SoundMania írta: ↑2023.03.07., kedd 16:00
Nincs gond ezzel a kábeltémával. Te nem tudod mérni, hogy jobb-e valamelyik és nem is hallod ...Ezért nem vagy meggyőzve. Ennyi . Más sem tudja mérni, de van jobb rendszere , amin hallja. Nincs mit ragozni. Érthető és emberi hozzáállás, hogy amiről nem tud az ember az legtöbbször nincs is a számára.
Miért ne "hallanám"? Úgy ahogy itt nagyon sokan, én is "hallottam". Pontosabban hallani véltem különbséget. És? Ez mit jelent? Semmit. Mert egészen pontosan addig a pontig "hallottam" különbséget, amíg tudtam, melyik kábelt hallgatom. Amint nem tudtam, már nem hallottam. Javaslom mindenkinek a vaktesztet, kijózanító tapasztalat tud lenni.
Ha már tápkábelről volt itt nagybaszó: Túl drága tápkábeleim nem voltak, jópár éve új áron 100k-s volt a legdrágább, meg volt 60-70k-s. (Talán még a hirdetéseim is megvannak, lehet, hogy az avx-en is.) A többi 1 és 10-20k közötti. Hallani véltem különbséget. A hifisták többsége ezen a ponton meg is áll, belelelkendezi a fórumokba és büszkén konstatálja, hogy tagja lett a prominens klubnak, ő is kiválasztott, a "hallók" táborába tartozik. Ennek rendje és módja szerint el is kezdi szarozni és süketezni, vagy szarrendszerezni azokat, akik vagy mást tapasztaltak, vagy jobban belemélyednek a témába mint a "hallom, tehát ez a megfellebbezhetetlen igazság"-banalitású "tapasztalók". Én nem álltam meg ezen a ponton, hanem tovább mentem, és megtapasztaltam az érzékelés összetettségét. Onnan datálódik az én "hitetlenségem".
Szerintem nem érdemes, nem szabad meghagyni magunkat az önbecsapás és önáltatás langymeleg pocsolyájában. De akinek ez esik jól, tegye. :)