Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintem valami túlságosan drága

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
bobb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Re: Chario Constellation Lynx gyári állvánnyal

Hozzászólás Szerző: bobb »

ZöldFül írta:
2023.04.15., szomb. 12:42
És mi van akkor, ha az előző tulaj áron alul adta el, mert szüksége volt a pénzre, vagy mert épp látókörébe került valami, amit nagyon szeretett volna gyorsan megvásárolni? Annyi mindentől függ(het), hogy valaki miért annyiért hirdet, amennyiért. Nehéz ezt így itthonról megítélni, hacsak nem alkalmaz az AVX egy objektív értékbecslőt. Max. nem kell megvenni, ha valaki sokallja. Hadd hirdesse! Ha nem megy el, úgyis leárazza, vagy megtartja...
Azért ne csináljunk már abból napi rutint, hogy ha valaki meglát egy jónak tűnő hirdetést, azonnal megveszi, majd másnap x millio Ft-tal többért újra hirdeti. Ha megveszik szuper, ha nem, elmegy árában. Persze senki ne szóljon egy szót se, mert hát az ő dolga, meg mi különben is úriemberek vagyunk meg ugye a fórum szabályzat... (előbb írták, hogy biztos valaki az adott cuccot vidáman használná).
Egyébként nem véletlen, hogy a fórumon tízszer több hirdetés van, mint a másik oldalon (úgy értem nem csak a nagyobb képek miatt).

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

HunLaca96 írta:
2023.04.15., szomb. 13:28
sok ember a teve és a kecskeszar között van valahol félúton.
ezmiez?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 332

Hozzászólás Szerző: sssggg »

ZöldFül írta:
2023.04.15., szomb. 12:42
És mi van akkor, ha az előző tulaj áron alul adta el, mert szüksége volt a pénzre, vagy mert épp látókörébe került valami, amit nagyon szeretett volna gyorsan megvásárolni? Annyi mindentől függ(het), hogy valaki miért annyiért hirdet, amennyiért. Nehéz ezt így itthonról megítélni, hacsak nem alkalmaz az AVX egy objektív értékbecslőt. Max. nem kell megvenni, ha valaki sokallja. Hadd hirdesse! Ha nem megy el, úgyis leárazza, vagy megtartja...
Csak, hogy tisztuljon a kép egy kicsit!
Akitől ezeket a dobozokat vette Plexcom fórumtárs ,neki kettő pár volt eladó ez gondolom nem titok. Azt viszont nem sokan tudják, hogy a második pár dobozt Sárváron vásárolta potom 100 ezer forintért. Ezt onnan tudom,hogy láttam a hirdetést, sőt írtam a tulajnak, hogy ennyiért ne adja el,mert nepper kezére kerül,kb 2 órán belül már fent volt a hirdetés itt!

HunLaca96
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: HunLaca96 »

Teljesen egyet értek Plexcom-al és ZöldFül-el. Végszóként pedig a tisztességet ne keverjük bele, ugyanis is sok ember a teve és a kecskeszar között van valahol félúton.

Plexcom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Plexcom »

Azt bezzeg nem mondja az tájékoztató kommentelő, hogy a ugyenaez a hangfal, oldalán sérüléssel állvány nélkül 250.000-ért ment el. Akkor én aki kiteszi 350.000 -ért állvánnyal, sérülésmentes hangfallal (és ebből jó magyar szokás szerint még alkuldni fognak 30-50.000 ft között), akkor én vagyok a nyerészkedő patkány mert használtam de találtam jobbat és most eladnám és urambocsá nem annyiért amennyiért vettem hanem ami a valós értéke lehet. Jól mondja az előttem hozzászóló, nem kell megvenni, lehet lapozni de a saját frusztrációnkat nem más eladása alatt kellene kiélni.

ZöldFül
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: ZöldFül »

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3342

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

HunLaca96 írta:
2023.04.15., szomb. 12:04
Ritkán szoktam kommentelni, de megkell hogy védjem az eladót. Ugyanis az ő cucca, annyiért adja amennyiért akarja. Az hogy elviszik-e az más kérdés. Engem párszor már kidobtak egy-egy hétre az árazásba való beleugatásom miatt, ugyanis énsem szeretem ha játszanak az árakkal. Volt rá példa hogy lebuktattam így eladót és még engem dobtak ki. Természetesen törölve lett a dolog, nehogy többen lássák. Énis azt gondolom hogy csúnya dolog volt belinkelni a dolgokat. Engem ezért már egy hétre kitettek volna. Akkor hogy is van ez?(Nem várok váraszt, ugyanis azt is leszarom). Üdv. Laci
Se én, se tone nem az árát kritizáltuk, ha megnézed.
A korábbi hirdetési link berakás nem tiltott senkinek, sőt.
Csak a Marantz! :-D

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 434

Hozzászólás Szerző: kargidje »

HunLaca96 írta:
2023.04.15., szomb. 12:04
Ritkán szoktam kommentelni, de megkell hogy védjem az eladót. Ugyanis az ő cucca, annyiért adja amennyiért akarja. Az hogy elviszik-e az más kérdés.
Persze, de van azért egy határ, ami felett elégg bicskanyitogató, főleg pár hét után. Ez nem kicsit nyerészkedésnek tűnik.
Aki meg akkor lemaradt róla 260e-ért az itteni tulaj miatt, lehet évekig használta volna vigyorogva, most meg vegye meg 350e-ért vagy max 20e-et le is tud alkudni aka így is megszívja.

HunLaca96
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: HunLaca96 »

Ritkán szoktam kommentelni, de megkell hogy védjem az eladót. Ugyanis az ő cucca, annyiért adja amennyiért akarja. Az hogy elviszik-e az más kérdés. Engem párszor már kidobtak egy-egy hétre az árazásba való beleugatásom miatt, ugyanis énsem szeretem ha játszanak az árakkal. Volt rá példa hogy lebuktattam így eladót és még engem dobtak ki. Természetesen törölve lett a dolog, nehogy többen lássák. Énis azt gondolom hogy csúnya dolog volt belinkelni a dolgokat. Engem ezért már egy hétre kitettek volna. Akkor hogy is van ez?(Nem várok váraszt, ugyanis azt is leszarom). Üdv. Laci

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6225

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Plexcom írta:
2023.04.15., szomb. 06:50
Szia, és ez szerinted nem beleavatkozás? Persze azt mondod, hogy nem az....
Nem értem miért zavar mást az , hogy vettem egy hangfalat, kipróbáltam, szép volt jó volt de más hangfalat vettem a helyére és ezt eladnám teszem azt többért mint ahogy vettem.
A trollkodást tiltja a szabályzat, ez nem karcolja szerinted kicsit ezt a kategóriát?

A tagok rendszerint be szokták linkelni a fórumon korábban vásárolt termékeket mikor tovább szeretnék adni őket.
Ezt nem tiltja szabályzat, sőt üdvözlendő tény, hogy tisztában lehet valaki az általa esetleg megvásárolni szándékozott cucc előéletével.
Igen, annyiért adod amennyiért akarod, mert a tiéd.Viszont van az a dolog amit úgy hívnak: tisztesség (ami sajnos a mai világban eléggé kihalófélben van).
Tudod, a dombon ülő vadászkutyát nem érdekelné, ha felraktad volna 10%-al többért (az esetleges alku lehetőségét bennehagyva vagy a szállítási költségeid hozzáadva, hogy azt ne bukd).
Ez a felület nem azért van, hogy elősegítse a tagok számára, hogy egymást lehúzzák.
A végére pedig pár dolog a szabályzatból:

"2.16. Üzletszerű kereskedelem a Fórum tulajdonosának engedélye nélkül a Fórum teljes területén szigorúan tilos."

"6.8.8. Amennyiben a Téma nyitója nyilvánvaló haszonszerzés céljával kíván hirdetni, vagy a törvényekbe, jó erkölcsbe ütköző terméket kíván értékesíteni, akkor kérjük, hogy azt haladéktalanul jelezzék a Moderátoroknak a „Jelent” gomb alkalmazásával.."

Sok sikert.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Plexcom írta:
Nem értem miért zavar mást az , hogy vettem egy hangfalat, kipróbáltam, szép volt jó volt de más hangfalat vettem a helyére és ezt eladnám teszem azt többért mint ahogy vettem.
A trollkodást tiltja a szabályzat, ez nem karcolja szerinted kicsit ezt a kategóriát?
Akkor talán hirdesd 10-15e-rel többért pár hét használat után, ne 90e-rel, esetleg. Mert lehet ez már b.ssza a szemét itt néhány jóérzésű fórumtagnak.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3342

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Plexcom írta:
Mert a szabályzat tiltja az üzletszerű, vagy haszonszerzési céllal történő hirdetést. Benne van a szabályzatban.
Illetve a termék előzményeinek a feltüntetése, ha itt történt a vásárlás, akkor az ha jól emlékszem, kötelező, vagy ajánlott.
Csak a Marantz! :-D

Plexcom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Plexcom »

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

kicsike írta:
2023.04.14., pén. 11:01
Milyen két és fél hónap? 2023. 04 11.-én kelt el, akkor zárta a témát és már 2023. 04. 13.-án eladó is lett 90 ezerrel drágábban! Szóval 2 nap alatt ment fel az ára!!!
Szerintem te rossz hirdetést nézel. 36_1_5.gif Ezt a konkrét dobozt erica árulta.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

kicsike
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: kicsike »

Milyen két és fél hónap? 2023. 04 11.-én kelt el, akkor zárta a témát és már 2023. 04. 13.-án eladó is lett 90 ezerrel drágábban! Szóval 2 nap alatt ment fel az ára!!!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

kicsike írta:
2023.04.14., pén. 10:30
Persze mindenki annyiért árulja amennyiért akarja, csak azt nem értem hogy miért 1 nap után? Még meg sem melegedett a rendszerében, fogalma sincs hogy mit tud, akkor hogy tudja eldönteni hogy nem kell, inkább eladja? Esetleg nem hobby már, anyagi haszonszerzés a célzat?

A hsz átkerült a helyére.

kicsike
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: kicsike »

Persze mindenki annyiért árulja amennyiért akarja, csak azt nem értem hogy miért 1 nap után? Még meg sem melegedett a rendszerében, fogalma sincs hogy mit tud, akkor hogy tudja eldönteni hogy nem kell, inkább eladja? Esetleg nem hobby már, anyagi haszonszerzés a célzat?

A napokban történt: a jófogáson hirdettek egy NAD 326BEE erősítőt távirányító nélkül + Castle Knight 4 hangfalat 120.000.-Ft-ért. Elkelt és másnap megjelent itt az AVX-n is a hirdetés de már külön, az erősítő 80.000.-Ft, a hangfal 90.000.-Ft, az erősítő aznap el is kelt, a hangfal még vihető gondolkodik.gif

Szóval amíg arról szólt ez az oldal, hogy a "beteg" :D hifirajongók adják-veszik egymás között a cuccokat hasonló áron, illetve tisztességes árképzés mellett, hogy a "betegek" minél több dologhoz hozzájussanak, minél több dolgot ki tudjanak próbálni otthoni körülmények között -mert ugye ez az egyetlen hiteles és irányadó- addig csak a köszönetemet tudom kifejezni az AVX-nek, mert én is sok dologhoz hozzájutottam a segítségükkel :smile53:

Viszont ez a példa, és az általam említett "üzlet" is egyre inkább elveszi a kedvemet az egésztől, és már szeretnék kimaradni ebből a közösségből, pedig az életemben elég előkelő helyet foglal el a "hifi"!

Hangsúlyozom, vedd meg és ha nem tetszik akkor add tovább, de legalább adj neki esélyt és ne az üzletet lásd benne!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

nalah írta:
2023.04.14., pén. 08:51
Arról volt szó,hogy nem avatkozunk az árképzésbe! :quetionmark:
Ki avatkozott bele? Én csak az előzmény hirdetést tettem be. gondolkodik.gif

nalah
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: nalah »

Arról volt szó,hogy nem avatkozunk az árképzésbe! :quetionmark:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Ez is csak 90e-et ment fel két és fél hónap után:

viewtopic.php?f=33&t=183537&p=2764265#p2764265

viewtopic.php?f=33&t=189766

Na ehhez már tényleg pofa kell.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
2023.04.05., szer. 08:57
1. Ebay Kleinanzeige-s hirdeteseket tettel be, aminek koztudottan MINIMUM a fele atveres. Engem is szivattak meg egy Nakamichi 1000ZXL-lel, szerencsere idoben lealltam az uzlettel.
Inkabb 1200-1500€ a piaci ar. Es abban mar messze nincsen benne a tankolas ara, foleg 1.9-2.1€/liter eseten, oda vissza 2000-3000km-rel szamolva, mert nem feltetlenul van Munchenben, lehet Berlin vagy Hamburg is, mindjart mas a leanyzo fekvese.

2. Idokozben volt 2020-hoz kepest egy global shutdown a covid miatt, leegett egy fontos felvezetogyar, lefagyott (szo szerint) a texasi TI/AD uzeme, veluk a chipgyartas es csak veluk a global chipgyartas 25%-a esett ki masfel evre! Ez irdatlan nagy szam.
Raadasul a covid teremtett egy nehezen ellenorizheto home office allapotot, ahol mindenkinek van 1-1 oraja PS5-tel jatszani munka kozben/helyett, vagy zenet hallgatni, Netflixet nezni, igy amikor a felvezetogyartas megfekudt, hirtelen hatalmas kereslet alakult ki a felvezetoket tartalmazo szorakoztato elektronikai termekekre, amik a maradekot nem tudtak kielegiteni. Nem egy bonyolult kozgazdasagi dolog, ha keresleti piac van, akkor az arak felfele mozdulnak, mig a kinalati/tulkinalati eseten lefele mennek. Meg most sem labaltunk ki a chip problemabol, mert az ipar gorgeti maga elott a lemaradast, 1-3 eves szallitasi hataridoket le tudtak faragni 1 evre.

Azon tul az 500.000 HUF aron meghirdetett keszuleket 10% alkuval jo esellyel el lehet hozni, mig ott kint Nemetorszagban vagy az Ebay feluleten erre nem sok esely van.

Mindenki eldontheti mit valaszt, de sirdogalni a magas arak miatt teljesen felesleges, mert ezt jelenleg az elet 100000 terulete miatt megtehetnenk, minden dragabb nem csak szeretett hobbink termekei.

3. Regi highend nagy vasakkal pedig szerezz tobb tapasztalatot, mert nem veletlenul kerultek regen annyiba, es ez az extra tudas ma ujra nagy ertekkel bir. Nem utolso sorban ez kaphato, egy uj, hasonlo kepessegu uj termeket meg legalabb 5-6-8-12 honap varakozas utan vehetne meg a vevo, 10x aron. Ha kap.
1. Érdeklődtél náluk, hogy valóban kamu az a 2 db hirdetés?
Szerintem nem.

2. Jó ez a chip gyár leégett ...stb maszlag. A hangfal árak is akkor talán emiatt emelkedtek? gondolkodik.gif
Ott részben a chip gyártók szépen bespájzoltak maguknak, lásd nVidia 3080/3090 anno irgalmatlanul elszállt árai aka 4-5x áron mentek, ha lehetett egyáltalán kapni, főleg itthon. ;peace;

3. Persze, kapható. Ha esetleg olyan alkatrész kellene bele, akkor meg ... gondolkodik.gif

Szóval mindenre lehet ellenpélda. ;)

joseph66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Re: Sonus Faber Grand Piano Domus hangfal

Hozzászólás Szerző: joseph66 »

199.9 € a külföldi szállítás, 2390 € a hangfalpár, összesen tehát 2589,9 €-ért idejön, ami most - még 400-al számolva is - 1.035.960 HUF. Ez még mindig kevesebb, mint a Te 1.050.000-es utolsó árad.
Emotiva XPA-DR2 Differential Reference kétcsatornás végerősítő - Gustard X26PRO DAC előerősítő - Pro-Ject CD Box DS cd - Wharfedale EVO 4.2 hangfal - Hydrasound Next II NANO Graphene hangfalkábel - Ezüst OCC XLR - Hydra Titan Jumper - PS Audio Power Plant P10 tápgenerátor

szantaudi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: szantaudi »

Hát nem tudom ki mennyit számol egy németországi útra.Én tudok számolni ,de ennyiből amennyiért én adom ez nem igen jönne haza :smile28:

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Hozzászólás Szerző: peterson »

szantaudi írta:
2023.04.01., szomb. 09:32
https://www.ebay.com/itm/234937028803?m ... media=MORE

Egy kis kedv csináló. Ahogy alakultak az árak a világpiacon az elmúlt években.
Van ettől azért közelebb is, kedvezőbben is... ;) : https://www.springair.de/de/sonus-faber ... mus/h73976
Persze a tied még közelebb van! :D

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”