Milyen filmben?
Én ahogy nézem ennek ez embernek B. Lenin a rendes neve, a szakmája pedig vágó és nem színész: https://en.wikipedia.org/wiki/B._Lenin

Milyen filmben?
Netflixes Lenin-adaptáció a politically correct-ség keretében...venomer írta: ↑2023.03.30., csüt. 11:57Jó kérdés, hogy 3 ember életéból 1-1-1 óra vagy 1-éből 3 óra elrablása a nagyobb bűntett.Az Oxáár már rég elqurvult, érdekkörök körbenyalogatása szmokingjelmezben "ezt te nem értheted, kedves néző" torkon lenyomó folyadékkal nyakon öntve. Mondom ezt művészfilm-kedvelőként. Nem tudom hol lehetne az optimuma a szép szóval gyártásnak, de legtöbb esetben nem is zajlik más. A gond a választás és választatás szabadságával van, bár ez is csak annak következménye, hogy van miből választani. Meglehet, hogy a játékfilm szerepe ma már más és egyre inkább eltolódás lesz csak a mindenség irányába. Ellenszer lehet, hogy bezárkózunk bizonyos film- vagy streaming-szolgáltató kínálatába élvezve a jótékony szelekció védelmező ernyőjét, ide nem értve az alábbi repertoárt:
Ha valaki mégis vágyná a szart, tudom ajánlani a Noise (2023) Netflixes nagybetűs kellemetlenséget.
Jó kérdés, hogy 3 ember életéból 1-1-1 óra vagy 1-éből 3 óra elrablása a nagyobb bűntett.
Az Oxáár már rég elqurvult, érdekkörök körbenyalogatása szmokingjelmezben "ezt te nem értheted, kedves néző" torkon lenyomó folyadékkal nyakon öntve. Mondom ezt művészfilm-kedvelőként. Nem tudom hol lehetne az optimuma a szép szóval gyártásnak, de legtöbb esetben nem is zajlik más. A gond a választás és választatás szabadságával van, bár ez is csak annak következménye, hogy van miből választani. Meglehet, hogy a játékfilm szerepe ma már más és egyre inkább eltolódás lesz csak a mindenség irányába. Ellenszer lehet, hogy bezárkózunk bizonyos film- vagy streaming-szolgáltató kínálatába élvezve a jótékony szelekció védelmező ernyőjét, ide nem értve az alábbi repertoárt:
Egy-két éve kitárgyaltuk ezt a filmet. Szerintem is katasztrófa, akkor is az volt. Kicsit olyan ez a film, mint az olívabogyó. Ha valaki szereti akkor nagyon szereti, ha nem, akkor nagyon utálja. Itt nincs arany közép.

Egyetértek a 3. rész simán kihagyható. Inkább tré volt, mint jó számomra, valami LMBTQ-s propaganda volt. Szörnyű...wittao írta: ↑2023.03.20., hétf. 16:52Azert ott volt meg a kiscsaj visszaemlekezese is az aruhazban altala megolt baratnojerol, ott is egy pisz-pusz elcsattant…Aszpirin írta: ↑2023.03.20., hétf. 14:12Azt hiszem, ennyi polémia után egyértelmű a recept a The Last of Us “nyugodt” megtekintéséhez: a 3. részt egyszerűen ki kell hagyni. A történetben egy mellékszál, nélküle is értelmezhető minden (legalábbis addig, amíg én néztem, ami talán az 5. epizód - én odáig jutottam el ezzel a “critically acclaimed” a zombi-sagával, és már ez is nagy teljesítmény részemről).
Tul lehet elni ezt, nem kerdes, csak …
Számomra túlmutatott a woke-on, olyannyira, hogy nem is érzékeltem woke-nak. Ezek a karakterek éltek, tulajdonságaik és ívük volt, meg valójuk. A többi esettel ellentétben, mikor is csak oda vannak baszarintva a képernyőre és nemigen csinálnak semmit. A hasonló agyi aktivitással befogadó meg detektálja, hogy jé, "én" is benne vagyok, megnyugszik, majd lép a következő önazonossággal operáló tartalmi elemre egy másik, közel ugyanolyan sorozatban. Szóval ez nagyon nem ez volt. Hogy ennyire számító volt-e a 3. rész mint írod, nem tudom. A végtelenül életszerűtlen, 1 felállásba 3 rasszt kötelezően besűrítő agyrém engem is zavar. Jó nagy különbséget látok a kettő között.
Azert ott volt meg a kiscsaj visszaemlekezese is az aruhazban altala megolt baratnojerol, ott is egy pisz-pusz elcsattant…Aszpirin írta: ↑2023.03.20., hétf. 14:12Azt hiszem, ennyi polémia után egyértelmű a recept a The Last of Us “nyugodt” megtekintéséhez: a 3. részt egyszerűen ki kell hagyni. A történetben egy mellékszál, nélküle is értelmezhető minden (legalábbis addig, amíg én néztem, ami talán az 5. epizód - én odáig jutottam el ezzel a “critically acclaimed” a zombi-sagával, és már ez is nagy teljesítmény részemről).

Nem kell kihagyni. Az epizód elején és a végén van más történés is. Szimplán át lehet ugrani azt a 30-40percet.Aszpirin írta: ↑2023.03.20., hétf. 14:12Azt hiszem, ennyi polémia után egyértelmű a recept a The Last of Us “nyugodt” megtekintéséhez: a 3. részt egyszerűen ki kell hagyni. A történetben egy mellékszál, nélküle is értelmezhető minden (legalábbis addig, amíg én néztem, ami talán az 5. epizód - én odáig jutottam el ezzel a “critically acclaimed” a zombi-sagával, és már ez is nagy teljesítmény részemről).

Ez így van, teljesen egyetértek. A tálalás fontos és az időzítés is.DeLorean írta: ↑2023.03.20., hétf. 13:48Szinte mindegyik mai sorozatban van.
A baj, ha a semmiből jön és nincs előzménye - csak úgy lenyomják a torkodon.
A Last of Us előtt a Diane védelmében sorozatot néztem, előtte pedig a A kijelölt túlélő sorozatot.
Az elsőben teljesen korrekt a tálalás - a fiatal ügyvédnő leszbi és félretekint ebből a kapcsolatból is - nem annyira durva, van ilyen.
A Kijelölt túlélőben több ilyen dolog is van. Az egyik - az elnök tesója nő, de egyébként férfi volt - teljesen jó és emészthető a tálalás, mert szerethető karakter és direkt erre is hegyezték ki a dolgot.
A másik jelenet telesen fölösleges és nagyon durva is. Sem a történet szempontjából, sem etikailag nem elfogadható számomra. Ezt is csak hopp megkapjuk a képünkbe.
Aki nem látta - a kicsi afro-amerikai "segéd" és a szintén afro-amerikai nagy darab testőr ágyjelenete.
![]()
Csak most ezek jutnak eszembe, mert nagyon vártam őket:Alex_Aston írta: ↑2023.03.20., hétf. 11:09Utóbbi időben hány olyan sorozatot láttál, ami erre volt kihegyezve? Mennyi volt az arány?
Szerencsére én nem sokat. És nem azért, mert szelektáltam netes vélemények alapján, hogy "vigyázz, eben bu*ik vannak, ne nézd!!!".
Ha fel kéne idéznem, hány olyan filmet láttam mostanság, amiben ennyire az ember arcába tolják a dolgot, akkor nem nagyon jut eszembe ilyen.

Utóbbi időben hány olyan sorozatot láttál, ami erre volt kihegyezve? Mennyi volt az arány?
Azt lehet tenni, hogy a közösségi médiában, amit nagyon is monitoroznak azok, akik közvélemény-kutat ásnak, egyszerűen leírod a véleményedet. Meg Lemmy is. Én is. És ha sok ember leírja, hogy mozijegyre nem költök. VAGY a streaminget pont annál a jelenetnél leállítod (tud róla a szolgáltató), akkor előbb vagy utóbb észbe kapnak. Persze itt nem lesznek azonnali eredmények, mint ahogy ez a trend sem azonnal alakult ki.Alex_Aston írta: ↑2023.03.20., hétf. 10:31Akkor mostantól nem nézel semmilyen Hollywoodi filmet? Ezzel "bünteted" őket? Kötve hiszem.-KP- írta: ↑2023.03.20., hétf. 09:44Nem, nem kell hozzászoknunk, és nem, nem kell elfogadnunk. Ha te ezt el akarod fogadni,meg meg akarod szokni, akkor tégy úgy. De ne csodálkozz, ha nem fog mindenki követni.Alex_Aston írta: ↑2023.03.20., hétf. 09:35
Én ennyire nem akadtam fent ezen a részen, sajnos ehhez hozzá kell szoknunk, ilyen a Hollywood évek óta. Próbál erőltetetten PC lenni, mert a hangos kisebbséget ki kell elégíteni, különben jön a megbélyegzés, stb. Látjuk, mi történt pl. Gina Caranoval...
Ezt el kell fogadnunk sajnos, vagy nézni kell más régiók filmjeit (is).
De mondjátok meg, mit lehet tenni ellene? Amit lehet, én megteszek általában az ellen, mi nem tetszik, de itt most én nem tudom, mi lehet a jó megoldás.

Akkor mostantól nem nézel semmilyen Hollywoodi filmet? Ezzel "bünteted" őket? Kötve hiszem.-KP- írta: ↑2023.03.20., hétf. 09:44Nem, nem kell hozzászoknunk, és nem, nem kell elfogadnunk. Ha te ezt el akarod fogadni,meg meg akarod szokni, akkor tégy úgy. De ne csodálkozz, ha nem fog mindenki követni.Alex_Aston írta: ↑2023.03.20., hétf. 09:35Én ennyire nem akadtam fent ezen a részen, sajnos ehhez hozzá kell szoknunk, ilyen a Hollywood évek óta. Próbál erőltetetten PC lenni, mert a hangos kisebbséget ki kell elégíteni, különben jön a megbélyegzés, stb. Látjuk, mi történt pl. Gina Caranoval...-KP- írta: ↑2023.03.20., hétf. 09:23
Sokan panaszkodnak, hogy a játékhoz sokkal kevésbé vannak jelen a zombik. Bőven lehetett volna fordítani azt az időt az évadban valamikor egy jó akciójelenetre, mert valóban nem volt belőle sok. Vagy akár Joel Ellie kapcsolatának tovább mélyítésére. Vagy bármi egyébre.
Ezt el kell fogadnunk sajnos, vagy nézni kell más régiók filmjeit (is).