De jó, hogy ezt így összeszedtedwittao írta: ↑2023.03.20., hétf. 12:40nem mondanám, hogy egy olcsó kábel ront a rendszeren, egy drága kábel meg mindenre megoldás. Találkoztam már drága kábellel, ami egyszerűen nem illett abba a környezetbe és féláron sokkal jobb eredményt lehetett elérni. Magam is javasoltam nálam érdeklődőnek az ő rendszeréhez fél áron inkább kábeleket, mert totál felesleges lett volna a kiadás.
Azzal is tisztában kell(ene) lenni, hogy nem vagyunk egyformák. Vannak, akiknek az autóvezetés teher (pl. nekem), és van aki megragad minden pillanatot, hogy kormányt markoljon és este egy kicsit kocsikázzon a városban. Ez ugyanúgy levezethető a hifire, kábelekre is. Van, akit még a fázishiba sem tántorít el attól, hogy bömböltesse a Reptér c. számot, míg mások hatalmas összegeket áldoznak (nekik általában 5 MFt kiadás kisebb teher, mint másnak 50.000 Ft egy használt XLR IC-ért) azért, hogy Beethoven 5. szinfóniáját a rendszerükön jobban élvezhessék. Számukra jobban. Lehet én odaülök teljesen ismeretlenül, és számomra az 50.000 Ft-os XLR bekötve is fantasztikus lesz, de a másik pedig kap annyi pluszt a drága kábel használatával, hogy nem kérdés: megteheti és megteszi. Sznobizmus? Dehogyis... Költhetné 1000 másik helye, amivel jobban kitűnhetne, mint a háza eldugott sarkában lévő zeneszobájának állványai mögött fekvő szinte láthatatlan drága fekete kábellel. Teljes tévút, amikor valaki úgy gondolja, hogy egy másik ember a drága kábeleivel akar kitűnni, mert ha valami, akkor a kábelezés az egyik legkevésbé látványos része egy audio rendszernek...
A lényeg a sokszínűség, egymás hülyeségének elfogadása, csak valahogy az néha nehezen megy.