy bárkinek?
Szintén a router és az Apple TV, valamint a router és a streamer közé kellene.
Korábban az Auralic Mini és ugyanezen router között Supra CAT8 volt, ami sokat javított a hangon, minden paramétert tekintve - de az ára az egekbe szállt sajnos
Kipróbáltam a Vention-vonalat, eleinte tetszett, de szép lassan kiszerettem belőle. Ahogy az gyakran lenni szokott, az elsőre attraktív hang hosszú távon fárasztani kezdett, ráadásul a TV-be kötve olyan földhurkot csinált, hogy nem lehetett LP-t hallgatni, annyira brummos lett az erősítő belső MM kártyája.
(Megjegyzem, ez is tanulságos: router -> cat8 ethernet kábel -> tv -> optikai kábel -> külső DA -> rca kábel -> erősítő bemenet körben keletkezett a földhurok; ami egyértelműen megszűnt, amikor a Vention cat8-at kivettem a rendszerből, és egy noname cat6 ment a helyére
de ez egy mások sztori).
Tehát:
Érdemes-e a Vention helyett másik, hasonlóan jóárasított kábellel kísérletezni (Baseus, Ugreen és társai), vagy a nevesebb márkák belépő cat6 darabjait nézzem inkább (pl: Inakustik Prémium, AQ Pearl)?
Árban itt sem szeretnék elszállni, és egy 0,75-1m meg egy 1,5m darab kellene.
Ha erre is jönne tipp, akkor itt meg is állnék, köszönettel

Kiegészítés: kérdezem mindenkitől, akinek van ilyen tapasztalata, hogy a cat6/7/8 közt hangban van-e hallható különbség, vagy az esetlegesen hallható különbség a kábel minőségéből, felépítéséből, stb. adódik?
Ez általában érdekelne, ha már kábel topic ...
Ethernet kábelre lenne esetleg valami hasonlóan jó "titkos" ajánlatod neked vagy bárkinek?
Szintén a router és az Apple TV, valamint a router és a streamer közé kellene.
Korábban az Auralic Mini és ugyanezen router között Supra CAT8 volt, ami sokat javított a hangon, minden paramétert tekintve - de az ára az egekbe szállt sajnos
Kipróbáltam a Vention-vonalat, eleinte tetszett, de szép lassan kiszerettem belőle. Ahogy az gyakran lenni szokott, az elsőre attraktív hang hosszú távon fárasztani kezdett, ráadásul a TV-be kötve olyan földhurkot csinált, hogy nem lehetett LP-t hallgatni, annyira brummos lett az erősítő belső MM kártyája.
(Megjegyzem, ez is tanulságos: router -> cat8 ethernet kábel -> tv -> optikai kábel -> külső DA -> rca kábel -> erősítő bemenet körben keletkezett a földhurok; ami egyértelműen megszűnt, amikor a Vention cat8-at kivettem a rendszerből, és egy noname cat6 ment a helyére
Tehát:
Érdemes-e a Vention helyett másik, hasonlóan jóárasított kábellel kísérletezni (Baseus, Ugreen és társai), vagy a nevesebb márkák belépő cat6 darabjait nézzem inkább (pl: Inakustik Prémium, AQ Pearl)?
Árban itt sem szeretnék elszállni, és egy 0,75-1m meg egy 1,5m darab kellene.
Ha erre is jönne tipp, akkor itt meg is állnék, köszönettel
Kiegészítés: kérdezem mindenkitől, akinek van ilyen tapasztalata, hogy a cat6/7/8 közt hangban van-e hallható különbség, vagy az esetlegesen hallható különbség a kábel minőségéből, felépítéséből, stb. adódik?
Ez általában érdekelne, ha már kábel topic ...
- Voyager
- V.I.P.

Nagyon örülök, hogy tudtam Neked én is egy kicsit segíteni...mishow írta: ↑2023.05.10., szer. 14:34Ünnepek után a visszaigazolásnak megfelelően, rendben megérkezett a kábel.
Már egy hete járódik, és valóban nem okozott csalódást.
Főleg a feliratok élességén venni észre a különbséget és a kontúrokon, de a színhelyesség is finomodott, úgyhogy mégegyszer köszönöm a tippet és mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a kábelt én is!![]()