Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintem valami túlságosan drága

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7504

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

zoltanvarga írta:
2023.04.16., vas. 16:28
Üdvözlet! Szerény véleményem szerint ez a topic, a fórum jelenlegi szabályzata szerint a 22-es csapdája. Idézem: "ez a topic pedig pont azzal a céllal született, hogy a véleményt, pro és kontra lehessen írni úgy, hogy az ne legyen ártrollkodás". A szabályzat pedig így szól:
6.8.6. Az eladási ár meghatározása kizárólag a Téma nyitójának a hatásköre. Az ár kritizálása szigorúan tilos.
6.8.7. Amennyiben valaki mégis ellenállhatatlan kényszert érez az ár megkifogásolására, véleményezésére, akkor azt ne a Témában tegye meg, hanem küldjön egy Privát üzenetet a Téma nyitójának. Erről tilos a Témában szót ejteni.
Melyik része nem érthető? Ebbe a topic-ba egy betűt sem szabad írni a szabályzat szerint. Már jó pár hete szórakoztat, hogy mi megy itt, embereket zárnak ki, a csiki-csuki módszerrel. Most vagy el lehet mondani a saját véleményt, vagy nem.
Tudom, a vagy nem demokratikusabb!
Tisztelettel: Zoltán
Szia Zoltán!

Szívesen segítek!
Ez nem az a Téma, amit a hirdető nyit. A hirdetés témájában tilos az ár kritizálása meg még sok minden más is, ami a Fórum egyéb területein nem. Remélem érthető?!
Mindent lehet a megfelelő helyen és a megfelelő stílusban. Ha a hirdetés körül minden rendben van, nincs min aggódni.
Semmilyen csiki-csuki módszer nincs. Egyszerű szabályok vannak. Ezek megszegése kerül szankcionálásra. A kizáráshoz jól oda kell tennie magát valakinek... mégha esetenként az illető ezt nem is így éli meg...

ákos
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 135

Hozzászólás Szerző: Vappali »

zoltanvarga írta:
2023.04.16., vas. 16:28
asebestyen írta:
2023.04.15., szomb. 17:55
A topic címe: Szerintem valami túlságosan drága. Ennek megfelelően mindenki eldöntheti, szerinte valami drága vagy sem, nyerészkedés vagy sem.
Tonee73 által berakott link egy információ az esetleges vevőnek az adott eszközről, puszta tény, semmmilyen irányú véleményt nem tartalmaz. Ez a topic pedig pont azzal a céllal születetett, hogy a véleményt pro és kontra le lehessen írni úgy, hogy az ne legyen ártrollkodás. Viszont a vélemény megfogalmazása is legyen szalonképes, mivel véleményt is lehet normálisan megfogalmazni és lehet ordenáré módon. Igaz, HunLaca? :rolleyes:
Továbbiakban az ilyen jellegű szalonképtelen hozzászólásokat eltávolítom és megy érte a warning.
Köszönöm a megértést!
Üdvözlet! Szerény véleményem szerint ez a topic, a fórum jelenlegi szabályzata szerint a 22-es csapdája. Idézem: "ez a topic pedig pont azzal a céllal született, hogy a véleményt, pro és kontra lehessen írni úgy, hogy az ne legyen ártrollkodás". A szabályzat pedig így szól:
6.8.6. Az eladási ár meghatározása kizárólag a Téma nyitójának a hatásköre. Az ár kritizálása szigorúan tilos.
6.8.7. Amennyiben valaki mégis ellenállhatatlan kényszert érez az ár megkifogásolására, véleményezésére, akkor azt ne a Témában tegye meg, hanem küldjön egy Privát üzenetet a Téma nyitójának. Erről tilos a Témában szót ejteni.
Melyik része nem érthető? Ebbe a topic-ba egy betűt sem szabad írni a szabályzat szerint. Már jó pár hete szórakoztat, hogy mi megy itt, embereket zárnak ki, a csiki-csuki módszerrel. Most vagy el lehet mondani a saját véleményt, vagy nem.

Konkrétan EBBEN a topicban elmondhatod. Viszont a hirdetésben ( ami itt "téma"-ként szerepel) nem szabad árat kritizálni.
Ha új hirdetést adsz fel, itt - ezen a portálon - úgy szerepel, hogy nyitsz egy új témát. Vagyis nem "új hirdetést" adsz fel, hanem egy "új témát" nyitsz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vappali 2023.04.16., vas. 16:48-kor.

zoltanvarga
Isten Hozott! :)
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: zoltanvarga »

asebestyen írta:
2023.04.15., szomb. 17:55
A topic címe: Szerintem valami túlságosan drága. Ennek megfelelően mindenki eldöntheti, szerinte valami drága vagy sem, nyerészkedés vagy sem.
Tonee73 által berakott link egy információ az esetleges vevőnek az adott eszközről, puszta tény, semmmilyen irányú véleményt nem tartalmaz. Ez a topic pedig pont azzal a céllal születetett, hogy a véleményt pro és kontra le lehessen írni úgy, hogy az ne legyen ártrollkodás. Viszont a vélemény megfogalmazása is legyen szalonképes, mivel véleményt is lehet normálisan megfogalmazni és lehet ordenáré módon. Igaz, HunLaca? :rolleyes:
Továbbiakban az ilyen jellegű szalonképtelen hozzászólásokat eltávolítom és megy érte a warning.
Köszönöm a megértést!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Ez is ékes példája, a külföldi árakra mennyire megy a hivatkozás:
viewtopic.php?f=33&t=188965&p=2788903&h ... o#p2788903

Az itthonira, ráadásul itt avx-en 2022-ben volt eladó, arra valahogy nem sikerül:
viewtopic.php?f=33&t=175726&p=2700591&h ... o#p2700591

Lehet ugyan az a kettő gondolkodik.gif

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

quad írta:
2023.04.15., szomb. 17:37
Lenne egy kérdésem a mindenütt nyerészkedést keresőkhöz:
Az AVX egyik tagja pár napja eladott itt 27 db Stockfisch CD - köztük néhány duplikátot is - 100 ezer Ft-ért, azaz átlag 3,7 ezer Ft-ért.
Rá két napra egy, a HFP-n rendszeresen CD-ket áruló gyűjtő (vagy kereskedő?) meghirdette ezeket a duplikátokat, de már 5900 és 6600 ft-közötti árakon.

Na most ez nyerészkedés vagy sem?

Egyébként ez a kérdés sok esetben felmerülhet egyben megvásárolt több készülék (pl hangfal + erősítő + forrás) egyenkénti eladásánál.
Ha a HFP is hasonlóan működne, mint az avx = lenne hozzászólási lehetőség, ott sem maradna szó nélkül, megnyugodhatsz. ;)

img
Értékelés: 1

Re: Clevo P775DM3 17.3" FHD 16GB RAM GTX1080

Hozzászólás Szerző: img »

Egy hangosan gondolkodós tanács: gyorsabban és nagyságrendileg lenne érdemes csökkentened az árát ha el szeretnéd adni, mert 2025-től megszűnik a Windows 10 támogatottsága, a 11-hez viszont minimum 8. generációs CPU kell a hivatalos támogatottsági kritériumok szerint. Egyébként is elég kevés olyan potenciális vevő van, aki 1.5 évre vesz használt laptopot.

Csak azért jegyeztem meg, mert már fél éve hirdetgeted.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7504

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Köszönöm a megértést!
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

quad
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: quad »

Lenne egy kérdésem a mindenütt nyerészkedést keresőkhöz:
Az AVX egyik tagja pár napja eladott itt 27 db Stockfisch CD - köztük néhány duplikátot is - 100 ezer Ft-ért, azaz átlag 3,7 ezer Ft-ért.
Rá két napra egy, a HFP-n rendszeresen CD-ket áruló gyűjtő (vagy kereskedő?) meghirdette ezeket a duplikátokat, de már 5900 és 6600 ft-közötti árakon.

Na most ez nyerészkedés vagy sem?

Egyébként ez a kérdés sok esetben felmerülhet egyben megvásárolt több készülék (pl hangfal + erősítő + forrás) egyenkénti eladásánál.
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, Tannoy Ascot, STAX Lambda Signature, SR-404

Plexcom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Plexcom »

Nálam ez 2-3 hónapja van... Kedves kommentelő is írja, hogy 2 napja 250.000 ért vettem most meg árulom gigászi haszonnal. Igen az egy tök másik hangfal ami sérült volt állvány nélkül. Utána járni nem tudnak, belepofázni annál könnyebb.

bobb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Re: Chario Constellation Lynx gyári állvánnyal

Hozzászólás Szerző: bobb »

ZöldFül írta:
2023.04.15., szomb. 12:42
És mi van akkor, ha az előző tulaj áron alul adta el, mert szüksége volt a pénzre, vagy mert épp látókörébe került valami, amit nagyon szeretett volna gyorsan megvásárolni? Annyi mindentől függ(het), hogy valaki miért annyiért hirdet, amennyiért. Nehéz ezt így itthonról megítélni, hacsak nem alkalmaz az AVX egy objektív értékbecslőt. Max. nem kell megvenni, ha valaki sokallja. Hadd hirdesse! Ha nem megy el, úgyis leárazza, vagy megtartja...
Azért ne csináljunk már abból napi rutint, hogy ha valaki meglát egy jónak tűnő hirdetést, azonnal megveszi, majd másnap x millio Ft-tal többért újra hirdeti. Ha megveszik szuper, ha nem, elmegy árában. Persze senki ne szóljon egy szót se, mert hát az ő dolga, meg mi különben is úriemberek vagyunk meg ugye a fórum szabályzat... (előbb írták, hogy biztos valaki az adott cuccot vidáman használná).
Egyébként nem véletlen, hogy a fórumon tízszer több hirdetés van, mint a másik oldalon (úgy értem nem csak a nagyobb képek miatt).

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

HunLaca96 írta:
2023.04.15., szomb. 13:28
sok ember a teve és a kecskeszar között van valahol félúton.
ezmiez?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: sssggg »

ZöldFül írta:
2023.04.15., szomb. 12:42
És mi van akkor, ha az előző tulaj áron alul adta el, mert szüksége volt a pénzre, vagy mert épp látókörébe került valami, amit nagyon szeretett volna gyorsan megvásárolni? Annyi mindentől függ(het), hogy valaki miért annyiért hirdet, amennyiért. Nehéz ezt így itthonról megítélni, hacsak nem alkalmaz az AVX egy objektív értékbecslőt. Max. nem kell megvenni, ha valaki sokallja. Hadd hirdesse! Ha nem megy el, úgyis leárazza, vagy megtartja...
Csak, hogy tisztuljon a kép egy kicsit!
Akitől ezeket a dobozokat vette Plexcom fórumtárs ,neki kettő pár volt eladó ez gondolom nem titok. Azt viszont nem sokan tudják, hogy a második pár dobozt Sárváron vásárolta potom 100 ezer forintért. Ezt onnan tudom,hogy láttam a hirdetést, sőt írtam a tulajnak, hogy ennyiért ne adja el,mert nepper kezére kerül,kb 2 órán belül már fent volt a hirdetés itt!

HunLaca96
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: HunLaca96 »

Teljesen egyet értek Plexcom-al és ZöldFül-el. Végszóként pedig a tisztességet ne keverjük bele, ugyanis is sok ember a teve és a kecskeszar között van valahol félúton.

Plexcom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Azt bezzeg nem mondja az tájékoztató kommentelő, hogy a ugyenaez a hangfal, oldalán sérüléssel állvány nélkül 250.000-ért ment el. Akkor én aki kiteszi 350.000 -ért állvánnyal, sérülésmentes hangfallal (és ebből jó magyar szokás szerint még alkuldni fognak 30-50.000 ft között), akkor én vagyok a nyerészkedő patkány mert használtam de találtam jobbat és most eladnám és urambocsá nem annyiért amennyiért vettem hanem ami a valós értéke lehet. Jól mondja az előttem hozzászóló, nem kell megvenni, lehet lapozni de a saját frusztrációnkat nem más eladása alatt kellene kiélni.

ZöldFül
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: ZöldFül »

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3249

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

HunLaca96 írta:
2023.04.15., szomb. 12:04
Ritkán szoktam kommentelni, de megkell hogy védjem az eladót. Ugyanis az ő cucca, annyiért adja amennyiért akarja. Az hogy elviszik-e az más kérdés. Engem párszor már kidobtak egy-egy hétre az árazásba való beleugatásom miatt, ugyanis énsem szeretem ha játszanak az árakkal. Volt rá példa hogy lebuktattam így eladót és még engem dobtak ki. Természetesen törölve lett a dolog, nehogy többen lássák. Énis azt gondolom hogy csúnya dolog volt belinkelni a dolgokat. Engem ezért már egy hétre kitettek volna. Akkor hogy is van ez?(Nem várok váraszt, ugyanis azt is leszarom). Üdv. Laci
Se én, se tone nem az árát kritizáltuk, ha megnézed.
A korábbi hirdetési link berakás nem tiltott senkinek, sőt.
Csak a Marantz! :-D

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

HunLaca96 írta:
2023.04.15., szomb. 12:04
Ritkán szoktam kommentelni, de megkell hogy védjem az eladót. Ugyanis az ő cucca, annyiért adja amennyiért akarja. Az hogy elviszik-e az más kérdés.
Persze, de van azért egy határ, ami felett elégg bicskanyitogató, főleg pár hét után. Ez nem kicsit nyerészkedésnek tűnik.
Aki meg akkor lemaradt róla 260e-ért az itteni tulaj miatt, lehet évekig használta volna vigyorogva, most meg vegye meg 350e-ért vagy max 20e-et le is tud alkudni aka így is megszívja.

HunLaca96
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: HunLaca96 »

Ritkán szoktam kommentelni, de megkell hogy védjem az eladót. Ugyanis az ő cucca, annyiért adja amennyiért akarja. Az hogy elviszik-e az más kérdés. Engem párszor már kidobtak egy-egy hétre az árazásba való beleugatásom miatt, ugyanis énsem szeretem ha játszanak az árakkal. Volt rá példa hogy lebuktattam így eladót és még engem dobtak ki. Természetesen törölve lett a dolog, nehogy többen lássák. Énis azt gondolom hogy csúnya dolog volt belinkelni a dolgokat. Engem ezért már egy hétre kitettek volna. Akkor hogy is van ez?(Nem várok váraszt, ugyanis azt is leszarom). Üdv. Laci

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6164

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Plexcom írta:
2023.04.15., szomb. 06:50
Szia, és ez szerinted nem beleavatkozás? Persze azt mondod, hogy nem az....
Nem értem miért zavar mást az , hogy vettem egy hangfalat, kipróbáltam, szép volt jó volt de más hangfalat vettem a helyére és ezt eladnám teszem azt többért mint ahogy vettem.
A trollkodást tiltja a szabályzat, ez nem karcolja szerinted kicsit ezt a kategóriát?

A tagok rendszerint be szokták linkelni a fórumon korábban vásárolt termékeket mikor tovább szeretnék adni őket.
Ezt nem tiltja szabályzat, sőt üdvözlendő tény, hogy tisztában lehet valaki az általa esetleg megvásárolni szándékozott cucc előéletével.
Igen, annyiért adod amennyiért akarod, mert a tiéd.Viszont van az a dolog amit úgy hívnak: tisztesség (ami sajnos a mai világban eléggé kihalófélben van).
Tudod, a dombon ülő vadászkutyát nem érdekelné, ha felraktad volna 10%-al többért (az esetleges alku lehetőségét bennehagyva vagy a szállítási költségeid hozzáadva, hogy azt ne bukd).
Ez a felület nem azért van, hogy elősegítse a tagok számára, hogy egymást lehúzzák.
A végére pedig pár dolog a szabályzatból:

"2.16. Üzletszerű kereskedelem a Fórum tulajdonosának engedélye nélkül a Fórum teljes területén szigorúan tilos."

"6.8.8. Amennyiben a Téma nyitója nyilvánvaló haszonszerzés céljával kíván hirdetni, vagy a törvényekbe, jó erkölcsbe ütköző terméket kíván értékesíteni, akkor kérjük, hogy azt haladéktalanul jelezzék a Moderátoroknak a „Jelent” gomb alkalmazásával.."

Sok sikert.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Plexcom írta:
Nem értem miért zavar mást az , hogy vettem egy hangfalat, kipróbáltam, szép volt jó volt de más hangfalat vettem a helyére és ezt eladnám teszem azt többért mint ahogy vettem.
A trollkodást tiltja a szabályzat, ez nem karcolja szerinted kicsit ezt a kategóriát?
Akkor talán hirdesd 10-15e-rel többért pár hét használat után, ne 90e-rel, esetleg. Mert lehet ez már b.ssza a szemét itt néhány jóérzésű fórumtagnak.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3249

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Plexcom írta:
Mert a szabályzat tiltja az üzletszerű, vagy haszonszerzési céllal történő hirdetést. Benne van a szabályzatban.
Illetve a termék előzményeinek a feltüntetése, ha itt történt a vásárlás, akkor az ha jól emlékszem, kötelező, vagy ajánlott.
Csak a Marantz! :-D

Plexcom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

kicsike írta:
2023.04.14., pén. 11:01
Milyen két és fél hónap? 2023. 04 11.-én kelt el, akkor zárta a témát és már 2023. 04. 13.-án eladó is lett 90 ezerrel drágábban! Szóval 2 nap alatt ment fel az ára!!!
Szerintem te rossz hirdetést nézel. 36_1_5.gif Ezt a konkrét dobozt erica árulta.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

kicsike
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: kicsike »

Milyen két és fél hónap? 2023. 04 11.-én kelt el, akkor zárta a témát és már 2023. 04. 13.-án eladó is lett 90 ezerrel drágábban! Szóval 2 nap alatt ment fel az ára!!!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

kicsike írta:
2023.04.14., pén. 10:30
Persze mindenki annyiért árulja amennyiért akarja, csak azt nem értem hogy miért 1 nap után? Még meg sem melegedett a rendszerében, fogalma sincs hogy mit tud, akkor hogy tudja eldönteni hogy nem kell, inkább eladja? Esetleg nem hobby már, anyagi haszonszerzés a célzat?

A hsz átkerült a helyére.

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”