Sajnos ezeknek az ősi cd-játszóknak a piaci ára jól tükrözi, hogy milyen irányba indult el a cd-ipar az elmúlt 30 évben. Érdekes, hogy ilyen korú erősítőt, hangfalat nem nagyon lehet eladni ilyen irreális árakon.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Re: Cd játszók
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6428
Én az újabbakért egy tál pörköltszaftot sem adnék.A régiek (egy kis törődéssel persze) már többet elmentek mint ezek valaha fognak.Alex_Aston írta: ↑2023.03.13., hétf. 07:41Nem tudom, az SA-10 mennyivel jobb, gondolom nem ég és föld a különbség, de az 4x ennyibe kerül most, és használtan is bő 2x ennyi. Persze az újabb, meg minden.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3687
Nem tudom, az SA-10 mennyivel jobb, gondolom nem ég és föld a különbség, de az 4x ennyibe kerül most, és használtan is bő 2x ennyi. Persze az újabb, meg minden.
Csak a Marantz! :-D
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Az biztos.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Alex_Aston
- V.I.P.

De hát ez csak egy malac...tonee73 írta: ↑2023.03.12., vas. 21:32Most leltem a WAM-on, minden 10 évben talán van egy eladó, ide pöttyintem:
https://www.hifiwigwam.com/threads/mara ... px.116933/
Tudom, tudom, mindenki stream-el ,de azért csak egy CD7.
Stream sem akadály egyébként. Egy jó futómű elé, mert ennek ugye van DAC funkciója is. Asszony megölne, ha hazaállítanék vele, és csak az árának a felét vallnám be, akkor is
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Most leltem a WAM-on, minden 10 évben talán van egy eladó, ide pöttyintem:
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
- takiszer
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
- Kapcsolat:
A sons of kemet annyira jól szól Tidalon, hogy teljesen fölösleges fizikai hordozón megvenni 
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár ANSUZ
Townshend Elite Rock-Excalibur Benz Glider Borbély phono
Townshend Elite Rock-Excalibur Benz Glider Borbély phono
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 383
Megsokasodtak az eladó sorba kerülő "relatíve fiatal" CD játékosok 
- Balage84
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 66
Plextor Premium PowerRec erre voltchord_ írta: ↑2023.03.05., vas. 11:18Nekem ez vált be, eleddig nincs gond.
És nem 4× vagy 8× írás, hanem szigorúan 16×.
Mert volt régebben egy olyan futóművem, amely nagyon nehezen olvasott be CDR-eket, így azonos szériás lemezeknél ki lehetett kísérletezni, hogy melyik sebességnél lesz biztosabb a kiolvasás. A 4× gyakorlatilag olvashatatlan volt, a 16×, ott nem volt gond, a 24×-nél, ott a legszélső track, ha 70' fölötti pozícióban volt, akadozott.
Más CDR-nél valószínűleg más a helyzet.
Az nálam sosem hibázott
"Filléres" Denon pedig mindent olvasott a Sony kss-213c-al
Nekem ez vált be, eleddig nincs gond.

Mert volt régebben egy olyan futóművem, amely nagyon nehezen olvasott be CDR-eket, így azonos szériás lemezeknél ki lehetett kísérletezni, hogy melyik sebességnél lesz biztosabb a kiolvasás. A 4× gyakorlatilag olvashatatlan volt, a 16×, ott nem volt gond, a 24×-nél, ott a legszélső track, ha 70' fölötti pozícióban volt, akadozott.

Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Régen a sok márka között úgy próbáltunk eligazodni, hogy kiolvastuk az ATIP infót, ez megadta
az OEM gyártót, a Ritek jó volt, úgy emlékszem én is.
az OEM gyártót, a Ritek jó volt, úgy emlékszem én is.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Az jó kis cd volt......kb. sok-sok éve már nem kapható,legfeljebb aranyáron.József1960 írta: ↑2023.03.04., szomb. 18:17Nálam a Memorex Black CD-R vált be. Nem tudom kapható-e még.
Amúgy Ritek alapú cd.
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 126
- hukkle
- Törzsvendég

Nincs csapda:
1.) Megveszem a CD-t
2.) Felbontom és archiválom
3.) Ha gikszer adódik, kiírom és az írott lemezt hallgatom
4.) Cd játékos Exposure 2010S2 amúgy, nagyon jól olvas
1.) Megveszem a CD-t
2.) Felbontom és archiválom
3.) Ha gikszer adódik, kiírom és az írott lemezt hallgatom
4.) Cd játékos Exposure 2010S2 amúgy, nagyon jól olvas
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3249
Szerintem ez a 22-es csabdája. Ha egy lemezzel már gond van, akkor már "kírni" sem tudod.
Nekem az írott dvd-kkel van konkrét problémám, de elég sokkal. Van olyan amit semilyen készülék nem játsz már le. Amit beolvas a lejátszó, de akadozik, lefagy, és megpróbáltam átírni, a másolat ugyanilyen lefagyós, akadozós lett. Tehát ha már baj van egy lemezzel, akkor már az átírás sem segít.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Alex_Aston
- V.I.P.

Nekem van 25 éves Philips írott CD-m, és semmi baja. Igazából egy írott CD-vel sem volt még bajom sosem.
Probaltatok mar arany bevonatos lemezre kiirni?asebestyen írta: ↑2023.03.03., pén. 21:1910 év után minden track ajándék.pärt írta: ↑2023.03.03., pén. 20:42Gyári cd-m nekem talán egy ment tönkre az évek folyamán, írott szerencsére nem sok van, de ott már nagyon vegyes a kép. Többet kukáztam már. Alapanyagban is lehetett különbség, de úgy emlékszem, az írás sebessége is számított; tán négyszeres fölött már gyakoribb volt a gond. (A hibák nálam jellemzően a korong széléhez közelebbi részeken jelentkeztek.)
Mikor még új médium volt a cd, már akkor húzták a vészharangot, hogy tízegynéhány év a várható élettartama. Valószínű, hogy hosszabb távú tapasztalat híján a gyártók legpesszimistább becsléseire támaszkodtak.![]()
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- hukkle
- Törzsvendég

Hogy mire írom ki?
Alapvetően ami éppen kéznél van. A lényeg a lassú írás. Ha az írott lemezzel baj lenne, kírom megint majd :-)
Alapvetően ami éppen kéznél van. A lényeg a lassú írás. Ha az írott lemezzel baj lenne, kírom megint majd :-)
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7791
10 év után minden track ajándék.pärt írta: ↑2023.03.03., pén. 20:42Gyári cd-m nekem talán egy ment tönkre az évek folyamán, írott szerencsére nem sok van, de ott már nagyon vegyes a kép. Többet kukáztam már. Alapanyagban is lehetett különbség, de úgy emlékszem, az írás sebessége is számított; tán négyszeres fölött már gyakoribb volt a gond. (A hibák nálam jellemzően a korong széléhez közelebbi részeken jelentkeztek.)
Mikor még új médium volt a cd, már akkor húzták a vészharangot, hogy tízegynéhány év a várható élettartama. Valószínű, hogy hosszabb távú tapasztalat híján a gyártók legpesszimistább becsléseire támaszkodtak.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3007
Na - ilyen lesz a süti Philips demo CD100-as gépesutemenyx írta: ↑2023.03.03., pén. 15:49Jöhetsz újra, 2-3hét múlva, addigra meglesz az elvi tuning is. Csak hozz frankó, AAD lemezeket is.dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 10:07@SoundMania:Sons of Kemet sztem még mindig elérhető az MM-ben (Budaörsiben nemrég mét láttam is egy pár hete),vagy MG Records-ban..(vagy megrendelik,ha kéred)![]()
a CD 100-sra meg térjünk majd vissza mondjuk 2 év után,a DIY környzetekben nincs nyugalmi állapot,ott folyamatos fejlesztések vannak![]()
TJ.
- Csatolmányok
-
- Philips CD100 no global FB mod.jpg (1.37 MiB) Megtekintve 2415 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5205
Gyári cd-m nekem talán egy ment tönkre az évek folyamán, írott szerencsére nem sok van, de ott már nagyon vegyes a kép. Többet kukáztam már. Alapanyagban is lehetett különbség, de úgy emlékszem, az írás sebessége is számított; tán négyszeres fölött már gyakoribb volt a gond. (A hibák nálam jellemzően a korong széléhez közelebbi részeken jelentkeztek.)
Mikor még új médium volt a cd, már akkor húzták a vészharangot, hogy tízegynéhány év a várható élettartama. Valószínű, hogy hosszabb távú tapasztalat híján a gyártók legpesszimistább becsléseire támaszkodtak.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3249
[/quote]hukkle írta: ↑2023.03.03., pén. 16:54Jogos kérdés. Saját tapasztalat, hogy még 90'-es évek végén vett CD teljesen jó, habár karcos a felülete.
Ellenben van 3 db 2015 után készült, szerzői kiadásban vett CD lemezem, ami nem olvasható.
A magán kiadás tehát rizikó. Azonban úgy vagyok vele hogy elmegyek koncertre, veszek CD-t. Ezzel is támogatom az előadót, fizikai emlék is lesz a koncert élmény kapcsán. Ha a CD-vel esetleg gond van, akkor kiírom újra és kész...
Béke mindenkinek!
@hukkle:itt mire gondoltál ?...lehet kimaradt vlmi,de vannak nagyon öreg CD-im,semmi baj sincs velük...volt mát itt régebben szó préselési hibás új CDröl,amit magam sem mertem megvásárolni
![]()
Mire írod ki? Egy írható lemezzel már lehetnek élettartam problémák, nekem van olyan írott lemezem(Pioneer cd recorderrel készült) amivel már vannak gondok, pedig "mindössze" kb. 22 éve készült.
Ezzel szemben a legrégebbi kiadású gyári lemezem, ami 1984-es kiadás, még ma is hibátlanúl lejátszható.
Más fizikai hordozók, amikre egy cd anyaga átírható, pl. merev lemez, pendrive, ssd, stb, hosszabb élettartama sincs garantálva.
Ez a fizikai digitális adathordozók valós élettartama nagy kérdés ma még. Nem tudom, a cd-im úgy 50 év múlva még lejátszhatók lesznek-e?
Ez a lemez másolás is érdekes, mikor teret nyert a számítógépes dvd másolás, sok ilyen írott lemezt "bespájzoltunk", ezek kb. ⅓-a ma már lejátszhatatlan. Igazából nem tudom miért.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech