Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati szűrők

spenotlaci
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 11

Re: Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: spenotlaci »

zoli73! Végül nem vált be a Lessloss Firewall? Vagy rosszul értelmeztem a hozzászólásod?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Lehet más kivitelben is hazai tanári fizukhoz igazítva :smile29:

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1140

Hozzászólás Szerző: 4you »

:tutiok: Nekem sincs bajom a kinèzetèvel,hisz lassan 10 ève van nálam...
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

4you írta:
2023.10.12., csüt. 12:23
Alces van, ( teljesen meg vagyok elégedve vele)
másodrendszerbe szeretnèk valami mást kipróbálni.

Zoli!

Tessèk kicsit szebbet kèszíteni! :P
Szerintem nincs szükség szebbre, ez egy funkcionális eszköz, ami jól teszi a dolgát.
A kritikám inkább a csili-vili, mindennel is teletömött kínai csodáknak szól. Szépek, hatásvadász kinézetűek, sugallják a minőséget, hatékonyságot, csak éppen ez nem igaz. Hangminőség tekintetében, csak a bajnak vannak.
Visszatérve az Alces-re, még az általad megjelölt keret felett sincs jobb, sőt.
Mondom ezt úgy, hogy már nem használok semmilyen hálózati szűrőt, nekem valahogy az jött le többszöri próbálkozásra is, hogy jobb nélküle, mint vele.
Persze van az a szint, ami már egyértelműen jó, negatív mellékhatásoktól mentes, de azt sajnos nem nekem gyártják.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7573

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

4you írta:
2023.10.12., csüt. 12:23

Zoli!

Én úgy tudom, készít szebbet most külföldre, de annak az ára se ennyi. :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

4you
V.I.P.
V.I.P.

Zoli!

Rendszer:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7573

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

zoli73 írta:
2023.10.11., szer. 18:03
4you írta:
2023.10.11., szer. 13:27
Helló mindenki!

Kérdésem az lenne, hogy szűrő/elosztót szeretnék venni, kb max 60- ezerig, a tapasztaltabb hifisektöl kérnék tanácsot, ki mit tud ajánlani ,melyik lehet a legjobb ár/érték arányban?

Köszönöm.
Hivox Alces. Ennyiért szerintem nincs jobb, szépnek nem szép, mint a kínai "csodák", de legalább jó.
+1
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

4you írta:
2023.10.11., szer. 13:27
Helló mindenki!

Kérdésem az lenne, hogy szűrő/elosztót szeretnék venni, kb max 60- ezerig, a tapasztaltabb hifisektöl kérnék tanácsot, ki mit tud ajánlani ,melyik lehet a legjobb ár/érték arányban?

Köszönöm.
Hivox Alces. Ennyiért szerintem nincs jobb, szépnek nem szép, mint a kínai "csodák", de legalább jó.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

4you
V.I.P.
V.I.P.

Helló mindenki!

Köszönöm.
Rendszer:

Gabriel_Iron
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Gabriel_Iron »

[/quote]
Próbáltad már egy elosztóba dugni az egész motyót?
[/quote]

Persze. Azt is próbáltam. Próbaképp kikötöttem a szub földjét, akkor minden rendben volt. Amikor csak a szub volt az avr-re kötve, jelen volt a brumm, de kevésbé. Viszont hallható volt akkor is. Inakustik szubkábel az egyik amivel próbàltam, a másik egy ismeretlen digitális koax. Utóbbival jobb volt a szitu.

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

Gabriel_Iron írta:
2023.09.25., hétf. 13:23
Sziasztok! Milyen hálózati szűrőt, vagy megoldást javasoltok a következő problémára (panel lakás):
Próbáltad már egy elosztóba dugni az egész motyót?

Gabriel_Iron
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Furi írta:
2023.09.25., hétf. 15:03

Van a rendszerben koax antenna bedugva valahova (TV, Set-top box, stb)? Mert nekem az okozott brummot. Azt meg egy egyszerű galvanikus leválasztóval orvosolhatod.
Nem, nincsen. Telekom optikain jön be a jel a modemig, utána minden wifin. Tv-be box hdmi-n, tv hdmi-n avr-be. Nem tudom, hogy az árnyékolás megszakítása a subkábelben segítene e, vagy ezek 7-10ezer forintos audio leválasztós kütyük esetleg. Csak az ugye beleszól a jelbe onnantól.

Gabriel_Iron
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Furi írta:
2023.09.25., hétf. 15:03
Gabriel_Iron írta:
Sziasztok! Milyen hálózati szűrőt, vagy megoldást javasoltok a következő problémára (panel lakás):

Onkyo rz820 (kettős szigetelésű) avr
AE aegis neo sub (védőföldes)

Rendszerrel minden rendben (elvileg), de a sub rca-val történő csatlakozásakor megjelenik a brumm. Már mindent próbáltam. Másik konnektor használata, összes eszköz kihúzva, akkor is, amikor semmi más nincs az erősítőbe dugva. Nyilván földhurok keletkezik. Lakáson belül a föld nincs közösítve, mert elvileg az épületben már közös. Mi a bánatot csináljak már, hogy jó legyen? :smile51: Nem akarom az avrt plusz földelni, nem akarom a subnál kikötni a földet. Az rca kábellel nem tudom megoldani, hogy ne jelentkezzen a mackó? Köszi a válaszokat.

Ui: hálózati leválasztó trafón is gondolkoztam.

Szép napot!
Üdv: Gábor
Van a rendszerben koax antenna bedugva valahova (TV, Set-top box, stb)? Mert nekem az okozott brummot. Azt meg egy egyszerű galvanikus leválasztóval orvosolhatod.
Nem, nincsen. Telekom optikain jön be a jel a modemig, utána minden wifin. Tv-be box hdmi-n, tv hdmi-n avr-be. Nem tudom, hogy az árnyékolás megszakítása a subkábelben segítene e, vagy ezek 7-10ezer forintos audio leválasztós kütyük esetleg. Csak az ugye beleszól a jelbe onnantól.

Furi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Furi »

Gabriel_Iron írta:

Rendszerrel minden rendben (elvileg), de a sub rca-val történő csatlakozásakor megjelenik a brumm. Már mindent próbáltam. Másik konnektor használata, összes eszköz kihúzva, akkor is, amikor semmi más nincs az erősítőbe dugva. Nyilván földhurok keletkezik. Lakáson belül a föld nincs közösítve, mert elvileg az épületben már közös. Mi a bánatot csináljak már, hogy jó legyen? :smile51: Nem akarom az avrt plusz földelni, nem akarom a subnál kikötni a földet. Az rca kábellel nem tudom megoldani, hogy ne jelentkezzen a mackó? Köszi a válaszokat.

Szép napot!

Gabriel_Iron
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szép napot!

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: Virgil »

köszi mindenkinek a választ!
denesdr köszönöm, sajnos azzal nem vagyok előrébb. nálam már ősidők óta a toroidos tápellátás az alapja a jó hangnak. és ebből nem is szeretnék engedni. ha berögződés, ha nem..

Voyager kipróbáltam, mind a végfokot, mind a lejátszót behoztam már a melóhelyemre, (egy terhelt hálózatú teszkóba ráadásul!), és tök kussban volt mind a kettő..... :smile51:

istvan01 köszönöm szépen akkor, alapvetően most erre lettem volna a legjobban kiváncsi, hogy ez a 300ezres ps audio fog-e leválasztani vagy sem. mert bár a keces is leválasztott, azért a ps audio nagyobb teljesítményű, másabb architektúrájú nyilván, gondoltam... hátha ez másképp fogja a munkát végezni, és amiatt eredményesebb is lehet.
de, akkor nem választ le.. nekem meg az kellene
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Érdemes egy csöppet merengeni azon, hogy az ilyen komoly felépítésű táp (re)generátorokhoz miért is célszerű spéci hálózati kábelt használni? gondolkodik.gif

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3488

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Virgil írta:
2023.03.23., csüt. 12:22
még egy ps audio jelkondícionálót megpróbálnék, nevezetesen egy Power Plant Premier-t. Ez - ha minden igaz, szintén leválaszt és kondícionál.
kérdésem az lenne, mit gondoltok, érdemes egy próbát tennem vele még (letét ellenében tudnám elhozni, másélszer kerül annyiba, mint a Keces), vagy hagyjam....?
köszi előre is a véleményeket!
PPP aktív regenerátor, a hálózati áram/feszültséget ideális szinuszhoz képest korrigálja, annak torzítását csökkenti. Viszont nem választ le mint a leválasztó trafó. Hálózat DC-re sincs hatása, vagy csak annyira csekély, hogy nekem nem volt mérhető/észlelhető.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Virgil írta:
sziasztok,
továbbra is a hálózatunkban lévő búgással küzdök....
Ha van lehetőséged, akkor próbáld meg más otthonában, más hálózatban kipróbálni a berendezéseket. (így szűkítheted a gyanúsítottak körét)

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Virgil írta:
sziasztok,
továbbra is a hálózatunkban lévő búgással küzdök, mely a toroidos végfokomban és a szintén toroidos (Dune) médialejátszómban is jelentkezik
Elnézést, ha nem lesz hasznos a válaszom, illetve nem pont a kérdésedre válaszolok, de én részben pont emiatt nem használok egyetlen lineáris tápos (főleg toroid trafós) készüléket sem. Egy jól megépített kapcsolóüzemű táp véleményem szerint semmivel nem rosszabb fülre, mint egy lineáris és előbbi nem fog búgni, ez garantált.

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: Virgil »

sziasztok,
továbbra is a hálózatunkban lévő búgással küzdök, mely a toroidos végfokomban és a szintén toroidos (Dune) médialejátszómban is jelentkezik. a különböző szűrőket már elvetettem, a DC-szűrők sem váltak be semennyire, végül többek közt a Ti tanácsaitokra is hagyatkozva szereztem be egy leválasztó trafót, a Keces-től (Keces BP-600).
nagyon nagy bizalommal vittem haza, az eredmény pedig a következő volt: a médialejátszóm búgását semennyire sem szüntette meg, az ugyanúgy búg halkan vele is, mint nélküle.
a végfokom jobb lett, sokkal, hozzá kellett tennem a fülemet és akkor hallottam csak valamit belőle. de az már simán jó volt egyébként. de sajnos, ez csak félsiker lett így

mielőtt végképp felhagyok a reménnyel, hogy teljes csöndben tudjon megszólalni a zene nálam késő este, még egy ps audio jelkondícionálót megpróbálnék, nevezetesen egy Power Plant Premier-t. Ez - ha minden igaz, szintén leválaszt és kondícionál.
kérdésem az lenne, mit gondoltok, érdemes egy próbát tennem vele még (letét ellenében tudnám elhozni, másélszer kerül annyiba, mint a Keces), vagy hagyjam....?
köszi előre is a véleményeket!
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2023.03.22., szer. 09:55
István, itt most valamit összekevertél. A bemásolt, Google fordítós szöveg erről szól: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/lesslo ... avarszuro1,
Én egyébként nem kételkedem a LessLoss tűzfal eszközei pozitív hatásában, biztos van olyan körülmény, ahol ettől jobb lesz a "hang". Egy dolog viszont nekem egyértelmű, túl van ez általuk misztifikálva, ami szokásos módszer az árcédula alátámasztáshoz. (Márpedig a magas ár az minden esetben növelni szokta egy hifis eszköz presztízsét) Én soha nem használnék analóg hangjelútban semmi pluszban beiktatott "szűrőt" (IC és hangfal kábel), hálózati áramhoz viszont igen. De $654-t (Firewall 640x) és pláne $1272 (C-MARC) nem adnék érte.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2023.03.22., szer. 09:55
istvan01 írta:
2023.03.22., szer. 08:57
LessLoss honlapon a tűzfal technológiáról sokat írnak értelmezhető összefüggések nélkül. Írnak hőrelágyuló műnyagba(?) ágyazott ferritről és 3D lézerporlasztott rézanyag 20um rétegegenkénti formálásról. Ami nekem megdöbbentő volt, az alábbi rész (google fordítóval)

"Ami az elektromos teljesítményt illeti, mit fog "látni" az erősítő polaritásonként, amikor jelét a hangszórók tűzfalán keresztül küldi.16 mm^2 keresztmetszetű tiszta réz, amely hihetetlenül nagy vezetőképességgel rendelkezik, sokkal magasabb, mint a legtöbb hangszórókábel, és minden bizonnyal több, mint bármely hangszóró bármely belső vezetéke. Tehát a Firewall for Loudspeakers semmilyen módon nem akadályozza a dinamikus jeláramlást, és nem befolyásolja az erősítő által látott hangszóró impedanciáját sem. A tűzfal egységen áthaladva a jel kondicionálásra kerül anélkül, hogy bármilyen hangfrekvencián befolyásolná az ellenállását."

Valaki tesztelte ennek a tűzfalnak az áram tűrését. Ha a tűzfal anyagában 16mm2 tiszta réz vezető mégis a fő alkató elem, akkor ezen a képen hány Ampernek kellett átfolyni hogy ennyire megégjen belül?
Gyors számolással 10cm hosszú 16mm2 rézvezetőn tartós 200A disszipál kb 8.8W-ot. Ez a 8,8W 10cm teljes hosszán képződne. Ez még nem biztos hogy megégetné a műgyantát. Egészen biztos, a tesztelő ennél jóval kevesebb Amperrel tesztelt, talán 16A.
István, itt most valamit összekevertél. A bemásolt, Google fordítós szöveg erről szól: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/lesslo ... avarszuro1,
viszont a képeken, amiket mellékeltek, azokon a hálózati szűrű látható. gondolkodik.gif
A honlapi maszatolós piár szöveg pontosan a hangfal kábelhez ajánlott(?) 16mm2 rézkeresztmetszettel elért hatásról szól. A Voyager által linkelt képen egy kétpólusú tűzfal látható. Az eléggé zavaros, egy hangfal kábelhez 16mm2 rézkeresztmetszet tartozik, akkor egy hálózati kábelbe iktatott tűzfalhoz kisebb keresztmetszet lenne? Miért is, és az mekkora? Miközben egyértelmű, hogy hangfal kábelen 300W RMS teljesítmény már extra nagy, egy hálózati kábelen viszont IEC-EN norma szerint 16A-nek minden körülmények között biztonsággal kell átfolyni. A Schuko háztartási konnektoroknak 16A a max megengedett árama, ami 230V feszültségnél 3600W. Ezt akkor is be kell tartani, ha valós használatban kevesebb áram-teljesítmény megy át a tűzfal kütyün.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Tisztázzuk!

István a piros körrel és pedig a fehérrel jelölt területről írtam.
égés.png
égés.png (1.04 MiB) Megtekintve 2448 alkalommal

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

shany írta:
2023.03.22., szer. 12:01
Voyager írta:
2023.03.22., szer. 10:49
shany írta:
2023.03.22., szer. 09:21
Semennyinek. A kilógó rézrudak végén való forrasztáskor, ennek hője égette meg a dobozt.
És a másik végén, miért nem lett megpörkölve a fa? Ott is forrasztottak nemde?
Talán ez emészthetőbb magyarázat lesz...
https://www.youtube.com/watch?v=Jir-1_-iETQ
:smile51:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”