Igaz
Már 2023 van
Mondjuk mikor 1978-ban megnéztem a Star Warst 9 évesen azt hittem ilyenkor már mindenki űrhajóval fog járni
Igaz

Tudja a gyári specifikációt, wow & flutter 0,03% RMS

Dehogynem, hasonlít az. Ez milyen játszó? Technics?supravox írta: ↑2023.04.17., hétf. 17:28Süti!sutemenyx írta: ↑2023.04.17., hétf. 15:40Na ez cuki! Ez egy jó gép! Elég meggyőzően a fordított csapágyazás csinálja mindenhol, hogy ne ugráljon a tányér.pärt írta: ↑2023.04.17., hétf. 14:48Most kerültem lemezjátszó közelébe, mértem is egyet (kettőt). Az alany egy Townshend Avalon. Az első mérés a gyári tányérral, második a gyári plusz egy dögnehéz akriltányérral készült. Ez utóbbi csak demonstrációs céllal, mivel azt a tányért nem tudom önmagában rárakni, mert az Avalon subtányérjának tengelye nagyobb átmérőjű, mint az akriltányér furata. Így viszont túl magasan van a tömegközéppont a tengely felfekvési pontjához képest, tehát a fordított csapágyazás előnyét eliminálja, de így is látszik a nagyobb tömeg pozitív hatása. De talán egyszer majd ráveszem magamat az átalakításra.
(A névleges fordulattól való eltérés elég magas, de azt tapasztaltam, hogy míg a WOW mértéke más-más appal és telefonnal meglehetősen pontosan egybevág, a névleges sebességtől való eltérés eléggé nagy szórást mutat. Furcsa, én az ellenkezőjére tippeltem volna. Egy másik appal is mértem, az ennek kicsit több, mint a felét számolta.)
Screenshot_2023-04-17-14-41-07-73_82cd5e484706a465ddb9e1ca3f0e6a6b~3.jpgScreenshot_2023-04-17-14-42-51-40_82cd5e484706a465ddb9e1ca3f0e6a6b.jpg
Ezzel a telós bigyóval szerinted mennyire valós egy lemezjátszó jóságának a megítélése?
Én 2x mértem.
Maradjunk annyiban nem nagyon hasonlít a 2 mérés.
A lemezjátszó ugyanazScreenshot_20230416_190305_Turntable Speed.jpg
Screenshot_20230416_152526_Turntable Speed.jpg
Süti!sutemenyx írta: ↑2023.04.17., hétf. 15:40Na ez cuki! Ez egy jó gép! Elég meggyőzően a fordított csapágyazás csinálja mindenhol, hogy ne ugráljon a tányér.pärt írta: ↑2023.04.17., hétf. 14:48Most kerültem lemezjátszó közelébe, mértem is egyet (kettőt). Az alany egy Townshend Avalon. Az első mérés a gyári tányérral, második a gyári plusz egy dögnehéz akriltányérral készült. Ez utóbbi csak demonstrációs céllal, mivel azt a tányért nem tudom önmagában rárakni, mert az Avalon subtányérjának tengelye nagyobb átmérőjű, mint az akriltányér furata. Így viszont túl magasan van a tömegközéppont a tengely felfekvési pontjához képest, tehát a fordított csapágyazás előnyét eliminálja, de így is látszik a nagyobb tömeg pozitív hatása. De talán egyszer majd ráveszem magamat az átalakításra.
(A névleges fordulattól való eltérés elég magas, de azt tapasztaltam, hogy míg a WOW mértéke más-más appal és telefonnal meglehetősen pontosan egybevág, a névleges sebességtől való eltérés eléggé nagy szórást mutat. Furcsa, én az ellenkezőjére tippeltem volna. Egy másik appal is mértem, az ennek kicsit több, mint a felét számolta.)
Screenshot_2023-04-17-14-41-07-73_82cd5e484706a465ddb9e1ca3f0e6a6b~3.jpgScreenshot_2023-04-17-14-42-51-40_82cd5e484706a465ddb9e1ca3f0e6a6b.jpg

A fotón a lemezjátszóban lévő panel van, a tápegység az egy külön dobozban van. Arról is tehetsz fel fotót, ha beállìtások érdekelnek, akkor irjál pü-t.dixie-chicken írta: ↑2023.04.17., hétf. 14:36hali mindenkinek
J1 táp,igy néz ki...mi az amit cserélni kéne ?
a fix rész,és az "úszó" rész szintben kell hogy legyen,vagy ez igy kb ahogyan van jó ?
köszi![]()

Na ez cuki! Ez egy jó gép! Elég meggyőzően a fordított csapágyazás csinálja mindenhol, hogy ne ugráljon a tányér.pärt írta: ↑2023.04.17., hétf. 14:48Most kerültem lemezjátszó közelébe, mértem is egyet (kettőt). Az alany egy Townshend Avalon. Az első mérés a gyári tányérral, második a gyári plusz egy dögnehéz akriltányérral készült. Ez utóbbi csak demonstrációs céllal, mivel azt a tányért nem tudom önmagában rárakni, mert az Avalon subtányérjának tengelye nagyobb átmérőjű, mint az akriltányér furata. Így viszont túl magasan van a tömegközéppont a tengely felfekvési pontjához képest, tehát a fordított csapágyazás előnyét eliminálja, de így is látszik a nagyobb tömeg pozitív hatása. De talán egyszer majd ráveszem magamat az átalakításra.

Streamernél próbáltam, hogy a lineáris táp (TMP 5V/3A) és a készülék (Taga TWA10) között a gyárilag a streamerhez csomagolt vékonyka USB A to C kábelt kicseréltem egy Xiaomi gyorstöltő kábelre (120W/6A), már nem elmékszem pontosan, de olyan 3-4eFt értékben. A különbség jelentős lett, nem "mintha" hanem egészen jól és határozottan hallható. Nem lemezjátszó, de ugyanúgy gyengeáram és egyenáram.

PgSpa írta: ↑2023.04.16., vas. 20:33Nekem az Edwards TT6-nál az eredeti (egy kis falidugaszba épített vacak) darabhoz képest a gyári SC4 tápegység (ami finomszabályozható is) óriási javulást hozott. Mondhatnám, hogy általa lett felnőtt a lemezjátszó hangja.zoli73 írta: ↑2023.04.16., vas. 14:54Szép napot mindenkinek!
Adott a lemezjátszóm(Funk Firm LSD), ami 12V DC-ről üzemel. A gyárilag mellékelt, telefon töltő jellegű, kapcsoló üzememű tápegységét, kiváltottam(úgy 1 éve) egy sokak által ismert, használt "Microsoft tuning tápegységre". A pozitív változás ugyan nem volt drámai, de egyértelműen hallható volt.
Kérdésem, lehet-e, érdemes-e innen tovább lépni például egy Hydra Sound, Luxor Audio, stb. lineáris tápegységgel?
Tudom, a Microsoft, és egyéb lineáris tápegységeket legtöbben streamerek, dac-ok, stb. tápellátássára használják, de hátha van, aki lemezjátszó előtt is használ ilyet, ill. van tapasztalata ez ügyben.
Ha valaki "csak" streamer, dac, és egyéb eszköz előtt szerzett tapasztalatot, az is érdekel, hátha lehet párhuzamot vonni.
Köszönöm!
Ha már belekényszerítesz az OFF-ba, az Auralic Minihez SBooster tápot használok, ez is sokkal jobb, mint a gyári.
Tápnál nekem még a Heed Orbit jut eszembe, csak nem tudom, hogy Zsolték gyártottak/gyártanak-e 12V DC verziót?

Ahogy írtam is, az enyémhez is ezt a vacak dugót adták, tápegység gyanánt, ami azért könnyen felűlmúlható. Ez történt nálam is, a Microsoft tápegységgel. Viszont él bennem a remény, hogy ettől is van feljebb. Gyuri hozzászólása alapján van remény, érdemes próbálkozni.PgSpa írta: ↑2023.04.16., vas. 20:33Nekem az Edwards TT6-nál az eredeti (egy kis falidugaszba épített vacak) darabhoz képest a gyári SC4 tápegység (ami finomszabályozható is) óriási javulást hozott. Mondhatnám, hogy általa lett felnőtt a lemezjátszó hangja.zoli73 írta: ↑2023.04.16., vas. 14:54Szép napot mindenkinek!
Adott a lemezjátszóm(Funk Firm LSD), ami 12V DC-ről üzemel. A gyárilag mellékelt, telefon töltő jellegű, kapcsoló üzememű tápegységét, kiváltottam(úgy 1 éve) egy sokak által ismert, használt "Microsoft tuning tápegységre". A pozitív változás ugyan nem volt drámai, de egyértelműen hallható volt.
Kérdésem, lehet-e, érdemes-e innen tovább lépni például egy Hydra Sound, Luxor Audio, stb. lineáris tápegységgel?
Tudom, a Microsoft, és egyéb lineáris tápegységeket legtöbben streamerek, dac-ok, stb. tápellátássára használják, de hátha van, aki lemezjátszó előtt is használ ilyet, ill. van tapasztalata ez ügyben.
Ha valaki "csak" streamer, dac, és egyéb eszköz előtt szerzett tapasztalatot, az is érdekel, hátha lehet párhuzamot vonni.
Köszönöm!
Ha már belekényszerítesz az OFF-ba, az Auralic Minihez SBooster tápot használok, ez is sokkal jobb, mint a gyári.
Tápnál nekem még a Heed Orbit jut eszembe, csak nem tudom, hogy Zsolték gyártottak/gyártanak-e 12V DC verziót?

Nekem az Edwards TT6-nál az eredeti (egy kis falidugaszba épített vacak) darabhoz képest a gyári SC4 tápegység (ami finomszabályozható is) óriási javulást hozott. Mondhatnám, hogy általa lett felnőtt a lemezjátszó hangja.zoli73 írta: ↑2023.04.16., vas. 14:54Szép napot mindenkinek!
Köszönöm!