Sziasztok!
A minap kicsit beleszaladtam egy elég kellemetlen szituációba. Okulásként leírom az egészet.
Egy TMP ANT LE dac-ot eladtam egy frissen regisztrált forumtársunknak (nevének leírását még kerülném, mert nem vagyok biztos, hogy nem csak puszta tudatlanságból tette mindazt, amit, meg kb mindegy is 1 hónapja regisztrált, semmi hsz, nem lenne elrettentőereje úgy sem), azzal a kikötéssel, hogy az adás-vételt nem tekintem letétbe helyezett próbavásárlásnak, nyilván mivel a műszakilag kifogástala volt a dac, ezért természetesen egy esetleges műszaki hibára mindez nem vonatkozott (tehát, ha hibás persze visszavenném).
Itt az első hibám: a szállítást nem a vevő felellőségére vállaltam.
Elküldtem, atombiztos csomagolásban. A dac-ot a vevő átvette, utánvéttel (foxpost 150e max, a fenmaradót utalással kértem, a vevő ígérte amint átveszi küldi a pénzt, átvételt követően 3. napon sikerült ezt abszolválnia, itt már kicsit aggodtam

).
Majd kérdezem, átvette-e, ok-e minden, írja ok, majd kipróbálja. Semmi reakció napokig.
Majd eltelik 5 nap, írja, hogy a dac-nak van egy számára elfogadhatatlan alapzaja, így hát vissza is küldené. De előtte mindent kipróbált: kábelekkel próbálkozik, szűrő talán volt, mondom nálam dc-szűrőn volt az elosztó, azon lógott a hibrid csöves erősítőm és a dac, minimális alapzaja volt az erősítőnek és talán a dacnak is, de egyáltalán nem zavaró mértékű, nem is tudtam differenciálni melyik okozza, közelre hajolva hallottam minimális alapzajt(korábban más dac-kal is jelen volt mindez, így gondolnám az erősítő alapbúgása elnyomta, ha volt is a dac-nak, no meg a szűrő is sokat javított); mondom próbálja ki dc-szűrővel. A válasz: ezt nem tudja megoldani, meg hát neki a szuper csöves erősítője nem is zajos, meg nem jó ez így neki bla-bla-bla.
Hiba kettő: én hülye, tök fáradtan telefonon beszélek vele, megy a puhítás részéről, én meg belefáradva mondom, hogy persze jól van küldje, van ez így.
Ekkor éppen Törökbálint felé jártam hazafelé menet, hosszú nap, szakad az eső, péntek du., mennék már, hülye módon mégis mondom elugrok hozzá, mondja belváros, erre én áhh, küld inkább vissza, nem akarok 1-2 órát már ezzel szenvedni(reggel óta úton, Szegedre mentem), ok jólvan, jajj de milyenjó, letesszük.
Utána, otthon nyugodtan átgondolva, betojok, hogy basszus nálam nem volt semmi ilyen mértékű jelenség, mi van ha valami nem kerek a dac-nál vagy ha mi van ha nincs semmi probléma, csak ő döntött úgy hogy inkább visszaküldi, mert hát ilyenje van. Hozzáteszem a próbálgatást előtte leszögeztük, hogy abban nem vagyok partner.
Írom neki, hogy jó lett volna előre szólni, kicsit fázok a dologtól, nem szívesen utaztatom vissza, majd megint egy új vevőnek stb., közben a konstruktőr is nyilatkozik, hogy hát ez ilyen, kicsi alapzaja van. Vevőm állítja, nem kicsi, zavaró.
Na mondom szuper, ezt 5 nappal az átvételt követően nem biztos, hogy szeretném visszavenni, oldjuk meg máshogy, bp-i lévén segítek túladni, ha netán hibás, szervíz és visszaveszem/állom a javítást.
Akárhogy is, jó lenne a végére járni, de ez nálam nem volt zavaróan búgó. És átgondolt álláspontom szerint ezt nem 5 nappal az átvételt követően kellett volna közölni, a visszavásárlástól idegenkedem.
Hiba három: nem kötöttük ki egy esetleges próbára vétel idejét, körülményeit.
Ezt követően elszabulnak az indulatok: vevőm a jogi végzettségét és az indoklás nélküli elláláshoz való jogát villogtatja, én felvilágosítom hogy részemről nem történt hibás teljesítés, ne jöjjön ezzel, átvette, használata, majd 5 nap múlva közölte, hogy ez így nem jó: mert vagy hibás vagy nem, de akkor sem tetszik ez így neki. Nyilván se így, se úgy nem kerek valami.
Erre részéről jön a perrel/keresettel való fenyegetés, meg hogy eljön személyesen és ő addig nem tágít amíg nem kapja vissza a pénzét és hát a jog útvesztőjét ismeri, nem tágít, megszívat, stb.
Na mondom ok baszki, hozd vissza vagy küld atombiztos, biztosított, egyedi átvétellel elátott, videóra felvett csomagolásban/szállítással, én meg felveszem, mikor bontom/tesztelem és ha hibás vagy nem úgy kapom vissza, ahogy küldtem, nyugodjon meg, lesz per.
Na itt tart a dolog, fasza.
Nyilván a személyes átvétel lenne az optimális, talán j.hét után járok is Bp-en, de egyáltalán nem ilyen dolgok miatt és valami elképesztően irritáló az egész szitu, ha lehet lezárnám kevésbé személyes módon.
Ki mit tanácsol?