Előző hirdetési link hirdetésben történő feltüntetése, nem az eladó által nem tiltott, ezért nem jár semmiféle büntetés.tibikecsoki írta: ↑2023.03.07., kedd 08:49Kedves moderátorok!
Szerintem meg el kéne engedni,ezt a "megbüntetlek,ha be mered írni,hogy mi mennyi volt anno" hozzáállást. Igenis lehessen kiírni minden hirdetésnél,ha nem tetszik az aktuálisan hirdetett ára! Aztán az eladó indokolja meg,hogy mi is az oka,hogy ő ennyit akar érte,védje meg a portékáját. Viszont a vevő jelölteknek is legyen joguk tudni,hogy az árult termék,és most jön a lényeg:itt,ezen a fórumon,-tehát nem a boltban,új áron- mennyiért cserélt gazdát. Persze lehet mondani,hogy olvasson vissza,keresse meg,de nem értem,miért kell a vevőnek hátrányból indulni a vásárlásnál. Vagy akkor lehessen minden,a fórumról származó terméknél belinkelni legalább egyszer egy előzményt,amiből kiderülhet a vevőjelölteknek,hogy honnan indult az ár,vagy legutóbb mennyi volt.Aztán mindenki eldöntheti,hogy az eltelt idő függvényében jogos e az ár emelkedése.
És hogy konkrét pédát írjak: Volt itt eladó hangfal,amit a fórumon vett meg az illető,majd 1 hét múlva dupla áron akarta eladni ugyanitt!!! Ilyen esetben szó sem lehet az inflációról,meg a többi blabláról. Szerintem érdemes lenne ezt is megfontolni,mert mostanában az inflációra hivatkozva,rengeteg lett az itt pörgő,használt cukkok irreális árazása,és a rendszer,jelen formájában csak az eladóknak kedvez.
Aztán a vevőjelölt ez alapján el tudja dönteni, hogy az ár megfelelő e neki, vagy sem.