A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ha pedig a Tidal megroggyan, erősen korlátos lesz az itthoni nagyfelbontású streamelés. Azért itt még nem tartunk, reméljük.
Ahogy a másik Tidal témánál volt a Wittao által betett válasz, én úgy látom, ők előre menekülnek.
De ha mégis megroggyan a Tidal, miért lenne korlátos a hazai nagyfelbontású Stream?
Apple, Deezer tudtommal mindenkinek elérhető, minden gond nélkül.
Nálunk max akkor lesz pánik, ha megszűnik a családi csomag, és több ezer "csóró" emberke nem fog tudni rá előfizetni...
A hírt (hivatalos bejelentés hiányában) mindenki a saját érzelmei és előítélete szerint értelmezi és adja tovább.
Elvileg ennek az egésznek csak azokat kéne felizgatnia, akik a pénzecskéjüket direkt egy MQA-képes DAC-ra gyűjtögették. Akik kimaradtak belőle, azoknak meg úgyis mindegy.
Meg esetleg felmerülhet még, hogy a Tidal megszenvedi-e ezt a kavarást. Akármi is van, valami történik. Márpedig az üzleti világban a bizonytalanság és információhiány az, amit leginkább szeretnek elkerülni. Ha pedig a Tidal megroggyan, erősen korlátos lesz az itthoni nagyfelbontású streamelés. Azért itt még nem tartunk, reméljük.
A szo, amit keresunk : csodvedelem.
Teljes fizeteskeptelenseg, es annak erdekeben, hogy a tartozas miatt a szallitok ne szamoltassak/tathassak fel a ceget (itt az MQA eseten borulna minden), a ceg kerhet ilyet.
Ebbol az allapotbol 99%-ban nincs visszaut a gyakorlatban.
Ez azert joval komolyabb dolog par befekteto helycseres tamadasanal, valojaban komoly befektetoi penzekre/csodara van szukseg, hogy az MQA-t kihuzzak a felszamolas vagy vegelszamolas alol.
A poen, hogy ebben leginkabb a shenzen audio gyartoi kore erdekelt, millionyi eladott termekkel, amiknek a zaszlajara az MQA volt kasirozva eveken at. A tobbieknek majdnem mindegy.
Az persze egyéni megítélés kérdése, hogy ez milyennek hangzik.
Ez a lényeg. A hírt (hivatalos bejelentés hiányában) mindenki a saját érzelmei és előítélete szerint értelmezi és adja tovább. És persze a körülötte kialakult vita tökéletesen alkalmas arra, hogy beszélgetés közben ismét porrá alázzák egymást a hobbitársak.
Nem ment csődbe az MQA, hanem néhány befektető és részvényes helyet cserél a cégben, emiatt az ottani szabályok szerint kötelező "csődeljárást" kérniük. Ez csak a magyar nyelvben és magyar fülekben hangzik úgy, mint a világvége (ami ettől függetlenül persze bármikor bekövetkezhet).
Khm... komlyan???? Kötelező a csődeljárás, ha "néhány befektető és részvényes helyet cserél a cégben"??? Khm....
Akkor valószínűleg érdekesek a körülményei ennek a helycserének...
A csődeljárást minden esetben fizetésképtelenség előzi meg. Tehát vagy rosszul fordította valaki, és nem csődeljárásról (bankruptcy)van szó, vagy mégis, és akkor az azt jelenti, hogy a hitelezők, beszállítók, szolgáltatók felé fiztésképtelen a cég. Az persze egyéni megítélés kérdése, hogy ez milyennek hangzik. A csőd pont a cég ideiglenes védelmét jelenti a követelésekkel szemben, és nem feltétlenül jelenti a cég végét. De nem is egy "jó" dolog, a világ egyik táján sem.
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Egy kicsit azért kíváncsi lettem: gondolom, valamiféle jog- vagy más díjat kellett fizetni a kiadóknak és a DAC-gyártóknak is annak a szervezetnek/cégnek (azt sem tudom, hogy ez mi), ami ezt az MQA-t kitalálta és kezelte. Ez ment most csődbe? Ugyanakkor meg azt olvasom, hogy ezután is jönnek majd MQA fájlok a megosztókra, és lehet ezután is hallgatni az eddig feltöltött fájlokat. Meg talán lesznek/lehetnek majd új DAC-ok is.
Akkor viszont mi lesz ezzel a jog- vagy miféle díjjal ezután? Vagy totálisan félreértettem ezt az egészet?
Mondjuk inkább úgy, hogy félre van magyarázva és rettenetesen túl van tolva a dolog annak dacára, hogy érdemi infó és hivatalos nyilatkozat nincs róla. Nem ment csődbe az MQA, hanem néhány befektető és részvényes helyet cserél a cégben, emiatt az ottani szabályok szerint kötelező "csődeljárást" kérniük. Ez csak a magyar nyelvben és magyar fülekben hangzik úgy, mint a világvége (ami ettől függetlenül persze bármikor bekövetkezhet). És persze aki nem áll be a kárörvendő sorba, az biztosan MQA rajongó, bár esetemben ez elég fura lenne, hiszen erős ellenérzéseim vannak a témában és szándékosan soha nem vásároltam MQA dekódolásra alkalmas eszközt.
Ez most itt egy hivatalos formaban kozolt valasz a Tidal reszerol:
3646E2C7-FEC0-4DBD-AE36-7B1F6C7600D1.jpeg
Dolby Atmos meg "Sony 360 Reality Audio", szent szar, parasztvakítás amihez házimozi erősítő kell.
Remélem ezek még hamarabb kikopnak mint az MQA.
Atmos a filmhez tutijó.
Zenéhez még nem hallottam jónak, de nem igazán tudom, hogy veszteségesen vagy veszteségmentesen tömörített Atmos-t adnak-e a szolgáltatók. Sztereóban persze sok értelmét nem látom. És mellesleg tuti jól megvagyok nélküle...
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Tehat a Tidal eljutott vegre oda, amiert par eve konyorgok.
Bevallom férfiasan, nem mindent értek én ebből a történetből. Ehhez bizonyára hozzájárulnak hiányos jogi és egyéb ismereteim és angoltudásom is. Annyira nem izgatott eddig sem az MQA, szándékosan választottam Schiit dac-ot is.
Egy kicsit azért kíváncsi lettem: gondolom, valamiféle jog- vagy más díjat kellett fizetni a kiadóknak és a DAC-gyártóknak is annak a szervezetnek/cégnek (azt sem tudom, hogy ez mi), ami ezt az MQA-t kitalálta és kezelte. Ez ment most csődbe? Ugyanakkor meg azt olvasom, hogy ezután is jönnek majd MQA fájlok a megosztókra, és lehet ezután is hallgatni az eddig feltöltött fájlokat. Meg talán lesznek/lehetnek majd új DAC-ok is.
Akkor viszont mi lesz ezzel a jog- vagy miféle díjjal ezután? Vagy totálisan félreértettem ezt az egészet?
Tehát megkérdezted, hogy a kedvenc zenéid meglesznek e, vagy meg kell e őket keresni/jelölni a másik formátumban, jól értem?
És erre jött ez a bla, bla semmi válasz?
Peter Veth (MQA rajongoi klub admin) kerdezte a Tidaltol meg, hogy akkor most mi is lesz az MQA anyagok sorsa.
Tidal pedig leirta, hogy elerhetoek lesznek az MQA anyagok ES a nem MQA nagy felbontasu fajlok is.
Tehat a Tidal eljutott vegre oda, amiert par eve konyorgok.
Tehát megkérdezted, hogy a kedvenc zenéid meglesznek e, vagy meg kell e őket keresni/jelölni a másik formátumban, jól értem?
És erre jött ez a bla, bla semmi válasz?
(a Netflixről pontosan tudom, a zeneszolgáltatóknál én is sejtettem valahol, hogy az AWS lehet a többség hátterében /Tidalnál főleg/, de konkrét infóm nincs róla - azért van még IaaS-szolgáltató az AWS-en kívül is: Azure, Alicloud, hogy csak az igazán nagyokat említsem).
Mikor pár hónappal ezelőtt volt egy zavar az Amazon hálózatában, egyszerre állt meg több zenei streaming szolgáltatás, pl. a Tidal és a Qobuz is. Ez sokat elárul.
Bocs, hogy belevau, de ez a
" Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos." topic lett ?
Nem mintha zavarna, a felét sem értem, csak kérdem...
De, ha minden belefér az " Általában a hifiről " topicba , úgy is jó, csak akkor minek a másik ?
Ha nem zavar, akkor ne vau bele, ennyire egyszerű.
Ahogy láthatod, a téma egyéb (általánosabb, MQA-val kapcsolatos) társalgásból kavarodott ide.
De, ha minden belefér az " Általában a hifiről " topicba , úgy is jó, csak akkor minek a másik ?
Pontosan, a többség az Amazon AWS-t használja az audio streamszolgáltatók közül.
Erről van konkrét infód?
(a Netflixről pontosan tudom, a zeneszolgáltatóknál én is sejtettem valahol, hogy az AWS lehet a többség hátterében /Tidalnál főleg/, de konkrét infóm nincs róla - azért van még IaaS-szolgáltató az AWS-en kívül is: Azure, Alicloud, hogy csak az igazán nagyokat említsem).
Apple AWS
Amazon AWS
Spotify AWS
Soundloud AWS
Tidal AWS/Azure/Google cloud
Tobbit nem tudom…
Pontosan, a többség az Amazon AWS-t használja az audio streamszolgáltatók közül.
Erről van konkrét infód?
Ha Roonból játszod le a Tidalt, az pontosan mutatja a forrásanyag felbontását, illetve a streamerek egy része is tudja ezt a saját kijelzőjén. Én sosem használok Tidal Connectet, gyűlölöm a Tidal saját appját.
Dettó.
És még annyit, hogy Audirvanából is pontosan látható mind a "beérkező", mind a DAC/végpont felé "elmenő" jelfolyam mintavételezési frekvenciája és bitmélysége (együttesen: felbontása). Ne nevezzük ezt bitrátának (nem neked szól), mert az egészen mást jelent, bár "elmenő" esetben megközelítőleg szímítható, de "bejövő" esetben mérni kell(ene), ha valakit érdekel(ne).
Azért egy lejátszási bitrátát mutathatna menet közben, csak hogy lássuk mennyi az annyi. Attól megnyugodna kicsi hifista audiofil szívünk :)
Amúgy informatikai oldalról mekkora lehet a terhelhetősége egy mai modern file szervernek ha mondjuk öö 1 millióan ráakaszkodnak Master-audio előfizetéssel? (egy időben persze)
Csillag topológia meg ilyesmi vagy a T-home vetne véget a hí-rös bulinak a kerületben, mert a szomszéd xxx-et streamel 4k-ban
Ha Roonból játszod le a Tidalt, az pontosan mutatja a forrásanyag felbontását, illetve a streamerek egy része is tudja ezt a saját kijelzőjén. Én sosem használok Tidal Connectet, gyűlölöm a Tidal saját appját.
Szerver terhelhetőség: Nem tudom a Tidal hogy csinálja, de ilyesmire lett kitalálva a CDN (Content Delivery Network) felhőszolgáltatás, pl. az Amazonnál, ahol geolokáció szerint disztributált, és a terhelés függvényében rugalmasan allokálható szerver erőforrássokkal szolgálják ki az ügyfeleket.
Azért egy lejátszási bitrátát mutathatna menet közben, csak hogy lássuk mennyi az annyi. Attól megnyugodna kicsi hifista audiofil szívünk :)
Amúgy informatikai oldalról mekkora lehet a terhelhetősége egy mai modern file szervernek ha mondjuk öö 1 millióan ráakaszkodnak Master-audio előfizetéssel? (egy időben persze)
Csillag topológia meg ilyesmi vagy a T-home vetne véget a hí-rös bulinak a kerületben, mert a szomszéd xxx-et streamel 4k-ban
Szerver terhelhetőség: Nem tudom a Tidal hogy csinálja, de ilyesmire lett kitalálva a CDN (Content Delivery Network) felhőszolgáltatás, pl. az Amazonnál, ahol geolokáció szerint disztributált, és a terhelés függvényében rugalmasan allokálható szerver erőforrássokkal szolgálják ki az ügyfeleket.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Kedvenc előadókkal bizonyára nem lesz gond,
Viszont egyedileg jelölt kedvenc számokat szerintem újra meg kell majd jelölni. Hisz amikor egy zeneszám amúgy is több kiadó, album, stb. miatt, több verzióban van fent, akkor a jelölés mindig egy adott trackre vonatkozik.
Nehezen tudom elkepzelni, hogy a mai informatikai kornyezetben kihivast jelent egy elmentett track pl.
Eloado/Album/Szam - index1 (regi feltoltes)
Eloado/Album/Szam - index2 (uj feltoltes)
ujra parositasanak automatizalasa. Ha igen, akkor tenyleg csessze meg az osszes tartalomszolgaltato. Komolyan mibe telik hivatkozasokkal ramutatni a korabbira az uj adatbazisban?
Erről eszembe jut a Nyuszi, a Medve és a fűnyíró esete...