Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1277

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: pali923 »

mishow írta:
2023.03.09., csüt. 19:16
tiktokker generációt célozzák, akiknél a hifinek igény sincs rá, elég erős üzenetnek érzem.
Éppen most olvastam, hogy egy átlagos tiktokker meg sem nézi azokat a videókat, amik 12(!) mp-nél hosszabbak. Képzeljük el, hogy ezek az ifjak leülnek egy hájend rendszer elé meghallgatni egy egész lemeznyi hanganyagot csak úgy, képes aláfestés nélkül. Ugye, hogy nem megy?
Ha kihalunk mi régi bölények, nagyon megváltozik majd ez a piac (is). :rolleyes:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2622

Hozzászólás Szerző: mishow »

Voyager írta:
2023.03.09., csüt. 19:10
mishow írta:
2023.03.09., csüt. 19:06
Sehol, sőt az ellenkezőjét lebegtetik. Csak az üzleti folyamataik tejesen más irányba mutatnak....
A frászt hozod az emberre! Azért én még bízok egy kicsit benne...(de igazad van)
Persze, én is örülnék neki, de ezt, hogy a jövőben az insta és főleg a tiktokker generációt célozzák, akiknél a hifinek már semmi hagyománya, és igény sincs rá, elég erős üzenetnek érzem.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2160

Hozzászólás Szerző: Voyager »

mishow írta:
2023.03.09., csüt. 19:06
Sehol, sőt az ellenkezőjét lebegtetik. Csak az üzleti folyamataik tejesen más irányba mutatnak....
A frászt hozod az emberre! Azért én még bízok egy kicsit benne...(de igazad van)

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
2023.03.09., csüt. 18:46
mishow írta:
2023.03.09., csüt. 18:27
Itt a válasz a sok találgatásra: NEM a hifi felé nyit a Spotify.....
Azt egyébként hol olvastad, hogy nem lesz Hi-Fi?
Sehol, sőt az ellenkezőjét lebegtetik. Csak az üzleti folyamataik tejesen más irányba mutatnak. Úgy mondom akkor, hogy meg lennék lepve, ha mégis lenne.
De ne legyen igazam …

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Ha már információ, akkor egy jó hír is.

Jön az Apple Music Classical! Több mint 5 millió felvétellel és akár 192 kHz/24 bites minőségben, viszont csak iOS 15.4-es vagy újabb verzióján futtatható majd.

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2023.03.09., csüt. 19:09-kor.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2023.03.09., csüt. 18:27
Itt a válasz a sok találgatásra: NEM a hifi felé nyit a Spotify.....
A változás a mobilappot érinti egyelőre (At launch, Spotify’s redesign will be mobile-only, but it will arrive on more devices in the future.). Azt egyébként hol olvastad, hogy nem lesz Hi-Fi?

Kép

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Itt a válasz a sok találgatásra: NEM a hifi felé nyit a Spotify, hanem inkább magához igyekszik vonzani mindenkit IS!
Nekünk, zenehallgatóknak felejtős - vagy mi zenehallgatók vagyunk felejtősek a Spotynak?
Mindegy is, egy gonddal kevesebb, nem fogom újraindítani az alvó Prémium előfizetésemet, mostantól ez már tuti.
https://24.hu/tech/2023/03/09/spotify-b ... ast-video/

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6367

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2023.03.06., hétf. 22:21
Aszpirin írta:
2023.03.06., hétf. 22:16
Én ezt nem értem (mármint éertem, de mégsem értem...):
Miről beszél? Az iTunes kora lejárt, az összes "major" streaming service előfizetéses modellt kínál, nem "pay per track"-et... Keveri az online streaminget a letöltéssel? gondolkodik.gif
Ha picit figyelmesebben elolvasod, itt nem a szolgáltatás díjáról beszélnek, hanem a művészek/jogtulajdonosok számára fizetendő jogdíjról.
Ó, akkor figyelmetlen voltam. leborulok.gif
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: s4tch »

juliush írta:
2023.03.06., hétf. 22:04
Úgy tűnik, a Qobuz végre kaphat kihívót! És elérhető itthonról is.
https://www.prestomusic.com/classical/a ... nally-here
A Qobuz minden műfajt tart, ők meg ha jól látom, jazzre és klasszikusra specializálódtak. Ez azért egy szűkebb réteget fog érdekelni...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1277

Hozzászólás Szerző: pali923 »

wittao írta:
2023.03.06., hétf. 23:05
Ami kemeny, hogy egy album letoltese mp3-ban 10-12€/album arban van… ezt azert emesztenem kell meg :)
Hát, szerintem a mai streamelős világban ezt nem érdemes még csak emésztgetni sem. Ennyit nem fizetek havonta nagyobb felbontású zenékre. Ha meg kell a gépre, megvehetem cd-n is ennyiért. Valahogy nagyon furcsa manapság ez az összeg.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2143

Hozzászólás Szerző: wittao »

juliush írta:
2023.03.06., hétf. 22:21
Aszpirin írta:
Miről beszél? Az iTunes kora lejárt, az összes "major" streaming service előfizetéses modellt kínál, nem "pay per track"-et... Keveri az online streaminget a letöltéssel? gondolkodik.gif
Ha picit figyelmesebben elolvasod, itt nem a szolgáltatás díjáról beszélnek, hanem a művészek/jogtulajdonosok számára fizetendő jogdíjról.
Ugy gondolom mi felhasznalok egy uj szolgaltato megjelenesevel csak elorebb vagyunk, majd meglatjuk mire mennek a sracok.
Egyelore iOS/Android/Web elerheto.
Ami kemeny, hogy egy album letoltese mp3-ban 10-12€/album arban van… ezt azert emesztenem kell meg :)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Hozzászólás Szerző: arzachel »

mishow írta:
2023.03.06., hétf. 11:38
A Spotify családi csomag részletes feltételeire vonatkozó szabályzat itt olvasható magyar nyelven:
https://www.spotify.com/hu/legal/premium-family-terms/
A korábban feltett (és méltatlan vitát generáló) kérdésre a pontos és konkrét válasz a Családi Premium Előfizetés - Felhasználási feltételek 2. pontjában olvasható (idézet szó szerint) :

"2. Jogosultság és ellenőrzés
A. A Családi Premium előfizetésre való jogosultsághoz az elsődleges fiók tulajdonosának és a másodlagos fiókok tulajdonosainak azonos lakcímen élő családtagoknak kell lenniük.
B. A másodlagos Családi Premium fiókok aktiválásakor meg kell erősítenie lakcímét (a Spotify Kids fiók(ok)ra ez nem vonatkozik).
C. Időről időre lakcíme ismételt megerősítésére kérhetjük, hogy megbizonyosodhassunk arról, továbbra is megfelel-e a jogosultsági követelményeknek.
Lakcíme megtalálását és beállítását a Google Térkép címkereső funkciójával segítjük.
Az aktiválás vagy ismételt megerősítés során megadott lakcímre a Google Térkép További általános szerződési feltételei és a Google Adatvédelmi irányelvei vonatkoznak.
A Spotify fenntartja magának a jogot, hogy bármikor és azonnal megszüntesse vagy felfüggessze a Spotify Családi Premium szolgáltatáshoz, valamint a Spotify Családi Premium fiók(ok)hoz való hozzáférést, amennyiben Ön nem felel meg a jogosultsági követelményeknek, illetve a Spotify Felhasználási feltételekben meghatározott egyéb követelményeknek."

Kieg: A korábbi vitát javaslom OFFba tenni, ez a szabályzat-idézet szerintem hasznos infoként maradhat!
Ez így nagyon rendben van...Ja nem. :rolleyes:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4190

Hozzászólás Szerző: juliush »

Aszpirin írta:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára juliush 2023.03.06., hétf. 22:23-kor.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6367

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2023.03.06., hétf. 22:04
With our new streaming service, we move away from the pay-per-track model adopted by all the major streaming services and instead use a pay-per-second model.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4190

Hozzászólás Szerző: juliush »

Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11282
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tmboy írta:
2023.03.06., hétf. 11:01
iPadre és Androidos telefonra viszont még Ausztriában sem tudtam rávarázsolni az appot.
Androidnál Qobuz.apk csomagot letöltöd a Netről (ezer helyen elérhető), mobilon manuálisan telepíted filekezelőből és első indításnál beírod az előfizetési adataidat. Jelenleg a 7.0.2. a legfrissebb verzió.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

A Spotify családi csomag részletes feltételeire vonatkozó szabályzat itt olvasható magyar nyelven:
https://www.spotify.com/hu/legal/premium-family-terms/
A korábban feltett (és méltatlan vitát generáló) kérdésre a pontos és konkrét válasz a Családi Premium Előfizetés - Felhasználási feltételek 2. pontjában olvasható (idézet szó szerint) :

"2. Jogosultság és ellenőrzés
A. A Családi Premium előfizetésre való jogosultsághoz az elsődleges fiók tulajdonosának és a másodlagos fiókok tulajdonosainak azonos lakcímen élő családtagoknak kell lenniük.
B. A másodlagos Családi Premium fiókok aktiválásakor meg kell erősítenie lakcímét (a Spotify Kids fiók(ok)ra ez nem vonatkozik).
C. Időről időre lakcíme ismételt megerősítésére kérhetjük, hogy megbizonyosodhassunk arról, továbbra is megfelel-e a jogosultsági követelményeknek.
Lakcíme megtalálását és beállítását a Google Térkép címkereső funkciójával segítjük.
Az aktiválás vagy ismételt megerősítés során megadott lakcímre a Google Térkép További általános szerződési feltételei és a Google Adatvédelmi irányelvei vonatkoznak.
A Spotify fenntartja magának a jogot, hogy bármikor és azonnal megszüntesse vagy felfüggessze a Spotify Családi Premium szolgáltatáshoz, valamint a Spotify Családi Premium fiók(ok)hoz való hozzáférést, amennyiben Ön nem felel meg a jogosultsági követelményeknek, illetve a Spotify Felhasználási feltételekben meghatározott egyéb követelményeknek."

Kieg: A korábbi vitát javaslom OFFba tenni, ez a szabályzat-idézet szerintem hasznos infoként maradhat!

tmboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: tmboy »

vlaca írta:
2023.03.06., hétf. 11:05
tmboy írta:
vlaca írta:
2023.03.06., hétf. 10:07

Hi!

Mconnect app-ban van Quboz támogatás, beírod az előfizetési adataidat és elvileg működnie kellene.
Nem tudom hogy a régió tiltás érvényes-e app-on belül.

http://www.conversdigital.com/eng/product/product04.php
Mconnecten kersztül működik a Qobuz (élő előfizetéssel nyilván) itthon is. iPadre és Androidos telefonra viszont még Ausztriában sem tudtam rávarázsolni az appot.
Hi!
Nem jelent meg az app, az appstoreban?
Valószínűleg az icloud fiókodhoz rendelt régiót nézi az appstore, nem a fizikai helyzetedet. gondolkodik.gif
Minden bizonnyal ez volt a probléma, viszont nem volt időm molyolni a régióváltással.
NAT Magnetic • GAUSS Optheron • Ascendo C8 Renaissance

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

tmboy írta:
vlaca írta:
marconi írta:
2023.03.06., hétf. 09:34
Van valakinek ötlete hogy iphone-on hogyan tudnék qobuzt hallgatni? (Tidal előfizetésem már nincs, Apple Music meg nem is lesz)
Az appstoreban nincs qobuz app mivel ebben a régióban nem elérhető, olyan helyre meg nem utazom a közeljövőben ahol igen.
Hi!

Mconnect app-ban van Quboz támogatás, beírod az előfizetési adataidat és elvileg működnie kellene.

Mconnecten kersztül működik a Qobuz (élő előfizetéssel nyilván) itthon is. iPadre és Androidos telefonra viszont még Ausztriában sem tudtam rávarázsolni az appot.
Hi!
Nem jelent meg az app, az appstoreban?
Valószínűleg az icloud fiókodhoz rendelt régiót nézi az appstore, nem a fizikai helyzetedet. gondolkodik.gif
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

tmboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: tmboy »

vlaca írta:
marconi írta:
Van valakinek ötlete hogy iphone-on hogyan tudnék qobuzt hallgatni? (Tidal előfizetésem már nincs, Apple Music meg nem is lesz)
Az appstoreban nincs qobuz app mivel ebben a régióban nem elérhető, olyan helyre meg nem utazom a közeljövőben ahol igen.
Hi!

NAT Magnetic • GAUSS Optheron • Ascendo C8 Renaissance

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

marconi írta:
Hi!

Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Hozzászólás Szerző: marconi »

Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

ZolaBA írta:
2023.03.06., hétf. 04:34
Ebben ne legyél biztos.
Azt, hogy biztos vagyok benne, a "nem vagyok jogász, majd lesz, aki kiigazít, ha tévedek" részből szűrted le?

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

s4tch írta:
2023.03.05., vas. 22:47
Illegális = törvényellenes. Ez legfeljebb szerződésellenes
Ebben ne legyél biztos. A képletben X pénzt kér Y-tól Z szerzői jogai alá eső tartalomért, de ehhez Z nem járult hozzá.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

Látom, semmi nem ment át, és a kolléga folytatja az ítélkezést, és képtelen kibújni az önjelölt erkölcsi iránytű szerepből. Csak pár megjegyzés:
- nem vagyok jogász, majd lesz, aki kiigazít, ha tévedek, de szerintem van itt egy kis fogalmi zavar. Illegális = törvényellenes. Ez legfeljebb szerződésellenes (bár ehhez meg kéne néznem a spotify ászf-jét, de valahogy elment tőle a kedvem).
- Nem tudom, honnan jött a "nehezen boldogulnak az életben" szösszenet. Nem kell senkit sajnálni, egyszerűen mások a prioritások. Megható ez a szociális érzékenység, de mennyivel szebb lenne, ha a kéretlen ítélkezést fejezné be a kolléga. Tisztelettel, lol. A tisztelet nem így néz ki.
- Ha a kolléga úgy gondolja, nem ide való a kérésem, forduljon moderátorhoz. ¯\_(ツ)_/¯

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”