Pedig frankó ám az a Wireworld hdmi meg a QED optikai is.

Pedig frankó ám az a Wireworld hdmi meg a QED optikai is.
Esetedben szerintem lenne értelme. De én is kiváncsi lennék mit hallanál/tapasztalnál! De arra is , hogy szerinted ennek miért ne lenne értelme.ensandor írta: ↑2023.03.07., kedd 16:51Ne haragudj kedves SoundMania, de amit írtál annak semmmi értelme nincs. Vagy ez súlyos irónia, csak most megcsalt a messze földön híres irónia-detektorom?SoundMania írta: ↑2023.03.07., kedd 16:431x majd próbáld ki vakteszten: mit hallasz, ha mindig ugyanazt a kábelt húzgálod ki és dugdosod vissza a rendszerbe . Mondjuk 10 alaklommal odafigyelve a hangra egymás után ? Mit hallanál ? Mit hallasz ? Így csak magadat teszteled ? :)OK, látom a szmájlit, de mivel nem ismerlek, így nem vagyok benne biztos, hogy nem komolyan gondolod. Találkoztam én már annyi bullshittel komolyan gondolva, hogy elbizonytalanodtam...
![]()
Ne haragudj kedves SoundMania, de amit írtál annak semmmi értelme nincs. Vagy ez súlyos irónia, csak most megcsalt a messze földön híres irónia-detektorom?SoundMania írta: ↑2023.03.07., kedd 16:431x majd próbáld ki vakteszten: mit hallasz, ha mindig ugyanazt a kábelt húzgálod ki és dugdosod vissza a rendszerbe . Mondjuk 10 alaklommal odafigyelve a hangra egymás után ? Mit hallanál ? Mit hallasz ? Így csak magadat teszteled ? :)
1x majd próbáld ki vakteszten: mit hallasz, ha mindig ugyanazt a kábelt húzgálod ki és dugdosod vissza a rendszerbe . Mondjuk 10 alaklommal odafigyelve a hangra egymás után ? Mit hallanál ? Mit hallasz ? Így csak magadat teszteled ? :)ensandor írta: ↑2023.03.07., kedd 16:22Miért ne "hallanám"? Úgy ahogy itt nagyon sokan, én is "hallottam". Pontosabban hallani véltem különbséget. És? Ez mit jelent? Semmit. Mert egészen pontosan addig a pontig "hallottam" különbséget, amíg tudtam, melyik kábelt hallgatom. Amint nem tudtam, már nem hallottam. Javaslom mindenkinek a vaktesztet, kijózanító tapasztalat tud lenni.SoundMania írta: ↑2023.03.07., kedd 16:00Nincs gond ezzel a kábeltémával. Te nem tudod mérni, hogy jobb-e valamelyik és nem is hallod ...Ezért nem vagy meggyőzve. Ennyi . Más sem tudja mérni, de van jobb rendszere , amin hallja. Nincs mit ragozni. Érthető és emberi hozzáállás, hogy amiről nem tud az ember az legtöbbször nincs is a számára.
Ha már tápkábelről volt itt nagybaszó: Túl drága tápkábeleim nem voltak, jópár éve új áron 100k-s volt a legdrágább, meg volt 60-70k-s. (Talán még a hirdetéseim is megvannak, lehet, hogy az avx-en is.) A többi 1 és 10-20k közötti. Hallani véltem különbséget. A hifisták többsége ezen a ponton meg is áll, belelelkendezi a fórumokba és büszkén konstatálja, hogy tagja lett a prominens klubnak, ő is kiválasztott, a "hallók" táborába tartozik. Ennek rendje és módja szerint el is kezdi szarozni és süketezni, vagy szarrendszerezni azokat, akik vagy mást tapasztaltak, vagy jobban belemélyednek a témába mint a "hallom, tehát ez a megfellebbezhetetlen igazság"-banalitású "tapasztalók". Én nem álltam meg ezen a ponton, hanem tovább mentem, és megtapasztaltam az érzékelés összetettségét. Onnan datálódik az én "hitetlenségem".
Szerintem nem érdemes, nem szabad meghagyni magunkat az önbecsapás és önáltatás langymeleg pocsolyájában. De akinek ez esik jól, tegye. :)
Akkor sincs semmi. Én sem tudnám megmondani mérési eredmények alapján, melyik kábel, vagy készülék jobb hangú. Na jó, a nagyon durván rossz mérési eredményekből talán.... De ne legyünk ennyire szélsőségesek. :) Egyébként a legjobb csöves mérései valószínűleg rosszabbak lennének mint a legrosszabb hangú félvezetősé.....pali923 írta: ↑2023.03.07., kedd 16:22Még egy kis filozófia: ha két kábelt megmérünk akármivel és akármilyen mérőszámokkal is, akkor milyen következtetésre jutunk? Ha az egyik 12, a másik 10, akkor melyik a jobb kábel? Biztosan mondanak a mérnökök majd valamilyen alapszabályokat bizonyos jellemzőkről, de mi van, ha én a "rosszabb" számokkal rendelkezőt hallom jobbnak?SoundMania írta: ↑2023.03.07., kedd 16:00Te nem tudod mérni, hogy jobb-e valamelyik és nem is hallod
Sőt, még ha a zasszony és a szomszéd is jobbnak hallja?![]()
![]()
Még egy kis filozófia: ha két kábelt megmérünk akármivel és akármilyen mérőszámokkal is, akkor milyen következtetésre jutunk? Ha az egyik 12, a másik 10, akkor melyik a jobb kábel? Biztosan mondanak a mérnökök majd valamilyen alapszabályokat bizonyos jellemzőkről, de mi van, ha én a "rosszabb" számokkal rendelkezőt hallom jobbnak?SoundMania írta: ↑2023.03.07., kedd 16:00Te nem tudod mérni, hogy jobb-e valamelyik és nem is hallod
Miért ne "hallanám"? Úgy ahogy itt nagyon sokan, én is "hallottam". Pontosabban hallani véltem különbséget. És? Ez mit jelent? Semmit. Mert egészen pontosan addig a pontig "hallottam" különbséget, amíg tudtam, melyik kábelt hallgatom. Amint nem tudtam, már nem hallottam. Javaslom mindenkinek a vaktesztet, kijózanító tapasztalat tud lenni.SoundMania írta: ↑2023.03.07., kedd 16:00Nincs gond ezzel a kábeltémával. Te nem tudod mérni, hogy jobb-e valamelyik és nem is hallod ...Ezért nem vagy meggyőzve. Ennyi . Más sem tudja mérni, de van jobb rendszere , amin hallja. Nincs mit ragozni. Érthető és emberi hozzáállás, hogy amiről nem tud az ember az legtöbbször nincs is a számára.
Minden mondatoddal egyetértek, ezért nem is igazán érzem, hogy ez bármiben is ellentmond annak, amiről én pofázok. :) Nekem is van saját igazságom, erdőben mászkálásom. Például az erősítőn csak páros számokra vagyok hajlandó állítani a hangerőt, nekem jobban esik úgy hallgatni. De eszem ágában sincs azt állítani, hogy a páros számra állítás élményszerűbb előadást okoz, és ez tény!fapaci írta: ↑2023.03.07., kedd 15:29A HiFi-ben általányos érvényű tény igen kevés van, ezerféle valóság (amiket sokan tényként kezelnek) viszont bőven. Próbálhatod kizárni a szubjektivitást, ami néha valóban beviheti az erdőbe az embert, de nem fogsz sikerrel járni, ráadásul néha jó mászkálni az erdőben. Ha 10 hozzáértő állítja, hogy a neked nem tetsző készülék nagyszerű példány, akkor rájuk hallgatsz, vagy a saját véleményedre?
Nincs gond ezzel a kábeltémával. Te nem tudod mérni, hogy jobb-e valamelyik és nem is hallod ...Ezért nem vagy meggyőzve. Ennyi . Más sem tudja mérni, de van jobb rendszere , amin hallja. Nincs mit ragozni. Érthető és emberi hozzáállás, hogy amiről nem tud az ember az legtöbbször nincs is a számára.ensandor írta: ↑2023.03.07., kedd 15:40Ha nem érzed magadtól a különbséget egy izzó felvillanásának műszakilag és érzékelésileg is egyértelmű, megismételhető, mérhető, bizonyítható ténye, és egy műszaki tudomány által erősen vitatott, vakteszten még sosem igazolt kábel hatásának "ténye" között, akkor nincs értelme beszélgetni.
A HiFi-ben általányos érvényű tény igen kevés van, ezerféle valóság (amiket sokan tényként kezelnek) viszont bőven. Próbálhatod kizárni a szubjektivitást, ami néha valóban beviheti az erdőbe az embert, de nem fogsz sikerrel járni, ráadásul néha jó mászkálni az erdőben. Ha 10 hozzáértő állítja, hogy a neked nem tetsző készülék nagyszerű példány, akkor rájuk hallgatsz, vagy a saját véleményedre?ensandor írta: ↑2023.03.07., kedd 14:18Én azt mondom, mi a "tény" szerintem és a fogalom eredeti jelentése szerint. Egy-egy ember észlelése, szubjektív érzékelése nem az. Ilyen nincs, hogy "számomra tény". Vannak saját igazságok, nekem is vannak ilyenjeim, de nem keverem össze a tény fogalmával, amiben benne kell legyen az általános érvényűség.
Ez a hifis pénzégetés egyik - de nem egyetlen - bizonytalan kimenetű módja. Az ún. fejlesztés általában a zsebviszketés azon fajtája, amit nem feltétlenül valamilyen irányba történő változtatás vágya vezérel, hanem valamennyi - jobb esetben nélkülözhető - elköltendő összeg vált ki. Nem mindig, de igen gyakran.Rock60 írta: ↑2023.03.07., kedd 14:05A " kábelt szeretne cserélni."
Abból fakadhat, hogy mindnyájan tudjuk - ensandor kivételével - hogy a rendszer fejlesztésének ha nem is a legfontosabb, de jellemző módja. Gondolom, ha rendelkezésre áll egy X összeg, amit valaki a rendszere fejlesztésére áldozna, kézenfekvő, hogy kábel cserélésében is gondolkodhat.
Itt lép életbe a 2. pont, ahol ha nincs annyira jó a rendszered, hogy meghallható legyen a különbség, akkor felesleges cserélgetned. De hogy bármelyik kábelről komolyan vehető véleményt mondj, meg pláne nincs értelme. Szemléletesebben azt is lehet mondani erre, hogy ha valami drága és jó cucc nem tud meggyőzni, arról , hogy jó, akkor nagyon esélyes ( biztos ) , hogy nem benne van a hiba! De ez igaz a vaktesztre, a hosszú távú meghallgatásra vagy a mérésekre is , adott rendszerben. Lehet ezt bármivel támadni, de nem érdemes. Nem veszik komolyan akik tapasztalják , hogy az pedig nem úgy van..... Szóval, ha van egy 20 ezres kábeled , akkor a 15 ezrestől ne várj sokat. De még a 25 ezrestől se. Talán egy félmilliós már sokat mutatna, de csak a rendszered gyengeségeiből! Ezt lenne érdemes elfogadni szerintem......Alex_Aston írta: ↑2023.03.07., kedd 13:13Ezzel kapcsolatban a kérdésem az lenne, hogyha valaki kábelt szeretne cserélni, akkor milyen esetben tegye? Ha csak ő hallja a különbséget, de más nem, vagy ha ő nem hallja, de mindenki más igen...?![]()
Nem fogom megmondani, miről állíthatod, hogy tény. Te azt mondasz, amit akarsz. De én is azt mondom. Én azt mondom, mi a "tény" szerintem és a fogalom eredeti jelentése szerint. Egy-egy ember észlelése, szubjektív érzékelése nem az. Ilyen nincs, hogy "számomra tény". Vannak saját igazságok, nekem is vannak ilyenjeim, de nem keverem össze a tény fogalmával, amiben benne kell legyen az általános érvényűség.
Haha, két hibaforrás lehetett volna, csípás a szemem és/vagy homályos a szemüvegem. Egyik sem volt, viszont bátran támaszkodom a szememre, elég érzékeny műszer, ahogy másé is. Nem tudsz meggyőzni, hogy vak vagyok.ensandor írta: ↑2023.03.07., kedd 13:46Nem, nem volt meg a humán teszt. Az egy objektív, a pszichés hatásokat kizáró teszt kell legyen. Neked szubjektív benyomásod volt, amiben rengeteg a hibaforrás és nem tekinthető bizonyítéknak egy jelenség létezésére. Én most nem arról beszélek, neked mit esik jobban nézni/hallgatni, hanem arról, hogy mi a bizonyíték, és mi nem az. Az érzékelésed, vagy egy szűk kisebbség hasonló észlelése nagyon NEM az. Mondom, önigazolásnak remek, de ha valaki előállna "ő is ezt hallotta/látta"-sztorikkal egy normális szakmai plénumon bizonyíték gyanánt, körberöhögnék.prando írta: ↑2023.03.07., kedd 13:05Csakhogy én pont azt írtam, hogy láttam a különbséget.....innen indulj újra! Mert megvan a humán teszt és, ha a fejedre állsz sem fogod bebizonyítani, hogy nem láttam.
Megint nem írtál egy szót sem a 200 ève még mérhetetlen elektromosságról.....ami akkor még nem is volt.![]()
De ezzel nem kell foglalkoznod, nem a szakmának, és nem tudományos céllal nézel tévét meg hallgatsz hifit.![]()
Eszem ágában sincs bebizonyítani, hogy nem láttad..... Csak ha te is nyitott vagy rá. :)
Nem, nem volt meg a humán teszt. Az egy objektív, a pszichés hatásokat kizáró teszt kell legyen. Neked szubjektív benyomásod volt, amiben rengeteg a hibaforrás és nem tekinthető bizonyítéknak egy jelenség létezésére. Én most nem arról beszélek, neked mit esik jobban nézni/hallgatni, hanem arról, hogy mi a bizonyíték, és mi nem az. Az érzékelésed, vagy egy szűk kisebbség hasonló észlelése nagyon NEM az. Mondom, önigazolásnak remek, de ha valaki előállna "ő is ezt hallotta/látta"-sztorikkal egy normális szakmai plénumon bizonyíték gyanánt, körberöhögnék.prando írta: ↑2023.03.07., kedd 13:05Csakhogy én pont azt írtam, hogy láttam a különbséget.....innen indulj újra! Mert megvan a humán teszt és, ha a fejedre állsz sem fogod bebizonyítani, hogy nem láttam.
Megint nem írtál egy szót sem a 200 ève még mérhetetlen elektromosságról.....ami akkor még nem is volt.