Igen, erről beszéltem az előbb. A terem akusztikája kiváló, ha az adott megszólaláshoz illeszkedően állították be a hangolhatóalto írta: ↑2023.03.31., pén. 16:07Egyetértek. Szerintem is tök oké az akusztika, de a tecnikán lehetne reszelni. Tegnapi friss élményem, ugyanebben a teremben, kihangosított koncert, nagyon tiszta, brutális dinamikájú dobok, jó a gitár, a billentyűs, de a basszusgitár egy szétfolyó massza. A 6 húros basszer finom játékát sajnos nem lehetett élvezni, mert egy mély búgás volt az egész. Nem vagyok egy fanyalgó típus, ott nem is engedtem meg magamnak, hogy ez elvigye a fókuszom a zenéről, de azért gondoltam utólag megosztom, ha már pont erről van szó, hogy azért egy ilyen hely azért megérdemelné..viri írta: ↑2023.03.31., pén. 15:30
Egyébként véleményem szerint a Müpa hangolható akusztikája világszínvonalú, egyaránt alkalmassá teszi a koncerttermet szólóhangszeres, nagyzenekaros vagy orgonás koncertek számára is. Egyedül a hangosított koncertek esetén voltam néha elégedetlen a hangzással, de arról vélhetően nem az épület tehetett.
akusztikai elemeket. Ezt is el lehet rontani, de valószínűbb, hogy az ilyen hangosított előadások esetén a keverőpultot kezelő hangmérnökön múlik a dolog.
[/quote]
Sok "hangmérnök" tényleg mintha csak belehasalna két tenyérrel a pultba, az kiadja a paraszbajuszt oszt jól van.
Az hogy búg valami vagy nem, azt 63 Hz környékén lehet kompenzálni egy igen szűk de jelentős vágással ( szinte lyukszűrő szerűen), tapasztalatom szerint.
Ezzel egyidőben egy 40Hz-es közepes szélességű emeléssel igen jó basszusokat lehet kitekerni.
A töredéke lenne itt a sok eladó subwoofer, és kevesebb elcseszett hangosítás ha tudnák a népek és a " hangmérnök" szakik mi az a PEQ és használnák is, jól.
Csak szerintem!