Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2160

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

zoli73 írta:
2023.04.14., pén. 15:13
sutemenyx írta:
2023.04.14., pén. 14:58
Idleres és DD tulajok is tehetnétek fel mérést. Kíváncsi vagyok melyik mit mutat. Ez az app:
C3C48CE2-DDE7-4B4D-BB4A-0E185577CBDB.png
Ez az applikáció nekem is le van töntve a telefonomra, használtam is már néhányszor, de szerintem pontos, korrekt mérést akkor tudnánk végezni vele, ha a telefonunk korong alakú lenne, lyukkal a közepén, hogy tökéletesen a lemeztányér közepére tudjuk helyezni.
Ahányszor megváltoztatom a telefonom helyét, helyzetét a lemeztányéron, annyiszor változik a mért érték.
A valódi egyenfutási érték feltehetően ennél pontosabb.
A telefonos applikációval való mérés nem pontos, de persze ugyanazon körülmények között, összehasonlításnak jó lehet. De ha már telefonnal mértek, érdemes egy ragasztószalagot tenni a tengelyhez, lehetőleg a legprecízebben beállítva központosságot.

pl:
Képkivágás.JPG
Képkivágás.JPG (87.52 KiB) Megtekintve 1134 alkalommal

theta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 50

Hozzászólás Szerző: theta »

pärt írta:
2023.04.14., pén. 15:22
Nekem egy másik app van. Én úgy mérek vele, hogy a tengely fölé egy ragasztógurigát rakok, arra megy középre a telefon. Ez így eléggé kiegyensúlyozott pozíció.
Ezt nagyon remélem, hogy így csinálja mindenki...bár nem minden Hifista műszaki ember is :D :D :D

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3096

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Az egy oldalra, a motor felé elhúzott forgó tányér - a perselyben lévő tengelyével - hozza létre ezt az igen gyors, impulzusszerű sebességingadozásokat. Ehhez a gyors változásokhoz sok energia kell, amit a forgó tányér tömege/lendülete biztosít. Itt a szíj, vagy a damil nem tud semmilyen gyors változást létrehozni, hiszen pont azért van a szíjhajtás, hogy elcsatoljon minden rezonanciát a motor és a tányér között...nem vihet át gyors, impulzusokat a böhöm tányérra :D
A mellékelt mérésnél ott a bízonyíték a hirtelen belassulásra, majd az követő elfordulással a tányér visszagyorsulására.
TJ.
Csatolmányok
612B24B4-9B87-47FE-9B10-2A8922D8049D.png
612B24B4-9B87-47FE-9B10-2A8922D8049D.png (262.37 KiB) Megtekintve 1109 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5272

Hozzászólás Szerző: pärt »

Nekem egy másik app van. Én úgy mérek vele, hogy a tengely fölé egy ragasztógurigát rakok, arra megy középre a telefon. Ez így eléggé kiegyensúlyozott pozíció.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3380

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

sutemenyx írta:
2023.04.14., pén. 14:58
Idleres és DD tulajok is tehetnétek fel mérést. Kíváncsi vagyok melyik mit mutat. Ez az app:
Ez az applikáció nekem is le van töntve a telefonomra, használtam is már néhányszor, de szerintem pontos, korrekt mérést akkor tudnánk végezni vele, ha a telefonunk korong alakú lenne, lyukkal a közepén, hogy tökéletesen a lemeztányér közepére tudjuk helyezni.
Ahányszor megváltoztatom a telefonom helyét, helyzetét a lemeztányéron, annyiszor változik a mért érték.
A valódi egyenfutási érték feltehetően ennél pontosabb.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

C3C48CE2-DDE7-4B4D-BB4A-0E185577CBDB.png (693.01 KiB) Megtekintve 1111 alkalommal
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1300

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

sutemenyx írta:
2023.04.14., pén. 14:19
Na elmondom. Arrol van szó, hogy bármilyen jó is a hagyományos csapágyazás (pl a 17:32-ig forgó Xerxes), ha azt elhúzza oldalra a szíj, feszítve van, akkor nem az olajfilmben forog szabadon (mint szíj nélkül a Xerxes), hanem 2 ponton nekifeszül a csapágy oldalfalának, kinyomja azon a ponton az olajat, és forgás helyett körbeugrál, körberöcög a tengely, és ezzel a tányér. Annyira “hard” karakterisztikájú rezonanciát generálva, ami a szíjon kersztül biztosan nem jön át. Tehát: a hagyományos csapágyazású lemezjátszó soha büdös életben nem lesz képes torzítatlan hang visszaadásra.

A függesztett tányér egy dimenzionálisan jobb dolog, mert az nem generál ilyen rezgést. Ott az imbolygással kell kezdeni valamit. Erre jó megoldás az ellentengelyes meghajtás, mert az jól beállítva semerre sem húzza a tányért. Ezzel mind az egyenfutás, mind a nyávogás kiküszöbölhető (ez egy jól beállított, ám 3évnyi állás után bekapcsolt Lurné):
07F04874-2699-46DC-B423-B785FFA5B7F0.jpeg

Na ezt tudja a Lurné helyből. És ez csak 1 dolog az előnyei közül.
Kíváncsi lennék, gépész mit mondana erre a "hanem 2 ponton nekifeszül a csapágy oldalfalának, kinyomja azon a ponton az olajat, és forgás helyett körbeugrál, körberöcög a tengely"-re. Elméletben itt/így szép, de szerintem nem így működik .
Másrészt nem tudjuk, hogy a megfelelő olaj van-e a csapágyban. Mikor volt cserélve, tisztítva. Persze azt sem tudjuk, hogy lenne-e a kétféle állapot között bármi kimutatható eredmény. Ugyanez van szíj esetében. Olcsó puha szíj, amire azt hinné az ember, hogy na ez biztosan nem viszi át a motor rezgéseit, meg ilyesmi, szóval ehhez képest a gyári szíj nagyon jól meghallható hangzásbeli javulást okozott. Pedig sokkal sprődebb, vastagabb, merevebb , keményebb, mint a rosszabb hangzású....

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3380

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

sutemenyx írta:
2023.04.14., pén. 14:19
Na elmondom. Arrol van szó, hogy bármilyen jó is a hagyományos csapágyazás (pl a 17:32-ig forgó Xerxes), ha azt elhúzza oldalra a szíj, feszítve van, akkor nem az olajfilmben forog szabadon (mint szíj nélkül a Xerxes), hanem 2 ponton nekifeszül a csapágy oldalfalának, kinyomja azon a ponton az olajat, és forgás helyett körbeugrál, körberöcög a tengely, és ezzel a tányér. Annyira “hard” karakterisztikájú rezonanciát generálva, ami a szíjon kersztül biztosan nem jön át. Tehát: a hagyományos csapágyazású lemezjátszó soha büdös életben nem lesz képes torzítatlan hang visszaadásra.

A függesztett tányér egy dimenzionálisan jobb dolog, mert az nem generál ilyen rezgést. Ott az imbolygással kell kezdeni valamit. Erre jó megoldás az ellentengelyes meghajtás, mert az jól beállítva semerre sem húzza a tányért. Ezzel mind az egyenfutás, mind a nyávogás kiküszöbölhető (ez egy jól beállított, ám 3évnyi állás után bekapcsolt Lurné):

Azért ebben "a motor a szijjal egy irányba húzza a csapágyat, ezért az sohasem fogja a valós futásteljesítményét nyújtani" elméletben lehet valami. Nem véletlenül alkalmaznak egyes gyártók pl. több motort, több szíjat, vagy amit az én lemezjátszóm is:https://www.heynowhifi.com.au/products/ ... per-deck-2. Egy motor hajtja a tányért szíjjal, de mégis nulla a csapágy oldal irányú terhelése.
Felteszem ez az egyenfutásra, és a csapágy élettartamára is jótékony hatással van.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2023.04.14., pén. 13:58
Én csak a forgási sebességről beszéltem, nem annak egyenetlenségéből származó negatív hatásairól. / Imbolyog-e a sasszie, vagy nem, stb., azok nyilván nem kívánatos, káros hatások. /
Gondold meg, ha a fejed fölött pörgetsz egy követ, az is tud egyenletesen forogni, pedig annál kiegyensúlyozatlanabb dolgot nehéz elképzelni.

Két dolog biztos :
1. A közös nevező a telefon.
2. Ha a tengely áll és azon forog a persely és minden egyéb, azt fordított csapágynak hívják. / Rock, J1, plexis Scout, Bese, stb.../
Biztosan van annak a kőnek olyan fordulatszáma ahol nem rezonál, de olyan is lenne ahol meg rezegne mint az állat.
Szóval még nem tudodunk semmit, max reménykedni lehet, hogy az fordított csapágyazás lehet az összefüggés....
Igazából még mindig "csak" azonos fajtájú csapágyakon vizsgált eltérő tányérokat és eltérő lemezalátéteket. Mivel mindennek lehet hatása, így mondjuk 1 azonos elem mellett legalább 2 eltérő van ugyanazon vizsgálatban egyelőre....

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

07F04874-2699-46DC-B423-B785FFA5B7F0.jpeg (146.34 KiB) Megtekintve 1086 alkalommal
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1507

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Én csak a forgási sebességről beszéltem, nem annak egyenetlenségéből származó negatív hatásairól. / Imbolyog-e a sasszie, vagy nem, stb., azok nyilván nem kívánatos, káros hatások. /
Gondold meg, ha a fejed fölött pörgetsz egy követ, az is tud egyenletesen forogni, pedig annál kiegyensúlyozatlanabb dolgot nehéz elképzelni.

Két dolog biztos :
1. A közös nevező a telefon.
2. Ha a tengely áll és azon forog a persely és minden egyéb, azt fordított csapágynak hívják. / Rock, J1, plexis Scout, Bese, stb.../

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Mindegyik mérés az én telefonommal készült.
Na mi a megfejtés, mitől alakul ki mikrorezgés és ezzel torzítás? :D

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Még egy kis segítség, itt egy rosszul beálított Lurné mérése:
C61A4914-3D39-4CDE-81FD-8C5EADC03939.png
C61A4914-3D39-4CDE-81FD-8C5EADC03939.png (234.16 KiB) Megtekintve 1048 alkalommal
Nagyfekvenciás rezgés ezen sincs, csak imbolygás.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2023.04.14., pén. 12:44
Dixie észerevételét osztom - ha arra gondolt - szerintem egy függöleges tengely körül forgó test forgási egyenletességét nem kellene befolyásolja a kiegyensúlyozatlanság.
Milyen erő hatására változna a sebesség ? Melyik félkörben lenne lassabb, melyikben gyorsabb ? Miért változna, hiszen a teljes fordulat alatt ugyanolyan erőhatások hatnak a tányérra mind a 360 fok megtétele közben.
Teljese más lenne a helyzet, ha nagyon nincsen vízszintesen beállítva a lemezjátszó, vagy hogy szemléletesebb legyek, egy szélmalom esetében.
A gyakorlatilag vízszintes tengely körül forgó lapátoknál nagyon érzékelhető a kiegyensúlyozatlanság, hiszen a gravitáció különböző erővel hat az eltérő súlyú lapátokra.
Egy vízszintesen beállított lemezjátszónál erről szó nincs.
/ szvsz /
Szerintem ezt még gondold át... A lemezjátszó (is) egy rezonáns dolog . Függetlenül , hogy függőleges a tengelye. Viszont a tányér vízszintesen mozog , így a chassis függőleges rugós alátámasztásait is oldalra tudja rángatni. Ami nem valószínű, hogy a rugókat is egyforma mértékben kezdi el mozgatni, az esetlegesen eltérő erőkarok miatt. Így a rendszer lehet, hogy nem kb egy frekvencián kezd el "rezonálni", hanem inkább imolyogni fog(na).... Ha nem lenne minden kiegyensúlyozva, összehagolva...Merev lemezjátszó esetén is e áll fenn, csak más frekvenciára kerülhet, más lehet a lecsengése, stb....
Szerintem induljunk ki abból, ha nincs szíj/nem volt szíj a tányéron. Ha hasonló felbontásra konvertálsz, akkor szerintem hasonló dolgot látni , mint a szíjjal vizsgált esetben. 33.27-33.35-ig ugrál a jel. kb 4-5 periódusban. Ha a szíj nélküli esetet nézzük és ott is csak 0,08 szintre húznánk a sebességhatárt a lassuló tendencia helyett, akkor lehet, hogy nagyon hasonló jönne ki oda is.Szóval nem is tudjuk mit hasonlítunk mihez... A "mérőműszer" egy telefon volt ? Tudjuk, hogy nem az csinál ilyen jelet ?! Gyanús a lassulásoknál jelentősen simább vonal.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

A piros gépen nincs mikrorezgés, pedig nem jobb ám a motor. Egy sima philips szinkronmotor hajtja. A mikrorezgés a rezgéscfrekvenciájától függően kvázi jittert okoz, és ezzel torzítást. Ennek a piros gépnek 0.5-1sec frekvenciájú a nyávogása. Ez már nem torzítást okoz, hanem effektív nyávogást. Ami azonban ha elég alacsony, akkor nem észrevehető.

Na miért jobb ez a piros gép, mint az előző az előző két szintén szíjas?

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Nem jó úton jártok. Hogy az átlagsebesség eltér a 33.33-tól az tökmindegy, nem az az érdekes. Hanem a wow és annak a milyensége, hogy milyen frekvenciájú a sebességváltozás.

Nézzük a Bese féle piros gépet. Ez is külső motoros, cérnaszál az erőátviteli elem. Viszont függesztett csapágy van. Egy tengelyre rakott golyón ül a tányér. Eredmény:
E8F9A434-5A88-433F-A180-04F9A560FAB8.png
E8F9A434-5A88-433F-A180-04F9A560FAB8.png (244.58 KiB) Megtekintve 980 alkalommal
9502B080-6A95-44AD-993B-CD4FAE06F68F.jpeg
9502B080-6A95-44AD-993B-CD4FAE06F68F.jpeg (4.01 MiB) Megtekintve 980 alkalommal
Na mi a trükk?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Dixie észerevételét osztom - ha arra gondolt - szerintem egy függöleges tengely körül forgó test forgási egyenletességét nem kellene befolyásolja a kiegyensúlyozatlanság.
Milyen erő hatására változna a sebesség ? Melyik félkörben lenne lassabb, melyikben gyorsabb ? Miért változna, hiszen a teljes fordulat alatt ugyanolyan erőhatások hatnak a tányérra mind a 360 fok megtétele közben.
Teljese más lenne a helyzet, ha nagyon nincsen vízszintesen beállítva a lemezjátszó, vagy hogy szemléletesebb legyek, egy szélmalom esetében.
A gyakorlatilag vízszintes tengely körül forgó lapátoknál nagyon érzékelhető a kiegyensúlyozatlanság, hiszen a gravitáció különböző erővel hat az eltérő súlyú lapátokra.
Egy vízszintesen beállított lemezjátszónál erről szó nincs.
/ szvsz /

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

0.01 vs 0.05 - re gondolt szerintem Big.
Ja, a közös nevező a telefon... :D

A Roxan-nak nagyon kifinomult, vékony tengelyű csapágya van.
Tényleg nagyon könnyedén, sokáig forog.
A konstruktőr filozófiája az volt, hogy a pici nagyon kis nyomatékú motor bizonyos keretek között el bírjon fordulni a saját tengelye körűl - egy állítható feszességű rugó ellenében - ezzel a működéséből adódó pici lökéseit ne a szíjra vigye át, hanem ő maga "kimozogja".
Ennek a rugóerőnek az optimális beállítása - emlékeim szerint - nem túl egyszerű.
Ha a mérés helyes és a sebesség valóban 9 - szer változik másodpercenként, azt gondolom, hogy a rosszul beálított rugó által keltett lökések - önrezonancia? -okozzák ezt.
Érdemes lenne a motort ideiglenesen lefixálni, hogy ne tudjon forgolódni kicsit sem a tengelye körül és megismételni a kísérletet.
Csodálkoznék, ha nem tök más eredmény születne.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2782

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

A lassulásban a dombokat az okozza, hogy kiegyenlitetlen a tányér, mivel rajta van a telefon.
egy szép "leszoritó gyűrű" kerül fel a lemezjátszóra valahol 6:28 környékén...üt mint az atom :smile51: ,nem beszélve a "0" pont beállitásárol amely "looks OK" kategorizálást kap :smile51: :smile30:

youtu.be/YAeSzZjMCHY
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Big írta:
2023.04.14., pén. 07:39
sutemenyx írta:
2023.04.13., csüt. 22:48
Nézzünk egy másik gépet. Egyedi építés, teljesen különálló motor. A meghajtás egy hosszú damilon keresztül történik, sőt még a motor és a damil közt gimigörgő is van, ami biztosan csillapítaná a motor rezonanciáját:
2246E802-914F-4E92-9E73-76FB571CC570.jpeg311E22C9-3121-4F00-99BE-B1B4C7FF0EF3.jpeg

Na nézzük a forgás folytonosságát, ennek totál másnak kell lennie, hiszen messze van egy teljesen elcsatolt motor, elég rugalmas a hajtás és legalább 2x vagy 3x nehezebb a tányér is:

:( Hm.. hát ez kb tök ugyanolyan, mint a Xerxes. Mi a konkluzió, mi lehet a probléma? :D
Ezt azért értékeld újra, igen nagy a %-os eltérés. :rolleyes:
Melyik %?
Egyik 0.04%, másik 0.05%

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hozzászólás Szerző: Big »

sutemenyx írta:
Nézzünk egy másik gépet. Egyedi építés, teljesen különálló motor. A meghajtás egy hosszú damilon keresztül történik, sőt még a motor és a damil közt gimigörgő is van, ami biztosan csillapítaná a motor rezonanciáját:
2246E802-914F-4E92-9E73-76FB571CC570.jpeg311E22C9-3121-4F00-99BE-B1B4C7FF0EF3.jpeg

Na nézzük a forgás folytonosságát, ennek totál másnak kell lennie, hiszen messze van egy teljesen elcsatolt motor, elég rugalmas a hajtás és legalább 2x vagy 3x nehezebb a tányér is:

:( Hm.. hát ez kb tök ugyanolyan, mint a Xerxes. Mi a konkluzió, mi lehet a probléma? :D
Ezt azért értékeld újra, igen nagy a %-os eltérés. :rolleyes:
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

sutemenyx írta:

Mégis átjutnak a motor rezonanciák?
Mi a közös? A motorok fordulatszáma? (És akkor azonos az áttétel is.)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

2246E802-914F-4E92-9E73-76FB571CC570.jpeg
2246E802-914F-4E92-9E73-76FB571CC570.jpeg (3.64 MiB) Megtekintve 1050 alkalommal
311E22C9-3121-4F00-99BE-B1B4C7FF0EF3.jpeg
311E22C9-3121-4F00-99BE-B1B4C7FF0EF3.jpeg (3.54 MiB) Megtekintve 1050 alkalommal
612B24B4-9B87-47FE-9B10-2A8922D8049D.png (262.37 KiB) Megtekintve 1050 alkalommal

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Bedobok témát, ha már lemezjátszó…

Szóval van a tányércsapágyazás kérdése. A minap gondoltam egyet, és leszedtem a Xerxes szíját, majd visszatettem a tányért, és egy negyed fordulat erejéig meglöktem kézzel.
17perc, 32másodpercig pörgött :)
Mondhatni igen jó a csapágyazás…legalábbis bizonyos szempontból.
0F75B1E3-A874-435F-9D99-23F2E5F156EC.png
0F75B1E3-A874-435F-9D99-23F2E5F156EC.png (160.46 KiB) Megtekintve 1032 alkalommal
Aztán ugyanígy meglökve megmértem, hogy milyen a forgás folyamatossága, ha nincs szíj:
DEE92A1B-4F12-493F-81E0-E012A6359478.png
DEE92A1B-4F12-493F-81E0-E012A6359478.png (215.76 KiB) Megtekintve 1032 alkalommal
Ebből látszik, hogy önmagában a csapágy szép folyamatosan forog. A lassulásban a dombokat az okozza, hogy kiegyenlitetlen a tányér, mivel rajta van a telefon.

Nade motorhajtással egészen más a helyzet:
3307B4EE-AD78-4AA8-807E-43B1ACF27C58.png
3307B4EE-AD78-4AA8-807E-43B1ACF27C58.png (255.29 KiB) Megtekintve 1032 alkalommal
Van, ahol egy másodpercen belül 9x ugrál le-föl meredeken a sebesség, és ez csak az, amit a telefon gyorsulásmérője mérni tud. Mit jelent ez? Hát azt, hogy ugrál, döcög a tányér forgás közben, mint állat.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Arra a Scoutra kivancsi vagyok, nézegettem már. Már azert is érdekel, mert árulnak is egyet épp.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”