trane írta: ↑2023.02.19., vas. 11:48
zoli73 írta: ↑2023.02.19., vas. 11:27
...Viszont a ProAc és az elekrtonikus zene, szerintem nagyon nem, ehhez a túlzottan "művészlélek".
Ha már az elekrtonikus zene a fő csapásirány, akkor én valamilyen más irányban keresgetnék...
pedig de, csak kraft kell nekik - voltak, azé' írom
Én sem hasra ütés alapján mondtam, nekem is volt.
A sajátomat(Response 2.5) 3 különböző erősítővel hallgattam, illetve három különböző rendszerben hallottam, a hangkaraktere mindenhol ugyanaz volt. Mások rendszerében, kiállításon, kereskedőnél további 5-6 ProAc hangsugárzót hallottam, és ez alapján a véleményemet fenntartom, ill. többen ezt már alá is támasztották nekem.
Nem tudom kinél, mi a prioritás, elektronikus zene, rock és egyéb keményebb műfajok megszólaltatására, de az én fogalmaimban a ProAc hangsugárzók ezek autentikus lesugárzására, majdhogynem alkalmatlanok. Hiányzik belőlük a "dög", a mélyhangjaikból a keménység, feszesség, a jó értelembe vett piszkosság. Ezekhez a stílusokhoz elengedhetetlen a "zúzás képessége", odab@sszon, ha kell.
A ProAc-ok ehhez túlzottan kifinomúltak, classzikus zenén, Jazz-en, operán és egyéb műfajokban brillíroznak, komoly hangtömget képesek kialakítani, mélyenergia is van bőven, de a "zúzás" nem az Ő asztaluk. Nem a mély mennyiségével, hanem a milyenségével vannak problémák.
Nem árt figyelembe vennünk Palm kolléga zeni ízlését is, ahogy a "milyen zenét hallgatsz" topicban láttam, hallottam, Ő nem ezekhez a kifínomúlt stílusokhoz vonzódik, így szerintem kb. bármi jobb ajánlás lenne neki, mint a ProAc.
Nem beszélve arról, hogy azt nem is tudjuk mennyi a rááldozható keret, milyen erősítővel hajtaná, mekkora helyiségben.
A magam részéről könnyen rávághatnám neki, hogy JBL, de nem teszem. Miért is?
Amik viszonylag sűrűn feltűnnek, azok olcsók és elég vackok, gondolom Ő ennel többre vágyik. Amik jók, és ajánlhatók lennének, azok egyrészt baromi ritkák, és nagy valószínűséggel a keretébe sem férnének bele.
Meg aztán úgy látom az Audio Physic sugárzók a kiszemeltek, így a kérdés félig-meddig már el is dőlt, csak némi megerősítést vár.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech