Józsiii! Hány fokos a szauna?….89! Az már majdnem derékszög.
Egyik mondatom sem utal arra, hogy a kábel-hatás fekete-fehér. Van, amit fekete-fehérnek gondolok, pl. a HDMI kábel, de félreértés ne essék, nem vagyok "kábel tagadó", kábel racionalizáló vagyok. :) (Kábelen egyébként nyilván nem csak a kábelek értendők, ez egy gyűjtőfogalom a "vitatott" hatású kiegészítőkre.) Eszem ágában sincs például megkérdőjelezni az analóg kábelek mérhető, és akár hallható hatását. Csatlakozók, ic kábel, hf kábel vagy bármi, amin analóg hangjel megy keresztül, nyilván beleszól valamilyen szinten a hangba. Megint más kérdés, hogy a csalóka érzékelésünk gyakran igencsak fölerősíti és eltúlozza a marginális különbséget is, na ebből születnek az "ég és föld"-beszámolók, amik megint csak félre tudják vinni a korrekt beszélgetést.
ensandor írta: ↑2023.03.06., hétf. 21:59Rock60 írta: ↑2023.03.06., hétf. 21:09
Ez rendben is van egészen addig a pontig, amíg különböző nyilvános fórumokon nem jelennek meg az élmények és személyes benyomások műszaki tényként tálalva. Például hogy a tápkábel befolyásolja a tévé betekintési szögét.(Bocs gida, nem hagyhattam ki, de állatorvosi ló az eseted.)
Nem haragszom, de azért az erős túlzás hogy tényként tálaltam volna a betekintési szöggel kapcsolatos észrevételem…csupán megjegyeztem
De én elfogadom hogy te többet látsz az én szememmel, nálam úgy hogy nem is voltál még itt sohasem…
Igen, az valóban nem mértékadó. Az egy szubjektív élmény, aminek esetenként semmi köze a fizikai valósághoz. Nincs ezzel semmi baj, az a legfontosabb, amit az ember hall, pontosabban hallani vél. (Legalábbis egy ideig, amíg tart a varázs. Utána meg jön a használtpiac.) Ez rendben is van egészen addig a pontig, amíg különböző nyilvános fórumokon nem jelennek meg az élmények és személyes benyomások műszaki tényként tálalva. Például hogy a tápkábel befolyásolja a tévé betekintési szögét.
Szerintem lassíts
Mindenhol
Már mögüle is, ugye?
Most nem a készülékek mérési eredményeiről van szó! Írtam többször is: "Ha a változásról műszeres mérések születnek..." A hangjelben bekövetkező változást, amennyiben az valóban változás, lehet mérni. Tökéletesen pontosan.
"Anas platyrhynchos domestica"fülelek írta: ↑2023.03.06., hétf. 19:37
A kacsa ügy legalább ilyen bonyolult, ennek igazolása az alábbi hivatkozás (újmagyarul link)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Anas
Miért felejtsük el? Engem érdekel
Javaslom, olvasd el még egyszer, amit írtam. Az "egyértelmű eredmény"-ről volt szó, aminek két ismérve van szerintem. (És nem szerintem is.)
Bizonyára tudja, hogy ezek valószínűleg mind ugyan arra a dologra vezethetőek vissza. Ne csináljunk már trollt mindenkiből (aki kételkedik), ne legyen már minden (főleg ha nem igazolható) tapasztalás "értékes" hozzászólás!Rock60 írta: ↑2023.03.06., hétf. 18:39Na, erről beszéltem !
Azért kérdeztem ensandor mestert - felejtsük már el a betekintési szöget - hogy ha szerinte nem tapasztalható egyértelmű minőség javulás tápkábel csere után egy nagy felbontású modern TV-nél, akkor hogy vélekedik a hifiben is használt tápkábelek hatásáról a hangra ? Innen is továbblépve, vajon mit szól a kisjelű kábelek hatásáról ?
Megkaptuk a választ, amire kíváncsi voltam :
Ami nem mérhető, az nincsen !
No comment...
A betekintési szögre nem tudok mit mondani, de a képminőségre egyértelmű eredményem van, igaz nem kábel.
Néhány pohárkával le kell kísérni a tápkábel cserét és még sztereo is lesz a kép, nem csak a betekintési szög változik meg.