Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2536

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

PgSpa írta:
2023.05.19., pén. 15:21
Egy kérdés: megnéztem az említett kütyüket, egy dolgot hiányolok, az USB kimenetet. Véleményed szerint nem korlátozza ez az elérhető hangminőséget? Ugye én Abacus-t használok, és esetében azt emelik ki, hogy az USB adja a legjobb hangot. Te a DA esetében nem tapasztaltál ilyesmit?
Tidal Master az 24/96, koaxon remekül átmegy, sőt az még optikain is.
Nálam az Auralic Mini is koaxon ment, azzal szólt legjobban.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

mishow írta:
2023.05.19., pén. 15:00
.......Bedurrant a piac, felfutott a kereslet, lementek az árak miközben egyre nőtt az okosság.
A kulcs egy jó dac, rendes kábelek és táp.........
Igen, bedurrant. Vagy inkább lepukkant.
A tömegpiac velejárója az átlagos minőség drámai romlása.

Csak megjegyezném, hogy a telefonok piacán a csúcs készülékek bőven félmillió Ft fölött vannak. Nem véletlenül. Egy iPhone 14 Pro Max, Samsung S23 Ultra képességeit ne hasonlítsunk már össze egy tizedárú akármivel. Persze tudom, mindegyikkel lehet telefonálni, netezni, fényképezni, de hogy. Ahogy egy Fiat Tipoval, Toyota Yarisszal is el lehet jutni A-ból B-be. Csak ne hasonlítsuk már az utazási élményt, komfortot, biztonságot egy Audiohoz, Mercedeshez, BMW-hez.

Mivel 2007 óta hivatásszerűen foglalkozunk streamerekkel, elég nagy a tapasztalatunk abban, hogy mit számít egy streamer a kapott hangban ( Lumin, Soulution, Ayre, Aesthetix, Advance Acoustic és amíg forgalmaztuk, a Linn, Lindeman, Cocktail Audio...és amiket még behoztak összehasonlításra).
Nagyon téves az a megállapítás, hogy "a kulcs egy jó dac". Saját termékeink közül, azonos körülmények között teszteltük a streamerek digitális kimenetét ugyanazzal a DAC-kal és a különbség drámai. Az sem véletlen, hogy egy cégen belül különböző szintű DAC nélküli streamereket gyártanak. Teljesen más szintet lehet elérni egy nagyobb precizitású, pontosabb jelfeldolgozású, kisebb belső zajú, jitterű, izoláltabb streamerrel. A digitális kimenetek kialakítása is nagyban befolyásolja a hangot, ahogy maga a digitális jelfeldolgozás is.

(könyörgöm, ne kanyarodjunk vissza oda, hogy csak 1-esek és 0-ák vannak, meg mindegyik bitpontos és nincs itt semmiféle különbség)

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

mishow írta:
2023.05.19., pén. 15:00
Csak hogy ne az előbbi hosszú postomat kelljen idézgetni … :p
A streamerek terén az zajlik, mint pár éve az okostelefonoknál.
Bedurrant a piac, felfutott a kereslet, lementek az árak miközben egyre nőtt az okosság.
A kulcs egy jó dac, rendes kábelek és táp - amúgy meg most 70eFt egy Wiim PRO, vagy a Taga 10B, a TMP táp meg 45 újban, tessék kipróbálni. Mondanám, hogy 14 nap év max visszaküldöd, de nem fogod, viszont 1 hét a járatása, tessék igyekezni. :)

Ps: Egyik forgalmazójától sem kapok jutalékot, csak szólok …
Egy kérdés: megnéztem az említett kütyüket, egy dolgot hiányolok, az USB kimenetet. Véleményed szerint nem korlátozza ez az elérhető hangminőséget? Ugye én Abacus-t használok, és esetében azt emelik ki, hogy az USB adja a legjobb hangot. Te a DA esetében nem tapasztaltál ilyesmit?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

vazze írta:
2023.05.19., pén. 14:33
Ezek a méregdrága sztreamerek is arra a sorsra fognak jutni mint a 30-40 évvel ezelőtt készült 40-50-60 kg-os erősítő szörnyek.
Mondjuk ez pont nem jó példa, inkább a CD játszókat kellene emlegetni. Azokból a régi szörnyekből nagyon sok megállja a helyét a mai rendszerekben is.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

vazze írta:
2023.05.19., pén. 14:33

Nekem a Chord Dave-el volt egy kis vicces tapasztalatom korábban.
Ezt ki tudnad bovebben fejteni? ;)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Csak hogy ne az előbbi hosszú postomat kelljen idézgetni … :p
A streamerek terén az zajlik, mint pár éve az okostelefonoknál.
Bedurrant a piac, felfutott a kereslet, lementek az árak miközben egyre nőtt az okosság.
A kulcs egy jó dac, rendes kábelek és táp - amúgy meg most 70eFt egy Wiim PRO, vagy a Taga 10B, a TMP táp meg 45 újban, tessék kipróbálni. Mondanám, hogy 14 nap év max visszaküldöd, de nem fogod, viszont 1 hét a járatása, tessék igyekezni. :)

Ps: Egyik forgalmazójától sem kapok jutalékot, csak szólok …

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

mishow írta:
2023.05.19., pén. 10:08
Az elmúlt hetekben úgy adódott, hogy egy csomó belépő kategóriás streamer fordult meg nálam. Azt is tudjátok, hogy én magam sokáig Chromecast Audio + Spotify használó voltam, a Tidal jobb minőségét pedig először egy nagy gyári lineáris tápos Auralic Aries Minivel próbáltam kiélvezni.
Közben újra elindult a bogár, így megfordult nálam az utóbbi időben (vagy saját vásárlás, vagy kedves fórumtársi felajánlás okán) Femto clockos Aualic Aries, Lindemann Bridge első széria, Wiim Mini, Wiim Pro, Taga Harmony TWA 10B, Elecrocompaniet Rena 1.
A hallgató lánc mindig ugyanaz volt: Heed Obelisk Si3 + Heed Obelisk DA v2.1 dac kártyával (néha Heed Obelisk Si3 belső v2.3 kártyával) + Heed Enigma5 dobozok. A kábelek a Heed saját kábelei, amiről nem sokat tudni, de annyit talán, hogy az alapjaik stúdió célra szánt pro-audio kábelek, amik részben mérés, részben „fül” alapján kerültek kiválasztásra.
Részben @ottokár kolléga legutóbbi érdekes „gombhoz_a_kabát” bejegyzése, részben a tesztek során bennem egyre inkább kikristályosodó és egyfelé mutató gondolatok arra ösztönöztek, hogy írjak róluk pár sort.
Szerintem téglát fogok dobni az iszapba, de legalább pörög a topic!
:kapdelm:
Szóval: a tesztelések során egyre inkább az az érzésem kezd kialakulni, hogy a mai olcsó, de modern lejátszók egyre többet tudnak, talán többet, mint a pár évvel ezelőtti középkategória. Ez teljesen logikus, hiszen a streaming mára első számú műsorforrássá lépett elő, letarolva minden mást. Ettől beindult a fejlesztés és a tömeggyártás, így ami pár éve még luxuscikk volt, az ma már alap elvárás. Gondoljatok bele, Spotify kliens lassan már lesz a vasalóban is, (ami persze túlzás, de nem is annyira vicc).
Az is egyre nyíltabb „titok” – bár nem reklámozzák, de sok cikkben lehet olvasni - hogy a világ nagy hifi gyártói gyakorlatilag mind abból a néhány féle, 30-50 USD-s (kínai) streamer alapkártyából építkezik; hogy végül ezek mégis nagyon másképp szólnak, az a kiszolgáláson múlik: táp, órajel, kábelek, műveleti erősítő, hűtés, meg egy csomó dolog, amihez nem értek.
Mondjuk a Silent Angel konkrétan nem titkolja ezt, tudni lehet, hogy a Munich teljes mértékben egy Raspberry Pi4, de hogy teljesen másképp szól, kategóriát ugrik, az a fejlesztéseknek köszönhető (ennek részleteit persze már nem árulják el, bár néhány infot csepegtetnek, pl az üzemi hőfok optimalizálásáról); lásd Retofuturista kolléga igényes összahasonlító tesztjét a blogjában!
De az általam fél évig használt Taga is egy lengyel fejlesztő csapat terméke, láthatóan az is egyszerű kínai hardware alapú, mégis jó hang, ami táppal, kábellel nálam nagyot tudott lépni felfelé.
Számomra ezek a tapasztalások azt mutatják, hogy talán érdemesebb ma már egy JÓ modern, új fejlesztésű alap(abb) streamert megvenni, és azt fejeszteni a „kiszolgáló” oldalon = táp + kábel + JÓ DAC; ebből lesz ma a jó hang megfizethető áron.
Egy Wiim PRO, Rena S1, Argon SOLO (ezt nem hallottam, de egy közelben lakó hifis kolléga, akinek megbízom a véleményében, jókat mondott róla) meg ami még jön majd a piacra hamarosan (Elipson, Arylic) - mert meggyőződésem, hogy jön még egy sor fejlesztés, egyre több szolgáltatással, egyre jobb hanggal és egyre olcsóbban vezethet el egy hallgatható ÉS megfizethető streamer-világhoz.
A jövő receptje tehát szerintem[/i: MODERN új streamer 150-200€ kategóriáig + tisztességesen megépített lineáris táp + jó kábelek + jó hangú DAC; és igen, nemcsak ésszerű, de kötelező lehet akár a streamer árának többszörösét elkölteni tételenként. Az így kapott végeredmény egy JÓ DAC-kal ki fog szolgálni bármilyen audiofil rendszert.
OKOK, egy felső kategóriás Auralic "G-osztály" , Cambridge "Edge" kategória vagy nagy Lumin jobban szól, de egyrészt azok is ugyanezt játszák, csak egy dobozon belül, másrészt nem tudom, az ár-minőség mutató itt mennyire borul (hisz már 1-2-3mFt körül járunk). Izgalmas lenne egy olyan tesztet csinálni, ahol egy olcsó, de fulltuningos streamert összeengedünk egy "gyári" állapotú felső kategóriással, és meghallgatjuk, mi sül ki belőle? (Nem biztos, hogy minden audiofil forgalmazó örülne a végeredménynek …)

A fenti eszmefuttatást inkább kérdésnek szántam, mint „megmondásnak”, valójában érdekelne, volt-e másnak hasonló tapasztalata mostanában?

Biztos , hogy sok kereskedő zsebében kinyílik a bicska emiatt. Manapság már sokkal tájékozottabb a nép és nem olyan egyszerű bárkire rásózni egy több millióba kerülő alumíniumtömböt egy kis panellal a belsejében. Ezek a méregdrága sztreamerek is arra a sorsra fognak jutni mint a 30-40 évvel ezelőtt készült 40-50-60 kg-os erősítő szörnyek.
Nekem a Chord Dave-el volt egy kis vicces tapasztalatom korábban.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

mishow írta:
Az elmúlt hetekben úgy adódott, hogy egy csomó belépő kategóriás streamer fordult meg nálam. Azt is tudjátok, hogy én magam sokáig Chromecast Audio + Spotify használó voltam, a Tidal jobb minőségét pedig először egy nagy gyári lineáris tápos Auralic Aries Minivel próbáltam kiélvezni.
Közben újra elindult a bogár, így megfordult nálam az utóbbi időben (vagy saját vásárlás, vagy kedves fórumtársi felajánlás okán) Femto clockos Aualic Aries, Lindemann Bridge első széria, Wiim Mini, Wiim Pro, Taga Harmony TWA 10B, Elecrocompaniet Rena 1.
A hallgató lánc mindig ugyanaz volt: Heed Obelisk Si3 + Heed Obelisk DA v2.1 dac kártyával (néha Heed Obelisk Si3 belső v2.3 kártyával) + Heed Enigma5 dobozok. A kábelek a Heed saját kábelei, amiről nem sokat tudni, de annyit talán, hogy az alapjaik stúdió célra szánt pro-audio kábelek, amik részben mérés, részben „fül” alapján kerültek kiválasztásra.
Részben @ottokár kolléga legutóbbi érdekes „gombhoz_a_kabát” bejegyzése, részben a tesztek során bennem egyre inkább kikristályosodó és egyfelé mutató gondolatok arra ösztönöztek, hogy írjak róluk pár sort.
Szóval: a tesztelések során egyre inkább az az érzésem kezd kialakulni, hogy a mai olcsó, de modern lejátszók egyre többet tudnak, talán többet, mint a pár évvel ezelőtti középkategória. Ez teljesen logikus, hiszen a streaming mára első számú műsorforrássá lépett elő, letarolva minden mást. Ettől beindult a fejlesztés és a tömeggyártás, így ami pár éve még luxuscikk volt, az ma már alap elvárás. Gondoljatok bele, Spotify kliens lassan már lesz a vasalóban is, (ami persze túlzás, de nem is annyira vicc).
Az is egyre nyíltabb „titok” – bár nem reklámozzák, de sok cikkben lehet olvasni - hogy a világ nagy hifi gyártói gyakorlatilag mind abból a néhány féle, 30-50 USD-s (kínai) streamer alapkártyából építkezik; hogy végül ezek mégis nagyon másképp szólnak, az a kiszolgáláson múlik: táp, órajel, kábelek, műveleti erősítő, hűtés, meg egy csomó dolog, amihez nem értek.
Mondjuk a Silent Angel konkrétan nem titkolja ezt, tudni lehet, hogy a Munich teljes mértékben egy Raspberry Pi4, de hogy teljesen másképp szól, kategóriát ugrik, az a fejlesztéseknek köszönhető (ennek részleteit persze már nem árulják el, bár néhány infot csepegtetnek, pl az üzemi hőfok optimalizálásáról); lásd Retofuturista kolléga igényes összahasonlító tesztjét a blogjában!
De az általam fél évig használt Taga is egy lengyel fejlesztő csapat terméke, láthatóan az is egyszerű kínai hardware alapú, mégis jó hang, ami táppal, kábellel nálam nagyot tudott lépni felfelé.
Számomra ezek a tapasztalások azt mutatják, hogy talán érdemesebb ma már egy JÓ modern, új fejlesztésű alap(abb) streamert megvenni, és azt fejeszteni a „kiszolgáló” oldalon = táp + kábel + JÓ DAC; ebből lesz ma a jó hang megfizethető áron.
Egy Wiim PRO, Rena S1, Argon SOLO (ezt nem hallottam, de egy közelben lakó hifis kolléga, akinek megbízom a véleményében, jókat mondott róla) meg ami még jön majd a piacra hamarosan (Elipson, Arylic) - mert meggyőződésem, hogy jön még egy sor fejlesztés, egyre több szolgáltatással, egyre jobb hanggal és egyre olcsóbban vezethet el egy hallgatható ÉS megfizethető streamer-világhoz.
A jövő receptje tehát szerintem[/i: MODERN új streamer 150-200€ kategóriáig + tisztességesen megépített lineáris táp + jó kábelek + jó hangú DAC; és igen, nemcsak ésszerű, de kötelező lehet akár a streamer árának többszörösét elkölteni tételenként. Az így kapott végeredmény egy JÓ DAC-kal ki fog szolgálni bármilyen audiofil rendszert.
OKOK, egy felső kategóriás Auralic "G-osztály" , Cambridge "Edge" kategória vagy nagy Lumin jobban szól, de egyrészt azok is ugyanezt játszák, csak egy dobozon belül, másrészt nem tudom, az ár-minőség mutató itt mennyire borul (hisz már 1-2-3mFt körül járunk). Izgalmas lenne egy olyan tesztet csinálni, ahol egy olcsó, de fulltuningos streamert összeengedünk egy "gyári" állapotú felső kategóriással, és meghallgatjuk, mi sül ki belőle? (Nem biztos, hogy minden audiofil forgalmazó örülne a végeredménynek …)

A fenti eszmefuttatást inkább kérdésnek szántam, mint „megmondásnak”, valójában érdekelne, volt-e másnak hasonló tapasztalata mostanában?

A fentiekből több kütyüt kipróbáltam jó magam is, + az OPPO-kat felső polcról. Végül Mac Mini / Audirvana / RME Adi-2 dac fs-el lezártam a keresgélést.
.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Alex_Aston írta:
2023.05.19., pén. 11:08
mishow írta:

Nálam az a helyzet, hogy a CD17MKIII hangja jobban tetszik, mint a Limetree Network streameré. Ez ugye több okból is lehetséges, de a végeredmény akkor is ugyanaz. Pedig a CD sima PC tápról szól, gyári állapotban, a Limetree pedig TMP külső táppal és egy nem gyári táp kábellel (ezek hallhatóan, bár nem jelentős mértékebn javítottak az egyébként nem rossz hangján).

Gondolkodtam nem olyan régen, hogy a CD lejátszóra kéne csinálni digit bemenetet, mert most jelenleg nincs rajta (csak kimenet), és arra tennék egy Limetree Bridge készüléket. Utána jártam, volt olyan gyári CD17 (igaz, nem az MKIII-ból), amin volt digit bemenet, tehát csak meg lehetne valahogy ezt oldani. Bodor Audioval történő egyeztetés alapján lehet is ilyet "berhelni" 60e Ft-os összeg körül rá. Kérdés, hogy az eredmény az lenne e, amit várok? Na ez ugye csak utána derülne ki... :rolleyes:
Szóval elvetettem a dolgot, mert ha nem az lenne az eredmény, amit vártam, akkor elképzelhető, hogy nulla közelire redukálnám a CD értékét.. De mivel ott a tudat, hogy jobban tetszik a CD hangja, ezért nézelődök felfelé.
Egyelőre arra döntésre jutottam, hogy a Musicbook lesz az én emberem. Így akkor XLR-t is tudok használni az erősítőmmel összekötve, meg egy minden szempontból komolyabb vas lesz a Limetree helyett, persze jóval komolyabb áron. Viszont, ha bejön, akkor meg lehet én is eladom a CD-t, aminek az ára azért csökkenti a különbséget. Ha nem, akkor meg hazsnált áron nem bukok semmit, ha eladom a nagyobb Lindemann vasat, bár látatlanban is azt mondom, hogy ez utóbbi nem fog fenyegetni.

Szóval, ha lesz nálam egy ilyen (remélem mielőbb), akkor szívesen rendelkezésre bocsátom egy ilyen összehasonlításra. Én is kíváncsi lennék.

Amúgy amit írsz "kombót", nem biztos, hogy olcsóbb lenne árban, mint egy felsőbb kategóriás komplett streamer. De rugalmasabban módosítható, ez tény.

Tipp: a Musicbook árából kijön egy !!ezüst!! Musician Pegasus DAC + egy használt Cambridge CXN v2.

A cxn elég magas szintig ki tud szolgálni egy rendszert, mint hálózati digitális futómű.
A Pegasus pedig egy rendes R2R dac, aminek szerintem a lábnyomában sem lehet egy AKM chipes Lindamen.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

[/quote]

Nekem is egyre inkább az a véleményem - és a próbálkozásaim is arra mutatnak -, hogy a "kiszolgálás" (táp, az áramminősége, kábelek, állvány, stb-stb.) adja a rendszer/eszköz hangminőségének igen nagy százalékát.
Visszautalva a "gombhoz a kabát" hasonlatra, szerintem a jó táp, pont olyan fontos, mint a jó futómű, nem tudnám megmondani, hogy ebben az esetben melyik a gomb és melyik a kabát. A kabátos hasonlatnál maradva -, talán inkább az egyik a kabát eleje a másik a hátulja. Egyik a másik nélkül nem tud olyan minőséget adni. Azt gondolom hogy "gyárilag" nagyon kevés eszköznek van "igazán jó minőségű" tápja, aminek az van, az már egy másik árkategóriát képvisel.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2023.05.19., pén. 11:08
Nálam az a helyzet, hogy a CD17MKIII hangja jobban tetszik, mint a Limetree Network streameré. Ez ugye több okból is lehetséges ...
Gondolkodtam nem olyan régen, hogy a CD lejátszóra kéne csinálni digit bemenetet, mert most jelenleg nincs rajta (csak kimenet), és arra tennék egy Limetree Bridge készüléket.
Amúgy amit írsz "kombót", nem biztos, hogy olcsóbb lenne árban, mint egy felsőbb kategóriás komplett streamer. De rugalmasabban módosítható, ez tény.
Érdekes, amit írsz. Valójában azt fogalamazod meg, hogy egy jó dac lenne az igazi!
A helyedben nem a CD lejátszódat reszelném át, hanem keresnék egy, a teljes rendszeredet kiszolgáló jó dac-ot.
Ahhoz mehetne a Malac futóműként és mehetne a streamer. Akár egy Limertee Bridge, akár egy olcsóbb valami.
Az én előbbi gondolatmenetem épp ez utóbbiról szólt: egy jó dac és mondjuk egy olcsó Taga Harmony vagy Wiim PRO vélhetően ma már überelné a Limetree Network hangját, és még a CD hangon is talán tudna hozni.
A Taga vagy a Wiim ráadásul pont 5V-ról megy, a TMP-vel meg tudod hajtani (én is azt csinálom) csak egy gyorstöltő minősítésű USB A-C kábel kell hozzá, 3eFt az euronixmédijamarkban :D
És igen, igazad van, a teljes rendszer végül talán nem lenne sokkal olcsóbb (habár szerintem DE, ügyesen válogatva félár körül meg lehetne állni), az pedig tény, hogy a fejlesztés ezáltal mindenképp rugalmasabbá válik.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3260

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

mishow írta:

Nálam az a helyzet, hogy a CD17MKIII hangja jobban tetszik, mint a Limetree Network streameré. Ez ugye több okból is lehetséges, de a végeredmény akkor is ugyanaz. Pedig a CD sima PC tápról szól, gyári állapotban, a Limetree pedig TMP külső táppal és egy nem gyári táp kábellel (ezek hallhatóan, bár nem jelentős mértékebn javítottak az egyébként nem rossz hangján).

Gondolkodtam nem olyan régen, hogy a CD lejátszóra kéne csinálni digit bemenetet, mert most jelenleg nincs rajta (csak kimenet), és arra tennék egy Limetree Bridge készüléket. Utána jártam, volt olyan gyári CD17 (igaz, nem az MKIII-ból), amin volt digit bemenet, tehát csak meg lehetne valahogy ezt oldani. Bodor Audioval történő egyeztetés alapján lehet is ilyet "berhelni" 60e Ft-os összeg körül rá. Kérdés, hogy az eredmény az lenne e, amit várok? Na ez ugye csak utána derülne ki... :rolleyes:
Szóval elvetettem a dolgot, mert ha nem az lenne az eredmény, amit vártam, akkor elképzelhető, hogy nulla közelire redukálnám a CD értékét.. De mivel ott a tudat, hogy jobban tetszik a CD hangja, ezért nézelődök felfelé.
Egyelőre arra döntésre jutottam, hogy a Musicbook lesz az én emberem. Így akkor XLR-t is tudok használni az erősítőmmel összekötve, meg egy minden szempontból komolyabb vas lesz a Limetree helyett, persze jóval komolyabb áron. Viszont, ha bejön, akkor meg lehet én is eladom a CD-t, aminek az ára azért csökkenti a különbséget. Ha nem, akkor meg hazsnált áron nem bukok semmit, ha eladom a nagyobb Lindemann vasat, bár látatlanban is azt mondom, hogy ez utóbbi nem fog fenyegetni.

Szóval, ha lesz nálam egy ilyen (remélem mielőbb), akkor szívesen rendelkezésre bocsátom egy ilyen összehasonlításra. Én is kíváncsi lennék.

Csak a Marantz! :-D

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10974
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ottokár írta:
2023.05.18., csüt. 00:42
Kérdés. Melyik felső kategóriás, tehát Auralic Aries Femtoról egyértelműen feljebblépésnek tekinthető hálózati futómű vagy esetleg streamer tápolható kívülről lehetőleg 16V -1A-rel. A Süti féle szuper táp jönne tovább.
Gombhoz a kabát?

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

Kérdés. Melyik felső kategóriás, tehát Auralic Aries Femtoról egyértelműen feljebblépésnek tekinthető hálózati futómű vagy esetleg streamer tápolható kívülről lehetőleg 16V -1A-rel. A Süti féle szuper táp jönne tovább.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

alto írta:
2023.05.12., pén. 16:08
tottyi írta:
2023.05.12., pén. 15:00
Hi, Lumin D2-on tableten keresztul van lehetoseg software-esen hangositas/halkitas? Van neki sajat app-ja vagy pl Tidal-on keresztul lehet ezt megtenni? Valaki tudna loni egy kepet a tabletjerol, hogyan nez ez ki? Koszonom.
A Lumin saját appjában van ilyen lehetőség. A digitális hangerőszabályozást egyébként a kitűnő Leedh algoritmussal kezelik, nemigazán lehet érzékelni hangminőség romlást bekapcsolt hangerőszabályozásnál a kikapcsolthoz képest.
A többi Luminnal ellentétben a D2 nem tudja a Tidal Connectet ( a Tidal a Lumin appba integrált módon működik) így a Tidal appjával nem is tudnád használni.

Kép
Koszi szepen, talan igy jobb is hogy a Lumin appjan keresztul megy a Tidal.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3153
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

tottyi írta:
2023.05.12., pén. 15:00
Hi, Lumin D2-on tableten keresztul van lehetoseg software-esen hangositas/halkitas? Van neki sajat app-ja vagy pl Tidal-on keresztul lehet ezt megtenni? Valaki tudna loni egy kepet a tabletjerol, hogyan nez ez ki? Koszonom.
A Lumin saját appjában van ilyen lehetőség. A digitális hangerőszabályozást egyébként a kitűnő Leedh algoritmussal kezelik, nemigazán lehet érzékelni hangminőség romlást bekapcsolt hangerőszabályozásnál a kikapcsolthoz képest.
A többi Luminnal ellentétben a D2 nem tudja a Tidal Connectet ( a Tidal a Lumin appba integrált módon működik) így a Tidal appjával nem is tudnád használni.

Kép
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

asebestyen írta:
2023.05.05., pén. 14:57
tottyi írta:
2023.05.05., pén. 14:53
asebestyen írta:
2023.05.05., pén. 14:51

Ezeket már nem kell feltalálni, rég elérhető az összes.
Akkor minek ez a szenvedes meg 1000 euros halozati kabel ha a feny viheti az adatokat mindenfele zaj nelkul. :rolleyes:
Kicsit a PC-s topicban olvass vissza. Az elmélet szerint az adó és a vevő oldali átalakítók és a wifi kártya is termelik a zajt, illetve optikai és optikai kábel közt is ugyanúgy hallani vél különbséget a jól képzett hifista. Persze ez csak egy gyors zanzásított összegzés.
Szerintem az igazán jól képzett hifista, ugyanazt más időpillanatban hallgatva is hall különbséget. Valójában csak tendenciák alapján lehet véleményt mondani: ez vagy az általában jobb.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Hátha egyszer még zenét is lehetne rajta hallgatni... :)

https://www.youtube.com/watch?v=YFcBBoMbLyQ

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 335

Hozzászólás Szerző: Retrofuturista »

A mai naptól elérhető a Tidal Connect Silent Angel M1 és M1T streamerre.

Fantasztikus hír, aki eddig emiatt tartózkodott tőle, már nem kell. Teljes értékű lejátszó lett.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában

https://retrofuturistahifista.blog.hu

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

ZolaBA írta:
2023.05.05., pén. 04:52
Elég a 10/100 - ha 100-on megy :)
Próba mellé javaslom az alábbiak tesztelését is előtte/utána, hátha változik!: bankszámla egyenleg, kedvenc színész fényképe, ksh tetszőleges statisztikai adatai, valamelyik film tartalma, stb. ;)
Én szeretem ám a viccet, csak nem értem! :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

asebestyen írta:
2023.05.05., pén. 14:57
tottyi írta:
asebestyen írta:

Akkor minek ez a szenvedes meg 1000 euros halozati kabel ha a feny viheti az adatokat mindenfele zaj nelkul. :rolleyes:
Kicsit a PC-s topicban olvass vissza. Az elmélet szerint az adó és a vevő oldali átalakítók és a wifi kártya is termelik a zajt, illetve optikai és optikai kábel közt is ugyanúgy hallani vél különbséget a jól képzett hifista. Persze ez csak egy gyors zanzásított összegzés.
Ahh, olvastam vagy 40 oldalt aztan megsem jutottak dulore. :) De allitolag a 230 volt halozaton jon be a zaj akkor teoretikusan a pc-en levo optikai bemenetig nem kerulne zaj a pc-re a sajatjan kivul hiszen ugyis a pc-ben tortenik a kibontas a csomagokbol az optikai atalakito utan, szoval felesleges a csillivilli router + kabelek. gondolkodik.gif De abbahagyom mert tenyleg nemide tartozik.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7536

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

tottyi írta:
asebestyen írta:
tottyi írta:
2023.05.05., pén. 14:21
Lassan feltalalhatnak az optikai kabeleken futo routert/switchet/pc es megoldodna sok problema bar ha wifi-n jonne digitalis jel akkor lehet az megjobb megoldas lenne ha gyorsabb tudna lenni mint a kabel. Majd az 5G megoldja ha kozvetlen pc-be is mehet a jel de egyenlore a kabel a legbiztonsagosabb atvitel.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

asebestyen írta:
tottyi írta:
2023.05.05., pén. 14:21
Lassan feltalalhatnak az optikai kabeleken futo routert/switchet/pc es megoldodna sok problema bar ha wifi-n jonne digitalis jel akkor lehet az megjobb megoldas lenne ha gyorsabb tudna lenni mint a kabel. Majd az 5G megoldja ha kozvetlen pc-be is mehet a jel de egyenlore a kabel a legbiztonsagosabb atvitel.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”