Én ezt elfogadom.
Viszont örülök, hogy ezen túlléptem. Bár kicsit még nehéz elengedni a végfokom sok "audiofil" benyomású dolgát...
Na meg hát hol van ez az eredmény egy hifista-szemet gyönyörködtető készülék megvásárlásától?? Szóra sem érdemes.

Én ezt elfogadom.

Szia ! Na ez egy érdekes vélemény....fererencz írta: ↑2023.05.11., csüt. 17:21Újabb agymenésem...
Eddig egy fontos hifis alaptörvény szerint éltem, miszerint sztereó zenehallgatásra házi mozi vas nem való. Aztán olvasgattam a témában, és arra jutottam, hogy a fura igényeimnek is ez tesz eleget, sőt, jó eséllyel nem is marad el hangban. Egy AVR (+ 1 mikrofon) segítségével egy sub illesztése szinte már gyerekjáték. Beállítottam egy jó kis váltást a kettő között, íme az eredmény (bal és jobb oldal frekvenciamenete, minimális EQ a mélyeknél, a nagyobb csúcsokat vágtam csak le):
eredmény.jpg
Valamint, a torzítás alakulása:
Sztereó erősítő 2.0 felállás:
régitorzítás.jpg
AVR 2.1 felállás:
újtorzítás.jpg

STUDIO NATURE természetesen....Aszpirin írta: ↑2023.04.20., csüt. 14:58Azért ennél egy picit többet értek el a marketing bullshit-tel: azt mindenképp, hogy "hifisták" tömegei keresték az "MQA-tudással" rendelkező DAC-okat, hálózati lejátszókat. Ez a trend itt az AVX-en is jól megfigyelhető volt, és talán még mindig tart. Aki utánajárt, az eljutott odáig, hogy nem az MQA-tudás miatt lesz jó egy DAC, és lesz@rta, de nem vagyok biztos benne, hogy ők voltak (vannak) többségben.
A magára valamit adó lejátszóprogramok számára is de facto kötelezővé vált az MQA első kibontása, hogy a lelkes hifisták (közöttük a magyar "nagycsaládosok" is) hájreszben tudják hallgatni a Tidal kínálatát.
![]()

.

Megértelek:Snipi írta: ↑2023.05.04., csüt. 13:02Leírnék egy kis történetet. Tényleg csak kicsi. Az apropója az, hogy nem feltétlenül az a jobb amit annak gondolunk. Van két tényleg nagyon belépő szintű olcsó rendszerem. (Van több is drágább is, de most ez a kettő volt terítéken.)
Az egyik : Pioneer PL-470 lemezjátszó - Borbély Ernő féle phonó - Rotel RA-935BX - Heybrook Pirma 2c.
A másik : Hitachi HT-324 lemezjátszó - Arcam Alpha erősítő (szám nélkül még a régi) - Magnat Monitor Supreme 202. (Ez nem a legkisebb az a 102-es).
Én aszittem, hogy a "másik" lesz a jobb. (Nagyobb hangsugárzó, és elvileg talán jobb erősítő - legalább is ahol eddig volt, ott nagyon jó volt, meg amit kiváltott - MF E10 Elekta - annál itt is sokkal jobb.)
De nem így lett. Meglepődve tapasztaltam, hogy a kis Heybrook-ban végződő lánc jobb. Életszerűbb nyíltabb zeneibb stb. És amin végképp meglepődtem, a mélyei is jobban tetszettek. Nem több volt az azért nem, de valahogy "emberibb". A Magnat hozzá képest olyan igazi technicista hangzás. (Mindegy filmet nézni jó az is, sőt a tripodok dudálásához a Világok Harcában vagy az "avada kedavra" durranásához talán még jobb is.)
Szóval a végső következtetés, hogy nem mindig a nagyobb a jobb. Szóval azért száz szónak is egy a vége : azért ezek az angolok tudtak hangsugárzót gyártani kb. 20 éve. (Lehet most is tudnak, nincs tapasztalatom 2005 után gyártott angol hangsugárzóval, mármint hogy nem birtoklok olyat egy-egy meghallgatás meg kiállításhang után nem vonnék le messzemenő következtetéseket.)

A piros a kiindulás, sub és eq nélkül, a kék a sub-bal kiegészített, és eq-val korrigált eredmény. Közben még faragtam rajta, hogy kevesebb és egyenletesebb legyen a mély, kicsit mohó voltam az elején.

Mivel a Studio kifejezés idáig nem volt a bűvös 3 betűs mozaikszó része, így most már egy ötlet van is rá, mi lehetne az MQA nélküli (vagy veszteségmentes MQA kódolású, ha úgy tetszik) magas felbontású FLAC fájlok neve: SMQA, azaz az igazi Studio Master Quality Authenticated.
Ettől jobb már nem is létezik, ami egy stúdióból jöhet, így hát eljövé az audiofil kánaán. 

Azért ennél egy picit többet értek el a marketing bullshit-tel: azt mindenképp, hogy "hifisták" tömegei keresték az "MQA-tudással" rendelkező DAC-okat, hálózati lejátszókat. Ez a trend itt az AVX-en is jól megfigyelhető volt, és talán még mindig tart. Aki utánajárt, az eljutott odáig, hogy nem az MQA-tudás miatt lesz jó egy DAC, és lesz@rta, de nem vagyok biztos benne, hogy ők voltak (vannak) többségben.

Hivatalos nyilatkozat az lesz, amiben bejelentik, hogy az MQA mögé új befektető állt be. Ahogy 2 évvel ezelőtt is bejelentették, hogy a jelenlegi befektetők egyike távozni fog, csak akkor ebből valamiért nem lett média cunami.
Ebben igazad van, de azért ha a nagy többség meghallja azt a szót, hogy MQA, egyből a kínai gyárak és a Tidal jutnak eszébe. És azt is tudjuk, hogy sem a tőzsde, sem a hifisták lelkivilága nem viselkedik mindig racionálisan.

Jaja, csak a HRA meg az Apple Music maradna egyelőre Hi-Resre, meg az ügyeseknek a Qobuz. Illetve Deezer, Spotfy, Amazon Music, sb, ha a CD-minőség elég.
Igen, 2021 végén beletették a firmware-be azt is. Viszont végigcsináltam velük a próbahónapot annak idején, de a szoftverüket nem kedveltem meg. Igaz, akkor még nem volt meg a Mini, és az akkori streamerembe csak a Tidal volt beledrótozva. Lehet, hogy adok nekik még egy esélyt, vagy lehet, hogy kénytelen leszek.
Amazon Music van tudtommal az Auralic-oknal (Ariesnel legalabbis biztosan).pali923 írta: ↑2023.04.14., pén. 11:44Lehet, hogy csak azért, mert nem jártam utána, de érzek némi kihívást abban, hogy mondjuk az Auralic Minimet rávegyem a Deezer vagy az Apple lejátszásra - feltéve, hogy szimpatikus nekem akármelyik szolgáltató. Az biztos, hogy a Tidal mindenbe is bele van integrálva valahogy, a többiek meg nem feltétlenül.Alex_Aston írta: ↑2023.04.14., pén. 08:42Apple, Deezer tudtommal mindenkinek elérhető, minden gond nélkül.
Lehet, hogy csak azért, mert nem jártam utána, de érzek némi kihívást abban, hogy mondjuk az Auralic Minimet rávegyem a Deezer vagy az Apple lejátszásra - feltéve, hogy szimpatikus nekem akármelyik szolgáltató. Az biztos, hogy a Tidal mindenbe is bele van integrálva valahogy, a többiek meg nem feltétlenül.Alex_Aston írta: ↑2023.04.14., pén. 08:42Apple, Deezer tudtommal mindenkinek elérhető, minden gond nélkül.

Ahogy a másik Tidal témánál volt a Wittao által betett válasz, én úgy látom, ők előre menekülnek.
Elvileg ennek az egésznek csak azokat kéne felizgatnia, akik a pénzecskéjüket direkt egy MQA-képes DAC-ra gyűjtögették. Akik kimaradtak belőle, azoknak meg úgyis mindegy.