Jaja, csak a HRA meg az Apple Music maradna egyelőre Hi-Resre, meg az ügyeseknek a Qobuz. Illetve Deezer, Spotfy, Amazon Music, sb, ha a CD-minőség elég.
Szegény nagycsaládosok járnának rosszul, lennének elnyomva megint

Jaja, csak a HRA meg az Apple Music maradna egyelőre Hi-Resre, meg az ügyeseknek a Qobuz. Illetve Deezer, Spotfy, Amazon Music, sb, ha a CD-minőség elég.
Igen, 2021 végén beletették a firmware-be azt is. Viszont végigcsináltam velük a próbahónapot annak idején, de a szoftverüket nem kedveltem meg. Igaz, akkor még nem volt meg a Mini, és az akkori streamerembe csak a Tidal volt beledrótozva. Lehet, hogy adok nekik még egy esélyt, vagy lehet, hogy kénytelen leszek.
Amazon Music van tudtommal az Auralic-oknal (Ariesnel legalabbis biztosan).pali923 írta: ↑2023.04.14., pén. 11:44Lehet, hogy csak azért, mert nem jártam utána, de érzek némi kihívást abban, hogy mondjuk az Auralic Minimet rávegyem a Deezer vagy az Apple lejátszásra - feltéve, hogy szimpatikus nekem akármelyik szolgáltató. Az biztos, hogy a Tidal mindenbe is bele van integrálva valahogy, a többiek meg nem feltétlenül.Alex_Aston írta: ↑2023.04.14., pén. 08:42Apple, Deezer tudtommal mindenkinek elérhető, minden gond nélkül.
Lehet, hogy csak azért, mert nem jártam utána, de érzek némi kihívást abban, hogy mondjuk az Auralic Minimet rávegyem a Deezer vagy az Apple lejátszásra - feltéve, hogy szimpatikus nekem akármelyik szolgáltató. Az biztos, hogy a Tidal mindenbe is bele van integrálva valahogy, a többiek meg nem feltétlenül.Alex_Aston írta: ↑2023.04.14., pén. 08:42Apple, Deezer tudtommal mindenkinek elérhető, minden gond nélkül.
Ahogy a másik Tidal témánál volt a Wittao által betett válasz, én úgy látom, ők előre menekülnek.
Elvileg ennek az egésznek csak azokat kéne felizgatnia, akik a pénzecskéjüket direkt egy MQA-képes DAC-ra gyűjtögették. Akik kimaradtak belőle, azoknak meg úgyis mindegy.
Ez a lényeg. A hírt (hivatalos bejelentés hiányában) mindenki a saját érzelmei és előítélete szerint értelmezi és adja tovább. És persze a körülötte kialakult vita tökéletesen alkalmas arra, hogy beszélgetés közben ismét porrá alázzák egymást a hobbitársak.
Khm... komlyan???? Kötelező a csődeljárás, ha "néhány befektető és részvényes helyet cserél a cégben"??? Khm....fapaci írta: ↑2023.04.13., csüt. 22:07Nem ment csődbe az MQA, hanem néhány befektető és részvényes helyet cserél a cégben, emiatt az ottani szabályok szerint kötelező "csődeljárást" kérniük. Ez csak a magyar nyelvben és magyar fülekben hangzik úgy, mint a világvége (ami ettől függetlenül persze bármikor bekövetkezhet).
Mondjuk inkább úgy, hogy félre van magyarázva és rettenetesen túl van tolva a dolog annak dacára, hogy érdemi infó és hivatalos nyilatkozat nincs róla. Nem ment csődbe az MQA, hanem néhány befektető és részvényes helyet cserél a cégben, emiatt az ottani szabályok szerint kötelező "csődeljárást" kérniük. Ez csak a magyar nyelvben és magyar fülekben hangzik úgy, mint a világvége (ami ettől függetlenül persze bármikor bekövetkezhet). És persze aki nem áll be a kárörvendő sorba, az biztosan MQA rajongó, bár esetemben ez elég fura lenne, hiszen erős ellenérzéseim vannak a témában és szándékosan soha nem vásároltam MQA dekódolásra alkalmas eszközt.pali923 írta: ↑2023.04.13., csüt. 19:50Egy kicsit azért kíváncsi lettem: gondolom, valamiféle jog- vagy más díjat kellett fizetni a kiadóknak és a DAC-gyártóknak is annak a szervezetnek/cégnek (azt sem tudom, hogy ez mi), ami ezt az MQA-t kitalálta és kezelte. Ez ment most csődbe? Ugyanakkor meg azt olvasom, hogy ezután is jönnek majd MQA fájlok a megosztókra, és lehet ezután is hallgatni az eddig feltöltött fájlokat. Meg talán lesznek/lehetnek majd új DAC-ok is.
Akkor viszont mi lesz ezzel a jog- vagy miféle díjjal ezután? Vagy totálisan félreértettem ezt az egészet?
Atmos a filmhez tutijó.
Bevallom férfiasan, nem mindent értek én ebből a történetből. Ehhez bizonyára hozzájárulnak hiányos jogi és egyéb ismereteim és angoltudásom is. Annyira nem izgatott eddig sem az MQA, szándékosan választottam Schiit dac-ot is.
Dolby Atmos meg "Sony 360 Reality Audio", szent szar, parasztvakítás amihez házimozi erősítő kell.
Peter Veth (MQA rajongoi klub admin) kerdezte a Tidaltol meg, hogy akkor most mi is lesz az MQA anyagok sorsa.Alex_Aston írta: ↑2023.04.13., csüt. 16:10Tehát megkérdezted, hogy a kedvenc zenéid meglesznek e, vagy meg kell e őket keresni/jelölni a másik formátumban, jól értem?
És erre jött ez a bla, bla semmi válasz?
Tehát megkérdezted, hogy a kedvenc zenéid meglesznek e, vagy meg kell e őket keresni/jelölni a másik formátumban, jól értem?
Mikor pár hónappal ezelőtt volt egy zavar az Amazon hálózatában, egyszerre állt meg több zenei streaming szolgáltatás, pl. a Tidal és a Qobuz is. Ez sokat elárul.Aszpirin írta: ↑2023.04.12., szer. 17:48(a Netflixről pontosan tudom, a zeneszolgáltatóknál én is sejtettem valahol, hogy az AWS lehet a többség hátterében /Tidalnál főleg/, de konkrét infóm nincs róla - azért van még IaaS-szolgáltató az AWS-en kívül is: Azure, Alicloud, hogy csak az igazán nagyokat említsem).
Ha nem zavar, akkor ne vau bele, ennyire egyszerű.
Ez a tema ugy altalaban a hifit elegge erinti.
Apple AWSAszpirin írta: ↑2023.04.12., szer. 17:48Erről van konkrét infód?
(a Netflixről pontosan tudom, a zeneszolgáltatóknál én is sejtettem valahol, hogy az AWS lehet a többség hátterében /Tidalnál főleg/, de konkrét infóm nincs róla - azért van még IaaS-szolgáltató az AWS-en kívül is: Azure, Alicloud, hogy csak az igazán nagyokat említsem).
Erről van konkrét infód?
Dettó.